Grizzly Adams Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Е хвала Богу нека се бар неко оградио од Петровића и његових пропагаторских идеја. Браво за браћу и ЦАС-а. Мало је то чудно да га прво "препоруче", па се онда "ограде". Ако су знали о каквом се некрсту ради, зашто су га онда препоручивали? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 pitanje za ovde i za verujem, jel treba pomoc oko tih skrin-sotova i dizanja negde na server? mislim ima ipak 150 strana treba to iscitati pa memorisati pa dici na server kao sliku itd. mozda da nas desetak uzme svako po 15 strana i iscita snimi klasifikuje sa naslovom jeresi i digne na server kao sliku? ja nisam neki expert ali bice tu sasvim dovoljno materijala cak iako se nesto propusti. drugo treba pogledati i 750 straba njegovog foruma. predlazite... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Да, ми смо се договорили да предузмемо нешто поводом ове бруке - сакупимо доказе и однесемо у Патријаршију да се то једном за свагда реши. Вероватно је довољно само неколико кључних доказа, не верујем да треба 150 страна. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Значи, када он не би хулио на Богородицу и Цркву уопште, онда би све што он прича било сасвим у реду? Знам да тако мисли огроман број људи из Цркве и ту је корен проблема. Пишите ви сад шта год хоћете и желим вам срећу у спречавању овог мамлза да трује народ. Али док год људи из Цркве желе да једу храну са његовог јеловника, проблем ће се увек изнова јављати. Није Петровић једини кувар са оваквим последицама на менију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Значи, када он не би хулио на Богородицу и Цркву уопште, онда би све што он прича било сасвим у реду? Знам да тако мисли огроман број људи из Цркве и ту је корен проблема. Пишите ви сад шта год хоћете и желим вам срећу у спречавању овог мамлза да трује народ. Али док год људи из Цркве желе да једу храну са његовог јеловника, проблем ће се увек изнова јављати. Није Петровић једини кувар са оваквим последицама на менију. Да теби исто тако много смета што пропагира креационизам. Кад он не би хулио на Богородицу и Цркву уопште, он би онда био сам дипломирани геолог који покушава са научне стране да изнесе идеје да свет није еволуирао из великог праска, него да је настао овакав какав јесте, и да врсте нису еволуирале него су овакве каве јесу, уз мање више одређене варијације. Дакле шта сад ако неко говори против еволуције, Црква је дужна да се огради од таквих? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Јусто, Јусто, не замењуј тезе. Њега је Црква ПОЗВАЛА да би проповедао креационизам. То знамо сви врло добро. Није се он појавио тек тако. Лудака има безброј, а Црква је баш одабрала овог као СВОГ водећег проповедника. Одабрали су га свештеници, владике, вероучитељи. Његове књиге се и дан данас продају по црквеним и манастирским књижарама. Наравно, као што рекох, познато је шта се увек деси са онима који с ђаволом тикве саде. Ако мислиш да од таквих Црква не треба да се ограђује, онда ја не видим разлику између Цркве на једној страни и астролога, рашљара и видовитих зорки на другој. Једно сујеверје замењено другим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Дакле шта сад ако неко говори против еволуције, Црква је дужна да се огради од таквих? Sto vi kazete: sve vam je dozvoljeno, ali... 4chsmu1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Црква се не петља у научне теорије већ углавном има неутралан став, и није посао Цркве да одређује које су теорије тачне а које нису. То је ствар научних кругова и људи којима су те области струка. Али хуле и јереси запаковане у плашт "науке" и "православља" итекако јесу наша ствар и неопходно је да што конкретније реагујемо јер се већ милион пута дешавало да типови попут Мирољуба (углавном секташи протестантских групација) дословно краду душе преко предавања о здравој исхрани, геологији, науци итд., и када стекну повјерење својих жртава да пређу на конкретно теолошке теме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 И њега није Црква позвала (што би био саборни став Цркве) нити је добио позив од Патријаршије, Синода, Сабора па чак ни неког Епископа појединачно. Он се увукао преко Видована и повезао са пар свештеника. Проблем је у томе што је једним контактом долазио до другог, ширећи круг оних који су му "сарадници" односно који су му "дали благослов", па је на такава начин стигао и до радија Светигора. Када су људи из Цркве увидјели о коме се ради, нормално да је дошло до реакције на његове хуле а када је прича дошла до надлежног Епископа, овом је забрањено дјеловање у оквиру Цркве, само што то људи још увијек не знају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Једноставно, човек је ортодоксни Јеврејин, што се преводи са енглеског као "православни" и само због тога тврди да је православан. Ма какав ортодоксни јеврејин човек је класичан адвентиста уз неке "његове" варијације на тему, мада мислим да ту нема ништа његово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Црква се не петља у научне теорије већ углавном има неутралан став, и није посао Цркве да одређује које су теорије тачне а које нису. То је ствар научних кругова и људи којима су те области струка. Ajde sd da se pravimo ludi i da ignorisemo cinjenicu da u slucaju evolucije i jos nekih naucnih teorija, puno ljudi ima nenaucni stav upravo zbog svoje vere. Crkva, posto je ozbiljna institucija treba da snadje snage i odgovornosti da se postavi konstruktivno u takvoj situaciji. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Њега је Црква ПОЗВАЛА ... а Црква је баш одабрала овог ... Дај брате, шта значи "Црква га је позвала"? По тој логици је такође "Црква" клеветала патријарха Павла да "има ванбрачну децу" (и остале баљезгарије) кроз оца Гаврила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Црква се не петља у научне теорије већ углавном има неутралан став, и није посао Цркве да одређује које су теорије тачне а које нису. То је ствар научних кругова и људи којима су те области струка. Ajde sd da se pravimo ludi i da ignorisemo cinjenicu da u slucaju evolucije i jos nekih naucnih teorija, puno ljudi ima nenaucni stav upravo zbog svoje vere. Crkva, posto je ozbiljna institucija treba da snadje snage i odgovornosti da se postavi konstruktivno u takvoj situaciji. Брате мили, као што видиш, Црква има гомилетину проблема за разним лудацима, најбоље још да се петља и у научне теорије. За тумачење Старог Завјета заиста треба бити деда, односно барем магистар теологије, археологије, историје, познавати древне језике, обичаје, менталитет итд. Досад је једино вл.Атанасије превео књигу Постања и то два најауторитативнија изворника Б'решит и Септуагинту упоредо, дакле са старохебрејског и старогрчког и дао феноменалне коментаре. А за неке друге озбиљније студије заиста и не знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Њега је Црква ПОЗВАЛА ... а Црква је баш одабрала овог ... Дај брате, шта значи "Црква га је позвала"? По тој логици је такође "Црква" клеветала патријарха Павла да "има ванбрачну децу" (и остале баљезгарије) кроз оца Гаврила. Митрополит Амфилохије му је уступио огроман простор на Светогори да има СВОЈУ емисију која се звала ”Докази стварања”. Уосталом, мене баш брига, и онако сам, мање више, дигао руке од убеђивања људи да је бело бело. Ово схвати као пријатељски савет некога ко у конкретној ситуацији види да је проблем мало шири од једног човека и да се у њему само отелотворио. Пре ће владика јавно на телевизији да пљуне на еволуционисту без размишљања (као што је урадио владика Иринеј Буловић), него што ће да осуди неку овавку дилеју и да се огради од ње. Е све док је то тако, не очекуј да вам се тикве не обијају о главу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Једноставно, човек је ортодоксни Јеврејин, што се преводи са енглеског као "православни" и само због тога тврди да је православан. Ма какав ортодоксни јеврејин човек је класичан адвентиста уз неке "његове" варијације на тему, мада мислим да ту нема ништа његово. Колико знам, адвентисти се не обрезују и не позивају вјернике да се преселе у Израел и држе апсолутно све старозавјетне јеврејске праксе науштрб Христовог учења и Јеванђеља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука