Zeebedee Написано Новембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2010 Pozvao ga o.Goran, Alefshin, josu prolece 2007. Па зар опет 0102_laugh ? Добро се зна у ком својству га је позвао о.Горан, да се не понављам више. Да није био гост на Видовдану можда се никад не би сазнало које све заблуде исповеда МП на плану литургике и догматике. А за питање преиспитивања еволуционизма је он учинио лавовски посао и то стоји. @ Alefshin:Да је ово што тврдим тачно говори чињеница да ти исти уопште не износе много горе хуле на Бога и Цркву наспрам којих су оне Мирољубове заиста наивне, а које читају хиљаде и хиљаде крштених људи јер су изнесене на изузетно посећеним форумима, чак најпосећенијима на Балкану. ...a Miroljub pise: "U ikonama su demoni, pravoslavne vladike su sluge djavola, Bogorodica je seksualno opstila sa Josifom" bleh 0205_whistling 0205_whistling Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2010 За нас верујуће није неопходно улазити у подробна научна објашњења еволуције. Оно што је битно за нас, то је да исправно примимо догматско веровање. Ако догматика може да протумачи савремена питања еволуције на начин који би задржао учење о Адаму (и Еви) као узроку целокупног постојања у смрти и целокупног човечанства, онда таквом учењу треба дати простора. Веома је тешко разумети научне физичке претпоставке које је зачео Ајнштајн. Зато ћемо имати замерке попут ваших Алефшине. То ће бити бесмислено за све оне који не буду могли да приме лигичко разумевање тих ствари. Али, те ствари су заиста већ логички разумљиве. Но, нас не интресују толико научне чињенице, колико нас интересује догматска доследност. Ако се догмати несметано крећу кроз тумачења савремених питања еволуције, стварања, итд, онда је утолико још боље. bleh 0205_whistling Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Komentar : broj 33 se u hriscanstvu koristi zbog broja godina naseg Gospoda Isusa Hrista,e sad svaku stvar možeš tumaciti na ovaj ili onaj način,to je ona priča o muvi ili pčeli. Odgovor : Za glupake kao sto si ti, takvo glupavo tumacenje moze da prodje. Kad sutra kazu da koriste piramidu kao "hriscanski znak" tebe ce da ubede da je to zato sto je Isus "imao trouglastu glavu". http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=22810#post_22806 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Komentar : broj 33 se u hriscanstvu koristi zbog broja godina naseg Gospoda Isusa Hrista,e sad svaku stvar možeš tumaciti na ovaj ili onaj način,to je ona priča o muvi ili pčeli. Odgovor : Za glupake kao sto si ti, takvo glupavo tumacenje moze da prodje. Kad sutra kazu da koriste piramidu kao "hriscanski znak" tebe ce da ubede da je to zato sto je Isus "imao trouglastu glavu". http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=22810#post_22806 ја бих брате ово пребацио у ПДФ РАЗБИБРИГА! 0102_laugh http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 HAHAHAHAHAHAH stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Nema nikakve igre, vec je obracun sa "neposlusnim" vladikom koji se otvoreno suprostavlja ekumenizmu i okupaciji Kosova. Da podsetim da je najveci "greh" Artemija taj sto nece da saradjuje sa okupatorskom vlascu na Kosovu, sto nije hteo da primi Dzemsa Bajdena, jednog od najvecih sponzora i lobista za okupaciju Kosova, a pokusao je i da smeni igumana Teodisija, koji je pro-evropski i ekumenisticki orijentisan, pa je njegovu odluku Sveti Sinod ponistio, a juce su tog istog Teodosija izabrali za vladiku Rasko-prizrenskog umesto Artemija. Kada sam prosle godine bio u Kosovskoj Mitrovici, cuo sam da narod tog Teodosija i svestenika Savu Janjica smatra najvecim izdajnicima i otpadnicima. Izmedju ostalog, njih dvojica su primili Bajdena, iako je Artemije zabranio Bajdenu da ulazi u crkve i manastire na Kosovu. Sada je Artemije krenuo da se suprostavlja odlukama vrha crkve i dize se velika prasina. Cinjenica je da je vrh crkve potpuno pod kontrolom okupatora. Sa druge strane, svestenici na nizim nivoima se ne pitaju mnogo i njihov stav po ovim pitanjima je dosta drugaciji. Mislim da kada bi se odrzalo tajno glasanje, da bi vecina svestenika dala podrsku Artemiju. Pitanje je kako ce sve to zavrsiti. Mislim da je dobro da se neko uticajan suprotstavlja potpunom otpadnistvu koje promovise vrh crkve. http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=22965#post_22960 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Ovo je slika najveceg otpada i zalosnog stanja u vrhu nase crkve. Za ovakve stvari bi se gubila glava u teokratskoj drzavi. Dace Bog da se podigne neki Ilija u Srbiji i da se obracuna sa Valovim svestenicima. http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=22965#post_22961 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 E pa posle nek neko kaze kako je on u sustini dobar i hoce da okrene ljude pozitivnim stvarima. Pa on tu jasno kaze da bi macem posekao Sabor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 E pa posle nek neko kaze kako je on u sustini dobar i hoce da okrene ljude pozitivnim stvarima. Pa on tu jasno kaze da bi macem posekao Sabor. Ово нико није могао да претпостави до пре неких годину дана. Мирољуб се, на моју велику жалост, потпуно променио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Мирољуб је и пророк и апостол и јеванђелиста и учитељ свима који не знају тј.не разумеју реч Божију... Драго ми је што нисам у његовој секти јер је он гори од артемијеваца... http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Ma znam, oce Ivane i ja kad sma ga prvi put video i cuo kako prica o zdravoj hrani i moralu sam mislio da je neki bezopasan lik. Cinio mi se malo cudan ali rekoh nije jedini. Ali kad je poceo da prica kako treba kamenovati decu kako treba da se bejzbolkama razbijaju glave vernicima i svestenicima i da se pale Crkve od tada je on za mene totalni mahniti ludak. Nikakav zabludeli covek sa nekim manama i vrlinama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Nema nikakve igre, vec je obracun sa "neposlusnim" vladikom koji se otvoreno suprostavlja ekumenizmu i okupaciji Kosova. Da podsetim da je najveci "greh" Artemija taj sto nece da saradjuje sa okupatorskom vlascu na Kosovu, sto nije hteo da primi Dzemsa Bajdena, jednog od najvecih sponzora i lobista za okupaciju Kosova, a pokusao je i da smeni igumana Teodisija, koji je pro-evropski i ekumenisticki orijentisan, pa je njegovu odluku Sveti Sinod ponistio, a juce su tog istog Teodosija izabrali za vladiku Rasko-prizrenskog umesto Artemija. Некад и он убоде... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Nema nikakve igre, vec je obracun sa "neposlusnim" vladikom koji se otvoreno suprostavlja ekumenizmu i okupaciji Kosova. Da podsetim da je najveci "greh" Artemija taj sto nece da saradjuje sa okupatorskom vlascu na Kosovu, sto nije hteo da primi Dzemsa Bajdena, jednog od najvecih sponzora i lobista za okupaciju Kosova, a pokusao je i da smeni igumana Teodisija, koji je pro-evropski i ekumenisticki orijentisan, pa je njegovu odluku Sveti Sinod ponistio, a juce su tog istog Teodosija izabrali za vladiku Rasko-prizrenskog umesto Artemija. Некад и он убоде... Aha kad prepise nesto sa corbazaveru to se kaze ubod ili plagijat? 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Ово нико није могао да претпостави до пре неких годину дана. Ма јес... сви смо наивни ко француске собарице... Мирољуб се, на моју велику жалост, потпуно променио. Само "расте у духу". Требало је тај дух препознати на време. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Ma znam, oce Ivane i ja kad sma ga prvi put video i cuo kako prica o zdravoj hrani i moralu sam mislio da je neki bezopasan lik. Cinio mi se malo cudan ali rekoh nije jedini. Ali kad je poceo da prica kako treba kamenovati decu kako treba da se bejzbolkama razbijaju glave vernicima i svestenicima i da se pale Crkve od tada je on za mene totalni mahniti ludak. Nikakav zabludeli covek sa nekim manama i vrlinama. Увек ћу поновити - не слажем се нити прихватам било који од тих Мирољубових апсурдних ставова, али по ономе шо ја знам човек не припада некој секти нити "врбује" некога у "секту." Није ни први ни последњи one man show који има неке ишчашене и врло погрешне ставове, али колико знам, још увек није произвео ни неку штету? Ако неко зна за конкретан пример, нека каже. А сви ћемо за своја размишљања одговарати само и једино пред Господом. Напросто, лично бих се уздржао од дијагноза и квалификација било какве врсте. Оно што је Евгеник рекао на почетку теме јесте и став Центра за антрополошке студије, који Мирољуб никада није представљао на било који начин. Не разумем мотив да овако мучна тема (уз то не и једина о Мирољубу на нашем сајту) оволико хипертрофира? Свакоме ко је иоле нормалан је јасна неправославност неких његових ставова и ова подршка расколницима је у његовом случају потпуно логична. Штавише, његови ставови су само екстремни путокази за препознавање тог духа који међу расколницима влада. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука