Jump to content

"Papa je vidljivi i živi Krist na zemlji"!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

A, kako to da je jedan sabor anatemisao jednog od papa, koji je čini mi se zastupao jeretičko učenje o monotelizmu?

Kako je on mogao biti osuđen od strane sabora i kako je mogao zastupati monotelizam kad je papa nezabludiv? (Monotelizam je već stvar vjere i vjreskog naučavanja, što ulazi u ono što vi zovete ex chatedra)

Bilo je nekoliko papa koji su anatemisani, recimo svi samozvani pape itd. u tom slučaju isto kao što vrijedi da je Crkva nezabludiva tako isto i ta papinska nezabludivost ima izvorište i vrelo u nezabludivosti same Crkve. U slučaju njihovih zastranjenja i otklona od zvaničnog naučavanja Crkve takve te pape bivaju kanonskim mjerama i silom crkvenih zakona također smjenjeni ukoliko im se tako nešto dokaže. Za to postoje u crkvenim kanonima razni mehanizmi crkvenopravni i načini saborski i mimosaborski. Inače i prije nego se proglasila dogma o nezabludivosti papa, vjerovalo se da ona nužno postoji jer je to ustvari nezabludivost same Hristove Crkve na kojoj oni tj. Pape patricipiraju posebnim načinom tim svojim poslanjem poglavara te Crkve koje je jednim od ključnih u službi, uloga, poslanja u Crkvi.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 334
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Али међу вама да не буде тако; него који хоће да буде међу вама велики, нека вам служи;

И који хоће међу вама да буде први, нека буде свима слуга.

Јер Син Човјечији није дошао да му служе него да служи, и да даде живот свој у откуп за многе"

(Свето Јеванђеље по Марку)

Христос говори својим ученицима (апостолима) какви односи треба да владају међу њима. Нигде не помиње да се покоравају Петру (и Његовом "заменику на земљи"). Нигде не поставља Петра као владара над другима. Него да сви буду једнаки, да се нико не преузвисује. И да се место до Христа заслужује на основу сопственог подвига. А не како римокатолици уче на основу тога што је Петар први исповедио Христа па је њему припала власт над васцелом црквом. И само кроз "Петровог наследника" (у вези са њим) хришћани имају спасење.

Остало нам је сведочанство да су "Петрови наследници" били страшни крвници, блудници... па је веома тешко поверовати да бивајући у вези са таквима, даје се спасење? А то произилази из твојих писања.

Подели на овим сајтовима

Pitao sam zbog toga sto ne znam da li se promenio odnos kat. crkve prema prvih 11 poglavlja Biblije,i sta ona sada o tome misli ?

Misli isto kao i prije samo istovremeno ne misli da su zbog onog što tvrdi Charles Darwin, on niti svi njegovi istomišljenici nužno jereticima illi zabludjelim ovčicama kao što se to mislilo prije. U tom je cijela i sva ta razlika.

Подели на овим сајтовима

А јесу ови римокатолици досадни са папом. Људи моји то је човек као и сваки други сем што се издваја по гордости и властољубивости својој (једини је у историји људској дао себи за право да се прогласи за заменика Божијег dobar decko).

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Da konkretizujem pitanja.Kako papa tumaci sledece stvri:

1.Kako je nastala planeta Zemlja ?;

2.Da li se i kako desio Potop ?

Pitam zbog toga jer sam procitao da katolicka crkva ne priznaje prvih 11 poglavlja Biblije kao istinite.

Nadam se da će to odgovoriti recimo o. Midrash koji je za razliku od mene bibličarem, biblistom, poznavaocem svetog Pisma. Za takve odgovore nije dovoljno znati biologiju ili biti upoznat s teorijom evolucije. Ja sam mnogo toga pročitao o tome, naravno ali zaista daleko sam od toga da o tome kvalifikovano pišem jer kako sam rekao tako nešto može samo neko tko osim tih znanja o biologiji i evolucionizmu ili kreacionizmu raspolaže i vrlo dobrim poznavanjem svetog Pisma SZ i NZ. Ja sam recimo do detalja bio upoznat sa metodama analize DNA helixa i još prije 30 godina još kao srednjoškolac čitao Watsona i Cricka i sve ostalo što je bilo s tim u vezi, na našem i na engleskom ali kako sam gore napisao nikad me mnogo nije zanimala problematika prirodnih nauka iz gnoseološkog ili duhovnog aspekta. Ja sam tada više bio fasciniran primjenom radioaktivnih izotopa, recimo radioaktivnog fluora u rentgenologiji i biohemijskoj genetičkoj analizi i metode elektronske mikroskopije nego što su me zanimali ti filozofski i teološki aspekti bilogije i ostalih prirodnih nauka. To ustvari zanima malo koga od "prirodnjaka", svi oni su većinom usredsređeni na metode i tehnike a ne zanimaju ih opšta pitanja. Takvim stvarima se najčešće bave teolozi i filozofi koji potom kao svoj drugi fakultet završe neki od prirodnih nauka.

Подели на овим сајтовима

Наравно да су досадни, јер им Цркве глава није Христос већ папа. Док год буду истрајавали на тој глупости и њихова еклисиологија ће бити фелерична.

Како римокатолици објашњавају толике грешке по питању вере и морала које је папа починио у историји и чини и данас?

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Наравно да су досадни, јер им Цркве глава није Христос већ папа. Док год буду истрајавали на тој глупости и њихова еклисиологија ће бити фелерична.

Како римокатолици објашњавају толике грешке по питању вере и морала које је папа починио у историји и чини и данас?

Hrist je glavom katoličke Crkve a njenom osnovom je apostolsko nasljeđe očitovano zborom biskupa na s papom na čelu koji Crkvu vode, upravljaju, poučavaju i učvršćuju u vjeri.

Kod vas bude to nekako drugačije kad se ovom kako je to kod nas toliko čudite?

Kod vas je sasvim dovoljno da pošto kao glavu crkve imate samog Hrista Gospoda nikakve dalje episkope, ni patrijarha ni sveti arhijerekjski Sabor potom znači ne trebate?

Zanimljivo!

Grješnih klirika je uvijek bilo i bude, bilo ih je i kod vas a i kod nas. međutim Crkva se ne zasniva i ne zavisi samo na njihovoj osobnoj, ličnoj svetosti ili grješnosti kao ljudi.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Koji stihovi u Bibliji najvise odgovaraju opisu pape? Ne postoje bolji od ovih:"jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog."

Evo kako oni sami to potvrdjuju:

MI DRZIMO MESTO NA ZEMLJI KOJE

PRIPADA SVEVISNJEM BOGU. ( Pape Leo XIII, in an encliclical letter, june 20, 1894 )

`PAPA NIJE SAMO PRETSTAVNIK ISUSA HRISTA, VEC ON JE LICNO ISUS HRISTOS, SAKRIVEN POD PLASTEM TELA ( The Catolic national, Julu 1895. )

`MI DAJEMO DEFINICIJU DA SVETA STOLICA ( VATIKAN ) I RIMSKI PAPA, DRZE PRVO MESTO NAD CELIM SVETOM (Decree of the council of Trient, the mostholu councils, vol `13, col 1167 ).

Da li je ovo sa brojem 666 slucajno.Neverovatno je da se toliki broj titula uklapa bas u taj broj. http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.remnantofgod.org%2F666.htm&ei=ddhcTvb2FqiQ4gShk5ge&usg=AFQjCNFV-J4Jui2e2UJrHXJCfLD68g7m9A&sig2=tB8F7j54ktXzDhzSNAtNnw

Подели на овим сајтовима

A ja ti ne dajem definiciju već izjavu da se obično ne izjašnjavam k nikakvim materijalima napabirčenim s ovih ovakvih portala. Kad budeš raspoložen dođi s nekim citatom s naših oficijalnih katoličkih sajtova pa ćemo razgovarati i raspravljati do Hallelujah. Ili si valjda misliš da ću ja kad mi se bude s vama htjelo razgovarati o SPC umjesto da dođem s nekim člankom sa zvaničnih pravoslavnih sajtova SPC doći s nekim citatom takvog tog nekog "antihrist" sajta ili slične takve dežurne "pljuivaonice" s koje se pljuje po SPC kao npr."miraš dedeić" sajta ili "crnogorska pravoslavna crkva" ili hrvatska pravoslavna crkva" ili "makedonska pravoslavna crkva" sajta ili sa "kurira, blica" i sličnih portala?

Antihrist - Forum Sarajevo-x.com

- [ Přeložit tuto stránku ]

www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?... - Bosna a Hercegovina - Archiv

Celkem příspěvků: 26 - Počet autorů: 10 - Poslední příspěvek: 18. červen

PRIPADA SVEVISNJEM BOGU. ( Pape Leo XIII, in an encliclical letter, june 20, 1894 ) `PAPA NIJE SAMO PRETSTAVNIK ISUSA HRISTA, VEC ...

BIBLIJSKE ISTINE: ANTIHRIST - PAPA, MAITREJA ILI...

dragan-micic.blogspot.com/2011/06/antihrist-maitreja-ili.html - Archiv

11 јун 2011 – Neke od ovih izjava glase; `MI DRZIMO MESTO NA ZEMLJI KOJE PRIPADA SVEVISNJEM BOGU. ( Pape Leo XIII, in an encliclical letter, june 20, 1894 ) `PAPA NIJE SAMO PRETSTAVNIK ISUSA HRISTA, VEC ON JE LICNO ISUS HRISTOS, SAKRIVEN POD PLASTEM TELA ( The Catolic national, Julu ...

Kristijan Flecer - Napredna potraga

portalmisterije.serbianforum.info/search?search_author... - Srbsko - Archiv

4 авг 2011 – Neke od ovih izjava glase; `MI DRZIMO MESTO NA ZEMLJI KOJE PRIPADA SVEVISNJEM BOGU. ( Pape Leo XIII, in an encliclical letter, june 20, 1894 ) `PAPA NIJE SAMO PRETSTAVNIK ISUSA HRISTA, VEC ON JE LICNO ISUS HRISTOS, SAKRIVEN POD PLASTEM TELA ( The Catolic national, Julu 1895. ) ...

Подели на овим сајтовима

Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga""

dali je ovo kasnije zapisivano ,ili sam isus napisao,ili kasnije o tome sve pisano,pitam samo zato sto nerazumijem kako spojiti ove rijeci sa recimo narodom koji i nema religije hriscanske ili narod koji nikada nije cuo za isusa ili ima tih jos gdje crkve nisu bile bar onih u zbunju negdje,znacilo bi to sve samo neko ima kljuc od isusa, staje sa drugima tim sto sam navela ,ako vjeruju u boga

Подели на овим сајтовима

sta vam je papa tolko on nije bio kroz citavu istoriju isti uvijeka ,ma niko na zapadu ko imalo vjernik ne slavi papu kao isusa,papa je samo poglavar crkve kao sto su i u pravoslavnoj ima patrijaha vise,katolici imaju jednog za sve

Подели на овим сајтовима

А јесу ови римокатолици досадни са папом. Људи моји то је човек као и сваки други сем што се издваја по гордости и властољубивости својој (једини је у историји људској дао себи за право да се прогласи за заменика Божијег dobar decko).

hahhahaha ali kad crkva jedna bila do rastanka isto je tako bilo onda ,dali je to posle rastanka nastalo ili

Подели на овим сајтовима

sta vam je papa tolko on nije bio kroz citavu istoriju isti uvijeka ,ma niko na zapadu ko imalo vjernik ne slavi papu kao isusa,papa je samo poglavar crkve kao sto su i u pravoslavnoj ima patrijaha vise,katolici imaju jednog za sve

Da, sasvim tačno. kao što su svi srpski episkopi saglasni na tome da trebaju između sebe imati jednog koji će biti poglavarom srpske pravoslavne Crkve (osim Hrista naravno, to se podrazumijeva), pa su izabrali episkopa niškog Negovu Svetost patrijarha srpskog +Irineja tako su i recimo njemački, italijanski, španski, francuski, američki, australijski, argentinski, japanski, kineski, hrvatski, poljski, mađarski, češki, slovački slovenački, itd. itd episkopi saglasni da onaj taj episkop rimski, Njegova Svetost papa Benedikt XVI bude tim koji će biti poglavarom katoličke Crkve. Tim prije što za to nalaze obrazloženje u Jevanđelju, prepoznaju ga kao nasljednika Svetog Petra i za njega vezuju sve to što je o njegovom poslanju napisano u Jevanđelju. Isto tako znači kako srpski episkopi u patrijarhu SPC prepoznaju nasljednika Svetog Save Nemanjića i za njega i njegovu osobu vezuju sve to što se odnosilo na Svetog Savu kao ustanovitelja i utemeljitelja autokefalne srpske pravoslavne Crkve. To je sva ta razlika!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...