Jump to content

Đakon Andrej Kurajev - o mitarstvima

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Ух бре брате Мартирије .. па што си на крај срца...

ако изрази нису лепши,.. а оно су бар исти к'о и ови ... (''мисионара целе Русије'') Курајева..

Брате , мислим да поред свега треба да будемо људи ,

па ако је неко такав зашто онда морамо и ми да будемо такви - да се спуштамо на нечији ниво и то доста горе , зар не ?!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Брате , мислим да поред свега треба да будемо људи ,

па ако је неко такав зашто онда морамо и ми да будемо такви - да се спуштамо на нечији ниво и то доста горе , зар не ?!

U pravu si ...

Samo $to nije bilo gore ..t.j lo$ije od nas..

To $to je on sve$teno lice, a izrazhava se kao poslednji - tamo neki... da ne kazhem ko... ipak je mnogo gore i ruzhnije od ovih na$ih (iz (povredjenog) srca) odgovora na njegove klevete, lazhi i uvrede...

On je ipak za razliku od nas sve$teno lice ..pa to valjda ima i vecu tezhinu..u smislu odgovornosti.. Zar ne ?

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја ћу сигурно рећи да си у праву али да ли сам и ја управу када кажем да не морамо ни ја , ни ти , нити нико од нас да будемо у рангу о.Курајевог нивоа , зар не ?

Подели на овим сајтовима

Ја ћу сигурно рећи да си у праву али да ли сам и ја управу када кажем да не морамо ни ја , ни ти , нити нико од нас да будемо у рангу о.Курајевог нивоа , зар не ?

Tako je..

:)

Подели на овим сајтовима

Не знам ко је овде већи мајмун, али заиста.

Читава тема врви од етнофилетизма и примитивних локал-патриотских страсти и подјела.

А ако је Курајев себи дао за право да јавно проповиједа ДИЈЕЛЕЋИ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРНИКЕ ПО НАЦИЈИ онда је зрео колико сутра за рашчињавање и бријање браде.

Какве су вам то идиотске приче о "грчким" "руским" и кознакојим утицајима? Читате ли ви људи Јеванђеље? Прочитасте ли ријечи Писма да "у Христу нема ни Јудејина ни Грка.." и остало?

Будалаштина. Чињеница јесте да у мору РЕАЛНИХ проблема - од тога да сваки божији дан умре хиљаде дјеце од глади и жеђи (а гдје смо ми врли хришћани, сви одреда и свих нација у спашавању нишчих), преко болести наркоманије, алкохолизма и сексуалних изопачења међу дјецом итд итд итд... и општег колапса планете - у свим нашим јадима ми се расправљамо о томе ко ће бити "главни": Рим, Москва или Цариград...

Христос на све ове лудости наше каже: благо онима који за столом хтјеше да буду на последњем мјесту и благо онима који хране гладне, поју жедне, голима скидају и дају своју кошуљу, обилазе заточене и болесне - онима које ће Христос на Суду (личном и општем) познати као своје, а тешко онима који тако тешко генерализују (јер је за Христа сваки појединачни човјек већи од Васељене и јединствен) и који свијет и људе гледају кроз своје глупаве и примитивне социолошке, дневно-политичке и историјске генерализације.

Не вјерујем нити могу да вјерујем да је став овог глупог и примитивног човјека став читаве Русије и Руског народа, јер онда ми не би више били иста Црква.

Ау, какав неодмерен пост - хистерично анти подврискивање. И све што је тако наглашено анти - најближе је оном у односу на шта је анти.

Свакако да би било идеално да смо испунили, и да испуњавамо, све оно што Христос од нас тражи, или боље рећи што нам препоручује, али ето нисмо, а ниси ни ти, очигледно.

Овај твој пост ми је од свих постова на теми, по духу, најближи Курајевљевом.

Подели на овим сајтовима

Него да поменем и из озбиљног угла гос'н ђакона о коме је овде реч...

Данас један пријатељ, у разговору на ову тему, повуче толико добру паралелу да сам морао да је овде обелоданим.. Вели он.. тај пријатељ... о Курајеву... парафразирам... :

''Бре овај ђакон, са свим својим ставовима и интересовањима, неодољиво ме потсећа на Владимира Димитријевића''

Апалудирао сам му..

али сам и додао ... Да би и Димитријевић вероватно већ убрао ''ђаконску ловорику'' да му ''екипа'' није склизнула са колосека Цркве .. ..

и завршила у кукурузу...

;)

Подели на овим сајтовима

Ау, какав неодмерен пост - хистерично анти подврискивање. И све што је тако наглашено анти - најближе је оном у односу на шта је анти.

Свакако да би било идеално да смо испунили, и да испуњавамо, све оно што Христос од нас тражи, или боље рећи што нам препоручује, али ето нисмо, а ниси ни ти, очигледно.

Овај твој пост ми је од свих постова на теми, по духу, најближи Курајевљевом.

Аха, с том разликом што ја (па макар и у бијесу) причам о Јеванђељу, а госпон Курајев својом причом ствара нове и подгријава старе подјеле између Православних народа. На крају крајева, није ни Христос био одмјерен кад је фарисеје називао "породима аспидиним", "дрвећем које се реже и у огањ баца" и сличним епитетима. Кажем, још увијек не могу да повјерујем да је овај текст аутентичан и да је уопште и теоретски могуће да неко у његовој позицији да себи такву слободу (без зере одговорности).

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Izgleda da to dvoje nije to isto. Oboje ima naziv "Ruska golgota" ali izgleda različiti su dijelovi tamo na poljskom i ovamo na srspkom ili između tih 12 dijelova na srpskom su negdje i ta 4 "poljska".

:huh:

Nije isto i baš zbog Kurajeva sam ubacio, bilo je na youtubu pa su skinuli.

Čudime kad je dolazio u Srbiju pre jedno 7-8 godina imao je drugačije stavove. ili se meni tada učinilo?

Подели на овим сајтовима

Аха, с том разликом што ја (па макар и у бијесу) причам о Јеванђељу, а госпон Курајев својом причом ствара нове и подгријава старе подјеле између Православних народа. На крају крајева, није ни Христос био одмјерен кад је фарисеје називао "породима аспидиним", "дрвећем које се реже и у огањ баца" и сличним епитетима. Кажем, још увијек не могу да повјерујем да је овај текст аутентичан и да је уопште и теоретски могуће да неко у његовој позицији да себи такву слободу (без зере одговорности).

Ти си се у оном посту понајмање обраћао Курајеву, али добро.

И да додам, а на конту средишњег дела оног поста, то што постоје већи проблеми не значи да се не треба бавити и мањим.

Не мислим да си лошу ствар хтео, наравно, али си је, брате, до бола неодмерено пласирао.

И не мислим ту толико на оштре речи него на тај пренаглашени антиетнофилетизам. Као да смо ми с крушке пали и да не знамо да је прво Хришћанин па Србин, и остало. И наравно да ћемо одговарати и на том нивоу ако нас неко напада, као што је дотични урадио, и наравно да то не значи да смо изгубили компас у односу на вредности, приоритете.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

''Бре овај ђакон, са свим својим ставовима и интересовањима, неодољиво ме потсећа на Владимира Димитријевића''

Па то сам и ја помислио загледајући се овде у ђаконов лик. Некако ми имају исте предиспозиције.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Stvarno je neverovatno da se nasa Crkva ne oglasava na ove uvrede; ne tako davno jedan ruski kaludjer je cak i sluzio u Makedoniji.; a za mnogo manje stvari su dizali glas.

A i Kurajev nije bilo ko. Ta Teoloska Karleusa izvire iz svake vesti koja dolazi iz Rusije kada se tice obavljanja prljavog vesa u interesu ruske drzave.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

1413_love prstgore amin-nas.

А, што сте тиче оних који се служе термином РАСКОЛНИЦИ (што је истина), молим ВАС чините то без мржње .hvala. .

Опет си добио ''напад'' одличног баратања срБББским језиком... ;) И примећујем рецимо не мешаш слово Ћ са словом Ч... ;) Као Ђ со буквата Џ ... или си заборавио .. па ти се омакло

Подели на овим сајтовима

Kada je gurao klipove u dijalog Ruske pravoslavne crkve sa orijentalnim crkvama,

velicaliste ga kao vrsnog teologa ciji se stavovi uzimaju sa respektom i autoritetom (a covek blage veze nema).

Zamislili ste se kada je klip gurnuo u dijalog izmedju SPC i tzv. MPC,

a sada kada unosi klip (tj. seje omraz) i izmedju SPC i RPC (i drzave), vama je odjednom sve jasno?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...