Crveni Baron Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Kada smo kod grešaka Biblije idemo redom. Napomena:Poštujem vas kao sugovornike i u ovom pisanju nema ništa lično. isto tako kada govorite o Kuranu sa vaše tačke gledišta ne doživljavam lično napad na sebe, vi govorite o svom vjerovanju. Prvo pitanje. Ko je Azazel? Bosanac, negde u Kuranu pise da je plod mrtav u utrobi zene dok se dete ne rodi, i tada ozivi. To je ocigledna greska u Kuranu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Bosanac,Kuran kaze da Isus nije razapet vec da se ljudima to pricinilo.Interesuje me ko je ucinio to da se ljudima pricini da vide razapetog Isusa ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Bosanac,Kuran kaze da Isus nije razapet vec da se ljudima to pricinilo.Interesuje me ko je ucinio to da se ljudima pricini da vide razapetog Isusa ? Кажу Алах. И онда је шест векова ћутао и пустио људе да живе са тим привиђењем и обманом. И после ће људи бити криви пред Алахом зато што су били хришћани. Веома логично, нема шта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Кажу Алах. И онда је шест векова ћутао и пустио људе да живе са тим привиђењем и обманом. И после ће људи бити криви пред Алахом зато што су били хришћани. Веома логично, нема шта. Ako je to ucinio Allah,onda njegov karakter je malo drugaciji nego sto mislimo.Pa on to voli da se igra sa nama."Joj nesto mi je dosadno sada,ajd da im pustim da vide Isusa kao razapetog i vaskrslog pa da ih posmatram sta ce da rade";(nakon 600 godina) "Ma dosadilo mi je ovo,ajde da im sada kazem da se to nije dogodilo,vec da im se pricinilo,pa cu im poslati Muhameda,cisto da ne bude monotono". Po Islamu ispada da je Bog takav i da je namerno obmanuo ljude da poveruju u Isusa,da bi im kasnije poslao Muhameda.Mozda i On nije poslednji prorok,treba da dodje i Lord Maitreja,a ko zna mozda i on nece bilti poslednji..... "Ja sam put, istina i život: niko ne dolazi Ocu – sem kroz mene."-Isus http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 6, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Lord Maitreja je bio kanditat za antihrista ali je omatorio za tu funkciju. Inace ono sto je meni interesantno recimo kada uporedjujemo Boga opisanog u Starom zavetu i Hrista kao da se radi o dva razlicita Boga. Alah nekako mnogo vise podseca na Starozavetnog Boga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Inace ono sto je meni interesantno recimo kada uporedjujemo Boga opisanog u Starom zavetu i Hrista kao da se radi o dva razlicita Boga. Alah nekako mnogo vise podseca na Starozavetnog Boga Isus predstavlja ispunjenje Starog Zaveta,"nisam dosao da ukinem Zakon i proroke,nego da ispunim" Kako i na koji nacin Muhamed moze da ispuni prorocanstva i obrede opisane u Starom zavetu ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Lord Maitreja je bio kanditat za antihrista ali je omatorio za tu funkciju. Inace ono sto je meni interesantno recimo kada uporedjujemo Boga opisanog u Starom zavetu i Hrista kao da se radi o dva razlicita Boga. Alah nekako mnogo vise podseca na Starozavetnog Boga Ако се не схвати поента Старог Завета, онда то изгледа тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Ако се не схвати поента Старог Завета, онда то изгледа тако. Ček malo bre... Hajde vratite se temi.Ko je Azazel? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Misteriozan lik taj Azazel. Moze biti koren u jevrejskoj reci " azaz" koja metaforicki znaci "bezobrazan" ili "nepristojan". Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Ček malo bre... Hajde vratite se temi.Ko je Azazel? То смо већ неколико пута објаснили. Симболични жртвени јарац - симболизовао је зло/грех у Старом Завету. Јевреји су га, симболично, преотеривали у пустињу, у какав крш или провалију - симболика се огледа у томе да се протерује грех и демонска сила из народа. Не знам какве сад то везе има са овим о чему причамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Ево шта каже наука (са предавања на Боголсовском факултету): Поред Лилит постоји најчувенији СЗ пустињски демон, познат под називом Азазел. Он се у канонским списима помиње свега једанпут и то на Дан измирења (Јом кипур). Арон је стављао руку на јарца који је намењен Азазелу, што је сомболично представљало преношење греха заједнице на животињу која односи тај грех. Сличних обреда је било и код других народа.У науци не постоји општи консензус о томе ко би могао да буде Азазел. Неки смтрају да он значи стрмину низ коју је сурваван јарац. У Мишни се говори да је јарац био сурваван код Бен-Хадада. Други сматрају да би Азазазел требао да значи напуштено место. Трећи, опет, да би то могло бити брдо са којег је сурваван јарац. Данас ипак превладава мишљење да је Азазел пустињски демон, „индивидуално биће“. Тако га тумаче и многи каснији текстови. Јако је тешко утврдити одакле све ово потиче. Међутим, нешто што је сасвим сигурно, гледано са функционалног аспекта, јасно је да је ритуал одношења јарца Азазелу укључивао два елемента. Са једне стране елиминацију греха народа преко жртвене животиње, а са друге умиривање опасног пустињског демона који се могао појављивати у разним формама. Азазел се појављује касније у апокрифној литератури и она је представљен као подстрекач сваког зла. У етиопском Еноху се каже „цела земља се поквари кроз дела руку науке Азазелове“. Њему су приписани сви греси, он је пали анђео и то онај из Пост 6, 1-4, који је научио жене да се шминкају, а то су све радиле да би заводиле мушкарце. На другом месту у овој апокрифној књизи се помиње Азазел кога треба архангел Рафаил да савлада. У овим текстовима Азазел преузим аулогу кључне против божанске силе. То је већ период позног јудаизма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Dobro , jesi li ti pročitao Kuran? Da, hvala na pitanju. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Izgleda da sam popio ban panista od Grisadzihada. Inace mi je predoceno da ne poznajem Islam i Serijatski zakon koji predvidja krvnu osvetu za moje pisanije Tebra nemoj da te nadju po IP adresi ... :) Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 Кажу Алах. И онда је шест векова ћутао и пустио људе да живе са тим привиђењем и обманом. И после ће људи бити криви пред Алахом зато што су били хришћани. Веома логично, нема шта. spamujete temu ljudi, pričamo o greškama u Bibliji.De otvorite temu o islamu i pitajte tu sam da vam posvetim svo svoje vrijeme.ali ovdje je tema Biblija. Opet pitamo:Ko je Azazel u Bibliji? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2011 spamujete temu ljudi, pričamo o greškama u Bibliji.De otvorite temu o islamu i pitajte tu sam da vam posvetim svo svoje vrijeme.ali ovdje je tema Biblija. Opet pitamo:Ko je Azazel u Bibliji? Ја ти, чини ми се, одговорих о Азазелу... 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука