Иван ♪♫ Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 možemo reći i prađedovska Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Постоје студије који указују на то, да за сваког човека, најбољи намирници су они, који су аутохтони поднебља где он живи.Е, сад, ми путујемо много више него наше предаке, тако бивајући изложени различитих врста утицаја околине, укључујући и намирнице.Да покушам закључити своје мишљење:Слажем се са Звонком, да велике корпорације ће увек покушавају да наметну своји утицај где год могу. Што се хране тиче, нико од нас ваљда и није свестан да ли конзумира овакву храну, а ако не, онда процесирану храну или намирнице које су на неки начин (шта знам, хемијским средствама) "измењена", осим ако искључиво узгајамо своје намирнице (што рече Аквилијус). Можда и не треба толика параноја око овога, али ипак, ни мала предострожност није на одмет.поздрав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 to je normalan, svakodnevni govor, zna se šta se pod time podrazumeva, jednostavnije je napisati ,,prirodna" nego ,,koja nije izašla iz laboratorije ko zna kakva", nema tu politike Ali bas po ovim stanardima koje iznose skeptici prema GMO se ne moze svaka hrana koja nije izasla iz laboratorije ujedno okarakterisati koa prirodna. Cak naprotovi sva hrana dobijena ukrstanjem ne moze da spada u prirodnu ako zelimo biti dosledni standardima koje postavljaju skeptici. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 To jeste. Svinjska mast postaje ljudska...... Ali sta cemo sa hranljivoscu hrane i sastavom. Sta ako ima malo korisnih sastojaka, minerala, vitamina.... To moze da utice na nas organizam. Beli luk iz moje baste i onaj holandski hibrid se ne mogu uporediti. Onaj samo ima oblik belog luka i neki miris. Dzaba je krupan kad je vodnjav i gotovo bezukusan. GMO hvala Bogu nisam probao jos. I zasto bismo ga uopste jeli i postajali zavisi od semena i hemikalija kada imamo svoje ? Mi Srbi imamo i kvalitetno zemljiste i vodu i djubrivo.... koji ce nam vrag GMO ? Nema ukusnije i sigurnije hrane od one prirodne. Neka prica ko sta hoce. Svako ko je probao zna to. Проблем су ту политика, корпорације које желе монопол итд. Само сам одговорио на аргументе који се често чују да је ГМО храна наводно штетна, "уништава гене" итд. То је претеривање. Све остало је отворено за дискусију. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Шта мислите хоће ли ова наша влада поклекнути под притисцима САД-а? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Da li si ti uopste razumeo sta ti Zvonko govori? Nisam bas siguran da jesi. Zvonko kaze da ako pojedes paradajz geni iz genoma paradajza ne postaju geni koji cine tvoj genom. Da je tako mi ljudi kao i vecina svastojeda bi veco odavno bili mutanti i "prelazna forma" izmedju dva taksonomisjak carstva, biljaka i zivotinja. Ма разумео сам потпуно. Можда ја нисам био потпуно јасан у излагање својих мишљења, т.е. нисам добро повезао оно што је Звонко био написао мало пре. То јесте чињеница, да генетски материјал намирнице које користимо као храна је подложан метаболичке обраде у нашем организму. Али, како ја размишљам, мислим да стоји и оно што сам написао... Да се не понављам... Има ту и pro и contra, и није то тек тако лако прихватити ни објаснити. У међувремену, мени ваља држати се пажљивог и балансираног става. Поздрав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Ali bas po ovim stanardima koje iznose skeptici prema GMO se ne moze svaka hrana koja nije izasla iz laboratorije ujedno okarakterisati koa prirodna. Cak naprotovi sva hrana dobijena ukrstanjem ne moze da spada u prirodnu ako zelimo biti dosledni standardima koje postavljaju skeptici. Од почетка твог излагања на теми ми није баш јасно какав смисао оно има. Да ли је расправа расправе ради или је у питању нешто друго. Реално, није да ме баш превише занима. Не разумем да ли је твој став ЗА или ПРОТИВ, је ли ДОБРО или НИЈЕ ДОБРО јер наслов теме је "САД прете Србији због ГМО хране" Ако се иде редом, твоје излагање иде у прилог тој САД пресији али дисертацију остављам за неку другу прилику. Подсећам на једну грозоморну фотографију која постаје легендарна а повезује уз појам ГМО и знајући за политику САД према Србији... Јежим се на саму помисао о исходу тог притиска АЛИ одлука неће бити до мене а тешто и до тебе или нас који овде дискутујемо већ — шта то ми све нећемо добити одбијемо ли ово? Хоће ли преко политичара ово доћи около па на мала врата, како каже народ? То је, по мени, суштински проблем. Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Ali bas po ovim stanardima koje iznose skeptici prema GMO se ne moze svaka hrana koja nije izasla iz laboratorije ujedno okarakterisati koa prirodna. Cak naprotovi sva hrana dobijena ukrstanjem ne moze da spada u prirodnu ako zelimo biti dosledni standardima koje postavljaju skeptici. наравно, не треба ићи у крајност него знаш како су настале опасне расе паса - укрштањем, опасне су то ствари пс: зезам се Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Шта мислите хоће ли ова наша влада поклекнути под притисцима САД-а? То је највећа непознаница и самим тим изазива нелагоду, знајући с ким имамо посла и с ове и с оне стране. Волео бих да макар у овоме буду мало храбрији и одлучнији. Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Zakleo se bumbar u cvet i u med, Da će na livadi da napravi red.Neće tu da vršlja od sad bilo ko, Ni zeka, ni jaga, ni koza, ni vo Silence , Andre Williams, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Нашима је у интересу да уђу у СТО, вероватно ће прихватити било какве услове. Ово се само мало "цењкају" са њима. Са друге стране, није апсолутно неопходно бити у СТО... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Нашима је у интересу да уђу у СТО, вероватно ће прихватити било какве услове. Ово се само мало "цењкају" са њима. Са друге стране, није апсолутно неопходно бити у СТО... sta nam je tu u interesu? da nam otmu jos njiva jel to? sta ces ti da prodajes STO kad nisi ni pokrenuo njivu jos? uostalom ajde to sto mnogi ne shvataju sta je STO... najblaze receno- jaram Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Слободнија трговина са чланицама СТО. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 cime da trgujes kad nemas jos proizvodnju? niti ces je imati jer ce i to da ti otmu uslovljavanjem e, a pazi jos te polupane logike kad ceo svet trazi prirodnu hranu mi da proizvodimo GMO, dajte ljudi o cemu pricamo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Слободна трговина је предуслов за развој производње. Производња се не развија у изолацији, већ учешћем на тржишту. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука