Jump to content

Проблем атеисте са једним текстом из црквеног часописа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ма где ће да се баве промоцијом науке када појма немају. Само мисле да могу да се праве паметни пред "затуцаним верницима". Кладим се да 90% не зна основне појмове о еволуцији на коју се стално позивају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 221
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Kreacinizam i sumnja u evoluciju je znatno manja u KATOLIČKIM ZEMLJAMA. Malte ne tamo sumnje u evoluciju i nema jer ni jednom katoliko ne pada na pamet da je evolucija u sukobu sa njegovom religijom. To je jasno kao dan.

Имаш ли ти појма колико је људи у Србији уопште чуло за креационизам!? Када би то знао, онда би био свестан, да у складу са том чињеницом код нас питање креационизма постоји у величини статистичке грешке. Што се тиче теорије еволуције треба људе едуковати шта је она, а не представљати је неомарксистчки, тј. идеолошки.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Уосталом, да нисте толико оптерећени нама ви бисте се бавили промоцијом науке, а не нападањем текстова по "Православљу".

Ne napadam TEKST, nego pitam zasto dozvoljavate?

Ако се залажете за научни поглед на свет, позабавите се стањем у нашим школама, опремом, лабараторијама, јер ћете показати да заступате оно што причате.

Ko to mi? prvo ja nisam clan nikakve organizacije. Drugo organizacija ateisti srbije ne moze da se sabere jedan plakat da kupi. Trece pokushao sam da napravim drugu organizaciju ne mogu da skupim dovoljno ljudi.

Trece pokushao sam da organizujem odredjene ateiste i naucnike da se drze pradavanja o nauci da jurimo sve vecina ljudi koji se bave naukama su mi odgovorili "ne zelimo da se mesamo u politiku "

Cetvrto Srbija gubi masovno naucnika jer se ovde pare trosena druge stvari.

Kao naprimer odbrane gradova od huligana koji bi da ruse i pale za sve sto im se ne svidja.

И верујте ми, то има много више утицаја на народ од "Православља". Овако личите на оптерећене трачерке, које само забадају нос у оно што чак ни не признају да постоји.

U sta? Ko bre zabada nos u boga, ja zabadam nos u aktivizam jedne znacajne drustvene organizacije CRkve?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Зато што људи имају право на своје мишљење и разумевање одређеног проблема. Где је ту проблем?

Подели на овим сајтовима

Ko to mi? prvo ja nisam clan nikakve organizacije. Drugo organizacija ateisti srbije ne moze da se sabere jedan plakat da kupi. Trece pokushao sam da napravim drugu organizaciju ne mogu da skupim dovoljno ljudi.

Trece pokushao sam da organizujem odredjene ateiste i naucnike da se drze pradavanja o nauci da jurimo sve vecina ljudi koji se bave naukama su mi odgovorili "ne zelimo da se mesamo u politiku "

Cetvrto Srbija gubi masovno naucnika jer se ovde pare trosena druge stvari.

Kao naprimer odbrane gradova od huligana koji bi da ruse i pale za sve sto im se ne svidja.

U sta? Ko bre zabada nos u boga, ja zabadam nos u aktivizam jedne znacajne drustvene organizacije CRkve?

Дозвољава се јер се признаје различитост мишљења. То су ставови аутора, а "Православље" има вишедеценијску традицију да се може реплицирати неком тексту и дебатовати, као што је скоро био случај поводом писања о могућности постојања интелигентног живота ван Земље и утицаја на антропологију и сл. Двојица аутора су рауменили неколико текстова, аргументовано дискутујући на ставове саписника. Дакле, овај аутор је изнео свој став, а "Православље" иако су црквене новине, нису сви ставови аутоматски ставови Цркве. "Православље" није службени гласник, већ часопис полумагазинског, полуинформативног типа.

Ок, извини, мислио сам да си члан Атеиста. Не мораш мени причати где одлази новац и какво је стање у науци, јер сам осетио на сопственој кожи милион пута. А што се хулигана тиче... Тема за себе и не за форум.

• Волим 1

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Зато што људи имају право на своје мишљење и разумевање одређеног проблема. Где је ту проблем?

U tome sto predstavljaju lazno neke cinjenice o tom problemu i time sire neznanje i laz medju pravoslavnim vernicima. Nije problem to sto su oni pisali o tome da misle da evolucija nije teorija nego sto ubedjuju pravoslavne vernike da je ona suprotna sa vasim ucenjem ( sto po tebi znam da nije tacno ) pa tim neki citalac tog teksta moze pomisliti da ILI ILI ili evolucila ILI religija( a mnogi pravoslavni vernici koje sam susreo koji sumnjau u evoluciju siguran sam sumnjaju iz tog razloga ) drugi je taj sto stvaraju citaocima laznu sliku o nauci pricajuci da je evolucija "samo" teorija.

U tekstu nigde ne pise "Ovo je samo moje misljenje, ja nisam strucna osoba da o tome govorim, vec psikaram cisto zabave radi"

Дозвољава се јер се признаје различитост мишљења.

Evo ti sta to slobodno i licno misljenje uradi nekom verniku:

http://forum.ateisti...e=13#post-13785

Conan ocigledno ovde misli da zbog toga sto je u pravoslavlju da je Doktrina pravoslavlja da su evolucija i pravoslavlje u kojekavom sukobu. STo je u tekstu.

Pa vi ako ocete da se cupate na taj nacin slobodno. Ali u tekstu su iznete lazi koje ce povuci vernike ka pogresnim idejama. To je cinjenica.

Mozda bi casopis o veri vise trebalo da se bavi VEROM a ne naukom koja nema direktne veze sa VEROM.

No dobro, vas casopis, vasi vernici, vasa stvar.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

О чему се ради

http://pravoslavlje....ucije/print/lat

Да ли ово издаје спц и зашто сте дозволили да људи из ваших редова отворено лажу народ?

Ради се о томе да нас има доста, и очигледно нас је све више, који не миришемо натурање теорије еволуције као доказане теорије уместо као обичне хипотезе.

Коме се не свиђа шта пише, нек окрене главу на другу страну.

Шта је лаж у овом тексту?

Подели на овим сајтовима

Ne otvara, forbidden.

Веруј ми да је пре пар сати радило и био је један добар текст који говори, између осталог, и о томе да "креационисти" нису прави одговор на атеистичке безбожнике који намећу теорију еволуције као свеопшту истину.

Сад ми је жао што нисам прекопирао текст. На време.

Подели на овим сајтовима

I da problem mi je sto imam dosta drugara koji su vernici i smatraju da je greh verovati u evoluciji i da to crkva izjavljuje. Conan ti je primer post je od conana na forumu Ateisti srbije, kada su mu ateisti rekli da pravoslavci ne sumnjaju u teoriju evolucije on je dao ovaj tekst da opravda da crkva to zapravo misli.

Сналажљив тај Конан, мајку му... жилаво живинче...

Како је незгодно кад те неки Конан надгласа у расправи на твом рођеном форуму... од муке дођеш нама да се жалиш овде.

Ајде људи, тешите га.

Подели на овим сајтовима

Mi prvenstveno imamo problem sa duboko bolesnim drustvom koje misli da je nasilje resenje za probleme.

Насиље и јесте решење за многе проблеме. За неке проблеме насиље је чак и најбоље решење.

Питај лекаре, питај победнике питај жртве насиља да ти о томе причају.

А болесни су они који би да нашу децу оперишу од природне агресивности како би их сви редом .....у здрав мозак или чак у дупе.

Подели на овим сајтовима

Nije problem to sto su oni pisali o tome da misle da evolucija nije teorija nego sto ubedjuju pravoslavne vernike da je ona suprotna sa vasim ucenjem

Ако си толико сигуран у истинитост теорије еволуције, пусти затуцане вернике да испадну још затуцанији.

Шта се ти бринеш за вернике СПЦ?

Што вас атеисте толико брине критиковање теорије еволуције? Јел вам од тога зависи ваша вера у непостојање Бога?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...