Ромејац Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Ljudi su ti lepo pokazali da 90 % pravoslavnih hriscana koji su za tebe provlasvni autoriteti nemaju nikakvih problema sa evolucijom smatraju je istinitom teorijom i ti idalje delis ljude na TE vernike i HRiscane? Uz to totalno ignorises cinjeincu da su neki jako posveceni hriscani ujedno takodje TE vernici? Svaka cast. Какото да ти знаш којих 90% православних хришћана су за мене ауторитети? Можда да ми их наведеш па да их и ја знам! Оно што се не спори у ТЕ јесте развој врста, да су се врсте мењале кроз време. Али не у смислу да је од једне врсте настајала потпуно друга протоком времена. На пример да су птице настале од диносауруса... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 :291291291: fmqmtx Romejac, sta te buni? Rado bih ti pojasnio - ozbiljno The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Какото да ти знаш којих 90% православних хришћана су за мене ауторитети? Можда да ми их наведеш па да их и ја знам! Оно што се не спори у ТЕ јесте развој врста, да су се врсте мењале кроз време. Али не у смислу да је од једне врсте настајала потпуно друга протоком времена. На пример да су птице настале од диносауруса... Pa ako prihvatas da se vrste menjaju kroz vreme,zasto ti onda smeta da su ptice nastale od dinosaurusa?Zasto to nije moglo da se dogodi? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Pa da, ti naprimer. Претпостављам да хоћеш да кажеш да нисам хришћанин зато што се не слажем са твојим виђењем хришћанина који подржава све сегменте ТЕ Vidim sto ti ne smeta. Мислиш зато што се дописујем са тобом! С обзиром да ме не сматраш хришћанином разумљиво ми је што мислиш да ми смета. Ja kao ateista imam mnogo dokaza za postojanje boga, TE nije jedan od njih. Овде сам говорио о онима који свој атеизам базирају на ТЕ. Односно који ТЕ користе само као аргумент у борби са сопственом помишљу да Бог можда постоји. А да им притом сама ТЕ не значи ништа мимо ове идеје. Ko te uci veri? Obraz i Miroljub? Не дао Бог, друже. Ne razumem ko smatra TE kao nesto neprikosloveno? U srcu naucnog metoda je skepticizam nista nije neprikosloveno. DA si malo pratio i ucio o teoriji evolucije i razvoju vsta. video bi koliko se teorija evolucije menjana? Evolucija sa druge strane ti je neprikoslovena istina kao i gravtacija. Evolucija je proces koji se bez sumnje desava. Ali teorija evolucije se ne bavi time da li se taj proces desava vec ga objasnajva pojednako kao sto teorija gravitacije objasnjava gravitaciju. Немој погрешно да ме разумеш. Не кажем да ти сматраш ТЕ као нешто не прикосновено... Није баш свакој особи, у срцу научног метода скептицизам. Говорио сам о људима који научне чињенице доживљавају као "научне догме" и на основу тога граде своје ставове. Ne lazi, u istom postu pises jedno i drugo. Jel me zajebavas? Јел ти то мени подмећеш! Твоје тврђење да ја тако кажем јесте из твог поста написаног пре него сам ја ово написао. Зар ниси видео да сам написао "првенствено себи самима". Не да они говоре некоме о непостојању Бога на основу ТЕ, већ да сами себе убеђују (дешавање у њиховом уму). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Тачно тако, Петре...али ако се ТЕ не бави проблемом постанка живота, тј. ако научници који заступају ТЕ немају за сада никакав научно поткрепљен одговор на питање како је настао живот, на основу чега онда атеистички орејнтисани научници децидно тврде да као позадина егзистенције није могућ никакав "интелигентни дизајн(ер)" већ да је живот пука случајност? Колико сам видео и чуо, постоји један сценарио, као крајња могућност, коју дозвољавају поједини атеистички усмерени заступници ТЕ, где некаква супериорна ванземљаска интелигенција доноси живот на планету земљу или је на неки нама непознат начин шири космосом (Ричард Докинс), али, наравно, то не само да није научно доказано већ се поставља питање о узроку егзистенције тих бића и узроку постојања свих хипотетички претходно постојећих бића и тако се суштински опет враћамо на почетно питање...изгледа да је сваки сценарио, ма колико он био под великим знаком питања, прихватљивији и смисленији од идеје "интелигентног дизајнера" са великим "Д", зар не? Sqny ti je već lepo odgovorio ali samo da dodam još i to da je hipoteza o vanzemaljcima kao "inteligentnim dizajnerima" oboriva hipoteza... nije baš verovatna (ni praktična) te zbog toga naravno nije ni naučna ali je barem (u teoriji) proverljiva... recimo, možemo sutra da upoznamo najbližu nam vanzemaljsku civilizaciju i da nam oni kažu da su posmatrali i posećivali Zemlju i da nije niko zasejao život na njoj... ili da nam kažu da jesu zasejali život na Zemlji... Sa druge strane, hipoteza da je "život stvorio transcedentni svemoćni entitet" nije proverljiva ni oboriva... nema nikakvu povezanost sa bilo kojom činjenicom i ne zavisi od činjenica... koju god činjenicu da otkrijemo o univerzumu ona ne može da promeni (ne)veru da je takav entitet stvorio univerzum... Neoborive hipoteze nisu deo nauke... i za to postoji veoma dobar razlog... kada bi neoborive hipoteze bile deo nauke, onda bi validna naučna hipoteza o tome zašto tela privlače jedno drugo bila teza da nevidljivi gremlini vuku sve stvari određenom silom i ta teza bi bila potpuno isto legitimna kao teorija gravitacije.... sqny је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Jevresjki mit o stvaranju? Da , jevrejski mit preuzet verovatno iz drugih religija. Sta ti nije jasno? Svet stvoren za sedam dana, covek od zemlje zena od rebra? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Не дао Бог, друже. Ne bih rekao jer su ti pravoslavni autoriteti ovde vise puta citirani, kopirani i davani - a ti idalje teras pricu koju prica Miroljub.\ I ovo sto si rekao ovde Какото да ти знаш којих 90% православних хришћана су за мене ауторитети? Можда да ми их наведеш па да их и ја знам!Оно што се не спори у ТЕ јесте развој врста, да су се врсте мењале кроз време. Али не у смислу да је од једне врсте настајала потпуно друга протоком времена. На пример да су птице настале од диносауруса... pogledaj postove Aleksandra ( koji je po struci teolog ) petraM koji jehriscanin ne znam cim se momak bavi i ivice koji je hriscanin i hemicar. U njima ces naci i tekstove koje su pisali crkveni hriscanski autoriteti i izjave koje su dali povodom pitanja TE Претпостављам да хоћеш да кажеш да нисам хришћанин зато што се не слажем са твојим виђењем хришћанина који подржава све сегменте ТЕ Jok bre tu se malo zezam u duhu dobre konverzacije. To da li si hriscanin ili nisi to je na hriscanima da odrede. Sto se mene tice jesi, nego mi je simpatichno to sto kroz ceo tekst odbijas argumente koji ti pruzaju cak i pravoslavni autoriteti. Elem, mi smo ti ovde izneli cinjenice, jasno ti je da ne poznajes samu teoriju dovoljno, dobio si cinjenice da teorije nije niukakvom sukobu sa hriscanstvom. Ja se nadam da sam bio uredan sagovornik pa ti sa informacijama uradi kako ti je volja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Da , jevrejski mit preuzet verovatno iz drugih religija. Sta ti nije jasno? Svet stvoren za sedam dana, covek od zemlje zena od rebra? Da, da, zaboravio sam da vi to tako posmatrate... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Da, da, zaboravio sam da vi to tako posmatrate... A ti to posmatras kao istinu? Kao nesto sto se bukvalno desilo? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 O tome ti je Aleksandar vec dosta pisao - da Biblija nije naucna nego vaspitna knjiga, sotirioloska, i da je ne posmatramo uvek bukvalno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 O tome ti je Aleksandar vec dosta pisao, a Biblija nije naucna nego vaspitna knjiga, i da je ne posmatramo uvek bukvalno... Многе ствари чак захтевају одбацивање буквалног тумачења и о томе свети оци и велики прошли и садашњи учитељи Цркве несмуњиво сведоче. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Многе ствари чак захтевају одбацивање буквалног тумачења и о томе свети оци и велики прошли и садашњи учитељи Цркве несмуњиво сведоче. Upravo tako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Свака тема са атеистима се на крају сведе на исто. Добро би било све спојити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 O tome ti je Aleksandar vec dosta pisao - da Biblija nije naucna nego vaspitna knjiga, sotirioloska, i da je ne posmatramo uvek bukvalno... Pa dobro sta je onda problem? I za vas je mit, samo sto vi vadite neku pouku i pricu iz tog mita znacajnu za vasu religiju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Не, Јурис...за тебе је мит...за нас је то књига која примарно и реално описује Божански план о смислу, назначењу и циљу света и човека, књига која описује постепено избављење човека од заборава Бога и а самим тим и заборава њега (човека) самог, као и "еволуцију" свештене историје спасења човека од греха и смрти. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука