Иван Ивковић Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 http://www.quickmeme.com/meme/352rbu Е, ал' не знам што се толико цимате... Па не знам колико да је добра ал' то је серија, фантазија и лако је закључити да је најпре ауторима а затим и конзументима веома стало до тога да забораве на сопствене животе и ставе се у улогу неког другог лика, ликова и туђих живота запостављајући сопствени. Чему то...? Кад писци и режисери увиде да им понестаје надахнућа за неки пројекат онда га обично скарабуџе у два потеза и прелазе на нови. Залуђена сиротиња раја се ипак годинама после тога и даље клања својим тотемима и сваковрсним идолима у виду шоља са примамљивим мотивима, мајицама, постерима, књигама, размећући се својом острашћеношћу као нечим похвалним. Својевремено сам лудовао за једном видео игром чија је прича обухватала период од бар десет миленијума и испоставило се да је била превелики залогај и за читав тим експерата. После видим да су покушали да рестартују, рециклирају али то више није то. "...И то је таштина..." -Владимир-, Натан and kordun је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Посматрачи Исти си као ја. Ми смо повезани. Прожети. Не можеш без мене. Ја сам ваш утешитељ. Забављач. Приповедач. Хлеб ваш насушни. Ви ме волите, обожавате ме. Ја сам ваш пријатељ и слуга, а највише господар. Никада не стајем. Никада. Моја инспирација је непресушна! А шта ме инспирише, шта ме нагони на уметничко стварање? Као прво: трагедија ме испуњава. Чини ме сретним. Виђам је праћену тужним мелодијама и увек је осмотрим из правог угла... Ја сам уметник гротеске и еротике, узбуђења и шока. Умем да украдем грч са лица оних који осете исконски бол и пренесем је другима, не би ли ту патњу видели и њоме се сладили... Јер има нешто свето и забавно у гледању туђих ужаса. Волим са сигурне даљине да гледам друге како умиру и њихове ближње како очајно плачу за њима. То свакако није све што радим, али у томе сам најбољи. Без премца. Посматрам и све оне ниске побуде који други имају, о, дивни и увек урнебесни неморал и људска глупост... Све је то тако смешно и забавно, шокантно и гнусобно, све, али никако досадно! Уживамо да заједно гледамо сељачине и кретене, хаха, смешне, тупаве мајмуне, толико глупље од нас, како испадају имбецили, како су понижени и јадни. И наравно, секс. Основни пориви, основни покретачи наше среће су мржња и секс. Гола тела, да, што више перверзних детаља, што више свежег, напудерисаног меса, истакнутих облина... Што више жена и мушкараца, или трансвестита, или прикривених педофила, са кожом глатком или храпавом, масном и знојавом... Леђа сенилне бабе, или још неразвијене груди тинејџерке, па ви то волите, ја вас тиме храним! Дивићете им се или ћете им се гадити, али нећете остати равнодушни, не! Остаћете равнодушни само на оно што сам вам ја прећутао, што сам од вашег погледа сакрио, на ствари споредне и небитне, а надасве досадне, попут беде и алкохолизма, породичног насиља и наркоманије, растурених породица неважних људи и њихове занемарене и злостављане деце. Све је то сад ситно, тривијално, мрачно, коме треба туђа мука, тја! Та ће вам деца привући пажњу кад одрасту у лопове и курве, наркомане и убице, силоватеље и манијаке, толико горе од нас, посматрача. Тада ћу их вам представити, да бисте могли гласно да цокћете и одмахујете својим главама, да бисте имали тему за разговор уз кафу коју сам вас наговорио да купите. Искрено - колико се туђа беда и бол вас дотичу, колико вас померају на делање? Пет минута. Туђа мука помериће ваш свет на пет минута, ишчашити га и вратити натраг у подмазано лежиште у року од пет минута. Толико времена вам треба да откуцате апел на друштвеној мрежи како је потребно да се беда и бол спрече. Хаха, добри и лењи моји посматрачи, како вас волим, тако сте једноставни, предвидљиви и лаки за контролисање. Мозгови су вам програмирани да следе образац, па то је дивно, генијално, могу са вама да се играм до миле воље, а све време мислићете да ја служим вама! Тако је просто и савршено, дајем вам оно што тражите, на такав начин да никад не схватите како вама манипулишу. Добровољно сте постали шрафови и гурнули своје тупе главе у машину! О, ви дивни, наивни идиоти! Ево, вам, уживајте! Дајем вам хлеб насушни! Крв за вас, незасите моје вампире! Гледајте у анорексична тела стрпана у бесмислено скупу одећу, у пластична лица која једва могу да се затегну у осмех, пратите интимне детаље људи које сам ја створио важнима, само због вас, из свог лудог хира! Наравно, притом занемарите свој живот..! Одмах затим показаћу вам пуњење рака лешевима! Поново осмех на лицу пијане полуголе девојке! Хаха, ја сам мајстор контраста и лудости! Мали Урош нема пара за операцију срца! Певачица Јасна у новом споту се купа у карију! И ви ћете јести оно што вам дајем, драге воље ћете трпати у себе дозу коју вам одредим, хаос који вам представим доживећете као склад, а живот који живите сматраћете ситним и тричавим у односу на ваше омиљене естрадне звезде!! И више не знам да ли ја пратим трагедију или она прати мене... Она ме храни, одржава... Она ме узбуђује, трагедија је мој примарни порив, моја богиња! Попут жене коју је убио њен муж, десетина згажених у стампеду људи на отварању мега -маркета, девојчице брутално силоване и убијене! Ексклузивно уживање у плачу њених родитеља! Гледајте тај бол, гледајте ту смрт, почујте и погледајте то насиље, то кидање, уништавање, умирање, телесно или душевно! Хаха, дивно, трагично, поезија! Да, ја сам уметник! Моје руке ће једну трагедију учинити још потреснијом, или ће је избрисати као да се никад није ни десила, мој кист ће од лица убице направити лице светитеља и обратно – и то ме ставља на пиједестал бога! Због мене ћете заволети убицу и замрзети читав један народ! Само док неко умире. То мора да се деси с времена на време, да бих био вољен и да би ме сматрали уметником. Не гледајте ме као да сам чудовиште! Ви ме волите. Обожавате ме. Ви сте ме створили. Oбликовали сте ме по својим жељама и прогласили богом. Ја сам ваше златно теле, ваше божанство вечито жедно крви, а ви сте ти који жртве приносите мом олтару! Ви се храните мојим сликама и мојим речима. То је ваша дрога, нужда, без мене не можете, не, јер ја представљам све оно што бисте ви желели да радите или да видите, да бисте се осећали живима. А ја волим да гледам ствари како умиру, али са сигурне даљине. Јер ја живим док цео свет умире! И осећај је леп! Једино тако се осећам живим! Не одмахујте главом, лицемери, не цокћите, немате право да ме презирете, јер ћете презрети себе! Па зашто, просто, не признате? Чему лагати себе? Ви сте ти који дрхтите од усхићења док невини страдају. Не, нећете притиснути дугме за заустављање док неко умире! Зашто не признаш? Певај, смеј се док траје туђи самртни грч! Лако је! Скренућеш поглед, променити канал! Сви сте ви мој програм, мој циљ, моји потрошачи, сви сте жртве, на овај или онај начин. Ја се вама храним, нисте ни свесни, али тренутно вас варим, обрађујем и на крају ћу вас одбацити као обично, бескорисно ђубриво, што сте одувек и били. Ко сам ја? Ја сам медиј. Телевизија. Часопис. Интернетска страница. Ја сам новинар жељан скандала и туђег понижења. Ја сам ти, који само посматраш и не чиниш ништа. Ти си ја, који више воли да гледа туђу патњу, него да мрдне прстом и помогне другима. Који гледа риалити шоу док своје дете препушта нимало забавној стварности. Који мора да види ужасе, да би себе убедио да је жив и да је њему добро. Ја никада не стајем. Никада не стајем. Ти си ја. Храбар и сакривен. Гледам туђу смрт! Преживљавам док цео свет умире, стога сам задовољан! Задовољан сам, јер се мене то не тиче. И ти умиреш, па шта? Цео свет умире па шта!? Па шта, искрено ми одговори!!? Нека сви одреда пате и умиру, ја ћу стајати, велик и сакривен, иза објектива, иза огромних написаних речи, или испред екрана рачунара! Снимаћи, писаћу, викаћу и само ћу посматрати! Све је у реду док не умирем ја! Гледај сад у екран и понављај, јер то је једино што те дефинише, једино што јеси, осим ако нешто заиста не урадиш и не промениш, у шта искрено сумњам. Понављај са својим господаром: Све је у реду док не патим ја! Све је у реду док не патим ја!... Још оваквих текстова пронађи овде http://avdenagom.blo...og-page_22.html Прати преко ФБ https://www.facebook...ago1987?fref=nf Adelaida је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Izbacuju fanove iz takta a bogami i iz fotelja sudeci po snimcima reakcija. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Jon Snow...? ( Manolis је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Čitam komentare nekih amera da su likovi plakali na kraju za Džonom, lol! коЖељ њацИ and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Da vidis kad nam ona crvena vesticara vrati naseg Snjeznog Jovu! Takodje, pretpostavljam da ce za taj obred morati da se (paki) obnazi. Bas bi mi bilo milo. Avocado, Manolis, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Da vidis kad nam ona crvena vesticara vrati naseg Snjeznog Jovu! Takodje, pretpostavljam da ce za taj obred morati da se (paki) obnazi. Bas bi mi bilo milo. Će ga uzjaše ima da oživi odma! Pontifex Emeritus, коЖељ њацИ , drvce and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Će ga uzjaše ima da oživi odma! To je Mali Radojica i Hajkuna Djevojka, to smo vec videli. (Nadam se da ce tu nemoralnu pesmu da izbace vec jednom iz decjih citanki, ccc) w.a.mozart, Pontifex Emeritus, Плутон and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Jedna od najbezveznijih epizoda ikada ... Ali makar se ovi dobro lože ... hehehe ... -Владимир-, drvce, коЖељ њацИ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Da vidis kad nam ona crvena vesticara vrati naseg Snjeznog Jovu! Takodje, pretpostavljam da ce za taj obred morati da se (paki) obnazi. Bas bi mi bilo milo. Prvo ce malo astralno da procaska sa ujkom za koga jos uvek misli da mu je cale pa da se sokira jos koji put. A mozda i crvenu vesticu zanima the thing he does with his tOngue. Manolis and drvce је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Da vidis kad nam ona crvena vesticara vrati naseg Snjeznog Jovu! Hocu Sneska nazad... ( ne moze tako da umreeee...nije umro jel da? samo se onesvestio....i gde je Duh da ga odbrani...glupo je uopste misliti da je mrtav skroz na skroz... I Sansa i Vonj nisu umrli....mislim o cemu ce se onda razvijati prica... Mrzim Dzordza R.R. Martina.... Зосима је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Prvo ce malo astralno da procaska sa ujkom za koga jos uvek misli da mu je cale pa da se sokira jos koji put. A mozda i crvenu vesticu zanima the thing he does with his tOngue. Mmda, mogli bi pored flesbekova da ubace i voice over, te da se s vremena na vreme akter okrene prema kameri i prokomentarise postovanim gledaocima svoju prethodnu, trenutnu ili buducu akciju. Naravno, dok je u flesbeku, inception bi mogao dodatno da pogura pricu, flashback within flashback! :O Svasta vestica zna, al ne zna bas sve. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Šteta što u Hannibal-u nema crvenih veštica, mada i agente Skali se dobro drži za svoje godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Ова серија је гора од оних апокалиптичних филмова, тамо барем неко преживи. Сценаристи су очигледно узели мото из Маратонаца: agnam, Плутон, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Kome sve od likova 'visi' zivotni status i nepoznat je? Benjen, Syrio, Sandor Clegane, Stannis, Myrcella, Theon, Sansa, Jaqen (ako ga nije glupo navoditi...). Arya je najverovatnije ziva (i Daenerys), a Jon ne, ali i oni eto. Stvarno pocinje da vise nema smisla... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука