Solomon Kane Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Шта је то нетачно у оном делу интервјуа који је преведен на српски на поменутом расколничком сајту? Апсолутно је све истина што је рекао о нама у том делу. Схватам у чему је поента и она је јасно видљива из свих коментара написаних на ових 5 страна. Оволика количина мржње према свему што је руско (а позадина суштински јесте то, ма шта ви рекли...Курајев је у овом случају, какав год да јесте, само јадан изговор и повод) јесте нешто што ме ужасава и подсећа на нашу српску мазохистичку црту...памти као доброг само оног ко те је непрестано отворено и конкретно мрзео, директно физички уништавао, ко те је сладострасно лупкао по гуз*, зајеба*** те на све могуће начине до најдубљег понижења, силовао ти ум и душу (и још понешто) а ти и даље хрлиш ка њему непрестано као према вечној љубави. Враћаш се свом мучитељу и силоватељу као јединој љубави, а сваког ко ти укаже да радиш будалаштину и да грешиш у вези са избором, ти га бесно назовеш будалом и покварењаком...патетично, мизерно и јадно...али и поражавајуће и достојно искреног и најдубљег жаљења. Овакав одијум према Русима, какви год да су (а нису ни они сјајни...и по томе се не разликују од остатка човечанства), суштински ми је несхватљив. nedeljko, Ромејац, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Шта је то нетачно у оном делу интервјуа који је преведен на српски на поменутом расколничком сајту? Апсолутно је све истина што је рекао о нама у том делу. Jeste tacno, ali je bezveze sto je ceo narod strpao u isti kos. A to ipak ne moze da stoji. I ona poseta Makedoniji je opet prst u oko. Sasvim nepotrebno. U ostalom se uglavnom slazem sa ovim sto kazes. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ја сам мислио да овај ђакон нешто зна, кад оно Тотално ме је разочарао и као човек и као snoozer_11 Грци им увртали уши , па им сад Срби криви. До Првог светског рата би дошло и без Принциповог атентата. И кад се већ дохватио историје, што не помену како смо им априлским дали времена да задрже Хитлера до зиме, иначе би лако ушао у Москву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Шта је то нетачно у оном делу интервјуа који је преведен на српски на поменутом расколничком сајту? Апсолутно је све истина што је рекао о нама у том делу. Схватам у чему је поента и она је јасно видљива из свих коментара написаних на ових 5 страна. Оволика количина мржње према свему што је руско (а позадина суштински јесте то, ма шта ви рекли...Курајев је у овом случају, какав год да јесте, само јадан изговор и повод) јесте нешто што ме ужасава и подсећа на нашу српску мазохистичку црту...памти као доброг само оног ко те је непрестано отворено и конкретно мрзео, директно физички уништавао, ко те је сладострасно лупкао по гуз*, зајеба*** те на све могуће начине до најдубљег понижења, силовао ти ум и душу (и још понешто) а ти и даље хрлиш ка њему непрестано као према вечној љубави. Враћаш се свом мучитељу и силоватељу као јединој љубави, а сваког ко ти укаже да радиш будалаштину и да грешиш у вези са избором, ти га бесно назовеш будалом и покварењаком...патетично, мизерно и јадно...али и поражавајуће и достојно искреног и најдубљег жаљења. Овакав одијум према Русима, какви год да су (а нису ни ои сјајни...и по томе се не разликују од остатка човечанства) суштински ми је несхватљив. Није истина. Управо највећи број коментара овде је због тога што нас много више боли када дође са ове стране. Ту првенствено полазим од себе, а капирам из коментара да су и други у том смислу коментарисали. Апсолутно ме не би интересовало и био бих хладан да је овакав коментар дошао од стране некога из Загреба или Сарајева, на пример. И уопште се овде не ради о мржњи према Русима, јер је нема, него о томе што се нашао Курајев, који је веома угледан у РПЦ, да криви Србе и Србију за проблеме које је Русија имала због тога што се цео један век није радило са народом и због тога што је дозволила да дође до револуције. И на нивоу кафанске приче да коментарише неке геополитчке ствари, које не разуме, и да оцењује стање ствари у Србији и однос према Русима и Русији на основу телевизијских или новинских наслова. И да на најбезобразнији начин заборавља неке ствари од раније, којима је и овај народ задужио руски, чиме је показао исти однос према стварима као и дегенерици одавде који имају генетску мржњу према Русима. И ово нема везе са Русима, него управо и једино са о. Курајевим и делом његовог интервјуа који се односи на Србе и Србију. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Тужно и претужно је то у шта се руска духовност претвара... Али то је цена подређености Цркве држави и национализму. А у Русији је вера стављена на оно место које је до јуче држала марксистичко-лењинистичка идеологија, и претворена у један од точкића у механизму руске империје... Добили су незванични статус државне религије, уживају све погодности тог положаја, али је зато духовност која се из тог сумњивог брака рађа плитка, декларативна, политикантска и затрована интересима и мерилима Царства Земаљског до те мере да се своди на приче као што је ова... Још једном - тужно... Потпис на свако словце. Перфектна дијагноза стања ствари. dusha је реаговао/ла на ово 1 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 И ово нема везе са Русима, него управо и једино са о. Курајевим и делом његовог интервјуа који се односи на Србе и Србију. Pa nije bas da nema veze, vrati se i procitaj pojedine komentare pazljivije, recimo zeebeedeeja i justinijana - po njima cela patrijarsija moskovska je zapravo samo produzena ruka kgb-a. Sad lepo promisli koliko je takva izjava pametna, o smislenosti necu ni da govorim. feeble and nirvanashop је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 @Александар Јесте, истина је све што је рекао у том преведеном делу, а ти прочитај мало пажљивије уназад коментаре па ћеш видети шта се између редова провлачи код већине. Исти суштински исто пишу где год се помену Руси, у било ком контексту...само мењају модус писанија, прилагођавају га теми или личности о којој се говори, а све остало је исто. obi-wan, Саша M. and nirvanashop је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Не, није истина све оно што је рекао. Није ни део онога што је рекао у делу говора истина, него је најгрубља могућа генерализација. Исто као што није истина да је због два или три гласна русофоба цео српски народ русофобичан. Није истина да Први св. рат избио због Србије, није истина да су се Срби према Русима понели "као свиње", није истина да су Руси у српском народу неомиљени. Чак напротив. А и ти сам стално истичеш у чијем су власништву и за кога раде ти русофобни медији који су о. Курајеву послужили за пресек стања на овим просторима, поред балавца од четрнаест година. И он се онда понео исто као и људи одавде који шире русофобију, исто као и ти русофобни медији одавде и површним причама и неистинама распирује мржњу међу два народа. Чак је ово што је он урадио много горе, јер сви нормални људи одавде наше медије доживљавају као каљугу, док он има морални ауторитет који се поштује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Постоји нешто што би могли назвати "посебан српски доживљај Руса и Русије" који врло често нема пуно заједничког са оним што Русија заиста јесте. Те су многи Срби по питању Руса или до екстремне ирационалности одушевљени или разочарани. Уравнотеженог односа према Русији и Русима код Срба нема. Ту раде емоције, а разум врло мало. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Шта је то нетачно у оном делу интервјуа који је преведен на српски на поменутом расколничком сајту? Апсолутно је све истина што је рекао о нама у том делу. Схватам у чему је поента и она је јасно видљива из свих коментара написаних на ових 5 страна. Оволика количина мржње према свему што је руско (а позадина суштински јесте то, ма шта ви рекли...Курајев је у овом случају, какав год да јесте, само јадан изговор и повод) јесте нешто што ме ужасава и подсећа на нашу српску мазохистичку црту...памти као доброг само оног ко те је непрестано отворено и конкретно мрзео, директно физички уништавао, ко те је сладострасно лупкао по гуз*, зајеба*** те на све могуће начине до најдубљег понижења, силовао ти ум и душу (и још понешто) а ти и даље хрлиш ка њему непрестано као према вечној љубави. Враћаш се свом мучитељу и силоватељу као јединој љубави, а сваког ко ти укаже да радиш будалаштину и да грешиш у вези са избором, ти га бесно назовеш будалом и покварењаком...патетично, мизерно и јадно...али и поражавајуће и достојно искреног и најдубљег жаљења. Овакав одијум према Русима, какви год да су (а нису ни они сјајни...и по томе се не разликују од остатка човечанства), суштински ми је несхватљив. Mozda zato sto smo ruse kroz istoriju proglasili svojom bracom a oni to nicim za sve ove stitine godina nisu opravdali sa casnim izuzetkom Svetog Romanova.Istorija nam je prepuna raznoraznih dogadjaka kada su nas isti iskoristavali za prebijanje svojih sopstvenih interesa i onda ostavljali na cedilu; a tako se i sada ponasaju; kao sto neko rece, ovaj nesretnik nas mrzi jer im se ne dovoljno klanjamo i ne glumimo im sluge. Walter је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Треба неко да му каже да су Срби криви и за пад Цариграда. http://www.youtube.com/watch?v=tJTcirneCC0 Manolis and Владан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Pa nije bas da nema veze, vrati se i procitaj pojedine komentare pazljivije, recimo zeebeedeeja i justinijana - po njima cela patrijarsija moskovska je zapravo samo produzena ruka kgb-a. Sad lepo promisli koliko je takva izjava pametna, o smislenosti necu ni da govorim. ne znam koliko je pametna ali je 1000 odsto tacna; RPC je samo produzena ruka KGB diktatora koji trenutno vlada Rusijom. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 to je i meni pricao jedan rus kolega, sada svestenik u rusiji... Mada, treba i postaviti pitanje iz kog ugla KGB "upravlja" Crkvom ...да ли из лошег угла , да ради против Цркве или помаже Цркви, пошто више нема класног непријатеља, нити националног (осим САДа). Ја бих желео да верујем у ово друго, иако не познајем ствари уз унутра .... размишљам својојм логиком. Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Постоји мит да су Срби најбољи део руске душе. Али, то није тако. Када сам дошао у Србију, непосредно после натовских акција против Србије, упитао сам Србе какве су закључке извели. Закључак је био веома занимљив: „Схватили смо да се не треба опирати Западу, јер ако вас силују, треба да се опустите и добићете максимум задовољства“. На српској телевизији су се један за другим смењивали извештаји о зверствима српске армије на Косову и о праведности натовске полицијске операције Ђакон Кураев Ког ли је срео и питао.. у македонији је оцењивао ситуацију У ЦРКВИ КРОЗ СУСРЕТЕ СА РАСКОЛНИЦИМА..а да се канонској јерархији није ни јављао..!! Ово код нас вероватно је закључивао кроз ставове монаха Артемија... Али тако нам и треба.... Evgenik је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Иза овог мора да стоји неки политички разлог. Попови који раде за неке политичке интересе није никаква новост. Ваљда то сви знамо. Може бити нескривено - институционално, или скривено - тамо где није. Мене више занима каква политика се иза овог ваља а не да се користи зарад задовољења русофобичних страсти. Држава ко држава, а нарочито она велика, далеко од тога да може да буде невина, правична и томе слично. Лаже и маже кад јој је то у интересу. А какав се интерес и чији овде крије? Мени изгледа очигледно да се оваквим изјавама ми Срби "пуштамо низ воду" од стране неких политичких струја у Русији, а можда је и прикривена државна политика. Ово друго би био велики ударац за, опет оне, који сав наш спас виде у моћној Русији. Јер можда се баш моћна Русија у неком историјском контексту окрене и придружи интересима који нису и Српски. Тако је то у свету где је интерес ка стицању моћи, једини признати, оправдан и пожељан покретач. Ужас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука