Jump to content

Sredina Biblije

Оцени ову тему

Препоручена порука

U samoj sredini Svetog pisma nalazi se poglavlje Psalm 118. Poglavlje pre njega, Psalm 117, najkraće je poglavlje Biblije. Poglavlje posle njega, Psalm 119, je najduže poglavlje u Bibliji. Pre poglavlja Psalm 118 postoji 594 poglavlja, a posle njega takođe 594 poglavlja. Kada se to sabere dobijamo 1188 poglavlja. Znate li koji je središnji stih Biblije? Verovatno ste već naslutili, u pitanju je 8. stih Psalma 118, odnosno Psalm 118:8. Znate li šta piše u osmom stihu datog psalma? Reći ću vam: "Bolje je tražiti utočište kod Gospoda nego uzdati se u čoveka zemaljskog."

Подели на овим сајтовима

Ne znam ni ja šta ovo znači ali ovoliko razumem:

"Bolje je tražiti utočište kod Gospoda nego uzdati se u čoveka zemaljskog."

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Ako je ovo istina to je veliki materijalni dokaza da je Biblija nastala Bozijim nadahnucem i da je celovita knjiga kojoj ne nedostaju neke "skrivane" knjige.

Naravno,nasa vera ne pociva na ovakvim dokazima,ali dobro je da se zna.

Подели на овим сајтовима

Извињавам се за оштрину језика, али Ваша последња изјава је тотална глупост. Није никакав материјални доказ, нити такав може постојати.

Као прво, поделу Библије на стихове и главе извршио је један католички монах у 15 веку, ако се не варам.

Као друго, распоред књига унутар саме Библије дуго је био - и до данас остао - предмет спора, као и списак самих књига које у њу улазе.

Податак је веома интересантан, чак симпатичан, али у смеру некаквог доказивања и сл. апсочутно бескористан

• Волим 1

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Do ovoga nisam ja dosao vec sam nasao na internetu.

Ne znam da li je tacno i sta konkretno znaci.

Не значи ништа. Уствари ништа од овог није тачно, јер се ради о аутосугестивној намјештаљци.

Куран је пун оваквих нумеричких поклапања такођер.

Један наш Канађанин је извео читаву теорију да су Велике Пирамиде у Египту градили Адамови синови и да оне представљају први храм Богу. С невјероватном прецизношћу изводи геометријске елементе из пирамиде и математичким операцијама долази до невјероватно поклапајућих бројева са символима и поглављима у св.Писму. Дотле је отишао да је прорачуно и крај свијета.

Распоред поглавља из којих је изведен наводно тај податак који си навео, ето као што је поменуи Иван Недић, потиче од распоред књига које су ушле у Канон Старог Завјета, а које су знатно касније донесене, а уопште нису биле тим редом нумерисање у оригиналном издању.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Извињавам се за оштрину језика, али Ваша последња изјава је тотална глупост. Није никакав материјални доказ, нити такав може постојати.

Као прво, поделу Библије на стихове и главе извршио је један католички монах у 15 веку, ако се не варам.

Као друго, распоред књига унутар саме Библије дуго је био - и до данас остао - предмет спора, као и списак самих књига које у њу улазе.

Податак је веома интересантан, чак симпатичан, али у смеру некаквог доказивања и сл. апсочутно бескористан

Sadasnji raspored je mozda rezultat Bozijeg delovanja.Bog je nadahnuo ljude da pisu Bibliju i mozda ih je nadahnuo da je sastave tako da ima sadasnji oblik kao neki konacan.Ostavio je taj "pecat" kao dokaz.Ovo je moje licno misljenje.Voleo bih da cujem i ostale.

Подели на овим сајтовима

Sadasnji raspored je mozda rezultat Bozijeg delovanja.Bog je nadahnuo ljude da pisu Bibliju i mozda ih je nadahnuo da je sastave tako da ima sadasnji oblik kao neki konacan.Ostavio je taj "pecat" kao dokaz.Ovo je moje licno misljenje.Voleo bih da cujem i ostale.

А Куран, пошто и ајети и суре такођер имају неку математичку логику, да ли то значи да је и Куран Божија књига?

Положај Меке у односу на разне специфичне тачке на свијету, када се ставе у однос географске ширине и дужине добија се увијек златни пресјек 1,62. Шта ово значи? Ништа...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Сигурно значи. Значи да ће неки људи провести цео живот трагајући за материјалним доказом о Божијем постојању уместо да са њим остваре што јачу личну заједницу кроз Цркву=Причешће=Христа а оставе Богу да се сам открива онима који га траже. Узалудан и, са православне тачке гледишта бесмислен и немогућ посао. Ал' 'ајде, младост-лудост...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Сасвим је сигурно да Бог није остављао никакве кодирање знакове које треба протумачити да би се тиме доказале истините ријечи које стоје у Св.Писму. Хришћанство је животворна вјера, вјера у живог Бога, идење ка преображају и обожењу личности. Према томе истина се налази у нама она није сакривна у књизи и да захтјева криптографске напоре да се нешто дешифрује.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

@grigorije22

confused shok :291291291: :291291291:

Бесполно размножавање у 2 димензије...овај троши нешто мноооооого добро....`оћу и ја gringrin

Издржао сам до 8-ог минута, даље стварно нисам имао снаге, боље да не знам шта све људима може пасти на памет...

.molitva.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Da li u samoj Bibliji postoji određeni princip koji nam pomaže da tako tumačimo Bibliju, kako si ti naveo u uvodnom postu? Samo glasno razmišljam.

Christo et Ecclesiae

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...