Jump to content

Planet of the Apes. Za evolutivne neverne tome.

Млађони

Препоручена порука

Ако верујеш да је свет(земља космос) стар 6 000 година стварно мислим да си глуп, затуцан или игноратан.

Да ти разјасним шта мислим.

Evo ja verujem, i to na osnovu dokaza, 90 raznih metoda merenja, nam daje mladu zemlju ne vise od 10 hiljada godina, a 10 odsto staru, naravno za ovo neces cuti od evolucionista.

Kao ni za sve dokaze koji ruse tu teoriju, kao sto su ta dva u filmu.

Nisi ti nista novo rekao, samo si citirao dokinsa.

Подели на овим сајтовима

Управо због вере у нешто, није ми битно шта ће да каже 97% научника. А због чега? Управо због тога што 97% научника окреће ћурак онако како ветар дува.

Ево ти, ти си правник. Сутра ћеш, Боже здравља, и у суду да радиш. И тамо ћеш да сретнеш 97% судија који ће да пресуде шта год треба, пробаће то да упакују у неку обланду која ће лаику који није правник да изгледа као непобитна истина. А због чега? Због плате од 1.000 евра.

Дакле, ни приближно онолико колико добијају научници који се из петних жила труде да докажу еволуцију. И сви се избламирају после пар година, јер поштени научници међу њима самима неке колосалне доказе еволуције разоткрију као лажи. А теби ће све то да изгледа као непобитна истина, који ако и знаш понешто о природним наукама, немаш приступа свим подацима којима они имају приступ. Тако да се опет своди на веровање њима.

А ко стоји са друге стране? Људи који су сви одреда углавном бивши еволуционисти, и који су све изгубили да би сведочили оно до чега су дошли. Опрости, али пре бирам да верујем онима који су спремни да страдају зарад својих уверења.

Е, сад, шта ми смета код креациониста? Тај дух протестантизма који постоји код њих, тај дух који све своди на форму, који губи суштину, који на крају дође до силовања нечега. И они имају проблем, слично еволуционистима, да једноставно признају да верују у нешто што никада неће моћи непобитно да се докаже, а мање је битно да ли Земља стара пар милијарди или пар хиљада година.

Али, ето, то ти је укратко, онако како ја то видим, што наравно не обавезује тебе у било ком смислу. Али немој да западаш у крајности, јер ћеш тако да паднеш у грч да мораш да браниш и оне ставове који нису твоји, а то те одаљава од истине, како год да је ти видиш у неким периодима свог живота.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо због вере у нешто, није ми битно шта ће да каже 97% научника. А због чега? Управо због тога што 97% научника окреће ћурак онако како ветар дува.

Неистина. Научни метод то недозвољва. Наука је исувише патила док тај научни метод није уставнољен.

Ево ти, ти си правник. Сутра ћеш, Боже здравља, и у суду да радиш. И тамо ћеш да сретнеш 97% судија који ће да пресуде шта год треба, пробаће то да упакују у неку обланду која ће лаику који није правник да изгледа као непобитна истина. А због чега? Због плате од 1.000 евра.

Научни метод то не дозвољава. Судије могу да буду склони политичким интересима наука на крају превлада.

Дакле, ни приближно онолико колико добијају научници који се из петних жила труде да докажу еволуцију.

Научници се из петних жила труде да докажу сваку теорију.

И сви се избламирају после пар година, јер поштени научници међу њима самима неке колосалне доказе еволуције разоткрију као лажи.

Чуј поштени. Хватани су у лажи милион пута. Одређени су и у затвору због утаје пореза.

А теби ће све то да изгледа као непобитна истина, који ако и знаш понешто о природним наукама, немаш приступа свим подацима којима они имају приступ.

То си у праву али имам приступ одређеном броју доказа на основу којих могу да утврдим истинитост. И на крају , ако желим приступ могу да добијем приступ.Тако да се опет своди на веровање њима.

А ако желимш могу ти дати линкове преко којих можеш тражити чланке радове и слично. Који су наравно бесплатно доступни.

Људи који су сви одреда углавном бивши еволуционисти, и који су све изгубили да би сведочили оно до чега су дошли. Опрости, али пре бирам да верујем онима који су спремни да страдају зарад својих уверења.

Зарпаво није тачно. A најмање уствари мислим чак ниједан еволуциони биолог не стоји. ДАкле неко да је студирао ужу област еволуцију и онда дошао и рекао ОВО НЕ ВАЉ НИШТА КРЕАЦИОНИСТИ СУ У ПРАВУ.

А ако си гледао експелд па си насео, шта да ти радим. То што неко добије отказ из факултета јер учи креационизам то је због тога што креационизам није наука и идентично је лекару који добије отказ јер ти препоруичи врачару.

А многи креационисти и дан данас раде на универзитетима. Јер тамо где треба да раде науку на њиховим пољима ту раде науку. Нико их не избаца. ИЗбачивани су само они који раде лошу науку или крену да злоупотребљавају свој положај. Што би се десило за било коју област науке не само за креационизам. Једнсотавно не можеш учити студенте религијско гледиште ако си професор природне науке. Можеш али не на факултету - осим ако није теолошки факултет.

Тако да је та прича о неким ткзв хероијима науке који се боре против неке еволутивне догме - јако нетачна.

Али, ето, то ти је укратко, онако како ја то видим, што наравно не обавезује тебе у било ком смислу. Али немој да западаш у крајности, јер ћеш тако да паднеш у грч да мораш да браниш и оне ставове који нису твоји, а то те одаљава од истине, како год да је ти видиш у неким периодима свог живота.

Ти идаље трипујеш да сам ја ултраеволуциониста који мисли да је еволуција ултимативни доказ бога?

Свашта. Да ме убедиш да је Бог истинит и да поверујем без проблема бих могао да гледам еволуцију као легитимну науку.

О томе би више могао да те едукује овај лик:https://www.pouke.org/forum/topic/14590-kako-je-unisten-inteligentni-dizajn-u-usa-predavanje-kennetha-millera/

Погледај његово предавање. Мене је лично одувало. Можда најбоље ствари које сам научио о еволуцији сам научио од њега. Па ако останеш идаље при истом мишљењу. Кул за тебе али мислим да нећеш.

Који је солидно упућени аматерски теолог али и еволуционарни биолог.

Иначе римокатолик.

Аутор је књиге - Дарвинов бог. Где јасно објашњава теорију еволуције и зашто она није никакав доказ против бога.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Svakojaka bića jesu moguća, i onda u istom delu mi kažeš kako ja ne razumem o čemu se radi u pričici o evoluciji?Na koga ja trošim vreme.

;)Prihvatam sve neizgovoreno!

Nisi, fer, nisi mi svojim recima opisao o kojem se zivotinjcetu radi u onom tekstu!

Mozda je razumes, ali ni jednom nisam video da si je interpretirao kako treba. Zato sam ti ono i napisao.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Šta je odvojilo čoveka od majmuna

Šta je naše pretke odvojilo od majmuna i šta se desilo da dođe do tako dramatične razlike između njih - pitanje je koje je dugo mučilo naučnike.

19855542754fa5229c29ba9424977631_orig.jpg

Sada istraživači tvrde da su možda pronašli odgovor - duplirani gen. Oni veruju da je kopija gena SRGAP2, koji se nalazio u hominidima pre oko 2.5 miliona godina, pomogla našim moždanim ćelijama da se kreću brže i da prave više veza - zbog čega je mozak postao složeniji.

Naučnici smatraju da taj proces objašnjava razvijanje govora, složenog ponašanja i pravljenja oruđa u to vreme. Kopija i original tog gena stvaraju slične proteine, za koje se zna da pomažu razvoju mozga.

Međutim u dve studije, naučnici su pronašli drugu verziju neurona sa dužim dendritima - "prstima" koji skupljaju električne impulse iz drugih ćelija.

Čini se da je to dovelo do stvaranja većeg mozga kada su Australopitekusi počeli da se transformišu u Homo sapiense. Profesor Frenk Polu kaže da je gen SRGAP2 bio jedan od 30 gena koji su počeli da se dupliraju u čoveku nakon njegovog odvajanja od majmuna.

"Ta dešavanja su mogla da dozvole radikalne promene u razvoju i funkciji mozga." Pored uvida u poreklo savremenog ljudskog mozga, rezultati nude dokaze i o neurološkim poremećajima uključujući i autizam, epilepsiju i šizofreniju kod kojih je razvoj ćelijskih konekcija poremećen. Naučnici sada nameravaju da analiziraju ljude sa takvim defektima kako bi dobili odgovore.

izvor

Подели на овим сајтовима

Šta je odvojilo čoveka od majmuna

Šta je naše pretke odvojilo od majmuna i šta se desilo da dođe do tako dramatične razlike između njih - pitanje je koje je dugo mučilo naučnike.

19855542754fa5229c29ba9424977631_orig.jpg

Sada istraživači tvrde da su možda pronašli odgovor - duplirani gen. Oni veruju da je kopija gena SRGAP2, koji se nalazio u hominidima pre oko 2.5 miliona godina, pomogla našim moždanim ćelijama da se kreću brže i da prave više veza - zbog čega je mozak postao složeniji.

Naučnici smatraju da taj proces objašnjava razvijanje govora, složenog ponašanja i pravljenja oruđa u to vreme. Kopija i original tog gena stvaraju slične proteine, za koje se zna da pomažu razvoju mozga.

Međutim u dve studije, naučnici su pronašli drugu verziju neurona sa dužim dendritima - "prstima" koji skupljaju električne impulse iz drugih ćelija.

Čini se da je to dovelo do stvaranja većeg mozga kada su Australopitekusi počeli da se transformišu u Homo sapiense. Profesor Frenk Polu kaže da je gen SRGAP2 bio jedan od 30 gena koji su počeli da se dupliraju u čoveku nakon njegovog odvajanja od majmuna.

"Ta dešavanja su mogla da dozvole radikalne promene u razvoju i funkciji mozga." Pored uvida u poreklo savremenog ljudskog mozga, rezultati nude dokaze i o neurološkim poremećajima uključujući i autizam, epilepsiju i šizofreniju kod kojih je razvoj ćelijskih konekcija poremećen. Naučnici sada nameravaju da analiziraju ljude sa takvim defektima kako bi dobili odgovore.

izvor

Pre bih rekao da je bilo KRC u ledja .smeha. .smeha. .smeha.

Подели на овим сајтовима

Ovako kvalitetno zezanje na sopstveni racun je za respekt, ipak si ti trololol, Apise! O. Joil & Mr. Garrison u dva susedna posta u razmaku manjem od sat vremena...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ovako kvalitetno zezanje na sopstveni racun je za respekt, ipak si ti trololol, Apise! O. Joil & Mr. Garrison u dva susedna posta u razmaku manjem od sat vremena...

Мала исправка, није Mr. већ Ms. Garrison :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Razlike izmedju muškarca i žene su tako male (mada - živele razlike! :) )

pa ipak muškarci nisu sposobni da 'izrode' život.

Lično verujem da je Isti Izvor 'razlog' postojanja i majmuna i ljudi.

Ne znam na šta misliš tačno ali ako je tto na šta si ti mislio ono što i ja mislim,

onda je to besmislica, kakve žene i rađanje, isto kao što muškarci nisu

sposbni da "izrode" život tako ni žene nisu sposobne da ga same "naprave"!

Šta bi to one molim te rodile? Postavi ih dvije kraj sebe pa čekaj da šta rode!

Isto kao i muškarce! Ako razmišljate tako onda raznmišljate pogrešno.

I da li je ćovjek stvoren najednom ili mu je za to trebalo ojhaha evolucije?

Bog je svemu dao svoje vrijeme za sve šta se treba desiti, ono što su u

nas milioni godina to je u anđela treptaj oka, Boga da uopšte ni ne

spominjem jer je sasvim nepotrebno. naravno da Bog koji je postavio

zakone fizike, hemije, matematike itd, nikada neće razorit ni rasturit ni

jedan takav koji je dao, ne zbog sebe jer bi prvo rekao pa opovrgao,

već zbog nas jer MI TO NE BISMO PREŽIVJELI! Kaso što ni nećemo.

Jer mi smo toliko moćni da čak i Božije zakone kršiti MOŽEMO!

Jasno? Logiku malo u glavu! I vi kreacionsiti i vi evolucionisti.

Kreacija nije u stanju dokazati da Bog postoji

a ni evolucija opovrgnut kako Bog ne postoji.

Istinb je u Bogu, Bogu Ocu, Sinu i Duhu Svetome.

Izvan njih ne postoji NIŠTA!

Ni kreacija ni evolucija,

svejedno o čem se radi!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...