Solomon Kane Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Спустите мало лопту,важи? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Хвала ти, унео си мало хумора и ведрине у ову суморну тему.pa jedino shto je ovde smeshno je shto si ti ispao smeshan pravecji se pametan, a sada nemash nikakav odgovor sem glupiranja.. Добро Роги, како ти кажеш. Ипак, немоћан сам пред "философским теистом", "чланом МЕНСА-е" (са мало чудним познавањем правописа српског, латинског и енглеског језика). 0203_cool Шалу на страну. Намам ја брате времена да теби објашњавам азбуку вере, а теби управо треба азбука. Било је овде на форуму актуелна виртуелна верска настава, па се распитај код оца Ивана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Pusti ga brate Aleksandre pa doticni Mensin genije je ubedjen da su slonovi kao bica religionzni i da se bave duhovnoscu. 0203_cool 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Pusti ga brate Aleksandre pa doticni Mensin genije je ubedjen da su slonovi kao bica religionzni i da se bave duhovnoscu. facenew22222222 0102_laugh Оће то, да се слонови претварају у религиозна бића, кад је IQ 147. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Ала знаш парвославље, свака ти част. А тек латински!poshto nemash nishta drugo da kazhesh vecj da predjesh na pokushavanje da mi se podsmevash, smatracju da je ono shto sam rekao ispravno, i da nemash pojma. ju luz facenew22222222 Роги, препоручујем ти да посетиш овај сајт: http://rs.test-iq.com/ test u mensi je precizniji. koeficijent logichke inteligencije 147, tenk ju veri mach.. 0102_laugh sFun_bat sFun_bat http-~~-//www.youtube.com/watch?v=oyTSq84FpM0 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Видиш Родољубе, добро те је оценио владика. Ти јеси психолошки профил бунтовника, мутиводе, роватора, кавгаџије и, заправо, већ си се, сада и овде, заглавио на неком од митарстава и мучиш паклене муке. У том патолошком духовном крику није ни чудо што ти већина људи у Цркви, поготово теолози, професори и њима слични, изгледају као јеретици, као људи са "неисправном" теологијом. Добро је, Александре, не мораш да трошиш време на своје дубокоумне анализе. Видели смо шта су паклене муке и патолошки крици увређене сујете, када си две стране раније запенио јер сам, како си погрешно протумачио, дирнуо у твоју титулу теолога. Давидова је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Видиш Родољубе, добро те је оценио владика. Ти јеси психолошки профил бунтовника, мутиводе, роватора, кавгаџије и, заправо, већ си се, сада и овде, заглавио на неком од митарстава и мучиш паклене муке. У том патолошком духовном крику није ни чудо што ти већина људи у Цркви, поготово теолози, професори и њима слични, изгледају као јеретици, као људи са "неисправном" теологијом. Добро је, Александре, не мораш да трошиш време на своје дубокоумне анализе. Видели смо шта су паклене муке и патолошки крици увређене сујете, када си две стране раније запенио јер сам, како си погрешно протумачио, дирнуо у твоју титулу теолога. Доста је било, брате. Нема смисла више, стварно. Немам намеру да се препирем са тобом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Последњи пут вас молим да престанете са бесмисленим свађама! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Дискусије о митарствима се обично заврше свађом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Лаку ноћ људи. Што се мене тиче, ова тема може под кључ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Доста је било, брате. Нема смисла више, стварно. Немам намеру да се препирем са тобом. Немаш намеру да се препиреш, али ти сасвим прија да саспеш гомилу увреда и дисквалификација. Што се мене тиче, такође може да се затвори јер су неки одавно прешли на лични ниво, а то је онда крај. Давидова је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 19, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Можда ипак има још нешто да се каже? 4chsmu1 ја нисам присталица закључавања тема, увек у теологији има још нешто да се дода и истражи. Само да имамо мало више разумевања за саговорника, за његово искуство и пут којим је до Христа дошао. Лично, ја сам дошао до Христа Евхаристијом, док сам читао Митарства и у то веровао, Бог је био веома далеко од мене, чак га у митарствима нисам ни видео, само ђаволе. Опет, постоје различити путеви, за мене су митартсва само фаза узрастања ка Литургији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 Намам ја брате времена да теби објашњавам азбуку вере, а теби управо треба азбука.upravo. nepoznajesh osnove pravoslavlja. iz katihizisa sam ti citirao shta je pravoslavlje (jer se tvoja slika pravoslavlja razlikuje od toga), a ti se podsmevash. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 Намам ја брате времена да теби објашњавам азбуку вере, а теби управо треба азбука.upravo. nepoznajesh osnove pravoslavlja. iz katihizisa sam ti citirao shta je pravoslavlje (jer se tvoja slika pravoslavlja razlikuje od toga), a ti se podsmevash. Роги, иди мало тимари те твоје духовне и религиозне слонове. То ти је паметније него да се овде бламираш, лупетајући глупости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 http://www.rastko.rs/svecovek/duhovnost/vlnikolaj/vnikolaj-katihizis.html#_Toc520735196 Где је порекло наше православне вере? У Божјем откривењу. Из којих извора можемо доћи до сазнања о вери или о Божјем откривењу? Из два извора: Светог писма и Светог предања. .... Свето предање обухвата: 1. Кратка излагања и формулисања нашег православног веровања; 2. Учење о седам светих тајана, као и чинове како се оне врше; 3. Апостолска правила (каноне); 4. Правила (каноне) седам васељенских сабора, који су држани у: 5. Канони и правила неколико помесних синода или сабора; 6. Правила о црквеној дисциплини св. Василија Великог и других светитеља; 7. Списи светих отаца Цркве; 8. Литургије и друга црквена богослужења; 9. Житија хришћанских светитеља и мученика; 10. Побожни обичаји, знамења и символи као изрази наше вере, наде и љубави. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука