Jump to content

Монахиња Стефанида прешла у егзил "епархију"

Оцени ову тему

Препоручена порука

то да.

ал што се тиче ове приче око Артемија, мислио сам на њу да неће дуго, тј. да се не шири већ гаси.

Sada im pogledah FB grupu "istina je samo jedna" ... 14.063 istomisljenika imaju, ne bih rekla da se interesovanje gasi

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Sada im pogledah FB grupu "istina je samo jedna" ... 14.063 istomisljenika imaju, ne bih rekla da se interesovanje gasi

Дефинитивно се интересовање за њих или њега (Авву) гаси.

На тој групи је једно 10ак активних чланова, раније их је било много више, којима се смењују коментари (сами мђусобно разговарају , а некада и један сам са собом!). И сваког дана отварају нове ФБ профиле типа : "не кради државу", "србин православац", "крајишник православац", "срце на цести", "имена нема", "волим св. Саву", "екуменизам је свејерес"... итд

Па,се стиче лажни утисак да их има много.

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Мислим да је жалосна Стефанида управо све рекла на самом почетку свог ''Исповедног писма'' како га је окарактерисала и адресирала '' духовним актерима у драми „Косово и Метохија“...

'' И моје крштено име, Татјана из „Евгеније Оњегина“, и монашко, преп. Стефанида Скадарска, као и Св. Муч. Стефанида из Дамаска, познати су, ове прве две, по исповедним писмима, а ова трећа по јавном хваљењу Св. Муч. Виктора, и његових страдања. И ја осећам потребу да све кажем у оваквом трену, који траје већ две године.''

Ја, па ја, па ја... и само ЈА... ''монахиња...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Ајој писмо... као покварена плоча, најповршнија интерпретација (тј. понављање једног те истог) артемитске агенде коју сам до сад прочитао (а конкуренција је велика)...

Подели на овим сајтовима

Код нас у Шапцу су баш активни. Имају два удружења и велики број присталица. Овде су линкови које воде на њихове веб презентације:

http://www.svetosavskipokret.com/

http://bratstvosveti...n.blogspot.com/

Објавили су писмо на оба сајта. Такође покренули су кампању прикупљања новца за Косово, и то преко локалних бесплатних оглас новина које улазе сваког првог у месецу у све домове у Шапцу. Добили су целу страну у колору. И још на све то локална приватна телевизија пушта два пута недељно предавања Мирољуба Петровића, који често овде држи трибине. Такође су недавно оба покрета имала трибину против Папе у Културном центру Шабац, где со одржавају све културне манифестације града. Све су више активнији... Али, то никога не занима...

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

Нажалост не гаси се. Они овако у илегали могу још дуго потрајати. Чак довољно дуго, да се још неком наше епископу или из друге јурисдикције усија глава па да одлучи са Артемијем да оснива нову цркву.

Не гаси се, и неће се гасити, док се не отклоне узроци Артемијевог раскола, који је био само последица нездравог стања у Цркви...

А и није да смо се баш претргли од труда да се ти проблеми реше...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Знате докле ће се дешавати ове поделе, сутње и параноје у Црквама православним ?

Док се не прочисте сви Синоди и Сабори помесних Црква од епископа гуруиста, спиритуалиста, индивидиалиста, параноиста и док не дођу епископи који познају и живе аутентичну православну еклисиологију, есхатологију, евхаристију и духовност.

Дотле ће све остало бити млаћење празне сламе са катострофалним последицама по неуки народ и васељенско православље.

Подели на овим сајтовима

Стефаниду сам упознала пре пар година на Превлаци,познанство свега пар сати,била је у послушању кустоса.Образована и начитана жена.Ипак,морам да кажем,да је мени деловало да има неких проблема психичке природе и приметила сам да је велики мистик и тада је нон-стоп говорила о форумима по интернету шта се где пише и о чему се расправља,као да је то сада неко судбоносно питање,питање живота...такав сам утисак стекла.Веома нека конфузна ситуација...

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Стефаниду сам упознала пре пар година на Превлаци,познанство свега пар сати,била је у послушању кустоса.Образована и начитана жена.Ипак,морам да кажем,да је мени деловало да има неких проблема психичке природе и приметила сам да је велики мистик и тада је нон-стоп говорила о форумима по интернету шта се где пише и о чему се расправља,као да је то сада неко судбоносно питање,питање живота...такав сам утисак стекла.Веома нека конфузна ситуација...

ruzno,bas...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

"... а Вл. Артемија, потпуно невиног стависте у затвор кућни, који греха не учини, и неправда се не нађе у устима његовим" - Артемија назива безгрешним. Још ћемо доћи до тога да се Артемије распео за нас (!). Где то почиње лудило?

Иако сам изузетно цијенио монаха Артемија, управо су ми овакве јереси и будалаштине огадиле све приче око њега, а и добрано објасниле суштину његовог пада (довољно да је повјеровао у само 5% глупости које о њему причају његови поклоници).

Врло чудан менталитет који са једне стране ријечником и менталитетом подсјећа на пуританске секте, а са друге стране то необуздано блаћење свега и свих што им не иде низ длаку неописиво личи на личн-екипу из времена комунизма.

Знате докле ће се дешавати ове поделе, сутње и параноје у Црквама православним ?

Док се не прочисте сви Синоди и Сабори помесних Црква од епископа гуруиста, спиритуалиста, индивидиалиста, параноиста и док не дођу епископи који познају и живе аутентичну православну еклисиологију, есхатологију, евхаристију и духовност.

Дотле ће све остало бити млаћење празне сламе са катострофалним последицама по неуки народ и васељенско православље.

Управо тако!

Такође је фасцинантно неразумијевање православне еклисиологије, односно та појава неопапизма, гдје се безразложно превиђају одредбе Васељенских Сабора да Епископ јесте самовластан, али да су над њим Сабори помјесних Епископа, односно да канони не прописују да Епископ одговара једино и директно Христу (што је чист папизам) него управо Сабору и да Дух Свети није некаква чистунска магија него да Дух благосиља и дјела тек у саборности.

Тврдити да су четрдесет Епископа у заблуди а само један исправан заиста свједочи какве је црквена свијест следбеника неогуруизма и папизма.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...