Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

Што, до сад се ниеј знало да је болестан?

Знало се. Али знали смо ми који га годинама пратимо. Многи који га симпатишу то не знају, упознали га скоро. Ова емисија им је отворила очи, погледај коментаре.

Мики се некако сналази када је сам у емисији, када сам држи предавања. Проблем настаје и маске падају када му се постављају питања, када му се супростави туђе мишљење. Одавно сам схватио због чега на снимцима његових предавања нема питања публике, него му де поставају после, насамо негде у холу...

Гримасе и тикови су били видљиви од почетка, али их је успевао сакрити. Највише сам их видео у овој емисији, и то када га камера снима док други саговорник говори. Баш болестан.

Њега једино медијски могу уништити овакве емисије. Само што их он избегава као Вучић дуеле. Изгледа да и болују од исте болести.
Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
пре 38 минута, Sasa Vojvoda рече

Evo još jednoga "inspirativnoga" predavanja. Molim da ne zamerite gosn Vojvoda! 

Vremenski razmak imeđu govornika u Vašemu postu i ovog "mog" je skoro stotinu godina, ali ideologija, a posebno demagogija, njih dvojicu zbližava više nego što bi ovaj drugi to možda (?) i želeo. (Ili može biti da on to upravo i /ne/želi? Brrrr, ne smem ni da mislim dalje o tome!)

Osim toga, oba ova celomudrena besednika vole sport i mlade ljude, zato se ovakvi hepeninzi i održavaju u sportskim objektima. Ovaj Vaš u Hali sportova, a drugi, "moj" kao što rekoh, u Sportpalast. Koincidencija? Ne bih rekao (:ani_biggrin:)

(Žao mi je ako Vam istoznačnosti promiču)

Подели на овим сајтовима

Svojevremeno, pre nekih dvadesetčetiri ili dvadeset i pet stotina godina, jedan čovek je seo i zapisao zgode i nezgode u kojima je i sam učestvovao, tj. bio svedokom. U tom svom podebelom pisaniju  on je opisao nesrećni rat između još nesrećnijih svojih sunarodnika  odnosno naroda grečeskoga. Iako je i sam, kao što rekoh, sudelovao na jednoj strani (Atinskoj) kao vojnik-oficir,  on se odlučio, koliko je god to u njegovoj moći, da da  neutralan opis događaja ne šteteći pri tom dakako niti drugoj strani (Spartanskoj) u tom tužnom nesporazumu. Na samom početku knjige, danas opštepoznatog naslova Peloponeski rat, on govori da mu nije namera da svoje delo načini lepim književnog uživanja radi u majstorskim rečenicama, nego da sačuva od zaborava ono što se zbilo, a kako je uverenja da će se slične stvari događati i ubuduće, možda ne na istom mestu već negde drugde, hteo bi da buduće generacije znaju šta je i kako dovelo do konflikta  nikome potrebnog, pa da ti budući naraštaju kada pročitaju njegovo delo mogu prepoznati sled zbivanja i sprečiti eventualno pogubne greške koje su dovele do katastrofe njegovu generaciju. Dakle, taj čiča Tukidža, pisac te knjige, dao je ideju nepoznatom mudracu da smisli sentencu koja je do nas stigla preko Latina a koja glasi - Historia magistra vitae est. Kako je istorija nama, izgleda, više maćeha (ili je ipak dobra mati, no smo mi loši sinovi/kćeri?) nikada ništa ne naučimo. Pre samo dvadeset i kusur godina ustali smo (da nas vodi) za nekim koji nam je obećavao "šveCki standard" i raznorazne koještarije pride. Većina je poverovala i poletela u njegov (a bogami i u "njen") zagrljaj ("Druže Slobo samo reci - letećemo kao meci!"). A sada, evo, upravo još jednoga koji bi da nas vodi "kao ovce na klanje". I nemojte misliti, deco draga, da on nema tu moć. Ima je - još kako je ima!

Čemu ova tirada? Vrlo prosto. Ako već iz svojih grešaka ništa nismo naučili, a tuđe greške (ili, pak, "greške") nepogrešivo detektujemo, daj, bre, makar od/iz njih da nam je kakva polza, majka mu stara! 

Zato je i onaj gore snimak u kojem uspoređujem gosn nacistu s ovim "našim" pustahijom raspametnim. Ako je neko mišljenja da možebitno preterujem, setite se, da bi izazvali požar nije vam potrebna baklja i kofa benzina već samo jedna jedina šibica, aman!

Подели на овим сајтовима

Joj pa ja ga znam Tek sam ga sada prepoznao. Upoznali smo se jos pre jedno 25 godina. Znam mu i zenu. Bio subotar pa ih pre neko vreme napustio i prikljucio se nekom drugom pokretu. Oduvek bio zanesenjak i fanatik. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Mislim da je sada slobodni strelac, ali je zadržao većinu adventističkih verovanja. Samo je nakalemio na to još neke elemente starozavetnog judaizma, kao i ekstremni nacionalizam.

Ma ne nije. Ima neki pokret iz uSA kome se prikljucio i on i Palanski! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Trifke рече

Joj pa ja ga znam Tek sam ga sada prepoznao. Upoznali smo se jos pre jedno 25 godina. Znam mu i zenu. Bio subotar pa ih pre neko vreme napustio i prikljucio se nekom drugom pokretu. Oduvek bio zanesenjak i fanatik. 

Наш стари другар... :)

пре 1 минут, Trifke рече

Palanski

!

На имењака сам потпуно заборавио... Шејм он ми! ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Наш стари другар... :)

!

На имењака сам потпуно заборавио... Шејм он ми! ;)

Znas li da mu za malo nisam postao rodbina! U to vreme kada smo se upoznali imao ti on neku rodjaku dali njegovu ili njenu i to se nesto kao spremalo da nas upoznaju ali kada sam je upoznao fino sam je zaobisao! :)))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Trifke рече

Znas li da mu za malo nisam postao rodbina! U to vreme kada smo se upoznali imao ti on neku rodjaku dali njegovu ili njenu i to se nesto kao spremalo da nas upoznaju ali kada sam je upoznao fino sam je zaobisao! :)))

Ех, а мого си да будеш неки кнез кад се васпостави Душаново царство... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Ех, а мого си да будеш неки кнез кад се васпостави Душаново царство... ;)

Eto kada propustam prilike! ;)

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Iulianus рече

Vremenski razmak imeđu govornika u Vašemu postu i ovog "mog" je skoro stotinu godina, ali ideologija, a posebno demagogija, njih dvojicu zbližava više nego što bi ovaj drugi to možda (?) i želeo

Jedan bi hteo teokratsku državu, drugi se gnušao religije i metafizike, smatrao hrišćanstvo duboko bolesnim itd.

P.S. Ovakva preterivanja su jedan od glavnih razloga što je npr. Tramp izabran i mogu da budu kontra-produktivna.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...