T'pol Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 I da voli. Da, da Voli I bude voljena. Veoma jednostavno. Zajednica. Porodica.Deca. Unuci.Praunuci..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ne trazim prevenstvo ni titule, samo kazem nismo jednaki, jer ti mozes postati svestenik, patrijarh, prorok i vodja naroda a ja kao zena mogu slusati naredjenja, i moj glas ne vazi u poslovima i odredbama Crkve. Ево сад сам се сетила да је ипак жена у предности Може себи родити дете на пример са семеном од непознатог донатора како мени рече једна пријатељица, јер нема доброг тате. Тачније никако да га пронађе а биолошки сат полако откуцава. Дакле, најлепша и најплеменитија улога мајке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Ко ти крив? Што с` дирала јабуку? Kriva bi bila svakako, kriva je jer je zena. @kamila, mani se težnji i objašnjenja, traženja razloga i osuda...imaš li kakvog korisnijeg posla? Nikad i necu naci pravo objasnjenje. Дакле, најлепша и најплеменитија улога мајке. Neki misle da je zeni to i jedina uloga odnosno pokretni inkubator za razmonozavanje ljudskog roda. Ima zena koje ne zele biti majke a dobre su zene, sposobne i uspesne u ovome svetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Kriva bi bila svakako, kriva je jer je zena. Немој да ме расплачеш раном зором, молим те... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Kriva bi bila svakako, kriva je jer je zena. Nikad i necu naci pravo objasnjenje. Neki misle da je zeni to i jedina uloga odnosno pokretni inkubator za razmonozavanje ljudskog roda. Ima zena koje ne zele biti majke a dobre su zene, sposobne i uspesne u ovome svetu. Мислим да си ти превише огорчена. Мало сам се нашалила са улогом мајке. Генерално и јесте проблем што су жене после патријархата мало претерале са борбом за једнакост. Попримиле су мушке особине и изгубиле на својој женствености. Стварно не разумем чему толика борба и доказивање ко је способнији и ко ће бити вођа. У својој околини имам лепе примере бракова, у некима су јачи мушкарци, у некима богами жене. Важно је да све скупа лепо функционише и да нико никог не омаловажава. Знаш оно слога кућу гради. Не треба заборавити да доношење одлука у животним дилемама изискује велику одговорност. Стога ја уопште немам проблем да неког слушам само кад имам шта паметно да чујем. Ово што си поменула да неке жене не желе бити мајке је заиста тужно и сваки коментар је сувишан. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladimir Vlada Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Bog je stvorio zenu..jer mu bilo zao coveka da bude sam..da bi bila sa njim u dobru i zlu..kako ona za n jega tako i on za nju.. Лидија Миленковић, Никола Поповић, Зорица Бубало and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Bog je stvorio zenu..jer mu bilo zao coveka da bude sam..da bi bila sa njim u dobru i zlu..kako ona za n jega tako i on za nju.. Pa da to je poenta, da mu je zena "na usluzi", a mogao je da stvori musko i zensko istovremeno a ovako je jedan manji jedan veci, jedan naredjuje drugi slusa a zar nije bolji dogovor, sta ces nekog Bog ucini carem (zemaljskim koji je cesto ubrojan u svece) a nekog sirotinjom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Pa da to je poenta, da mu je zena "na usluzi", a mogao je da stvori musko i zensko istovremeno a ovako je jedan manji jedan veci, jedan naredjuje drugi slusa a zar nije bolji dogovor, sta ces nekog Bog ucini carem (zemaljskim koji je cesto ubrojan u svece) a nekog sirotinjom... Сигурно је једино да Бог жену није створио да би она по форумима наклапала о свом, наводно подређеном положају. Узми мотику, иди у њиву, погледај њиву у очи и покажи јој ко је газда. Натан, Никола Поповић, T'pol and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Ima zena koje ne zele biti majke a dobre su zene, sposobne i uspesne u ovome svetu. Жена која не жели бити мајка нити је добра, нити се више може назвати женом. Она се одрекла оног што је чини и добром и женом. Једино може бити успешна у пропасти овог посрнулог света. Данче*, T'pol and Иоанна је реаговао/ла на ово 3 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladimir Vlada Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Pa da to je poenta, da mu je zena "na usluzi", a mogao je da stvori musko i zensko istovremeno a ovako je jedan manji jedan veci, jedan naredjuje drugi slusa a zar nije bolji dogovor, sta ces nekog Bog ucini carem (zemaljskim koji je cesto ubrojan u svece) a nekog sirotinjom... Pred Bogom smo svi isti po rodjenju..na nama je da li cemo mu biti blizi ili ne...A najbolje je kao sto kazes dogovor uvek sam tezio ka tome.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Ma tu nema sta da se filozofira. Pa eto,zena je ima veliki dar od Boga a to je da bude majka.A ko se voli vise od majke?! Ako nije majka onda je tetka.A ko se voli vise od tetke? Mozda samo majka... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Жена која не жели бити мајка нити је добра, нити се више може назвати женом. Она се одрекла оног што је чини и добром и женом. Nisi ti dobar covek kad takve zene smatras za rdjave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 ''Жена је живот, а не нешто у вези живота, тако да је њена мисија да врати човека од форме ка садржају живота... Њене категорије су лепота, чистота, дубина, вера, интуиција.Мушкарац има потребу за правилима, а жена налази изузетке. Али, живот сам је непрекидан изузетак од правила. Где год постоји истински живот, ту не владају правила већ изузеци."(Протојереј-ставрофор др Александар Шмеман) JESSY, T'pol, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 2:18 I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu. 2:21 I Gospod Bog pusti tvrd san na Adama, te zaspa; pa mu uze jedno rebro, i mesto popuni mesom; 2:22 I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu. 2:23 A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka. (1 Moj Glava 02) Ovde se vidi, OSNOVNI razlog stvaranja zene je zbog coveka, da bi covek imao druga "prema njemu". Vidite kako se udovoljava Adamu, stvara se novo bice slicno njemu da bi Adam bio srecan. Jos primecujem Adam ima vlast i prevenstvo kad daje ime svojoj zeni. Nigde i ne pise da Bog govori zeni, tek posle pada. Svetima je Bog ucinio uglavnom muskarce, broj zena je zanemarljiv. I kroz celo Sveto Pismo zena je sluskinja, zena i majka, i nista se drugo nje ne pita. Zar to nije jadno stvoriti drugo bice (zenu) da posluzi nekome (muskarcu)? Da li to znaci svaka devojcica koja se rodila u sustini postoji tu radi nekog tamo decaka, da li to znaci da ja postojim i zivim da bih posluzila nekom muskarcu? Verujem da Bog voli i zenu ali muskarac je Boziji ljubimac. Bas je jadno ali istinito. Свет би био ружно и досадно место без жена... мислим да је Господ то сконто..и на крају створио жену... kamila је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Pa da to je poenta, da mu je zena "na usluzi", a mogao je da stvori musko i zensko istovremeno a ovako je jedan manji jedan veci, jedan naredjuje drugi slusa a zar nije bolji dogovor, sta ces nekog Bog ucini carem (zemaljskim koji je cesto ubrojan u svece) a nekog sirotinjom... није на услузи, али се стекне такав утисак. Жене и мушкарци су аполутно једнаки . T'pol је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука