draganzzz Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Da se ne foliramo, djakon Kurajev je u mnogim stvarima u pravu; narocito oko uticaja grcke politike i crkve na odnose SPC prema MPC. Ne vidim nista lose u ovoj komunikaciji i razgovorima, naravno bez zajednickog sluzenja. Koliko vidim nije ni bio tamo na Liturgijama. Nema razloga za toliku paniku i paranoju oko svega. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Прије пар седмица скоро туку и физички спречавају КАНОНСКОГ Владику ПОА СПЦ да одслужи опјело по наређењу НЕКАНОНСКОГ "владике МПЦ".... то ја као хришћанин не би урадио ни крвнику нејвернику а камоли "брату" Православцу... КАВКВА ЦРКВА, РАСКОЛНИЦИ И РАЗБОЈНИЦИ НИШТА ДРУГО!!! а послије свега тога, после батина, отимања, хапшења, затварања, свештенство сестринске канонске Цркве, чини тешке канонске преступе... сјетимо се и оног Валајмског (?) ИГУМАНА (!!!) који је и служио са расколницима. Питам се само када ће неко из канонских Правосалавних Црква отићи "Владичанском Двору од старина" код оног обавјештајца и распопа Мираша?? Hristos vaskrse 1000000001010 prstgore winter winter winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10703.msg363681.html#msg363681 Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 5, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 zaista čovek treba da prstgore koliko je ovo jadno,jadno,jadno... Мада није наше да судимо, али ето, дешава се да буду заслепљени и овако врсни теолози попут Курајева. Мада, Цркве су сада на потезу. Али, да се не понављам, тешко да је ово самостални, неподржани испад. Зависи само колико је висока та подршка, колико је велика и утицајна група свештених лица која подржавају овакав став. Али конфротирати се са осталим црквама расколника ради...ма јутро је паметније од вечери... da,baš tako, no vreme će pokazati svoje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 На овој теми смо мало писали о Курајеву, доста тога је ван те теме, али кога знима, изволите... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1408.msg22202.html#msg22202 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Da se ne foliramo, djakon Kurajev je u mnogim stvarima u pravu; narocito oko uticaja grcke politike i crkve na odnose SPC prema MPC. Ne vidim nista lose u ovoj komunikaciji i razgovorima, naravno bez zajednickog sluzenja. Koliko vidim nije ni bio tamo na Liturgijama. Nema razloga za toliku paniku i paranoju oko svega. Da se razumemo, sva baljezganja koja je naveo mogu da se primene na odnos RPC prema Gruzijskoj Crkvi pa cak i vise. A s obzirom da je ovo vec drugi incident sa RPC ( u prvom je cak klirik RPC sluzio na sahrani sa raskolnicima mi bi smo ozbiljno trebali da razmislimo kako nastaviti odnose sa istima. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 КАВКВА ЦРКВА, РАСКОЛНИЦИ И РАЗБОЈНИЦИ НИШТА ДРУГО!!! 4chsmu1 dada prstgore Просто да простије не може..свака ти је ка' Његошева Вуче... ekstra .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Овој теми је место управо овде јер су у питању скандалозне изјаве и посета расколницима свештеника РПЦ. Рсколници су били и и сад и заувек прича за себе. Овде је у питању однос између црква СПЦ- РПЦ, с обзиром да је у питању познати мисионар. Зашто и како је дошло до те посете? Да ли је имао благослов? итд, итд, То су врло важна питања (а тек смо почели да их анализирамо). Проблем је овде, што отац Курајев, не само да даје легитимитет расколницима, него, (како сам анализирала у једном посту), сврстава их у неку поосбну категорију - "да буду сами и не иду у савез са осталим расколницима..." ... Уместо уобичајене острашћености, ја бих, за сад, сачекала званичне реакције обе Цркве (ако их буде, наравно.) Зато о томе и пишемо. Да,.. слажем се у потпуности ... Као и око фамозне ''посете'' расколницима и служењу опела оцу у расколу Валаамског проигумана Методија, када је била посебна тема... Само сам мислио да из практичних разлога буде то на теми о прогону ПОА, јер су сви ови СКАНДАЛИ РУСА, и испади њихових клирика директан тег на тас прогона ПОА, која као саставни део наше Помесне СПЦ наравно да враћа тему на односе СПЦ и РПЦ... Рекао бих да је Прогон ПОА - директно и ПРОГОН СПЦ , те зато рекох да иде под једном темом ..но небитно важно да се зна о томе.. и делатно мисли.. prstgore .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Da se ne foliramo, djakon Kurajev je u mnogim stvarima u pravu; narocito oko uticaja grcke politike i crkve na odnose SPC prema MPC. Ne vidim nista lose u ovoj komunikaciji i razgovorima, naravno bez zajednickog sluzenja. Koliko vidim nije ni bio tamo na Liturgijama. Nema razloga za toliku paniku i paranoju oko svega. Da se razumemo, sva baljezganja koja je naveo mogu da se primene na odnos RPC prema Gruzijskoj Crkvi pa cak i vise. A s obzirom da je ovo vec drugi incident sa RPC ( u prvom je cak klirik RPC sluzio na sahrani sa raskolnicima mi bi smo ozbiljno trebali da razmislimo kako nastaviti odnose sa istima. Јерусалимска Црква је прекинула општење са Румунском Црквом због много мањег преступа, зар не? