Александар Милојков Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Ne kapiram uopste zasto je toliki problem da se prihvati da Kuran delimicno nastaje pod uticajme hriscanstva?Ovaj primer to jasno potvrdjuje,i ne vidim kako to moze biti dokaz protiv islama? Зато што се аутоматски љуља темељ њихове вере - да је Бог, преко анђела, диктирао Мухамеду текст Курана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Da, a taj Petar je to napisao jer je to preuzeo od koga? Iz vaših svetih knjiga? A sada ko ono Muhammed to prepiso iz njegovih spisa.Brate čudi me samo da je tu rečenicu napisao, što nije prepisao komplet poslanicu. Znaš li ti koliko Kuran ima ajeta? Da li jedna rečenica iz Petrove poslanice znači da je Kuran prepisivač ili znači da je dio vjerovanja koje je kod Petra bilo uistinu neiskrivljeno u skladu sa onim što je objavljeno prijašnjim poslanicima i to Kuran samo potvrdio. Naravno da ne omaložavaš mene, cijenim te kao korektnog sugovornika. Еј, Енизе, ја те готивим од када си на форуму, али дај брате не буди смешан. А одакле Павлове речи у Курану? Еј, апостол Павле, кога толико критикујете??? "Шт око не виде и ухо не чу..." нема нигде тих речи у Библији без код апостола Павла - ЦВРЦ!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Зато што се аутоматски љуља темељ њихове вере - да је Бог, преко анђела, диктирао Мухамеду текст Курана. Tačno! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 To je veliki problem i kada bih ja vjerovao tako ne bih bio ono što jesam. Kuran nije nastao ni pod čijm uticajem.Kuran je posljednja objava koja je objavljena svim ljudima. U redu,ali dokazi govore suprotno.Ili ces reci da je ona slicnost tek slucajnost? Ja ne smatram da je moje poimanje Boga i vere 100% istinito i savrseno.Zato ja bez problema mogu da promenim stavove,kad vidim da nisam u pravu.Zar to nije mnogo bolji odnos prema Bogu?Da prihvatimo da ne znamo sve o njemu i da mozemo da pogresimo.To ti nece smetati da i dalje budes musliman. Jedno pitanje za tebe:da u Kuranu pise da je Zemlja ravna ploca,jel to znaci da bi odbacio naucne cinjenice? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Tačno! Bez uvrede,ali takvu religioznost ne mogu da razumem.Mi se svi trudimo da sto vise saznamo o Bogu kroz licnosnu zajednicu sa njim,a ovako ispada da sve znamo i da ne mozemo da pogresimo. Бора је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Еј, Енизе, ја те готивим од када си на форуму, али дај брате не буди смешан. А одакле Павлове речи у Курану? Еј, апостол Павле, кога толико критикујете??? "Шт око не виде и ухо не чу..." нема нигде тих речи у Библији без код апостола Павла - ЦВРЦ!!! Ta gotiva stoji i ja tebe štujem.ne zaboravi da je Pavle ostao na svojoj vjeri judaizmu i došao da vam pokvari račune.I on je govorio ono što je znao od svoje vjere.Halo brate pa čovjek nije u svemu griješio.Kuran je ovdje potvrdio samo istinitost njegovih riječi, a ne u značenju kojeg pokušavaš predočiti eto pisac Kurana je to prepisao.Smiješno brate.S druge strane jedna rečenica zašto nije prepiso cjelu poslanicu? Kud samo jednu jedinu rečenicu.Vjerovatno mu tinte nestalo! 0212_rolleyes I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Разговарати са муслиманим,без жеље да увредим икога,али заиста тако мислим јер се већ много година практично у то уверавам,који у 99 % немају чак ни елементарно познање вере хришћанске,јесте крајње бесмислено...ни са ким од њих не бих више никада улазио дубље у разговор док се не докаже да је дотични саговорник истински образован,реалан,озбиљан и зрео човек који поседује самокритички импулс,док не натера себе да свој шаблонизовани и скоро ииреверзибилно једносмерни начин размишљања,тумачења и аргументовања,не уздигне изнад,научно гледано,скоро тривијалног приступа озбиљним питањима и док се не усуди да коначно стави под критичку лупу она два суштински и беспоговорно проблематична и недодирљива појма,"Куран" и Мухамед"...појмова који ни теоретски не подлежу никаквој критици нити дозваљавају својом "узвишеношћу" могућност било какве научно-историјске објективне корекције или ревизије,ревизије те више него идеализоване куранске слике како о самом "откровењу" тако и о њеном творцу и његовој више него проблематичној природи која је имала насушну потребу за дневно потребујућим "откоровењима"...како хоћете. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Inace,negde si u ranijim postovima pitao zasto nije prepisao celu poslanicu?Odgovor je prost:Muhamed nije znao da pise i cita(ti me ispravi ako gresim),pa je o Bibliji slusao i zapamtio samo ono sto drugi govore,sto je cuo usput. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Inace,negde si u ranijim postovima pitao zasto nije prepisao celu poslanicu?Odgovor je prost:Muhamed nije znao da pise i cita(ti me ispravi ako gresim),pa je o Bibliji slusao i zapamtio samo ono sto drugi govore,sto je cuo usput. Mi govorimo o piscu Kurana po vašem vjerovanju. Vi tvrdite da ga je Muhammed napisao. Dok je nama dobro poznato ko je napisao Kuran.O tome smo već naširoko pisali. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Ta gotiva stoji i ja tebe štujem.ne zaboravi da je Pavle ostao na svojoj vjeri judaizmu i došao da vam pokvari račune.I on je govorio ono što je znao od svoje vjere.Halo brate pa čovjek nije u svemu griješio.Kuran je ovdje potvrdio samo istinitost njegovih riječi, a ne u značenju kojeg pokušavaš predočiti eto pisac Kurana je to prepisao.Smiješno brate.S druge strane jedna rečenica zašto nije prepiso cjelu poslanicu? Kud samo jednu jedinu rečenicu.Vjerovatno mu tinte nestalo! 0212_rolleyes Енизе, без увреде брате, али не капирам твоју логику... :291291291: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Енизе, без увреде брате, али не капирам твоју логику... :291291291: Kako to da je jedan rečenica iz cjele poslanice prepisana.Zašto nije cjelu poslanicu prepisao pisac(po vama) Kurana? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Zato sto bi to vec bilo jako providno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Kad se vec bavimo ovom temom evo jedan dobar tekst http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/MuhamedMaksimov.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Kako to da je jedan rečenica iz cjele poslanice prepisana.Zašto nije cjelu poslanicu prepisao pisac(po vama) Kurana? Па зато што то онда не би би Куран него посланица апостола Петра. А онда се Мухамед не би сматрао божијим послаником - јер је донео већ написану и познату ствар. Јел то толики проблем да се схвати? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Па зато што то онда не би би Куран него посланица апостола Петра. А онда се Мухамед не би сматрао божијим послаником - јер је донео већ написану и познату ствар. Јел то толики проблем да се схвати? Zamisli , Kuran ima preko 6000 ajeta-rečenica.Koliko li je tek pisac Kurana po vama) morao još naći poslanica ovih ili onih da bi sastavio tako obimnu knjigu? Oprosti brate, smiješno! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука