antics Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 A ti meni sad reci da li je recenica "pravoslavci su tukli gejeve" netacna... Дозволићете да ја одговорим? Није тачна. Тачна би била следећа реченица: Неки, који себе доживљавају православцима, а чија је припадност православљу истовремено крајње дискутабила, тукли су некога". Не знам баш колико је гејева било претучено, сећам се да су страдали и неки новинари, који су се ту затекли по својој дужности, а не припадности. О тим силеџијама најближе истини је рећи да су они псеудохришћани, за које апостол Павле каже: споља сукоби, изнутра страхови (2Кор 7, 5). R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 А кога да "не прођем" ? Да се сад не гађамо са цитатима о ставарању човека по божјем обличју и томе слично. Заправо...игнориши моје питање, ионако ме одговор неће задовољити,сигурна сам. Са овим у вези, ево једног цитата, који није о стварању човека по обличју Божјем и томе слично (whatever то значило): Вама није тесно у нама, него вам је тесно у срцима вашим (Посланица Друга Коринћанима светога апостола Павла, глава 6, стих 12). w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 hahaha kakav si spiner i strawmen-er.... nista ja od ovoga nisam rekao. Omasio si za svetlosnu godinu Niam ja rekao "svi pravoslavci su tukli gejeve" nego "pravoslavci su tukli gejeve ".. nadam se da uvidas razliku izmedju ova dva iskaza jer u suprotnom ne bi trebalo vise da pricamo. A ti meni sad reci da li je recenica "pravoslavci su tukli gejeve" netacna... па јесте, кад заменим речи у реченици, онда стварно можеш самом себи да се насмејеш нисам ја ништа изокренуо или покварио само сам ти обрнуо ка теби, да видиш шта си написао. нетачна је. ти људи, нису у том чину православци, јер православац то не ради а још мање је позван на те ствари. то је као кад би се ја обукао у пандура, улетео међу демонстранте, услика ме неко како гађам камењем хомосексуалну популацију и неко онда види у новинама и каже - види, пандури су уствари демонстранти и туку педере. не да везе са реалношћу нема, него ни додира. с друге стране, пошто бити православан је уствари живети оно у шта верујеш а не орден који се доживотно добија на крштењу, кад год се који покаје или освести за своје поново постаје православан. оно што се не дешава је да ја њима не негирам крштење или веру, већ да није то што чине православно дело или део те вере, поготово их такви постипци не чине православнима. упрошћено речено, тата им је васпитан и они су васпитани, ал је неваспитано понашање које су показали ван куће. то не значи да су заувек неваспитани или увек неваспитани, само да имају излете ван свог васпитања. тако да за неваспитање није крив ни отац, него дете, а поготово ако чује "што се баби снило" кад му нешто каже. и не, ово горе написано није ни апологија ни демагогија, већ како стоје ствари. поготово што живот није црно-бео, ал би то највише одговарало злим језицима који би да поистовете грех и човека и да направе од тога буку зарад своје неке идеологије. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 на крају крајева, нисмо ни извлачили крштенице да видимо јесу ли они и крштени уопште, ил су само дошли да искористе ситуацију за лемање ... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 jedino nešto na vezu da probaš kod Joila... kad bude čuo kolko njegovih izreka znaš mislim da neče biti problema... možda čak i dobiješ ringlu gratis (da, onu za prst)-samo ne zaboravi da ti potpiše ugovor o poklonu Sherlock H., RYLAH and bgpj је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Postoji li neki način da se administrativno poništi krštenica? Постоји ли неки начин да се административно поништи извод из матичне књиге рођених ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Postoji li neki način da se administrativno poništi krštenica? ако већ размишљаш да се одрекнеш родитеља, можеш ли да негираш да те родио? не, Бог се не каје за дар а Цркви не пада на памет да изиграва папазјанију због нечије фантазије. RYLAH, R.Žiskar and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Ако си рекао себи да више ниси верник и да се одричеш крштења, као залог вечног живота, знај да од тада немаш ништа са Црквом. У Цркви се никада нису издавале "раскрштенице" нити ће се икада издавати. То што је неко крштен а не верује у Христа- том човеку ништа то не значи. Дакле, буди сигуран да немаш удела у црквеној заједници својим одрицањем од Христа. Можемо овако да се дружимо, причамо и то је то. Ништа више од тога. Ако би некада, из ко зна којих разлога, желео да се покајеш због свог безбожног живота, потребно је да се прође кроз Тајну покајања. Као блудни син из параболе из Еванђеља. И никад не реци никад То што Удружење Атеиста Србије тражи "раскрштенице" не значи да ће Црква то и учинити. Такав документ никада неће постојати јер је Крштење дар који се добија бесповратно. RYLAH and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Država ima i pravo i obavezu da čuva podatke o svojim građanima, ali mislim da Crkva, pa ni bilo koje drugo pravno ili fizičko lice ima pravo da drži podatke o onima koji su otvoreno rekli da nisu članovi i da ne žele da čuva njihove podatke. Да, само има један проблем. Видиш, Црква није ни политичка партија ни удружење грађана. Дакле, не постоји "друг члан" коме чланска карта вири два прста из џепа. А једини податак који Црква чува у својим архивама јесте евентуално податак о твом крштењу, али то не мош да тражиш да се избрише, јер ако гледамо строго правнички, то је обред који је та институција обавила и мора да постоји у архивама те институције као траг ЊИХОВЕ делатности (ако бисмо баш терали мак на конац, мада ни ово није суштина). Тако да је то још једна у низу најобичнијих глупости, без икаквог утемељења, којима се бави удружење грађана познатије као Атеисти Србије. Глупсоти која се заснива на истовременом непознавању Цркве (против које се боре) и управног права. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Šta je onda anatema? констатација отпаднутости од Цркве/Бога или патологије. постоје две варијанте - сам се анатемишеш, удаљиш/отпаднеш, или Црква констатује удаљење. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
amater Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Да, само има један проблем. Видиш, Црква није ни политичка партија ни удружење грађана. Дакле, не постоји "друг члан" коме чланска карта вири два прста из џепа. А једини податак који Црква чува у својим архивама јесте евентуално податак о твом крштењу, али то не мош да тражиш да се избрише, јер ако гледамо строго правнички, то је обред који је та институција обавила и мора да постоји у архивама те институције као траг ЊИХОВЕ делатности (ако бисмо баш терали мак на конац, мада ни ово није суштина). Тако да је то још једна у низу најобичнијих глупости, без икаквог утемељења, којима се бави удружење грађана познатије као Атеисти Србије. Глупсоти која се заснива на истовременом непознавању Цркве (против које се боре) и управног права. Ptanje je bilo više nego jednstavno. "Postoji li neki način da se administrativno poništi krštenica"? Jasno je da crkva nije politička partija ni udruženje građana, ali i ona ima odgovarajuću administrativnu proceduru koja prati njeno delovanje. Treba jasno i glasno reći postoji li način, i ako postoji onda koji je to način, kakva je to procedura, da se poni[ti administrativno kr[tenica ili ne postoji. Ne traži se da se poništi obred koji je crkva obavila, već da se obavi suprotni obred, da se to administrativno poništi ili obezvredi za krštenika, te da mu se o tome može izdati odgovarajući dokument. Na dalje, nije lepo, nije moralno, ako ništa drugo, stavove pojedinih građana ili forumaša nazivati najobičnijim glupostima, pa makar i da su ljudi neupućeni u crkvenu delatnost. Ako čovek svojom slobodnom voljom pristupa crkvi, onda smatram da ima pravo svojom voljom i da istupi iz nje, a crkva ili bilo koja institucija takve vrste treba da predvidi administrativnu proceduru za taj proces. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 I na pitanje je vise puta odgovoreno : Ne postoji nacin. Ne krstavaju se svi ljudi slobodnom voljom kao sto znas... i to je nebitno. Ateistima nije bitno da dobiju raskrstenicu... crkva nije zainteresovana da ih daje. Svi zadovoljni. A trolove najbolje ignorisati. RYLAH and зеленизуб је реаговао/ла на ово 2 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Ptanje je bilo više nego jednstavno. "Postoji li neki način da se administrativno poništi krštenica"? Jasno je da crkva nije politička partija ni udruženje građana, ali i ona ima odgovarajuću administrativnu proceduru koja prati njeno delovanje. Treba jasno i glasno reći postoji li način, i ako postoji onda koji je to način, kakva je to procedura, da se poni[ti administrativno kr[tenica ili ne postoji. Ne traži se da se poništi obred koji je crkva obavila, već da se obavi suprotni obred, da se to administrativno poništi ili obezvredi za krštenika, te da mu se o tome može izdati odgovarajući dokument. Na dalje, nije lepo, nije moralno, ako ništa drugo, stavove pojedinih građana ili forumaša nazivati najobičnijim glupostima, pa makar i da su ljudi neupućeni u crkvenu delatnost. Ako čovek svojom slobodnom voljom pristupa crkvi, onda smatram da ima pravo svojom voljom i da istupi iz nje, a crkva ili bilo koja institucija takve vrste treba da predvidi administrativnu proceduru za taj proces. не разумеш ти ни једноставан одговор, а далеко је од једноставног. крштеница је констатација стања које је за вечност - да се десио чин освећења личности у Христу, опроштај греха и отварање пута за обожење личности, укратко крштење. "раскрштеница" би онда била констатација стања да је то укинуто за вечност, а не може бити. због тога Црка ни не може, све и да хоће, да изда такав документ. дакле, Црква не може да изда "раскрштеницу" јер не може ни да поништи ни сам чин крштења нити догађај који се десио. поготово што се Бог не каје за дар који је дао, јер би то имплицирало да је погрешио - а Безгрешан је дати дар и не узети га натраг. пошто ми је сад јасно зашто је протагорас питао шта је анатема, то није раскрштеница већ је констатација да је неко отпао од заједнице верних, али није постао неверник већ је само борац против вере/Цркве/Бога. кад те неко роди, не можеш да престанеш да будеш нечији син, ма колико ти се то не свиђало. можеш да промениш презиме, да се одрекнеш родитеља/породице, да те се одрекну они - али то те не чини мање рођеним од тог оца и породице. елем, нико није назван глупаном, јер би то било неморално и не-лепо, нехришћански и слично, али се има право назвати глупошћу нешто што је изговорено, написано и слично. то је разлика између грешке и човека, а хришћанин човека не сматра отелотворењем грешке, иако има потенцијал и слободу да их прави. на крају, Црква није дужна да излази у сусрет неком ко жели нешто што не може ни да добије нити да се догоди, понајмање неко има право да тако нешто очекује. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 него, хајде спрдње ради контра питање: ако је бити атеиста и убеђење, а имате и удружење, јел имате чланске карте као неки вид крштеница па издајете ли и поништење чланских, иако је никад нисам подигао, пошто бих желео да ми издате уверење да ме се одричете и признајете да сам сад верник? није ми проблем ни да ми измерите веру неким верометром, уколико поседујете тако нешто, или да прођем и тестирање или неко попуњавање документа које би ми то омогућило сигуран сам да морате да ми изађете у сусрет, пошто знам да имате удружење и да се не окупљате само ради убеђења већ сте организовани у борби против Цркве не би ми био ни проблем да платим, али неку разумну суму од 0 динара пошто ми толико кошта душевни мир RYLAH је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 A trolove najbolje ignorisati. понекад да, ал понекад могу људи и да науче штогод клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука