Гости Guest - . . .- Написано Децембар 30, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Да, 1. јануара (по новом календару) је недеља а недељом се у свим православним храмовима служи Света Литургија. Хоће ли некоме од Вас да ова Нова 2012 започне Светом Литургијом? Никад боља прилика, зар не? Иначе, и она "наша" (мада је и ова наша) по старом календару такође започиње Литургијом јер је 01. јануара (14. јануара по новом календару) Свети Василије Велики. Е сада... како после кафане, лумповања и "најлуђе ноћи" у Цркву? Да ли треба доћи, да ли се причестити (ако се испоштовао пост, па и онај да се после поноћи не једе нити пије)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Tesko....... pivo http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Pa sad...post u ponoc...tesko http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 30, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Да, тешко је изборити се са световним радостима, ипак смо ми људи везани за овај свет и ако се бијемо у груди да смо "небески народ" kajaa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Треба доћи на Свету Литургију! Ко успе да после поноћи не конзумира ништа, треба и да се Причести.... И опет, треба доћи на Свету Литургију, јер Литургија је носилац живота, јер Литургија је Живот. Ја радим од 04:00 , али ћу зато данас ићи и Причестити се ако Бог Да. И опет и опет.... треба ићи на Свету Литургију .... Name and pravoslavna је реаговао/ла на ово 2 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 e nadam se. a i tata mora biti vezan ujutru Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 ја, рецимо, не идем на дочек, нити га организујем у било ком виду, али морам да признам да ипак нећу доћи на литургију у недељу, јер, касно ће се лећи, а и да хоћу да легнем раније нећу моћи да спавам од опште гунгуле... али зато ћу у понедељак 2. јануара на литургију и , Боже здравља, на причест... 0442_feel pravoslavna је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pravoslavna Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Ja već godinama nemam taj problem. Nekako se desi da nijesam u iskušenju da igdje idem, ili sam kući na selu. Pričestih se samo prve sedmice posta, tako da sad već moram. I to mi prioritet. Eto, nijesam prepodobna, samo mi ta Ng skroz bezveze.aman, skroz! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 30, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Да, и Литургија је и празни Оци... са друге стране људи славе Нову годину... а ми бисмо желели све Моје скромно мишљење прати и мишљење брата Ивице Стојковића. Потпуно се слажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kitties Quties Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Ako Bog da i ja cu u nedelju na liturgiju.Ne slavim Ng vec neko vreme,sto je jesan od razloga sto nas je(nase troje dece i mene)ostavio moj muz.Nisam bila dovoljno svetovna za njegov ukus.Sta da se radi ,Bog Sveti zna zasto je to dobro. Nena Stojanovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Naravno da će da započne Liturgijom...uz Božju pomoć ... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Ako Bog da i ja cu u nedelju na liturgiju.Ne slavim Ng vec neko vreme,sto je jesan od razloga sto nas je(nase troje dece i mene)ostavio moj muz.Nisam bila dovoljno svetovna za njegov ukus.Sta da se radi ,Bog Sveti zna zasto je to dobro. нека вас четворо чува Господ... SlavicaTB, Јелина, Nena Stojanovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Ако Бог да- ДА Једва чекам ( због посла нисам две недеље била на Литургији, тако сам БАШ нестрпљива ) Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 31, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 31, 2011 Ako Bog da i ja cu u nedelju na liturgiju.Ne slavim Ng vec neko vreme,sto je jesan od razloga sto nas je(nase troje dece i mene)ostavio moj muz.Nisam bila dovoljno svetovna za njegov ukus.Sta da se radi ,Bog Sveti zna zasto je to dobro. Да л је могуће? Хм... то није добро низашта. Да, огромни су проблеми тамо где није читава породица у Цркви. Нека Те Господ укрепи заједно са дечицом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 31, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2011 Posto idem kod druga na zurku i tamo cu biti celu noc, nista od posta i liturgije. A i ovaj post nisam ni postio, da budem iskren. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука