Grizzly Adams Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ма шта има да се "покорава"... Тај се израз у старо време користио зато што се тако живело, такво је време било. Треба разумети ту шта је суштина поруке, а шта је последица времена. На пример, када апостол Павле моли "робовласника" Филимона да прими назад свог одбеглог роба Онисима (тј. да га не казни сурово како је тада било) он тиме не подржава робовласништво, већ покушава да уради најбоље могуће у датој ситуацији...Исто тако када пише да се "жене покоравају мужевима" он ту не подржава патријархално уређење - где је читава породица била практично у "власништву" домаћина - већ покушава да у датој ситуацији направи најбоље могуће. Главна порука тог стиха из Библије је међусобно поштовање и љубав, а не "покоравање". То је само реликт једног давног времена. Данас смо, хвала Богу, напредовали од тога па можемо да живимо равноправно уз хришћанско поштовање и љубав по савету апостола.Значи, ви који сте млади у вери и не познајете довољно Писмо и остало, дајте мало се суздржите од буквалистичког тумачења свега и свачега. Иначе одосте у протестантизам. Имамо овде сјајне теологе, почев од о. Ивана, па Ацу, Марка и остале. Питајте и пажљиво слушајте. Лако је преварити се са "тако пише у Библији" или "тако је рекао св. Тај и Тај"... Aquilius Cratus, Zeebedee, hansbrough and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ма шта има да се "покорава"... Тај се израз у старо време користио зато што се тако живело, такво је време било. Треба разумети ту шта је суштина поруке, а шта је последица времена.[...] Ма дај Звонко; или си Православац или Протестант, нема трећег. Вријеме тамо, вријеме вамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ма дај Звонко; или си Православац или Протестант, нема трећег. Вријеме тамо, вријеме вамо. Ti si ovde mnogo blizi protestantizmu sa tim bukvalnim tumacenjem sta pise u Pismu i sta je koji svetitelj napisao. Zeebedee and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ti si ovde mnogo blizi protestantizmu sa tim bukvalnim tumacenjem sta pise u Pismu i sta je koji svetitelj napisao. Ја НИШТА не тумачим, него преузимам тумачење од Светитеља и Цркве, а не тумачења са интернета од неког Звонке, и неке Анастасије итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ја НИШТА не тумачим, него преузимам тумачење од Светитеља и Цркве, а не тумачења са интернета од неког Звонке, и неке Анастасије итд. Bas zato i jesi najblizi protestantima sto nista ne tumacis nego samo vrtis "tamo tako pise". To jeste sustina protestantskog nacina misljenja. Mironosica, Zeebedee, Sherlock H. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ја НИШТА не тумачим, него преузимам тумачење од Светитеља и Цркве, а не тумачења са интернета од неког Звонке, и неке Анастасије итд. LOL, Anastasija ti je baš trn u oku, a? I njeni ružičasto pravoslavni pogledi na život isprskani plavim cvetićima? E, pa koka kola loža je to. Veselo, veselo, sve se može, ko se s nama druži život mu je duži a pogledi na svet sve su širi a ne uži. Zeebedee and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ма дај Звонко; или си Православац или Протестант, нема трећег. Вријеме тамо, вријеме вамо. Ја сам православац, а таква тумачења као твоје су типична за протестанте. Zeebedee је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Наравно, ево ја: управо сам ручао макароне које сам данас спремио са пилетином, затим сам опрао судове. Још ми руке мокре од суђа. Ускоро ме чека усисавање, ал то ћу поподне вероватно. Е онда ћу бити слободан еманципован мушкарац и моћи ћу да одгледам нову епизоду "Спартака" вечерас, кад ми се жена врати са посла Papucharu... gringrin Милан Б, Sherlock H. and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 LOL, Anastasija ti je baš trn u oku, a? Можда нам се Дража мало заљубишка, а? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Da bi se neko nekom pokorio, taj treba to da zasluži, da zasluži poštovanje. Poštovanje se stiče, ne dobija se rođenjem samo zato što si muškarac biološki. Postovanje se ne zasluzuje nego se covjek postuje iz ljubavi, pa kakav je god. Kao sto ljudi nisu zasluzili Bozju milost, ali im je On daje iz ljubavi. Биљана, Зосима and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ма шта има да се "покорава"... Тај се израз у старо време користио зато што се тако живело, такво је време било. Треба разумети ту шта је суштина поруке, а шта је последица времена. На пример, када апостол Павле моли "робовласника" Филимона да прими назад свог одбеглог роба Онисима (тј. да га не казни сурово како је тада било) он тиме не подржава робовласништво, већ покушава да уради најбоље могуће у датој ситуацији... Исто тако када пише да се "жене покоравају мужевима" он ту не подржава патријархално уређење - где је читава породица била практично у "власништву" домаћина - већ покушава да у датој ситуацији направи најбоље могуће. Главна порука тог стиха из Библије је међусобно поштовање и љубав, а не "покоравање". То је само реликт једног давног времена. Данас смо, хвала Богу, напредовали од тога па можемо да живимо равноправно уз хришћанско поштовање и љубав по савету апостола. Значи, ви који сте млади у вери и не познајете довољно Писмо и остало, дајте мало се суздржите од буквалистичког тумачења свега и свачега. Иначе одосте у протестантизам. Имамо овде сјајне теологе, почев од о. Ивана, па Ацу, Марка и остале. Питајте и пажљиво слушајте. Лако је преварити се са "тако пише у Библији" или "тако је рекао св. Тај и Тај"... Robovlasnistvo je nekad postojalo, danas ne, barem ne u transparentnom obliku, i to je pitanje javne sfere, drzavnog i drustvenog uredjenja. Porodica u hriscanskom smislu je postojala i tada kao i sada, i ona ne zavisi od toga je li snazi robovlasnistvo, feudalizam ili kapitalizam. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Slika govori vise nego hiljadu reci..... Jasno se vidi polozaj zene pre pada....i kako izgleda polozaj posle pada..... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Jasno se vidi polozaj zene pre pada....i kako izgleda polozaj posle pada..... greengrin QQ није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 QQ Zeni je u prirodi da se pokori muskarcu, tada se oseca potpunom zenom, ispunjenim bicem... naravno on treba da bude pravi muskarac a ne ko ovi papucari danas... Number15648 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 О природи жене најбоље је рекао наш несуђени светитељ Његош... "Ћуд је женска чудна работа, сто ће промјинити вера, да учини што јој срцу драго" Из поузданих извора, чуо сам да је женски православни лоби, жене у црним хаљинама, фитнес сестара и сигурна црква за жене, значи њихове три најјаче организације, успео да прогура тј да одложи светитељство Његошево... 4chsmu1 Свети Његоше, моли Бога за нас мушкарце грешне.... Juan Valdez and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука