Jump to content

Da li u Bibliji postoje greske

Оцени ову тему

grigorije22

Препоручена порука

наведи ми ти гдје су ГРЕШКЕ у библији? видим ни данас се не зна ко је старији од кога и у чијој вјерској књизи се налазе нечији пророци и месије додоуше мало преименовани.. ал добро... sHa_sarcasticlol prst ka dole

обезобразио си се мало, знаш, налазиш се на хришћанском форуму, а причаш како је Бибилја грешка, спомињеш писца(це), да ли то значи да је за тебе хришћанство грешка?!

Stariji posenili i mlađi preuzima.

Da, spominju se imena posalnika(po vama proroka)ali kazivanjima o njima tu se u potpunosti razlikujemo.

Ja dobro znam na čijem sam forumu i nedolikuje nam da zaoštaravamo razgovor prenoseći ga na lični nivo.

Sa teološke strane smatram o hriščanstvu sljedeće:

Hriščanstvo je vjera čiji propisi su dokinuti dolaskom islama.

Poštujem izbor čovjeka da bude ono što želi pa i da bude hriščanin.A moje je pravo da imam stav o tome a on ti je poznat i već rečen. 1405_love

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 134
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Navedi mi citat koji je prepisan iz te knjige u Kuran? Just_Cuz_19 Just_Cuz_19 Just_Cuz_19

Много пута смо до сада, између осталог, наводили и дословце преписане речи апостола Павла "оно што око не виде, ухо не чу и у срце човечије не уђе...". Објасни ми одакле ове речи у Курану??? Међутим, са вама на ту тему нема смисла расправљати јер заиста млатите празну сламу, окрећете једну и исту причу без смисла и жеље да озбиљно простудирате другу страну.

Извини Енизе, али оно што си написао у вези римокатолика нема везе са реалношћу. Схвати, пријатељу, да што се хришћанства тиче - сами себе обмањујете. Ви заиста ништа не знате или нећете да знате о хришћанству, ахтели би у неку расправу.

Оно јесу очигледне нелогичности историјски нонсенси у Курану, ма колико ви сада жонглирали у тумачењу. Твоја ствар што ти то нећеш да видиш. Куран јесте конгломерат многих светих и других (апокрифних) списа = Библија (Стари и Нови Завет) + разни јеврејски, псевдојеврејски, хришћански и псевдохришћански списи. Када би се удубио у једну озбиљну текстуалну критику Курана то би веома лако дознао. Ја ти могу препоручити и књигу која се тиме бави, ако хоћеш.

Подели на овим сајтовима

Navedi mi citat koji je prepisan iz te knjige u Kuran? Just_Cuz_19 Just_Cuz_19 Just_Cuz_19

"Oni od tebe traže da ih kazna što prije stigne, i Allah će ispuniti

prijetnju Svoju; a samo jedan dan u Gospodara tvoga traje koliko

hiljadu godina, po vašem računanju." (Al-Hajj, 47)

“Jedan dan pred Gospodom je kao hiljada godina i hiljada godina kao jedan dan“(2.Pet 3,8).

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Historiska činjenica je da muslimani su ratovali sa Vizantijcima tj sa katolicima više nego sa vama pravoslavnim.

Kada pogledamo vaš odnos prema Mariji(r.a.)vidjet čemo da se vi njoj slabo molite iz straha da nebiste prešli iz monoteizma u politeizam.

Dok kod katolika je to u mnogočemu drugačije.Mnoge molitve , zatim njeno ukazivanje, zatim njihov odnos prema njoj prelazi i po vama granice .Taj odnos u veličanju nje je doveo do toga da neki tvrde da je ona božica.

Енизе, образован си човек и не иде да пишеш овакве нонсенсе. Прво, Византинци нису били католици, већ православци (та подела је актуелна од 1054. године).

И ми и римокатолици се молимо Богородици не као Богу већ као мајци Исуса Христа - молимо се да се она моли Богу за нас, најкраће речено. Нема никакве разлике у поштовању Богородице између православних и римокатолика. Ни ми ни они је НЕ СМАТРАМО БОГОМ. Молитве њој и светитељима су сасвим нешто друго у односу на молитве Богу. Ја могу да ЗАМОЛИМ свештеника да се моли Богу за мене, могу да ЗАМОЛИМ своју мајку да се моли Богу за мене. Значи ли то да су они Богови? Заиста треба имати чудну логику да би се такав закључак извукао.

Дакле, римокатолици, које си поменуо, не називају Богородицу богињом. То су ноторне лажи и измишљотине. Гледај шта званично учи римокатоличка црква, а не вршљај шта говоре верски тутумракови по интернету.

Реално гледано, ваше обожавање Мухамеда више од њега прави Бога, него што то чине хришћани према Богородици и светима. Ми за наше свете знамо да су били грешни људи и они само су то сведочили. Међутим, ви Мухамеда сматрате безгрешним - а то је особина која припада само Богу. Зато што му дајете то божанско својство, зато и не смете да зуцнете реч критике против њега. Ми такво поштовање одајемо једино Богу.

Подели на овим сајтовима

"Oni od tebe traže da ih kazna što prije stigne, i Allah će ispuniti

prijetnju Svoju; a samo jedan dan u Gospodara tvoga traje koliko

hiljadu godina, po vašem računanju." (Al-Hajj, 47)

“Jedan dan pred Gospodom je kao hiljada godina i hiljada godina kao jedan dan“(2.Pet 3,8).

Хајде Енизе, објасни одакле сад делови писма апостола Петра у Курану??? Имај на уму: ово је део посланице/писма апостола Петра које је он писао својом руком, обраћајући се конкретној Цркви. Одакле сада дословне речи из његовог писма у Курану???

Подели на овим сајтовима

Хајде Енизе, објасни одакле сад делови писма апостола Петра у Курану??? Имај на уму: ово је део посланице/писма апостола Петра које је он писао својом руком, обраћајући се конкретној Цркви. Одакле сада дословне речи из његовог писма у Курану???

Brate moj.Ti dobro znaš da mi vjerujemo da su vaše svete knjige mijenjanje tokom historije.Ali isto vjerujemo da u njima ima i istine.Ono što se slaže sa Kuranom to su ostaci istine koje Kuran potvrđuje, dok ono u čemu se razilaze te dvije svete Knjige Kuran dođe kao ispravka tj vračanju izvornome.

Подели на овим сајтовима

Brate moj.Ti dobro znaš da mi vjerujemo da su vaše svete knjige mijenjanje tokom historije.Ali isto vjerujemo da u njima ima i istine.Ono što se slaže sa Kuranom to su ostaci istine koje Kuran potvrđuje, dok ono u čemu se razilaze te dvije svete Knjige Kuran dođe kao ispravka tj vračanju izvornome.

Ма, причај ми причу. Прујатељу, ово није из Јеванђеља, веч из посланице/писма апостола Петра. Схваташ? Писмо, настало деценијама после Христа.

Видиш, наука је потврдила: писац Курана је из разних списа (које сам раније поменуо) узимао оно што му се свидело. Наравно, теби остављам на слободу да верујеш у шта хоћеш. Немам намеру да те као верника омаловажавам.

Подели на овим сајтовима

Енизе, образован си човек и не иде да пишеш овакве нонсенсе. Прво, Византинци нису били католици, већ православци (та подела је актуелна од 1054. године).

И ми и римокатолици се молимо Богородици не као Богу већ као мајци Исуса Христа - молимо се да се она моли Богу за нас, најкраће речено. Нема никакве разлике у поштовању Богородице између православних и римокатолика. Ни ми ни они је НЕ СМАТРАМО БОГОМ. Молитве њој и светитељима су сасвим нешто друго у односу на молитве Богу. Ја могу да ЗАМОЛИМ свештеника да се моли Богу за мене, могу да ЗАМОЛИМ своју мајку да се моли Богу за мене. Значи ли то да су они Богови? Заиста треба имати чудну логику да би се такав закључак извукао.

Дакле, римокатолици, које си поменуо, не називају Богородицу богињом. То су ноторне лажи и измишљотине. Гледај шта званично учи римокатоличка црква, а не вршљај шта говоре верски тутумракови по интернету.

Реално гледано, ваше обожавање Мухамеда више од њега прави Бога, него што то чине хришћани према Богородици и светима. Ми за наше свете знамо да су били грешни људи и они само су то сведочили. Међутим, ви Мухамеда сматрате безгрешним - а то је особина која припада само Богу. Зато што му дајете то божанско својство, зато и не смете да зуцнете реч критике против њега. Ми такво поштовање одајемо једино Богу.

Oprosti brate, ti sa strane svoga pravca češ reći da su bili vizantijci pravoslavni dok će katolici reći obratno jer i jedni i drugi optužujete se međusobno da ste izišli od izvornog hriščanstva.

Naveo sam tekst za razmišljanje a islam spominje u dotičnom ajetu pretjerivanje vaše prema Mariji i njenom sinu do te mjere da im se molite a jedino se Bogu moli.

Naš odnos prema Muhammedu a.s. je zasnovan na drugačiji način.

On je poslanik od Boga i pečat poslanstva.Kada je u pitanju prenos objave nama ona je u potpunosti izvršena.Mi ga ne činimo ni bogom niti božanstvo ali ga volimo niše nego sami sebe.Ali ga ne uzdižemo na stepen božanstva.

Подели на овим сајтовима

Ма, причај ми причу. Прујатељу, ово није из Јеванђеља, веч из посланице/писма апостола Петра. Схваташ? Писмо, настало деценијама после Христа.

Видиш, наука је потврдила: писац Курана је из разних списа (које сам раније поменуо) узимао оно што му се свидело. Наравно, теби остављам на слободу да верујеш у шта хоћеш. Немам намеру да те као верника омаловажавам.

Da, a taj Petar je to napisao jer je to preuzeo od koga?

Iz vaših svetih knjiga?

A sada ko ono Muhammed to prepiso iz njegovih spisa.Brate čudi me samo da je tu rečenicu napisao, što nije prepisao komplet poslanicu.

Znaš li ti koliko Kuran ima ajeta?

Da li jedna rečenica iz Petrove poslanice znači da je Kuran prepisivač ili znači da je dio vjerovanja koje je kod Petra bilo uistinu neiskrivljeno u skladu sa onim što je objavljeno prijašnjim poslanicima i to Kuran samo potvrdio.

Naravno da ne omaložavaš mene, cijenim te kao korektnog sugovornika. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Oprosti brate, ti sa strane svoga pravca češ reći da su bili vizantijci pravoslavni dok će katolici reći obratno jer i jedni i drugi optužujete se međusobno da ste izišli od izvornog hriščanstva.

Енизе, хајде мало узми историју у руке, молим те. Ево ти и римокатолика на форуму па их питај ко су били Византинци (подела после 1054. године). Немој да причамо глупости.

Naveo sam tekst za razmišljanje a islam spominje u dotičnom ajetu pretjerivanje vaše prema Mariji i njenom sinu do te mjere da im se molite a jedino se Bogu moli.

Опет ти понављаш шта ви мислите о нашем односу према Богородици. Схваташ ли да то једноставно НИЈЕ ТАЧНО - ало, пријатељу? Дакле, НИСТЕ РАЗУМЕЛИ хришћански однос према Богородици чим га изједначавате са молитвом Богу. Ја ти све време, по ко зна који пут, објашњавам разлику, али ти си очигледно слеп да то видиш. Јеси ли икада молио оца или мајку да ти у нечему помогну? Јесли ли им тражио да се Богу помоле за тебе, као свог сина? Вероватно јеси. Па јесу ли због тога твој отац и мајка Богови?

Naš odnos prema Muhammedu a.s. je zasnovan na drugačiji način.

On je poslanik od Boga i pečat poslanstva.Kada je u pitanju prenos objave nama ona je u potpunosti izvršena.Mi ga ne činimo ni bogom niti božanstvo ali ga volimo niše nego sami sebe.Ali ga ne uzdižemo na stepen božanstva.

Да, тврдња без објашњења. Класика. Да видимо како то поштујете веровесника Мухамеда, са једне стране, а како Бога са друге? Да видимо у чему је разлика? Смеш ли да анализираш, критички да приђеш неком поступку Мухамедовом? Или све мораш да примиш као свето и честити, баш као и када је Бог у питању? Ми хришћани једино Божију вољу и дела не критикујемо.

Подели на овим сајтовима

Ne kapiram uopste zasto je toliki problem da se prihvati da Kuran delimicno nastaje pod uticajme hriscanstva?Ovaj primer to jasno potvrdjuje,i ne vidim kako to moze biti dokaz protiv islama?

To je veliki problem i kada bih ja vjerovao tako ne bih bio ono što jesam.

Kuran nije nastao ni pod čijm uticajem.Kuran je posljednja objava koja je objavljena svim ljudima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...