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Da se ne foliramo, djakon Kurajev je u mnogim stvarima u pravu; narocito oko uticaja grcke politike i crkve na odnose SPC prema MPC. Ne vidim nista lose u ovoj komunikaciji i razgovorima, naravno bez zajednickog sluzenja. Koliko vidim nije ni bio tamo na Liturgijama. Nema razloga za toliku paniku i paranoju oko svega. Е пријатељу мој... А где је ту КАНОНСКИ ЕПИСКОП КОЈИ БИ ДАО КУРАЈЕВУ БЛАГОСЛОВ ЗА НЕКАКВО ПРЕДАВАЊЕ или то није по теби битно и нема везе.. или је и то параноја... не може то тако ако је Црква у питању и то не ''нека тамо''(?) него РПЦ... Која, кад су такве или само сличне ствари на њеној канонској териоторији више него ''ПАРАНОИЧНА''..Него да не поједностављујемо ствари и пежоративно се односимо према једној више него озбиљној теми ако се бар јављамо... Не заборавимо да православна браћа у македонији заиста страдају и да ту нема никакве параноје него се ради о стању ствари на терену... А овакви руски испади, само појачавају то страдање... То ти причам... prstgore .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 A sta cemo sa stavovima vladike Nikanora o MPC, takodje i boravku u poseti MPC vladike Lavrentija onomad. Da batalimo djakona Kurajeva dok ovo ne resimo? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 A sta cemo sa stavovima vladike Nikanora o MPC, takodje i boravku u poseti MPC vladike Lavrentija onomad. Da batalimo djakona Kurajeva dok ovo ne resimo? Шта ћемо са ставовима горе поменутог владике о СПЦ... и њеним епископима.,..нпр. став о томе да ''неки'' од епископа у СПЦ нису његова браћа него сатанине слуге?...т.ј да будем прецизнији па да цитирам самог поменутог епископа, ''да иза ''њега'' стоји ђаво''.. Ајмо манимо се ћорава посла и ако имамо шта да допримнесемо теми ..онда то и да урадимо.. Ако неко мисли да је дотични став у реду, онда нека га конкретно и брани или промовише ... А овако како је то, више овог поста учињено, нема никаквог смисла prstgore .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Отворено треба рећи, и руска црква и политика имају две струје. Бар две. Погледајте изјаве Путина и Медведева - погледајте сајт Гласа Русије! Везе с везом нема. Погледајте изјаве Митрополита Илариона (Алфејева), патријарха Кирила и упоредите са понашањам и изјавама Курајева! Шта се то дешава??? Не бих да наводим имена, али нека значајна руске личности које делују у Србији или у вези са Србијом, у вези су са, усудићу се рећи, и секташким струјама! (више секташких струја, чак и оних ван СПЦ). Овде је у питању дебео лов у мутном, коришћење "смутних" времена у Србији за, усудићу се рећи и контакте који немају везе са Православљем (наглашавам да не мислим на Курајева, ово је заиста...). Па да ли то неко, ко је виши у хијерархији у Русији види??? И када ће да види? Мислила сам да ова своја запажања поставим и анализирам поступно, али ово ако прође, заиста је превише! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Као администратор, замолила бих вас да се држимо теме, тј. посете ђакона Курајева расколницима. Нећу толерисати спамовања овако важне теме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Отворено треба рећи, и руска црква и политика имају две струје. Бар две. Погледајте изјаве Путина и Медведева - погледајте сајт Гласа Русије! Везе с везом нема. Погледајте изјаве Митрополита Илариона (Алфејева), патријарха Кирила и упоредите са понашањам и изјавама Курајева! Шта се то дешава??? Не бих да наводим имена, али нека значајна руске личности које делују у Србији или у вези са Србијом, у вези су са, усудићу се рећи, и секташким струјама! (више секташких струја, чак и оних ван СПЦ). Овде је у питању дебео лов у мутном, коришћење "смутних" времена у Србији за, усудићу се рећи и контакте који немају везе са Православљем (наглашавам да не мислим на Курајева, ово је заиста...). Па да ли то неко, ко је виши у хијерархији у Русији види??? И када ће да види? Мислила сам да ова своја запажања поставим и анализирам поступно, али ово ако прође, заиста је превише! Поптуно оправдане речи и забринутост... А шта рећи о ''извесном'' и ''еминентном'' Курајеву као теологу.. Ево једног цитата из његове баљезгарије у Скопљу .. ''Ги гледам тука сите карактерни црти на православниот живот што го има кај сите други народи. Како е едно многуобразие на лице. И тоа многуобразие на лице го гледам во Македонската Црква, а тоа е знак дека Македонската Црква не е секта, бидејќи сектите секогаш се еднолични.''- вели Кураев. Превод за оне којима македонско наречје није баш блиско..: ''Овде (у македонији; -прим.прев. 4chsmu1), видим све карактерне црте православног живота(???) којих има код свих других народа. Као једно многообразје једног те истог лица. И то многообразје видим у ''македонској цркви'', што је сигуран знак да македонска црква није секта, јер су секте увек једноличне''-каже Курајев... А ја додајем ХАХАХА... шта ли би имао симпатични младац да каже на тему ''Артемијевог Егзила'', живо ме интересује... -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='prstgore' /> .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука