Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne znam šta jeste šta nije al moj savet vam je da bežite od ovih nefarbana, kosa duga suknja i stalno pričaju o kanonui svetog Andreja Kritskog.

Уф, човјече овдје је уткано неко озбиљно лично искуство...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Уф, човјече овдје је уткано неко озбиљно лично искуство...

nije lako biti normalan, ne znam šta je problem oblačiti se prosečno da budeš neupadljiv.

nem velike razlike izmedju oskudno obučenih i onih što su umotane do nosa, i jedne i druge privlače pažnju na sebe.

zlatna sredina

Подели на овим сајтовима

Nisam feministkinja ali mene ovakvi tekstovi izuvaju iz cipela... Gde je u ovoj "viziji" zena stvaralac (naucnik, umetnik), gde je ovde zena rukovodilac, gde je ovde zena lekar npr, gde je ovde masa zena koje rade ozbiljne i vazne poslove i to uspesno i pritom su verujuce??? Mila majko, ili ja nisam zena, ili nisam pravoslavna ili ni jedno ni drugo ... ili ovaj tekst ne pije vodu... Cemu ta potreba da se "pravoslavne zene" uguraju u isti kalup? Pa valjda svako radi sta zna i ume i koliko ume i moze... aman... I umesto da pohvale danasnju zenu koja ipak nekako sve stize, oni na nju drvlje i kamenje... Definitivno me ovakvi tekstovi izuvaju iz cipela... :(

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

Nisam feministkinja ali mene ovakvi tekstovi izuvaju iz cipela... Gde je u ovoj "viziji" zena stvaralac (naucnik, umetnik), gde je ovde zena rukovodilac, gde je ovde zena lekar npr, gde je ovde masa zena koje rade ozbiljne i vazne poslove i to uspesno i pritom su verujuce??? Mila majko, ili ja nisam zena, ili nisam pravoslavna ili ni jedno ni drugo ... ili ovaj tekst ne pije vodu... Cemu ta potreba da se "pravoslavne zene" uguraju u isti kalup? Pa valjda svako radi sta zna i ume i koliko ume i moze... aman... I umesto da pohvale danasnju zenu koja ipak nekako sve stize, oni na nju drvlje i kamenje... Definitivno me ovakvi tekstovi izuvaju iz cipela... :(

Žena ne mora da bude bilo kakvih uverernja da bi je ovakav tekst izuvao iz cipela.

Jedini slučaj u kom bi bilo prihvatljivo da se neka žena pomiri sa ovim jeste da bude kuče.

• Волим 1

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Ne znam šta jeste šta nije al moj savet vam je da bežite od ovih nefarbana kosa, duga suknja i stalno pričaju o kanonu svetog Andreja Kritskog.

Добро, бре ,ја имам нефарбану дужу косу,која почиње да седи...и шта сад?Морам да се фарбам, јел' !? Н е. п а д а. м и н а. п а м е т..
Подели на овим сајтовима

Definitivno me ovakvi tekstovi izuvaju iz cipela...

ОФФ

@LISA

Данас сам гледао неку ББЦ емисију о Импресионизму и препознао твој ајвартар (портрет најпознатије сликарке Импресионизма) :Д  

Подели на овим сајтовима

Nisam feministkinja ali mene ovakvi tekstovi izuvaju iz cipela... Gde je u ovoj "viziji" zena stvaralac (naucnik, umetnik), gde je ovde zena rukovodilac, gde je ovde zena lekar npr, gde je ovde masa zena koje rade ozbiljne i vazne poslove i to uspesno i pritom su verujuce??? Mila majko, ili ja nisam zena, ili nisam pravoslavna ili ni jedno ni drugo ... ili ovaj tekst ne pije vodu... Cemu ta potreba da se "pravoslavne zene" uguraju u isti kalup? Pa valjda svako radi sta zna i ume i koliko ume i moze... aman... I umesto da pohvale danasnju zenu koja ipak nekako sve stize, oni na nju drvlje i kamenje... Definitivno me ovakvi tekstovi izuvaju iz cipela

to nisu stvari koje zenu cine zenom,sve to mogu biti i muskarci...Zena ima odredjeni model,realizaciju svojih ideja,darova i svoj stil zivota prema svojim talentima i afinitetima,i to se ne dovodi u pitanje.Ovde govorimo o onome sto zenu zaista izdvaja,ostvaruje i ispunjava kao zenune kao osobu,ne kao profesionalca..itd...nista se to ne iskljucuje,zapravo svako nalazi svoj izraz prema svojim darovima,ali ovde pricamo o zeni,onome sto je u nasoj zenskoj prirodi snazno i na spasenje i svima nam zajednicko.

Meni je zanimljivo da je sa zenom doslo do pada sveta,ali isto tako i do spasenja sveta,i da je zbog ove druge zene,zena dobila dostojanstvo koje nije imala pri kreaciji sveta.

Подели на овим сајтовима

Добро, бре ,ја имам нефарбану дужу косу,која почиње да седи...и шта сад?Морам да се фарбам, јел' !? Н е. п а д а. м и н а. п а м е т..

:)

mislio sam na odredjeni vid ponašanja, neko isticanj itd.

Подели на овим сајтовима

Zena ima odredjeni model,.

A ko je tebi rekao da ti moraš da  živiš po tom modelu?

Ne znam šta je gore, kad vam nametnu da morate da živite po tom modelu, ili kad vas ubede da vi želite da živite po tom modelu...

Iskočite  malo iz koloseka, žene, pobogu. Nemojte slepo poštovati sve što su vam drugi nametnuli. Sledite svoje snove, a ne tuđi model snova koji vam je nametnut!

Svi smo mi različiti. A vi prihvatate da mi, ovako različiti treba da živimo po jednom kalupu?

• Волим 1

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

A ko je tebi rekao da ti moraš da  živiš po tom modelu?

Ne znam šta je gore, kad vam nametnu da morate da živite po tom modelu, ili kad vas ubede da vi želite da živite po tom modelu...

Iskočite  malo iz koloseka, žene, pobogu. Nemojte slepo poštovati sve što su vam drugi nametnuli. Sledite svoje snove, a ne tuđi model snova koji vam je nametnut!

Svi smo mi različiti. A vi prihvatate da mi, ovako različiti treba da živimo po jednom kalupu?

zašto misliš da tvoje razmišljanje nije nametnut model?

Подели на овим сајтовима

Kakva je pravoslavna žena?

Neverovatna,prosto je ne možeš prevariti u svakom pogledu.

Srce daruje samo Hristu i u Njemu čeka i tvoj dar.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Па ти си та која све време нешто намеће, нико теби ништа није наметнуо. Текст је постављен некоме се свиђа, некоме не и нема потребе за прозивке да жене које се слажу са овим постом живе као кучиће, мислим да је непотребан такав речник.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

to nisu stvari koje zenu cine zenom,sve to mogu biti i muskarci...Zena ima odredjeni model,realizaciju svojih ideja,darova i svoj stil zivota prema svojim talentima i afinitetima,i to se ne dovodi u pitanje.Ovde govorimo o onome sto zenu zaista izdvaja,ostvaruje i ispunjava kao zenune kao osobu,ne kao profesionalca..itd...nista se to ne iskljucuje,zapravo svako nalazi svoj izraz prema svojim darovima,ali ovde pricamo o zeni,onome sto je u nasoj zenskoj prirodi snazno i na spasenje i svima nam zajednicko.

Meni je zanimljivo da je sa zenom doslo do pada sveta,ali isto tako i do spasenja sveta,i da je zbog ove druge zene,zena dobila dostojanstvo koje nije imala pri kreaciji sveta.

Ja zaista ne poznajem tu razliku koja bi se projavila u "ispunjava kao zenu a ne kao osobu (licnost)" pravo da Vam kazem. Ono sto doticna izdvaja kao specifikum zenske prirode je artefakt koji smelo podvodi pod Boziju promisao, a kalemljenje objasnjenja na to da je sa Evom doslo do pada - takodje. Po meni. I Adam i Eva su ucestvovali u tome, podjednako. Pecite kolacice ili ikonopisite, a ako vam ni to ne ide od ruke - posavetujte se sa muzem ili nekim pametnijim da vam kaze u cemu ste dobri. To je tako trivijalno i banalno tumacenje licnosti zivoga coveka tj. zene da ja nemam reci... 

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...