C.A._R.I.A. Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Не разумем. Човек је рекао да више не туче зависнике,и то је све већ пар година прошлост. Ако треба да му суде,нека му суде,али да се види шта и зашто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Не разумем. Човек је рекао да више не туче зависнике,и то је све већ пар година прошлост. Ако треба да му суде,нека му суде,али да се види шта и зашто. Када бих ја, дудук за медицину какав јесам, кренуо да оперишем људима слепо црево тестером, и када би ми држава забранила да то радим зато што то доспе у медије, како би реаговао било ко ко има два грама мозга када бих пар година након тога опет отворио клинику за операције на слепом цреву, под изговором да ја само хоћу да помогнем људима, и да више не оперишем тестером?! Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Наркоманима више траба духовна помоћ од лекова и блокатора. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Наркоманима више траба духовна помоћ од лекова и блокатора. Ваистину. Једини је проблем то што лопата не спада ни у средства медицинске ни у средства духовне помоћи... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Када бих ја, дудук за медицину какав јесам, кренуо да оперишем људима слепо црево тестером, и када би ми држава забранила да то радим зато што то доспе у медије, како би реаговао било ко ко има два грама мозга када бих пар година након тога опет отворио клинику за операције на слепом цреву, под изговором да ја само хоћу да помогнем људима, и да више не оперишем тестером?! Капирам да се ја и ти не слажемо,али имам утисак да не читаш поруке. Ако тај центар не примењује насиље већ пар година,а о томе ваљда говоримо,онда не видим места за твоју аналогију. Ако помињеш центар владике Порфирија,уз дужно поштовање и без жеље да критикујем његов предани рад,тамо се увек чекало за пријем,увек је било гужва,а у Ц.Реци су примали у кризи,и било је доста места. Твоја процена је да ти се Ц.Река не свиђа,и кажеш да није потребно насиље,и у томе се слажемо да насиље генерално није нешто што је добро. Али не видим места за овакву расправу,када Ц.Река и остали центри постају обједињени у смислу лечења,ако се сећаш потписан је документ између Патријарха и министра здравља. Не би ваљда потписивали да и раније нису имали добру сарадњу,тј та сарадња није баш од "јуче". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Ја и не говорим о центру, него о чињеници да се о. Бранко Перановић поново бави, под окриљем Цркве, делатношћу за коју је више него очигледно доказао да није ни квалификован ни способан, и о катастрофалним последицама које такав потез може донети Цркви... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 ја подржавам, знам како изгледа тај пакао и колико је потребно да се изађе. а мислим да је отац Бранислав објаснио, читајући коментаре посвуда. feeble, Natasa., Oglo and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Apsolutno, ponavljam ovo, podržavam oca Branislava. Šta fali batinama, ako će pomoći da se duŠa i život otmu od smrti i propasti. Kad smo bre postali tako kmezavi. Lopata ružno zvuči, ali Šta je lopata u odnosu na žitak prut? Moja baka je žena starinskog kova i vaspitanja i s njom nije bilo cile mile. Znala je da voli unučad i da pomazi i da da džeparac, ali kad radiŠ Što ne treba ili nećeŠ da posluŠaŠ da vidiŠ kad se naljuti pa potraži žitak prut. Naučila me da cenim druge i svačiji trud i volim je mnogo, mnogo. Danas se deci previŠe udovoljava, a niŠta ih se ne uči i niŠta se od njih ne traži. Dovede im policija pijano ili drogirano dete od 13-14 godina u 3-4 sata ujutu, a oni nasrnu na policiju jer im maltretira dete, ljubi ga majka. NiŠta to ne valja. Жика, Лидија Миленковић and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 не подржавам васпитавање насиљем, али некад је добро човека и песницом спречити да се самоубије. сем тога што у овом случају не утиче само на себе, већ на целу екипу с којом се скида а који су неретко и сами урушени изнутра и у безнадежној неверици спасења, да не помињем и потенцијални повратак у свет где ће сигурно да поклекне опет и емотивно поубија и све живо око себе, ко нуклеарка кад пукне. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Apsolutno, ponavljam ovo, podržavam oca Branislava. Šta fali batinama, ako će pomoći da se duŠa i život otmu od smrti i propasti. Kad smo bre postali tako kmezavi. Lopata ružno zvuči, ali Šta je lopata u odnosu na žitak prut? Moja baka je žena starinskog kova i vaspitanja i s njom nije bilo cile mile. Znala je da voli unučad i da pomazi i da da džeparac, ali kad radiŠ Što ne treba ili nećeŠ da posluŠaŠ da vidiŠ kad se naljuti pa potraži žitak prut. Naučila me da cenim druge i svačiji trud i volim je mnogo, mnogo. Danas se deci previŠe udovoljava, a niŠta ih se ne uči i niŠta se od njih ne traži. Dovede im policija pijano ili drogirano dete od 13-14 godina u 3-4 sata ujutu, a oni nasrnu na policiju jer im maltretira dete, ljubi ga majka. NiŠta to ne valja. Sve receno - kao od zlata... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326415701' post='559317] ја подржавам, знам како изгледа тај пакао и колико је потребно да се изађе. а мислим да је отац Бранислав објаснио, читајући коментаре посвуда. Јак текст...и истинит... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Када бих ја, дудук за медицину какав јесам, кренуо да оперишем људима слепо црево тестером, и када би ми држава забранила да то радим зато што то доспе у медије, како би реаговао било ко ко има два грама мозга када бих пар година након тога опет отворио клинику за операције на слепом цреву, под изговором да ја само хоћу да помогнем људима, и да више не оперишем тестером?! Па када би ти као такав дудук тестером успевао да успешно оперишеш и излечиш људе, а које с друге стране нико други не жели да оперише, ја ти не бих бранио. Тј. бар док се не нађе неко ко има скалпел и има жељу и знање да га употреби,а дотле ради како знаш. NinaD, dusha and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Колико год нестручан био,ја скидам капу оцу Браниславу за труд и покушај да спроведе,како и сам каже,скоро немогућу мисију спашавања наркомана из пакла зависности. Имати храбрости да се одважи на тако нешто је последица велике вере да ће Господ помоћи. Познајем младића који је побегао из кампа јер су батине биле неприхватљив метод њему и његовим родитељима. Нон стоп је издрогиран у безнађу,и он и његови родитељи. Покушали су и све друге методе. Ништа не помаже. Треба знати да мозак зависника има само један циљ, да дође до дроге.Средства не бира. Колико је љубави потребно да би се тако пољуљане душе довеле у стање да им жеља за животом превлада жељу за дрогом. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 питање је колико је "нестручан" после 20 година даноноћне животне посвећености ... не знам да ли знате да је са својом многочланом породицом живео у кругу кампа, то је онда живот а не служба. obi-wan and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Да ,знам то. То ме је највише имресионирало кад сам гледала прилог о њему (пре сто година и у позитивном контексту). Има човек веру. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука