winux59 Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Znači, Gregor Mendel, Otac genetike, te čovek čije zakone genetičari, odnosno nauka, uključujući i evolucioniste POŠTUJU i pred kojima ćute Is Mendel's proof (a genetic barrier exists that can't be bridged) an evolution show stopper? In 1865 he reported his research in the Journal of the Brunn Society for the Study of Natural Science. The journal was distributed to 120 libraries, including some in England and eleven in the United States. The ninth edition of the Encyclopaedia Britannica (1892, Vol. 12, p. 426) mentioned his article. Yet his research was totally ignored by the scientific community until someone finally made an issue of it in 1900. It was not that his studies were unnoticed; they just were not wanted. By the late 1800s, leaders in science were moving into the Darwinian orbit. This is an example of what was to follow for over a century. Scientific facts that did not fit into the evolutionary theory were frequently quietly set aside. His experiments clearly showed that one species could not transmute into another one. A genetic barrier existed that could not be bridged. Mendel's work laid the foundation for modern genetics. His discoveries effectively destroyed the basis for species evolution. From time to time, evolutionists peer at that wreckage, then hurry away to dream up new theories that might somehow put the pieces back together. Mendel's work is of such monumental importance, that we provide several quotations here regarding his contribution: "After seven year's work on the genetics of peas, he [Mendel] read his report to the Natural History Society of Brunn [Austria], his home town, in 1865. Modem scientists agree that his report gave definite results in an orderly manner, but the minutes of the meeting report that there were no comments. The minutes also report that a member of the Society mentioned a book written by a certain Englishman named Darwin six years before, and that is what they talked about. And that is what all Europe talked about for 35 years while Mendel's paper lay on a shelf. Now that paper has become the foundation of genetics." —William J. Tinkle, "Genetics Favors Creation," in Creation Research Society Quarterly, December 1977, p. 155. "As a result, the most keenly interested failed to realize that the answers to many of the unexplained problems which Darwin had raised were found in his [Mendel's] work on garden peas." —*A.M. Winchester, Genetics: A Survey of the Principles of Heredity (1966), p. 33. Znači, dok ne date barem jedan primer primarne specijacije u istoriji planete zemlje, dok ne pokažete koji su to mehanizmi kojima možemo, i ima li primera, da čak i genetskim inženjeringom, probijemo (barijere) te stvaramo ,,najrazličitija bića poput svinje sa krilima, ili konja sa krilima, te ljude x-men mutante, i slično nemojte se javljati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 ko bezi od teme? Тај ко пита. covece stavim ti klip od 2 minuta i 48 sekundi, na 46 sekundi pise da je nadjeno 1.5 milja od lucy, a ti kazes nemas vremena da gledas ceo klip. Нисам видео тај од два. Па пише и на аутобусу беобанка иди подигни паре. Тражио сам ти доказ не тврдњу проверених лажова. ne moras da gledas ovaj od 47 minuta, jer tu imas odgovore na sva tvoja pitanja od strucnjaka. Ја имам 97 % осталих стручњка који причају другу причу. a sto se tice prevara i laganja, ЈА ти тражим доказе ти ми пружаш креационистичке слајдове. Стварно бре мислиш да је то НЕКИ ДОКАЗ? Ја ти дам ејј КОСТ, ти ми слај даш. Ајд да видимо један по један. Какве то везе има са луси? Занимљиво да су ДРУГИ научници открили ту превару, а да опет нема везе са луси? Одлично опет нема везе са луси. vidis kako vam je nauka ne precizna? Ја видим одређене људе који покушају да се накупе славе на кварњака и онда их НАУКА својим скептичним методом и констатним испитивањем ПРОВАЛИ и одбаци. Што уопште није аргумент са за лусину тибиу. Као по обичају бежис са теме - било је неких научника превараната па сад мој аргумент не ваља. До сад је тај фосил обишло и погледало 100 % света који се бави фосилима и нико ништа није видео да је сумњиво. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Znači, Gregor Mendel, Otac genetike, te čovek čije zakone genetičari, odnosno nauka, uključujući i evolucioniste POŠTUJU i pred kojima ćute His experiments clearly showed that one species could not transmute into another one. A genetic barrier existed that could not be bridged. МЕНДЕЛ НИЈЕ ЗНАО НИ ДА ЛИ ПОСТОЈИ ДНК!!!!!!!! ЗНАО ЈЕ ДА СЕ ОСОБИНЕ НЕКАКО ПРЕНОСЕ НИЈЕ ИМАО ПОЈМА ДА ПОСТОЈИ ДНК Т:Ј КАКО СЕ ПРЕНОСЕ ОСОБИНЕ! ДНК ЈЕ ОТКРИВЕН ПОСЛЕ ЊЕГОВЕ СМРТИ! КАКО ЈЕ ОН МОГО ДА СПРОВЕДЕ ЕКСПЕРИМЕНТ КОЈИМ ЈЕ УТВРДИО ШТА ДНК МОЖЕ ШТА НЕ МОЖЕ!!! Просто бих волео да видим тај експеримент. И што тај експеримент данас не потврде када ИМАМО ДНКА можемо да му радимо шта оћемо таква ствар би се потврдила ко од ШАЛЕ. КОЈЕ НАЈЈАДНИЈЕ МОГУЋЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВЊЕ ЧОВЕКА!!!! Винуксе ја сам крајње изненађен на шта ти наседаш и дебилизмом људи који пишу ове текстове. Шта ли ја уопште губим време са човеком који не преиспита ништа што прочита. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Винуксе, Од ових 3к постова колико имам теби је дато макр 1к. Пао си на најниже гране злоупотребе научника из периода када наука још увек није била развијена. Доказивати креационизам преко Мендела је подједнако доказивањем ад хоминем астрологије преко келпера или Алхемије преко Њутна. Зато ми идеш на игнор, превише сам ти дао. Не заслужујеш ти саговорник. Ти тражиш очигледно публику. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Винуксе, Од ових 3к постова колико имам теби је дато макр 1к. Пао си на најниже гране злоупотребе научника из периода када наука још увек није била развијена. Доказивати креационизам преко Мендела је подједнако доказивањем ад хоминем астрологије преко келпера или Алхемије преко Њутна. Зато ми идеш на игнор, превише сам ти дао. Не заслужујеш ти саговорник. Ти тражиш очигледно публику. Zanimljivo da je mendel bio otac genetike, sto otkrica dnk nisu srusila njegove tvrdnje do dan danas, zapitaj se malo. Nisi naveo primer gde je on pogresio. Dakle nemas argument. Idemo dalje Pozivanje na 97 odsto naucnika ti nista ne znaci, nekad je sto posto naucnika verovalo da ljudi imaju zlu krv, da veci objekat pada brze od manjeg itd. Pao si na najnize grane, jer ako nauka nije tada bila razvijena sta cemo sa darvinom? A ako se nauka razvijala od tad, sto nij opovrgla radove mendela? Za tebe je zakon biogeneze cista hipoteza. Mrzi te da pogledas bilo koji klip, onaj od 47 minuta imas sve o Lucy cak i o tim otiscima koje si trazio, al sve sto se kosi s tvojim verovanjem neces da pogledas. Па пише и на аутобусу беобанка иди подигни паре jel to isto sto i pise lasta pa ne leti. ne razumem sta s tim hoces da kazes, smesno mi je poredjenje. Ako nesto ne znas, lepo to reci. A ti si samo u jednom odgovoru koristio i velika i crvena slova. Evolucija ti je cista alhemija i astrologija spram prave nauke, ne mora da se predaje kreacionizam, niti veronauka u skoli, - moje misljenje. ali ti branis tu tvoju teoriju, tako sto kazes evo 97 % naucnika veruje da je to istina, to nije dokaz. Sad cemo da glasamo sta je istina a sta ne? Ili ako vecina ljudi na izborima izabere vladu koja ce doneti zakon da je legalno ukrasti ubiti silovati itd. Sta cemo onda? Eto to je po zakonu, narod tako hteo. Tako da ti ides na moju ignor listu, necu vise gubiti i ovo malo vremena sto imam. "O necemu lepom, pricao sam slepom, i sve svoje istine pevao sam gluvom" Bora Djordjevic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 sah mat ili mozda ni ovi otisci ni ovaj dnk nije tacan? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Јурисе, не пиши црвеном бојом. Та боја је резервисана само за администрацију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Јурисе, не пиши црвеном бојом. Та боја је резервисана само за администрацију. Океј нисам знао извињавам се. Ево наглашаваћу овом убудуће. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 sah mat ili mozda ni ovi otisci ni ovaj dnk nije tacan? Као по обичају када паднеш пред туђим аргументима бежи у масовно постављање неких клипова мислећи да тако нешто аргументујеш. Силећи саговорнике да их гледају иако су до увек сад били уткани у лажима, лажним репрезентацијама и тврдњама које не можеш да потврдиш. Али зато не можеш мени иавокаду да нађеш чланке које дугујеш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Као по обичају када паднеш пред туђим аргументима бежи у масовно постављање неких клипова мислећи да тако нешто аргументујеш. Силећи саговорнике да их гледају иако су до увек сад били уткани у лажима, лажним репрезентацијама и тврдњама које не можеш да потврдиш. Али зато не можеш мени иавокаду да нађеш чланке које дугујеш. to je lazno jer ti tako kazes? sta je tu lazno i zasto? a aj da ti odgovorim, a ono za lucy vec imas u video od 47 minuta Al ovo za mendela sto si rekao to ti je ........ Mendel nije znao za DNK a nije ni Darwin. I ko je bio u pravu? Mendel do dana današnjega. Dok je darvin verovao kako je ćelija jedan jednostavni blob koji se vrlo lako može menjati i morfološki, i biohemijski samo uz odredjenu promenu okoline naprimer. te tako potpuno preći iz jednog tipa ili vrste životinje, u drugu tipa ,,primarna specijacija,, koja je genetski nemoguca (utvrdjeno) a za koju ti ja evo po ko zna koji put tražim jedan jedini primer u Iistoriji života na zemlji, koji se navodno desio pre 500-600 miliona godina (zavisno iz kojih izvora uzimaš podatke)? Znači, dnk je dalje dokazao i potvrdio mendelove hereditarne tvrdnje, da vrsta (što i kladističari danas znaju, te je u kladistici ovo opste poznata cinjenica ) nikada ne može da prestane biti ono što je njen predak bio, uvek će postojati vrste, i sekundarne (Podvrste-subgeneze, varijacije ali džabe ja tebi ovo pričam, kada ti ne želiš da shvatiš, već samo ignorišeš činjenice, ne želiš ni da proveriš ove činjenice, nego radije koristiš napade kako ja ne znam ništa, te ne razumem tu ,,pričicu o evoluciji, itd Hajde,kad izbegavaš moja pitanja, evo ti još jedno pitanje, valjda na ovo odgovoriš Je li moguće da genetskim inženjeringom izvučemo mačku?Možda delfina, ili delfinovu morfologiju, pa čak i biohemijski sastav odredjenog broja ćelja u bilo kom mogućem smislu, ili kvantitetu?Žirafu možda? šta možemo genetskim inženjeringom izvesti od psa? Hajde, reci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Чекај, прво си био верник, па сада долазиш да нам причаш о чарима атеизма на верском форуму? И био си креациониста, али сада из петних жила браниш еволуцију? Шта ли би један од познатих еволуциониста рекао на ово? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Eh da, i naucnici sprovode danas istraživanja da utvrde šta DNK može a šta ne može, zato se i dan danas Mendelovi zakoni genetike postuju jer su utvrdjeni, pa zato su i zakoni bez izuzetka čoveče, jel vidis koliko ne znas. Dakle, manipulisanje DNK genomom može rezultirati u sekundarnoj specijaciji (te smanjiti fitnes organizma od originalnog, usled velike ,,kolateralne štete,, odnosno delecija koje nastaju u samom procesu manipulacije) i one su kao što se možeš uveriti prilicno limitirane, te se eliminacija, odnosno proces selekcije veoma brzo odvija, i u svakom eksperimentu, većina odmah odumire, veoma brzo su eliminisani od strane selekcije, dok ih najviše 2-3 podvrste ostanu još uvek, boreći se za opstanak (Imaš najbolji primer e.koli eksperiment i 12 varijacija koje su dobijene, a na kraju su se samo varijacije ili ti subgeneza br. 11 i 12 borile za opstanak, i začudjujuće je što je ova br. 12, ova sa najviše štetnih mutacija, te najnižim potencijalom za reprodukciju ipak ,,pobedila trku,, odnosno preživela, dok je subgeneza br. 11 završila u ,,korpi za smeće,, tj.pokosila je prirodna selekcija) znači, blage varijacije, ili blage varijacije, odnosno slobodan odabir osobina koje suvec tu u organizma, jesu jedine mogućnosti genetskog inženjeringa, a nikako ,,stvaranje svakojakih bića,, i gluposti koje ti navodiš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Чекај, прво си био верник, па сада долазиш да нам причаш о чарима атеизма на верском форуму? Искључиво на теми диалогу са атеистима. Имам право, шта је проблем? Што теби атеисти толико сметају? Јел хоћеш да одемо да нас нема? Јел се осећаш угроженим? Ја сам овде да представим и тестирам за мене лично мој поглед на свет. ДА чујем још једном све ваше аргуемнте и ставове да видим да ли ми ишта од тога одговар. И шта је ту толико лоше? И био си креациониста, али сада из петних жила браниш еволуцију? Да када сам имао 19. Оћеш психолошку анализу из првог лица? Веровао сам у то да је истина (креационизам) јер сам само читао и гледао креационистичке клипове. Многи Онда сам се поновио са знањем, погледао мало другу страну, и видим директно исте обмане које су мене обмануле да уђем у ту смејурију од теорије по имену креационизам. И видим винукса који их директно преноси и једноставно не желим да други наседају на њих. Онда видим тебе или игњата који под утицајем религиозних особа уз блиској вези са вашом религијом вама уваљују исте идеје. Које ви подржавате и ширите. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Али ниси се наоружао знањем, него клиповима друге врсте, и то у оно време када ти је вера ослабила, односно када је нестала. Ја уопште немам проблема са тим што ће неко да верује у то да је са мајмуном имао заједничког претка, то зависи од погледа на свет, али имам проблема са тим да неко овде дође и да ми просипа којекакве "доказе" који везе са истином и науком немају, а у ствари је верник, исто као и ја, па и већи од мене, само што не верује у Бога, него у теорију еволуције. По истој тој логици, онда је астрологија наука, онда је и сајентологија наука, и трансценденталана медитација, и еугеника, јер све имају којекакве посредне или исфабриковане доказе за оно што је у принципу вера. Због тога сматрам да је креационизам и више него користан, јер раскринкава те лажи. Уколико ти хоћеш да верујеш, веруј, ја не могу нити хоћу то да ти браним, али немој да ми причаш да је то наука, јер се заснива на низу недоказаних претпоставки. А да сви ми мало само смиримо, цео би разговор ишао другачије. Ако верујеш Дарвину, веруј, али ми немој причати да сам ја глуп зато што мислим да је све то измишљотина. Ако не верујеш у Бога, немој, али немој да ми причаш да сам ја глуп јер се још увек нисам разочарао. И немој да ми причаш да не причаш да сматраш да су верници глупи или затуцани, јер си сам на једној од тема, можда и на овој, негде изјавио да ти је сада мисија да просвећујеш оне (вернике) који су заведени религијом, као што си ти некада био заведен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Али ниси се наоружао знањем, него клиповима друге врсте, и то у оно време када ти је вера ослабила, односно када је нестала. Заправо наоружао сам се знањем. Ево например погледај как осам винуксу објашњоавао кост од луси. ПРоблем је што не могу све да објасним јер немам све слике при руци, и остала научна документа која би потврдила све што причам. Ја уопште немам проблема са тим што ће неко да верује у то да је са мајмуном имао заједничког претка, то зависи од погледа на свет, али имам проблема са тим да неко овде дође и да ми просипа којекакве "доказе" који везе са истином и науком немају, а у ствари је верник, исто као и ја, па и већи од мене, само што не верује у Бога, него у теорију еволуције. По истој тој логици, онда је астрологија наука, онда је и сајентологија наука, и трансценденталана медитација, и еугеника, јер све имају којекакве посредне или исфабриковане доказе за оно што је у принципу вера. Друже 97 % природне науке нема никаквих проблема са тиме и каже да је еволуција апсолутна истина. Можда јесте ад хоминем, ал исведочи нешто. Такође 97 % науке нема никаквих проблема са тим доказима. По стандардима свих филозофа науке ти докази су скор уредни. Ти можеш то да игноришеш до ујутру. Због тога сматрам да је креационизам и више него користан, јер раскринкава те лажи. Толико расклинкава да је изгубио битку и на пољу науке и на суду. Креационизам је користан једино хришћанима који имају слабу ВЕРУ па ето морају научно да је доказују, то им не иде баш. Ниси свестан колико си у криву. Мене само иритира то што једноставно причаш нешто што су лажи а тога или ниси свестан или јеси али је још горе онда. Притом не мислим на постојање бога никако већ на тврдњу да еволуција нема доказе. Ако верујеш Дарвину, веруј, али ми немој причати да сам ја глуп зато што мислим да је све то измишљотина. не верујем ја дарвину већ модерној науци. Која недвосмислено каже да је креационизам квази наука умотана у лажи и да је еволуција апсолутна и недвосмислена легитимна научна теорија поткрепљена планином доказа. Неке од тих сам представио. Ја ти не кажем да си глуп, одбацивање тога под аргументом нема доказа је или непознавање еволиуције или силовање мозга игнорисањем чињеница које би у свакој другој теорији гледао без проблема као доказе. Ако не верујеш у Бога, немој, али немој да ми причаш да сам ја глуп јер се још увек нисам разочарао. Ја не знам када сам рекао да је неко глуп зато што верује. Управо зато што сам тврдио супротно ја сам се јако пуно качио на атеистима србије јер сам управо супротно тврдио. И стварно се осећам помало као продан када кренете овако нешто да ми кажете. ЈА могу да разумем ваш став и знам да он не долази из глупости. И немој да ми причаш да не причаш да сматраш да су верници глупи или затуцани, јер си сам на једној од тема, можда и на овој, негде изјавио да ти је сада мисија да просвећујеш оне (вернике) који су заведени религијом, као што си ти некада био заведен. А то се зове квотмајнинг. Наравно да не мислим, али када неко библију схвати као буквалну књигу на основу које и сматра да је свет стар шест хиљада година тај је или глуп или затуцан. Ако верујеш да је свет(земља космос) стар 6 000 година стварно мислим да си глуп, затуцан или игноратан. Да ти разјасним. И то ћу увек да мислим. Искрено се надам да не верујеш у то стварно. Да ти разјасним шта мислим. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука