Макрина Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Нису површне, каже се "одело чини човека", па тако и како се облачимо, тако нам је и духовно стање, као и васпитање. Nisam sigurna da je u vecini slucajeva tako Nadam se da si ti u pravu. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Нису површне, каже се "одело чини човека", па тако и како се облачимо, тако нам је и духовно стање, као и васпитање. Pozdravio te monah Arsenije sa stavovima, ako zenama namecete `nako onda se vi `vako oblacite. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Ne izbegavam,vec ne razumem na cemu insistiras? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Ne izbegavam,vec ne razumem na cemu insistiras? Sta ne razumes? Pa krajnje jednostavno je sroceno. Pa ja to i pitam - sta je neprirodno, bolesno i prebolesno u haljinama sa one prve slike? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Nisam rekla da su haljine bolesne,nemoj da me pogresno prevodis,vec sam rekla da su mi takve stvari bolesne,kao sto su dani pravoslavne mode.Nigde to ne videh medju normalnim narodima,samo kod Rusa,pa ako se secate i onog video klipa nekog sajta za upoynavanje pravoslavnih hriscana i one komentare svestenika...ma ajde bre...nema veze sa zivotom u Crkvi. Срђан Шијакињић, Лазар Нешић and Odonata Ressurecta је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Meni nije jasno šta se žene bune oko oblačenja u Crkvi.Apostol Pavle kaže da žena treba da bude pristojno obučena i da pokriva glavu ili ako neće to da obrije glavu.Bolje maramče valjda. Јанко and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Pozdravio te monah Arsenije sa stavovima, ako zenama namecete `nako onda se vi `vako oblacite. ? Нема везе са везом оно што сам ја рекао са твојим закључком. Прво поставио си муслимане, овде је реч о православцима, тако да си погрешио тему. То што ти тако замишљаш православног верника је на жалост твој промашај. Друго, речено је у смислу да они који се лепо и свечано облаче за Цркву, по мом мишљењу тако и посматрају Цркву, као што се човек вероватно лепо обуче када иде на славу или венчање, а не иде на исте догађаје у ритама. А онај који се облачи као за маскембал, неко посело где показује своје (не)природне атрибуте или веру схвата као изговор за некупање је ствар духовнох пада. Да није тако, сигурно се не би тако облачили за цркву, пошто би били изнад тога. Иоанна, SHADOWS OF THE LIGHT, Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 I kao neko,kad vec moram da pricam o tome,ko vec sedamnaestu godinu nosi suknju i u Crkvi i u gradu i u kuci,samo sto ne spavam u njoj,jer mi tako odgovara i osecam se dobro tako,mislim da sam kompetenta makar malo da skrenem paznju mladima da se ne prenaglasavaju stvari koje nisu sustinske ili da ne zive sizofrenim zivotom,u Crkvi-ovako a napolju potpuno drugacije.Nadam se da sam ti Obi bila dovoljno jasna ovaj put,od mene ti je dosta. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Шта ће жена у цркви? Човек Жоја, Bashful Anna, Лапис Лазули and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Nisam rekla da su haljine bolesne,nemoj da me pogresno prevodis,vec sam rekla da su mi takve stvari bolesne,kao sto su dani pravoslavne mode.Nigde to ne videh medju normalnim narodima,samo kod Rusa,pa ako se secate i onog video klipa nekog sajta za upoynavanje pravoslavnih hriscana i one komentare svestenika...ma ajde bre...nema veze sa zivotom u Crkvi. Jasno mi je da neko moze da ne odobrava tako nesto, ali da to nazoves bolesnim i prebolesnim mnogo je gore od toga cemu sudis. nana, Дијана. and Иоанна је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Шта ће жена у цркви? Pa da ćuti obi-wan, Дуња, Лапис Лазули and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Шта ће жена у цркви? E ovo je vec konstruktivno pitanje i mogli bi da pricamo o tome. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 I kao neko,kad vec moram da pricam o tome,ko vec sedamnaestu godinu nosi suknju i u Crkvi i u gradu i u kuci,samo sto ne spavam u njoj,jer mi tako odgovara i osecam se dobro tako,mislim da sam kompetenta makar malo da skrenem paznju mladima da se ne prenaglasavaju stvari koje nisu sustinske ili da ne zive sizofrenim zivotom,u Crkvi-ovako a napolju potpuno drugacije.Nadam se da sam ti Obi bila dovoljno jasna ovaj put,od mene ti je dosta. Zalud je takva kompetentnost kad je nacin opor i necovecan. nana and Агница је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Све је то добро, и модна ревија и марама у цркви а ван ње не, не треба да приписујемо томе неки прописни карактер. Добро је да поштујемо цркву и њен дрескод у цркви, ако нам је природно онда и ван ње, а за жене које су расле у комунистичко доба ми је океј и да уђу без мараме.... Само нек су дошле. Има жена ваљда битнија посла у цркви него да брине о моди... Нпр да ћути Макрина, Јадранка-Дервента and emilija је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Пристојно облачење, наравно. А не: кратка сукња, дубок деколте, хаљине на брателе... Ако из неког разлога не користите мараму, покријте главу бар онда када приступате Чаши. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука