winux59 Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 za pocetak 1. sve sto je pocelo da postoji, ima uzrok svog postojanja. 2. svemir je poceo da postoji 3. svemir ima uzrok postojanja. e sada: Ovaj uzrok mora da je: -Nematerijalan - zasto? Jer je stvorio materiju. -Van vremena to jest vecan. zasto? - jer je stvorio vreme -Van prostora - zasto? jer je stvorio prostor -Lican - zasto? jer je doneo odluku da stvori univerzum -Jako mocan - zasto? jer je iz nicega stvorio nesto. Ako boga nema, zasto postoji nesto umesto nista? grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 То смо већ више пута расправили, али ајде, нека људи причају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Za koga želiš argumente, za sebe ili u diskusiji sa drugima*? Sa kojom namerom, sa kojim uvodom? Jedno je recimo kad pišemo pa imamo vreme da razmislimo, drugo je kad se nađemo u direktnoj konfrontaciji gde bi dobro bila da se odmah reaguje. Ovde na primer i ja, kad se nađem iznenađen, često nemam šta da kažem. Takve diskusije obično i ne idu razumnim ili filosofskim tokom, nego agresivnim, verbalnim napadima i bezumnim tezama, a kontrahenti često i nemaju nikakva pojma, pa gde početi.. što reče Holmes!)), svi znamo da su dva puta dva jednako četiri, ali hajde objasni zašto je tako. ja bih voleo da ateisti iznesu ovde njihove primedbe na ove argumente, posto tvrde da ih imaju, i voleo bih da bude konstruktivna diskusija, naravno ja nemam vremena da sam na forum ceo dan, pa kad stignem odgovoricu il neko drugi. grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Divno, samo nam je jos sholastika falila... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Колико знам, сви ови докази су у филозофији разбуцани, што би рекао владика Атанасије. А чак и да се докаже Божије постојање, шта ће то да промени? Христос жели наше срце, ово је само начин да се неко присили да призна да Бог постоји. You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Divno, samo nam je jos sholastika falila... jel to argument? grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Колико знам, сви ови докази су у филозофији разбуцани, што би рекао владика Атанасије. А чак и да се докаже Божије постојање, шта ће то да промени? Христос жели наше срце, ово је само начин да се неко присили да призна да Бог постоји. koliko ja znam, tri sta godina ove argumente niko nije razbucao, a bilo je dosta argumenata. grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Онда нисмо имали исту филозофију у школама, читај Канта, на пример. You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 za pocetak 1. sve sto je pocelo da postoji, ima uzrok svog postojanja. 2. svemir je poceo da postoji 3. svemir ima uzrok postojanja. e sada: Ovaj uzrok mora da je: -Nematerijalan - zasto? Jer je stvorio materiju. -Van vremena to jest vecan. zasto? - jer je stvorio vreme -Van prostora - zasto? jer je stvorio prostor -Lican - zasto? jer je doneo odluku da stvori univerzum -Jako mocan - zasto? jer je iz nicega stvorio nesto. Ako boga nema, zasto postoji nesto umesto nista? Ово ти нису никакви аргументи, ако ћеш са атеистима. Ако се искључиш из откровењског домена, како закључујеш да је свемир постао? Теорија праска је засада најбоља теорија која описује модел постанка свемира, али свакако није и коначна, јер има своји недостатака попут тога ккао је свемир хомоген ако је настао из праска? Зато се сада постављају нове хипотезе које кажу да свемир није постао из ничега, него је настао сударом два друга универзума. И шташ онда? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Evo sta cuveni filosof, egizistencijalista, K.Jaspers kaze: "Takozvani dokazi o postojanju Boga izvorno uopste nisu dokazi, nego putevi misaonog samoosvedocenja. Oni su misaono osvedocenje dozivljaja covekovog uzleta ka Bogu." "Svi ti takozvani dokazi ne samo sto ne dokazuju postojanje Boga nego navode na pogresan put da Boga pretvorimo u neku realnost sveta, koja se, da tako kazemo, moze naci na granicama sveta, kao nekakav drugi svet na koji se tamo moze naici. Tada oni zamucuju misao o Bogu." Млађони and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 а где су ти аргументи, видех само хипотезе? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Duze vreme sam razmisljao o jednom ateistickom argumentu,a to je da nas nash mozak vara i laze.Kao jedan od argumenata se navode opticke iluzije (jedna je na mom avataru) i hipnoza.Duze vremena sam razmisljao o ovome i dosao sam do saznanja da to moze vaziti i kao kontra argument ateistima.Evo primera iz knjige Holografski Svemir: "hipnotizer je na rodjendanskoj proslavi izvrsio sugestiju na čoveku da za njega - njegova ćerka ne postoji. Posednuti čovek - okružen mnoštvom na proslavi nije vidio sopstvenu ćerku koja je stajala ispred njega. Hipnotizer je postavio iza ledja ćerke sat s ugraviranim natpisom i zamolio oca da pročita natpis. Otac ga je video i pročitao, ali ćerku nije ni video, ni čuo. Jednostavno je njegov mozak dobio sugestiju da ne čita ''ćerkinu frekvenciju'' i nije je očitao." Ovo nam pokazuje da nas mozak moze "lagati" i za stvari koje realno postoje,a ne samo za nepostojece.Ako ateista tvrdi da ne oseca i ne dozivljava Boga kao nesto postojece,i kaze nam da mi umisljamo da postoji Bog i da neka nasa iskustva su mozda plod nase maste i iluzije,i kao primer navodi opticke iluzije i hipnozu gde ljudi vide stvari koje ne postoje,mi mozemo da mu odgovorimo da isto tako i On mozda ne vidi stvari koje realno postoje zahvaljuci istim argumentima koje je sam naveo. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 хоћеш да кажеш да су атеисти, или верници, хипнотизирани? greengrin greengrin greengrin Moлим те, погледај овај линк, просто ће ти сванути колико те мозак СВАКОГ СЕКУНДА лаже. http://jvsc.jst.go.jp/find/mindlab/english/index.html клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1324841689' post='548833] хоћеш да кажеш да су атеисти, или верници, хипнотизирани? greengrin greengrin greengrin Ma ne to naravno.Hocu da kazem da nas mozak moze lagati i za postojece stvari da su nepostojece.Bog nije nepostojeci zato sto ga ateista ne dozivljava,niti je za vernika postojeci jer ga laze mozak. Moлим те, погледај овај линк, просто ће ти сванути колико те мозак СВАКОГ СЕКУНДА лаже.http://jvsc.jst.go.j...lish/index.html Jer moze ovo da se preuzme ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 ма видим ја да си нешто хтео, ал ниси то баш најбоље осмислио ... не мере да се скине. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука