Jump to content

Game of Thrones - нова хит серија! (опаки спојлери, улазите на сопствену одговорност!)

Оцени ову тему

Препоручена порука

15 minutes ago, Ћириличар рече

Као што је свети Василије заштитник сточара а Илија баца громове. Тај фазон :D

Е сад, не бих се сложио да скоро сви су "сиви ликови". Имаш солидан број добрих ликова, попут Подрика, Бријене он Тарта, ( бившег ) владара Дорне и сл. У суштини, гледам на све ликове онако како гледам и на људе - имаш велику већину "сивих људи" који имају своје врлине и мане, своје снаге и слабости и боре се са тиме. Онда, имаш оне који се боре са својим слабостима гурајући напријед унапрјеђујући себе, не газећи друге ( попут Бријене ) у тој борби, јер се боре против својих слабости. Са друге стране имаш све оне Тајвине и Ремзије који своје слабости сакривају или лијече гажењем других.

Da ima takvih dobrica, ali su svi oni ljudi sa svojim vrlinama i manama. On bi mozda bili taj svetliji aspekt sive u odnosu na ostale, ali kad pogledas glavne likove poput Tirion i Deneris, videces da nisu bas uvek bezgresni. Osim Snow-a koji jedino deluje cisto, mada je glup i ne zna nista, kud ces vecu manu :D 

Подели на овим сајтовима

Хахахаха,Џон Сноу васкрсао на православни ускрс...:smeh1:

http://news-bar.hr/vijesti/showbiz/bozani-iza-igre-prijestolja-stoji-srpski-lobi-jon-snow-uskrsnuo-je-na-pravo

Gameofthrones-news

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

35 minutes ago, pedja257 рече

Sta mislite oce li Lanisteri pobiti one annoying hriscane? xD

Хехе,па готово да једва чекам, спец ону инквизитор мати игуманију...:D

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Зосима рече

Хехе,па готово да једва чекам, спец ону инквизитор мати игуманију...:D

Realno, ipak su u prelesti xD Jos to sto su u prosloj epizodi podrzali mudre reci glavnog svecenika buzdovanima i palicama xD

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

38 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Ruz ubiVen gotovo isto kao Rob. :D

Remzi i Deneris su najomiljeniji likovi D&D. :)

Ovaj prvi ima plot armor kroz koji nema šanse da išta prodre, nema te bezizlazne situacije... Čudi me da nekako ne uspe da sa 100 ljudi osvoji Iron Throne ili nešto slično. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Бореалис рече

Remzi i Deneris su najomiljeniji likovi D&D. :)

Ovaj prvi ima plot armor kroz koji nema šanse da išta prodre, nema te bezizlazne situacije... Čudi me da nekako ne uspe da sa 100 ljudi osvoji Iron Throne ili nešto slično. 

Mislis dzin bi slomio nogu kad bi pokusao da ga zgazi? :D

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Mislis dzin bi slomio nogu kad bi pokusao da ga zgazi? :D

E bukvalno.  :)))

Jesi primetio u najavi naredne epizode da će biti flashback na Tower of Joy? Možda će otkriti identitet majke izvesnog lika, epizoda se emituje na Mother's day.  :) 

Naravno, u TV seriji će biti 1/10 ove fenomenalnosti. 

Подели на овим сајтовима

10 hours ago, pedja257 рече

Sta mislite oce li Lanisteri pobiti one annoying hriscane?

He...cini mi se da ce Vrapcici u narednoj epizodi mozda i Dzejmija da uhapse...za njih niko nije nedodirljiv. Tu su da doprinesu nekoj ravnotezi ( cista Karma :))  Trebali bi da pretresu celu Kraljevu luku....Stvarno ne znam sta ce sa Kraljevom lukom biti. Tomen je samo decacic slab, Sersej je pukla kao bas, ona ni o sebi vise ne moze da vodi racuna a kamoli o kraljevstvu, Dzejmi mi deluje kao da bi vise voleo da napusti brod koji tone...ne znam. Od kako je Tirion ubio Tivina...sve je pocelo da se urusava. 

Ali ko vam je taj Azora Ahai kojeg spominjete? 

Sta mislite hoce li Tirion da uzjase zmaja? 

Hoce li Dzon da se iz mrtvih vrati u komadu ili malo '' nako'' nacet? 

Sta ce biti sa Teonom? Kojoj kuci hoce da ide? ( jadan, zao mi ga) 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Adelaida рече

He...cini mi se da ce Vrapcici u narednoj epizodi mozda i Dzejmija da uhapse...za njih niko nije nedodirljiv. Tu su da doprinesu nekoj ravnotezi ( cista Karma :))  Trebali bi da pretresu celu Kraljevu luku....Stvarno ne znam sta ce sa Kraljevom lukom biti. Tomen je samo decacic slab, Sersej je pukla kao bas, ona ni o sebi vise ne moze da vodi racuna a kamoli o kraljevstvu, Dzejmi mi deluje kao da bi vise voleo da napusti brod koji tone...ne znam. Od kako je Tirion ubio Tivina...sve je pocelo da se urusava. 

Mislim da će u nekoj od narednih epizoda, možda već sledećoj da krene borba između vrapčića i Lanistera. Mislim da će Lanisteri da ih zgaze ali će preterati u surovosti i tako stvoriti još novih vrapčića.

Цитат

Ali ko vam je taj Azora Ahai kojeg spominjete? 

Azor Ahai je legendarni heroj koji je živeo nekoliko hiljada godina pre radnje koju prati serija/knjige i koji će se po proročanstvu ponovo vratiti da spase svet.

Detaljnije na:

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Azor_Ahai

Цитат

Sta mislite hoce li Tirion da uzjase zmaja? 

Da.

Цитат

Hoce li Dzon da se iz mrtvih vrati u komadu ili malo '' nako'' nacet? 

Neizvesno. U knjizi su iz mrtvih vraćeni Berik i Kejtlin... Kejtlin je vraćena "načeta" ali je nije vratio sveštenik vatrenog boga, već je Berik svoju "vatru života" koju je dobio od Torosa prebacio u Kejtlin, pa su nus-efekti možda i zbog toga.

Цитат

Sta ce biti sa Teonom? Kojoj kuci hoce da ide? ( jadan, zao mi ga) 

Ide svojoj kući. Cenim da će postati sveštenik Utopljenog boga.

(ništa od ovog nisu spoileri, već moje pretpostavke)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Translation Of Melisandre’s Prayer:

Zȳhys ōñoso jehikagon Āeksiot epi, se gīs hen sȳndrorro jemagon.
“We ask the Lord to shine his light, and lead a soul out of darkness.”

Zȳhys perzys stepagon Āeksio Ōño jorepi, se morghūltas lȳs qēlītsos sikagon.
“We beg the Lord to share his fire, and light a candle that has gone out.”

Hen sȳndrorro, ōños. Hen ñuqīr, perzys. Hen morghot, glaeson.
“From darkness, light. From ashes, fire. From death, life.”

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...