Jump to content

Moj utisak dana

Оцени ову тему

Препоручена порука

Данас по завршетку Литургије, један дечачић се извијао у мајчином наручју нежелећи даизађе из цркве и плачно говорећи : " .....'оћу још Богиног хлебааа. " dobar decko

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 30
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Прошле недеље је у школу дошао лик из неке приватне фирме који држи едукацију запосленима о противпожарним прописима и процедурама. Предавање је трајало око 45 минута и било је смртно досадно (поготово мени, будући да сам у војсци исту ту причу преслушао једно 30 пута), а на крају предавања је требало да попунимо тест од неких тридесетак питања о томе како се користе противпожарни апарати, хидранти, како се гаси ватра итд...

Нас 60 - 70 присутних наставника се нашло у ситуацији идентичној оној у којој се наши ђаци налазе сваки дан - били смо приморани да седимо и слушамо нешто што нас ич не занима. И 95% људи се понашало идентично онако како се понашају и ђаци - нико није слушао предавача, људи су се смејали и причали, јављали се на мобилне телефоне...

И то управо они који најгласније негодују када се ђаци тако понашају...

:D

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Završna reč na sveštenikovoj propovedi danas u crkvi....

Čitao on onako sa papira i u jednom trenutku ostavi on papir i poče da priča...

moje reči, ali taj je smisao...

"Uvek ima dva puta. Danas je Nova Godina, a mi ćemo je slaviti i za 14 dana. Ko je u pravu? Jedan put koji nam nude je Evropska Unija a druga je Kosovo. A nijedan od tih puteva koji nam se nude i koji biramo nije dobar. Jer je svaki bez Hristosa. Ponašamo se kao okrečeni grobovi, ne radujemo se tuđoj radosti i ne plačemo kada neko blizak umre. ...(poćuta on malo, a ovo je govorio bez zastoja)

Ali ne očajavajte, tu je Sveto Pričešće i Hristos koji nam daje i nadu i snagu. Pristupite. Amin. "

Možda su reči već čute na milion drugih načina, ali onako kako je to Vojdža izneo bilo je super. Neposredno mi po završetku besede, priđe brat iz crkve i reče "Izuo me je".

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Kod nas je besjeda posle čitanja jevanđelja,i drago mi je što je baš tada,i sveštenik je održao fino slovo,poučavajuće i u skladu sa čitanim zaglavljem

Elem,utisak dana,do sada mi je ipak,svečano ponašanje triju sveštenika na službi.kao tri mudraca :)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Spojeno... 138999

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Uvek ima dva puta. Danas je Nova Godina, a mi ćemo je slaviti i za 14 dana. Ko je u pravu? Jedan put koji nam nude je Evropska Unija a druga je Kosovo. A nijedan od tih puteva koji nam se nude i koji biramo nije dobar. Jer je svaki bez Hristosa. Ponašamo se kao okrečeni grobovi, ne radujemo se tuđoj radosti i ne plačemo kada neko blizak umre. ...(poćuta on malo, a ovo je govorio bez zastoja)

Ali ne očajavajte, tu je Sveto Pričešće i Hristos koji nam daje i nadu i snagu. Pristupite. Amin. "

такву беседу желим да чујем на крају литургије, а не читање са папира које се понавља сваке године...браво!!! хвала Господу што постоје и такви свештеници...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Боже помози ... да није последње реченице, беседа би била потпуно промашена.

свештеник је омануо да је нова година за 14 дана ... пре ће бити првог или четрнаестог септембра, по старом или новом календару, а за 14 дана је Обрезање Господа Исуса Христа, а не каква квази-српска националистичка нова година.

а посебном глупошћу сматрам политиканство са амвона, колико се сећам да је забрањено и каноном јер је Литургија наднационална и надполитична.

утисак године ће ми бити помирење и услишеност молитве коју сам доживео синоћ у клубу :)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325528331' post='552669]

Боже помози ... да није последње реченице, беседа би била потпуно промашена.

свештеник је омануо да је нова година за 14 дана ... пре ће бити првог или четрнаестог септембра, по старом или новом календару, а за 14 дана је Обрезање Господа Исуса Христа, а не каква квази-српска националистичка нова година.

а посебном глупошћу сматрам политиканство са амвона, колико се сећам да је забрањено и каноном јер је Литургија наднационална и надполитична.

утисак године ће ми бити помирење и услишеност молитве коју сам доживео синоћ у клубу :)

Медо а шта си то доживео у клубу ? Ако није тајна !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Е Милане драго ми је због тебе видим у чему је ствар !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Pogrešan si dojam stjekao. Svećenik nije favorizovao nijednu NG, niti mu je obraćanje bilo nacionalno i političko.

Baš zbog širine i značaja njegove poruke i besede sam i citirao je delimićno.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Салвадор Фелипе Хасинто Дали, 1. маркиз од Пубола... а често га називају и великим мајстором надреализма.

Него, кад већ поменух надреализам недвосмислено се намеће и питање:

Шта је Милан ( Меденица : ) "доживео синоћ у клубу"?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...