Jump to content

ГМО (спојене теме)

Препоручена порука

uskoro ide frka za hranu, molice te da im prodas, osim kazem, ako nam pre toga sve ne otmu

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

e, a pazi jos te polupane logike kad ceo svet trazi prirodnu hranu mi da proizvodimo GMO, dajte ljudi o cemu pricamo

Нико од нас не тражи да "производимо ГМО". Тражи се само измена закона који потпуно забрањује трговину са ГМО. Ми не морамо да је производимо, не морамо чак ни да је купујемо. Само треба изменити неку реченицу негде у закону који су и овако донели неписмени људи...

Русија је чланица СТО и дозвољава промет ГМО. Знаш које државе нису чланице СТО? Иран, Авганистан и сличне. Ако хоћемо да Србија буде у таквом друштву...

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ali ne treba nam to jel razumes ti srpski?

promasena logika

odjavljujem se iz teme

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ево једног текста који доста тога објашњава,

//www.mooshema.com/2012/10/23/gmo-rat-istrazivanja-slucajna-otkrica-i-diskreditovanje-ii/

Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.

Игумен Никон (Воробьев)

Подели на овим сајтовима

Не постоји ни један разлог зашто би се "ефекти ... видели тек након неколико узраштаја". Ако поједеш ГМО парадајз твоји гени се не модификују. Значи, нема никакве логике да се последице виде у наредним генерацијама. Ако је ту нешто отровно видело би се одмах по томе како делује на тебе.

Изузев подвученог све остало речено се своди на одвалити и остати жив, ма ладно може кандидовати за Дарвинову награду.

Да ли сте рецимо некад чули за епигенетику? Или зашто су ова два генетски идентична миша тако различита?

Jrtle-Agouti-Mice-2-300-300x215.jpg

These two mice are genetically identical and exactly the same age. Each mouse’s mother received a different, specialized diet, which switched on or off chemical clusters called methyl groups that reside near genes. Flipping these genetic switches created differences in size, fur color and health in the otherwise identical offspring. Credit: Randy Jirtle/Duke University

http://www.sciencenewsforkids.org/2011/09/what%E2%80%99s-on-your-genes/

Кога интересује може натенане да проучава како начин исхране дедова и баба може и те како да се одрази на здравље и развој унука.

http://www.precisionnutrition.com/epigenetics-feast-famine-and-fatness

http://www.naturalhistorymag.com/features/142195/beyond-dna-epigenetics

https://notes.utk.edu/bio/greenberg.nsf/0/b360905554fdb7d985256ec5006a7755?OpenDocument

http://www.judzks.ba/Sidemenu/Savjetiinovostiozdravlju/Trudno%C4%87aibebe/Uticajplastikenafetusifolnakiselina.aspx

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

А ево и филма о Монсанту...

Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.

Игумен Никон (Воробьев)

Подели на овим сајтовима

Sta je smesno ?

Па питање... :)

Како је брате могуће да људи раде све остале које су законом забрањене? Посебно ако имају од тога користи...

Ре­зул­та­ти зва­нич­них ана­ли­за по­ља со­је и у За­пад­но­бач­ком окру­гу су по­ка­за­ли да су од укуп­но 26 узе­тих узо­ра­ка са­мо три не­га­тив­на на при­су­ство ГМ со­је – из­ја­вио је у екс­клу­зив­ном ин­тер­вјуу за „Прав­ду“ проф. др Јан Бо­ћан­ски, ди­рек­тор Упра­ве за за­шти­ту би­ља при Ми­ни­стар­ству по­љо­при­вре­де Ср­би­је.

http://www.pravda.rs/2011/07/15/jan-bocanski-gm-soja-i-u-zapadnom-banatu/

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Изузев подвученог све остало речено се своди на одвалити и остати жив, ма ладно може кандидовати за Дарвинову награду.

Да ли сте рецимо некад чули за епигенетику? Или зашто су ова два генетски идентична миша тако различита?

Брате, прво то нема никакве везе са ГМО. Друго, наравно да исхрана мајке утиче на развој потомка, али те се ствари не преносе на наредну генерацију. Оба ова миша ће имати нормално потомство. Њихови гени нису "покварени", само су активирани различити.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Jedna stvar mi ovde nije jasna: ako ja zelim da u svojoj basti uzgajam svoju hranu, ko to moze da mi zabrani?

A koliko sam razumeo - ispravite me ako gresim - u celoj ovoj prici sa GMO ide i onaj deo da ce zapravo po tim novim zakonima svi mali i najmanji proizvodjaci biti prosto suzbijeni, tj. da nece moci da prave svoju hranu, vec ce prosto zakon da ih tera da kupuju tu GMO hranu.

Jel to tako stoji ili ne?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jedna stvar mi ovde nije jasna: ako ja zelim da u svojoj basti uzgajam svoju hranu, ko to moze da mi zabrani?

A koliko sam razumeo - ispravite me ako gresim - u celoj ovoj prici sa GMO ide i onaj deo da ce zapravo po tim novim zakonima svi mali i najmanji proizvodjaci biti prosto suzbijeni, tj. da nece moci da prave svoju hranu, vec ce prosto zakon da ih tera da kupuju tu GMO hranu.

Jel to tako stoji ili ne?

Не верујем да тако стоји, али на то не би требало пристати никако јер се ради о елементарној слободи појединца.

Ја сам разумео да они само траже да се дозволи промет са ГМО, јер је поента СТО "слободна трговина" међу чланицама. Мислим да чланице могу чак да забране производњу на својој територији, важно је само да не забрањују трговину.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Брате, прво то нема никакве везе са ГМО. Друго, наравно да исхрана мајке утиче на развој потомка, али те се ствари не преносе на наредну генерацију. Оба ова миша ће имати нормално потомство. Њихови гени нису "покварени", само су активирани различити.

Није шија него врат. Него баш знаш како ће да се одрази, без потребне временске дистанце, спроведених истраживања, итд. Да ти није било досадно читање са постављених линкова, видео би да се начин исхране и те како одражава на наредне генерације. То су елементарне чињенице за иоле озбиљну дискусију.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...