marko_13 Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 У нишкој богословији предаје последњи потомак српске средњовековне династије Косача. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 а ваша је једна организација или боље рећи једна добро организована фирма са апсолутистичким владаром. Pa ja to već na nekoliko mjesta mislim da sam objašnjavao, naša je eklisiologija caristička, monarhistička, za nas je Hrist carem, monarhom i apsolutističkim vladarom. Zato u katoličkoj Crkvi vlada tvrda diktatura i teški apsolutizam jedne osobe koja je namjesnikom, zastupcem Hristovim na zemlji. Vaša republikanska,novatorska, demokratska episkopalna koncepcija gdje je za vas Hrist svim drugim ali ne carem a vi episkopi ste si svi međusobno ravni je nama nepoznata, strana i ne mnogo friendly a ni autentična. Za nas je Hrist Carem Nebeskim i Sinom Božijim Predvječnim! Mi nismo ni crkveni republikani ni demokrati ni anarhisti ni pankeri! Mi smo prosto crkveni monarhisti a na tome se ne bude ništa mjenjati jer se ništa ni ne mjenja na tom da je Hrist carem Pantokratorem. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 2. Ja imam informaciju da je teritorij pećke patrijaršje/arhiepiskopije naležio prije bugarskoj pravoslavnoj Crkvi, nije to nemoguće provjerit, provjerimo to. Територија Пећке Архиепископије (тек касније је уздигнута на степен патријаршије) била је у саставу Охридске Архиепископије. Границе помесних Цркава су се кроз историју мењале, па је тако и део бугарских земаља једно време био у оквирима граница Пећке патријаршије. Тако су и у једном моменту историје и неке српске земље биле под влашћу Трновске Патријаршије (данашња БПЦ). "P.P.S. Ako to još nisi znao, ni Srpska pravoslavna Crkva nikad nije bila priznana od Grčke pravoslavne Crkve kao autokefalna i takvo stanje traje sve do danas. Ali ako imam pogrešne informacije, biću vrlo rad ako mi predložiš dokaze da tomu nije tako i od kada je Grčka pravoslavna Crkva priznala autokefalnost Srpske pravoslavne Crkve u kanonskom smislu. Najbolje neki dokumenat ili barem vijest o tome iz pouzdanih izvora" - Атинска архиепископија настала је као жеља грчких власти (после ослобођења од турака) да им поглавар буде у грчкој а не у турској престоници. Па су прогласили Атинску Архиепископију аутокефалном, а Васељенска Патријаршија то признаје тек 1850. године. На западу стварно влада дух доказа на папиру, па ни речи ни дела нису довољни и не вреде ништа док то не пише на папиру. Па је тако и у западној црквеној пракси. Никада није било потребе да се то признање обавља онако као га ти видиш, неким документом. Основ признања јесте заједничко служење литургије клирика две помесне Цркве. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Krštenje je u nas izričito besplatno a pogreb koliko daš, dobro je, tako je to u nas. Jeste, vi to vec unapred na drzavnom nivou naplatite kroz obavezan porez, pa bilo krstenja ne bilo, pare su vam vec legle na racun. Tako barem rade italijani, austrijanci, za ostale ne mogu da garantujem. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Pa ja to već na nekoliko mjesta mislim da sam objašnjavao, naša je eklisiologija caristička, monarhistička, za nas je Hrist carem, monarhom i apsolutističkim vladarom. Zato u katoličkoj Crkvi vlada tvrda diktatura i teški apsolutizam jedne osobe koja je namjesnikom, zastupcem Hristovim na zemlji. Vaša republikanska,novatorska, demokratska episkopalna koncepcija gdje je za vas Hrist svim drugim ali ne carem a vi episkopi ste si svi međusobno ravni je nama nepoznata, strana i ne mnogo friendly a ni autentična. Za nas je Hrist Carem Nebeskim i Sinom Božijim Predvječnim! Mi nismo ni crkveni republikani ni demokrati ni anarhisti ni pankeri! Mi smo prosto crkveni monarhisti a na tome se ne bude ništa mjenjati jer se ništa ni ne mjenja na tom da je Hrist carem Pantokratorem. Не, наша је Христообразна и Апостолска. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Vidite da ni vi sve ne znate, hahahaha! Kod nas kad za kanonizaciju ne platiš ide to i tako al se toga najprije ne dočekaš ni ti ni tvoje dbadeseto koljeno. Alikad platiš onda ide to kako bi se re3klo, nešto brže. Zato mi na svetu Katu Katarina Kosača-Kotromanić čekamo već 600 godina skoro a ono to nikako da krene. Al zato u drugih to ide ponekud brže. Mi imamo danak na kanonizaciju a vi već i na samo krštenje i pogrebe. Krštenje je u nas izričito besplatno a pogreb koliko daš, dobro je, tako je to u nas. "danak na kanonizaciju" . Крштење, опело над мртвима и друге требе (свештене радње) имају прописану црквену накнаду. Уколико неко није у могућности да плати, он плаћа онолико колико може или ако је у ситуацији да не може ништа да да свештеник ће обавити свештену радњу без новчане награде. Више пута ми се десило да сам ишао са људима код свештеника (не истог) да договоре погреб, крштење... и сваки пут је свештеник рекао колико је црквена такса за обред и напоменуо да се она плаћа "ако имате и колико можете". Код нас држава не издржава свештенство! Та обавеза је на нама вернима, да бринемо о нашем свештенству. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Ко олтару служи од олтара живи. Ромејац је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 У нишкој богословији предаје последњи потомак српске средњовековне династије Косача. Ah stvarno, ja na FB imam stranicu sa Katarinom Kosačom, pozdravi ga. Tu stranicu ću morati izgleda napraviti novu iz tehničkih razloga. Tamo mi tako sredili FB profil da je neupotrebljiv, moram otvorit novi, valjda bio žrtvom data transfera prrilikom cashovani podataka. Gledao sam šta piše o Nemanjićima, ima i ih i Čeha ali i Slovenaca, evo prvo Slovenci, iz Metlike. na kraju će još ispast da to nisu ni nikakvi Srbi već Slovenci ili Česi, OMG! Na šta sam sve do sada naišao ni to me više ne bi nimalo začudilo! Nemanic Family Genealogy Forum Proglasimo Katarinu Kosaču Bosanskom Kraljicom Forever Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Ah stvarno, ja na FB imam stranicu sa Katarinom Kosačom, pozdravi ga. Ti stranicu ću morati izgleda napraviti novu iz tehničkih razloga. Gledao sam šta piše o Nemanjićima, ima i ih i Čeha ali i Slovenaca, evo prvo Slovenci, iz Metlike. na kraju će još ispast da to nisu ni nikakvi Srbi već Slovenci uili Česo, OMG! na šta sam sve do sada naišao ni tio me više ne bi nimalo začudilo! Nemanic Family Genealogy Forum Proglasimo Katarinu Kosaču Bosanskom Kraljicom Forever Наравно, свако их својата, али поменута персона има "корпус деликт" свог порекла и то није никаква легенда или мит, већ све написмено. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Evo još o černohorštine, kad sam već o tome pisao, hahahaha, to je bilo prije dvije godine kako smo to tamo piskarali, hahahaha: Postby Obrens » Sun 18 Oct, 2009 18:26 Obrens wrote:Ali, Josipe, ne mozes reci da se Srpski i Hrvatski razlikuju. Zasto onda njih stavljas odvojeno a Bosanski i Crnogorski ne? Ja sam licno protiv stvaranja Crnogorskog jezika, ali Bosanski je vec stvoren i, kao takav, je priznat, tako da ga ne vredi sada osporavati. Josip wrote: Zašto ti meni pišeš da ne znam srpski, da sam samo prepisao hrvatski na ćirilicu i da je bolje da nadalje ne pravim takve radobi prevode ako je to sve kako sad tvrdiš isto? Onda sam u pravu ja i mogu pisati šta hoću, kako hoću i kojim pismom hoću i u svakoj drugoj rečenici mješati ijekavštinu, ekavštinu, ćićimići i štubidubi, pa još na kraju da to bude življe i veselije pridat tu i tamo nekakvu tu kajkavštinu, čakavštinu i ikavicu. Ti u jednom postu tvrdiš jedno a već u sljedećem to više ne važi jer je opak istinom, a ti totalno zaboraviš šta si pred tim napisao! To je onda isto ko kod mene na poslu s tim mojim šefovima, jedan dan je 4+4=8, drugi dan je to 12 a treći već i 16 i stalno tako redom. Na šta Bosancima treba neki poseban jezik, zbog one gomile turcizama što ih smatraju svojim jezikom? A šta će Crnogorcima crni crnogorski, zato što umjesto nisam kažu "nijesam", umjesto cisterna kažu "cistijerna" i još par takvih nekih riječi? Daj, Obrene, nemaš ni pojma šta oni u Bosni smatraju nazovi tim bosanskim jezikom, da čuješ o kakve tamo sve riječi ide zgrozio bi se! Obrens wrote: Pa, stojim iza toga da ono sto si pisao nije pravilan Srpski, ali isto tako ni kad neki Vranjanac kaze "Ja sam iz Vranje." to nije pravilno, ali je ipak Srpski. U pravu si da ne znam sta oni zovu Bosanskim jezikom, ali on je vec napravljen i priznat, osporavanjem necemo nista dobiti osim konflikta. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2011 Па ако већ немаш увида у исправну еклисиологију и ако по тим питањима пројављујеш овакве ставове, онда се макар колико толико исправиш у славистици. Ili će to bit tim da sam ja uvijek u pravu jer uvijek biram istinu, sviđalo se to nekom ili ne. pa to onda nekom izgleda da sam jednom za ono, drugi put za ovo. Istina često nije tamo gdje vi hoćete da bude i ne izgleda takvom kakvom vi mislite da jeste. Umijeće je zaista prepoznati istinu svuda i svemu, ne može to svako, tačno tako! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2011 "danak na kanonizaciju" . Крштење, опело над мртвима и друге требе (свештене радње) имају прописану црквену накнаду. Уколико неко није у могућности да плати, он плаћа онолико колико може или ако је у ситуацији да не може ништа да да свештеник ће обавити свештену радњу без новчане награде. Више пута ми се десило да сам ишао са људима код свештеника (не истог) да договоре погреб, крштење... и сваки пут је свештеник рекао колико је црквена такса за обред и напоменуо да се она плаћа "ако имате и колико можете". Код нас држава не издржава свештенство! Та обавеза је на нама вернима, да бринемо о нашем свештенству. Da, u katoličkoj Crkvi postoji takozvana specijalna taxa za kanonizaciju koja ima kontrolnu funkciju. Njenom ulogom je da provjeri i potvrdi raširenost kulta budućeg svetitelja u narodu, dakle tu jednu od najvažnijih stvari osim da je dotična osoba živjela sveto. A to je to da ga zaista velika većina vjernika priznaje svetim. Njena funkcija nije da "odere" vjernike već da se tim načinom potvrdi volja velike većine naroda za tim a istovremeno spriječe nekakve moguće mahinacije. Kad toga ne bi bilo svako bi kome to padne na pamet mogao otvoriti kanonizačnu kauzu za bilo kakvog pokojnika kojeg on smatra lično svetim. Sličnim takvim kontrolnim mehanizmima se služe i države u petičnom pravu ili prilikom potvrde osnutka novih stranki gdje je za potrebi određena minimalna kvota realizovanih glasača ili potpisnika. To znači u praksi kao kad bi 100.000 ljudi platilo po evro ili dva, otprilike tako. A svi ti tako sakupljeni novci ustvari idu na podmirivanje vrlo skupih externih vještačenja i svjedočenja doktora, recimo pri ovjeravanju dokumentacije o čudesnim uzdravljenjima i na rad i saradnju sličnih stručnjaka i nezavisnih vještaka koji su redovito vrhunski u svojoj struci i zato vrlo skupi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2011 Ili će to bit tim da sam ja uvijek u pravu jer uvijek biram istinu, sviđalo se to nekom ili ne. pa to onda nekom izgleda da sam jednom za ono, drugi put za ovo. Istina često nije tamo gdje vi hoćete da bude i ne izgleda takvom kakvom vi mislite da jeste. Umijeće je zaista prepoznati istinu svuda i svemu, ne može to svako, tačno tako! 0212_rolleyes 0205_whistling "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2011 Наравно, свако их својата, али поменута персона има "корпус деликт" свог порекла и то није никаква легенда или мит, већ све написмено. POTOMCI PŘEMYSLOVCŮ Da, vjerujem ti, ja sam na FB friend sa mladim hrabjem (grofom) Czerninom Djepoldom, taj je potomkom slavnog roda Czernina kojih je rod jednim od najstarijih slovenskih plemićkih rodova porijeklom od 12. vijeka. Na slici je mladi hrabje (grof) Djepold Czernin (Děpold Czernin) zajedno sa Vladimírom Aichelburgom (taj desno, stariji) koji je potomkom slavnog roda Premislovića, Přemyslu, najstarijeg slovenskog plemićkog roda uopšte. Dole imate nešto malo iz Wikipedije češke i engleske o tim nekim najpoznatijim češkim porodicama: Premislovci, Slavnikovci i Černini. A dole je također članak o češkim princezama i komtesama. Jak žijí princezny. Slavníkovci Slavník dynasty Přemyslovci Přemyslid dynasty Černínové z Chudenic House of Czernin Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2011 Na slici je mladi hrabje (grof) Djepold Czernin (Děpold Czernin) zajedno sa Vladimírom Aichelburgom (taj desno, stariji) koji je potomkom slavnog roda Premislovića, Přemyslu, najstarijeg slovenskog plemićkog roda uopšte. Mali dodatak, da me neko ne smatra neznalicom, hahahaha! Stariji od Premislu su Slavnikovci ali njih su dotični Premislovci sve poubijali do posljednjeg, niko od njih nije na životu ostao. Praktično ih iskorijenili. Zato je ispravno što kažem da najstariji slovenski rod kojeg potomci i dan danas trčkaraju po svijetu su Premislovci. Iako su ustvari to bili Slavnikovci ali ti bili svi pobijeni gorespomenutim Premislovcima. Sad je to jasnije, nadam se! Zato sam ih tako gore i poredao po starini, prvo idu Slavnikovci pa Premislovci pa Černini. I to spada na panslavizam, mi panslavisti moramo vrlo mnogo znati o svačem, zato smo takve hodajuće encikopedije hahahaha! Pa i o tom ko su nam najstarije živuće slovenske dinastije, to se podrazumijeva. 0212_rolleyes Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука