Jump to content

Хоће ли Вама Нова година 2012 да започне Литургијом?

Guest - . . .-

Препоручена порука

У чему је искушење не јести / не пити / не постити?

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Raduje me sto cu otici na liturgiju, jer ovo je za mene obicno vece, osim sto cu morati kasnije da legnem radi cestitanja i jos da dezuram da bih odvozila/dovozila djecu... ali nek je njima fino.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Шта би на ово рекао свети Јован Златоусти чију Литургију служимо сада у недељу:

Крајње је неразумно ако због једног дана, проведеног у добром расположењу, очекујете да ће вам цела година бити таква. Такво мишљење не само да је неразумно, него је и последица ђавољег утицаја према којем, тобоже, у стварима нашег живота не би требало да се ослањамо на сопствену ревност и склоности, него на временске периоде. НЕЋЕ ТИ ЦЕЛА ГОДИНА БИТИ СРЕЋНА АКО СЕ ПРВОГА ДАНАУ ЊОЈ БУДЕШ ОПИЈАО,НЕГО АКО ПРВОГ И СВАКОГ ДРУГОГ ДАНА БУДЕШ ТВОРИО ВОЉУ БОЖИЈУ. Дан не бива лош или добар по својој природи – јер се дан од дана ни у чему не разликује – него услед наше усрдности или немара. Ако си творио правду, дан ти је добар; ако си сагрешио, онда је лош и обремењен казном. Ако будеш тако расуђивао и тиме се руководио, свакога дана творећи молитве и дајући милостиње, онда ће ти цела година бити срећна. Ако пак не будеш марио за врлине и ако будеш очекивао радост за своју душу у зависности од првог дана месеца и од рачунања дана, бићеш лишен свакога добра.

СВ. ЈОВАН ЗЛАТОУСТ 1. јануар 387. године по Рождеству Христовом

Подели на овим сајтовима

Sad ću kao pravi i vrli hrišćanin pravoslavac da zaključim: Hvala ti Gospode sve si premudrošću stvorio :D

Dakle zbog krize kojoj ne jenjava intezitet,nizom godina,kupovna moć našeg naroda se potpun srozala,

samim tim komercijalni fetiš,i konzumiranje fantazije popularno nazvano nova godina,

ove 2011,je napokon u razumnim granicama ( :D :D )

Bez šale,ali ove godine mi je sasvim podnošljivo,

obavezna trgovina namirnica jer su neradna dva-tri dana,TV pojačano gledanje(jer inače slabo pratim program),

petardi,zbog zakona o pucnjavi,i pojačanoj kontroli gotovo i da nema,

Malo me zeza svake godine ovaj dječji lobi,

jer im je power_up x 3: em nova,em tucindan,em božić

Liturgija?

Samo Bog_da da se ustanem živ i zdrav i pod obavezno!

• Волим 1

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Право да кажем ја задњих 15-20 година неславим Нову годину и овај дан ми је као и сваки други зато што свако вече не лежем пре 24 сата или ти поноћи , тако да ми никако неће бити тешко да започнем нову 20012 са Литургијом . Мада деду очекује поподне одлазак код унучића преобучен у Деда мраза само због њих и однесем новогодишње пакетиће што су деда и баба спремили за њих . Анђелчићи моји се радују поклонима . Па драга браћо и сестре срешћемо се сутра на Литургији !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

liturgija ili krevet... dilema je bogohulna lol

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Наравно да ћу наставити да постим и за време "дочека" и не видим ту неку већу тешкоћу. Али нисам сигуран да ћу успети сутра да дођем на литургију. :(

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...