winux59 Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 На чему изводиш ту нелогичност? Ту је квака. Полазиш са теолошком мишљу да је свет постао Божијим промислом, а из ње изводиш аргументе које треба да атеисте убједе у нешто. Ако је теби логично да је Бог створио нешто, тако је некоме логично да није Бог створио и да одувјек постоје свемири. Још једном понављам, увјерити некога да има Бога, није ствар логике ни гностике. Evo na cemu. Do nedavno su ateisti verovali da je nas svemir vecan, da je materija vecna da postoji oduvek. sada je naauka dokazala da su vreme prostor i materija imali pocetak. Dakle ako je nas svemir materija i prostor imao pocetak, logicno je da su i ostali zamisljeni univerzumi takodje imali pocetak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 hahaa dakle ti me pitas kako znam da postoji tvoj izmisljeni bog? ti si materijalan i zivis u materijalnom svetu, i izmislio si sad nekog dzosuu boga, i kao to je isto kao bog? Nisam ja nista izmislio čovek priča samnom. Evo rekao mi je da nisi opro noge. :P U pocetku nije bilo univerzuma ni materije ni vremena ni prostora, tako da taj tvoj izmisljeni bog koji je u tvojoj glavi nije mogao da postoji van vremena materije i prostora. jer nije bilo tebe. Ko kaže da je u mojoj glavi? on mi se obraća kroz nematerijalne kanele. Postoji pre prostora i vremena. dakle taj bog dzosua nije uzrok nastanka svemira On mi kaže da jeste, njega mogu da čujem a ne vidim ga. Jači argument ima od tvog. Kaže hteo je da šutne penal pa zabo korner io tako nasto svemir. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Nema ni ocevidaca i sledbenika.Isto kao i zmaj u mojoj garazi. ja sam sluhoculac i sledbenik. Upravo mi spominje da zloupotrebljavaš karla sagana i možeš postati visoki sveštenik u njegovom redu ako želiš. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=cyMBb6ZepBM DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Nisam ja nista izmislio čovek priča samnom.Evo rekao mi je da nisi opro noge. :P Ko kaže da je u mojoj glavi? on mi se obraća kroz nematerijalne kanele. Postoji pre prostora i vremena. On mi kaže da jeste, njega mogu da čujem a ne vidim ga. Jači argument ima od tvog. Kaže hteo je da šutne penal pa zabo korner io tako nasto svemir. Hahaha jel taj tvoj dzosua ima sve karakteristike uzroka koje sam naveo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Nema ni ocevidaca i sledbenika.Isto kao i zmaj u mojoj garazi. blago tebi, kod mene pingvini u garazi :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 mi danas znamo da materija ima svoj pocetak, kao i sila, Dakle, ti znas da na pocetku nije postojala nekakva bezlicna sila iz koje se sve kasnije razvilo? Skromno nema sta. Taj uzrok mora biti van materijalan jer je stvorio materiju, a mora biti lican jer je doneo odluku da stvori svemir, i mora biti jako mocan jer je iz nicega stvorio nesto. A sta mislis o platonistickom ucenju da ovaj svet nastaje oblikovanjem neke prapostojece materije? To isto dolazi u obzir. Takodje, da bi nesto nastalo nije nuzno potrebno neko svesno bice, tj. nije nuzno potrebno da postoji neko ko ce doneti odluku da stvori nesto. Sve ovo sto pises se zasniva na bezbroj pretpostavki koje tek treba da dokazes a ne da na njima zasnivas svoje zakljucke. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Materija je nestabilna i propadljiva i ne moze stvarati sama sebe. A sta mislis o nekakvom kruzenju materije? Eto, jos jedna opcija. Kako god okrenes, uvek mozes pronaci jos mnogo potencijalnih objasnjenja. Hipoteza o postojanju Boga je samo jedno od njih. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 u nedostatku protiv arugmenata pokusavas da obezvredis temu? da je ismejes i time izbegnes odgovor? realno, tema i nije ni za sta drugo nego za smejanje... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Dakle, ti znas da na pocetku nije postojala nekakva bezlicna sila iz koje se sve kasnije razvilo? Skromno nema sta. Bezlicna sila, nije mudra, niti je mogla doneti odluku da stvori nesto. A sta mislis o platonistickom ucenju da ovaj svet nastaje oblikovanjem te prapostojece materije? To isto dolazi u obzir.Takodje, da bi nesto nastalo nije nuzno potrebno neko svesno bice, tj. nije nuzno potrebno da postoji neko ko ce doneti odluku da stvori nesto. Sve ovo sto pises se zasniva na bezbroj pretpostavki koje tek treba da dokazes a ne da na njima zasnivas svoje zakljucke. Naravno da je potrebno, jer ako nije bilo nicega, nelogicno je da ce nista samo od sebe stvoriti nesto, na primer tu pra materiju, koju si naveo. Zato taj prvi uzrok mora da je nematerijalan, jer je stvorio materiju, i posto je pre nije bilo on je doneo odluku da je stvori. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 A sta mislis o nekakvom kruzenju materije? Eto, jos jedna opcija. Kako god okrenes, uvek mozes pronaci jos mnogo potencijalnih objasnjenja. Hipoteza o postojanju Boga je samo jedno od njih. Opet, da bi imao kruzenje materije, moras imati materiju od negde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 realno, tema i nije ni za sta drugo nego za smejanje... Mislim da je tema veoma ozbiljna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Evo na cemu. Do nedavno su ateisti verovali da je nas svemir vecan, da je materija vecna da postoji oduvek. sada je naauka dokazala da su vreme prostor i materija imali pocetak. Dakle ako je nas svemir materija i prostor imao pocetak, logicno je da su i ostali zamisljeni univerzumi takodje imali pocetak. Неко ти овде рече да је некоме логично да није Бог створио и да одувек постоји свемир. А то није логично, не због наше субјективности већ зато што самим тим што је променљив, што се мења и што је несталан, креће се, јесте довољан доказ да је постао. А ако је постао, морао је пре тога да не постоји да би постао, и да постоји да би могао да ствара. Апсурдно. Свет да није створен не би био овакав. Све је Господ лепо рекао у Светом Писму, само треба имати ухо да чујеш, око да видиш и срце да разумеш: ,,Ја сам Јахве (Онај који јесте - Непроменљив), јер не мењам се као син човечији." :Реч Божија Јеремији. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Bezlicna sila, nije mudra, niti je mogla doneti odluku da stvori nesto. Naravno da nije mogla doneti odluku... niti mora da donese odluku. U prirodi se mnogi stvari desavaju pod uticajem bezlicnih sila. Naravno da je potrebno, jer ako nije bilo nicega, nelogicno je da ce nista samo od sebe stvoriti nesto, na primer tu pra materiju, koju si naveo. Ko kaze da na nekok prapocetku nije postojao neki vid materije iz kog se kasnije sve razvijalo? To sto ti kao hriscanin verujes da je sve stvoreno ex nihilo nije dokaz da se tako i dogodilo, tj. da je nekad postojalo apsolutno nistavilo. Zato taj prvi uzrok mora da je nematerijalan, jer je stvorio materiju, i posto je pre nije bilo on je doneo odluku da je stvori. Ne mora da bude nematerijalan ako je taj uzrok neka vrsta pramaterije iz koje sve nastaje. I ovo je podjednako validna hipoteza kao i hipoteza nas vernika da postoji Bog svedrzitelj. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 A sta mislis o nekakvom kruzenju materije? Eto, jos jedna opcija. Kako god okrenes, uvek mozes pronaci jos mnogo potencijalnih objasnjenja. Hipoteza o postojanju Boga je samo jedno od njih. Moze da kruzi nesto sto vec postoji. Da te pitam nesto.Da li si ti vernik,ateista,nesto izmedju ili nesto trece ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука