sanja84 Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 пре 2 часа, sampaganini92 рече Ne mozes draga Sanja tako random proizvoljno nabacivati istorijske ne(cinjenice) kada su ovako ozbiljne teme u pitanju. Mislim mozes svakako ali ne sluzi nicemu. Srpski vladar koji je prolivao grcku krv u osvajackim ratovima nije proglasen za sveca. Ovo dokle seze ne znam sta bi znacilo verovatno je samo govorna sintaksa bez ikakve vrednosne podloge. Susedsku krv u osnivanju drzave srbi prolivali nisu.. Cesto su je prolivali u odbrambenim ratovima sa susedima a nadajmo se da nece opet mada kako stvari stoje nema nam suseda sem rumuna i madjara trenutno koji nemaju pik na nas. Samo nek su oni svoji na svome nemoj niko da ih dira. To sto je epilog njihovog kvazinacionalizma bio i to da su je srpski narod ostao rasparcan trenutno 5 drzava i jednoj u pokusaju to nema veze. Bitno da su oni svoji na svome. Znači istorija, sedi jedan... Reci ti meni, kako je nastala srpska srednjovekovna država. čime ,vas mlade, sada uče u školi...da čujem. Dakle sveti Stefan Nemanja jeeeeee..dakle? A ti ćirilko se kriješ iza neuke dece..lepo lepo. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 Пре сат времена, Sun14861 рече Koliko ja znam mi smo prolivali krv i za druge narode...Ne bih dalje ... I oni za nas Inače Srbi kad puštaju goluba miriše na božure. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 пре 4 часа, sanja84 рече Znači istorija, sedi jedan... Reci ti meni, kako je nastala srpska srednjovekovna država. čime ,vas mlade, sada uče u školi...da čujem. Dakle sveti Stefan Nemanja jeeeeee..dakle? A ti ćirilko se kriješ iza neuke dece..lepo lepo. Nisam ja toliko mlad da bih sada ucio skole.. A onda kada sam ih ucio iako je upitno sta su nas naucavali svakako je bilo za nijansu bolje od istorije koja se ucila dok je komunizam vladao. Stefan Nemanja ili Sveti Simeon a nikako sveti Stefan Nemanja je bio ujedinitelj srpskog naroda koji je za isti izvijevao slobodu u odnosu na Rimsku imperiju na etnickom prostoru gde zive Srbi. Nismo prolivali kako kazes susedsku krv nego se borili za drzavnost na prostoru gde su ziveli Srbi kao vazali. Ako ti nisu jasne razlike izmedju toga i uloge Slovenije u raspadu bivse SFRJ mogu svakako da obrazlozim. Srbi su kroz istoriju drzavotvoran slobodarski narod koji prezire podanistvo i lizanje okupatorskih cizama, zivi samostalno donoseci svoje odluke bile one ispravne ili pogresne. To je nesto cime se na balkanu nijedan narod ne moze pohvaliti. Ne racunajuci Grke. Sto ne znaci da sa visine gledamo na druge narode, naprotiv. Ali kad se stvari izvrcu, treba covek da reaguje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 пре 16 минута, sampaganini92 рече Nisam ja toliko mlad da bih sada ucio skole.. A onda kada sam ih ucio iako je upitno sta su nas naucavali svakako je bilo za nijansu bolje od istorije koja se ucila dok je komunizam vladao. Stefan Nemanja ili Sveti Simeon a nikako sveti Stefan Nemanja je bio ujedinitelj srpskog naroda koji je za isti izvijevao slobodu u odnosu na Rimsku imperiju na etnickom prostoru gde zive Srbi. Nismo prolivali kako kazes susedsku krv nego se borili za drzavnost na prostoru gde su ziveli Srbi kao vazali. Ako ti nisu jasne razlike izmedju toga i uloge Slovenije u raspadu bivse SFRJ mogu svakako da obrazlozim. Srbi su kroz istoriju drzavotvoran slobodarski narod koji prezire podanistvo i lizanje okupatorskih cizama, zivi samostalno donoseci svoje odluke bile one ispravne ili pogresne. To je nesto cime se na balkanu nijedan narod ne moze pohvaliti. Ne racunajuci Grke. Sto ne znaci da sa visine gledamo na druge narode, naprotiv. Ali kad se stvari izvrcu, treba covek da reaguje. Imaš neku čudnu istorijsku dioptriju. Oftalmologa nađi sam, nemam vremena za tebe. Slovenci, ako me ovi moji ludi Srbi ubiju zbog vas, može spomenik u Kopru, tamo gde je sada Popovićeva fudbalska lopta. I da dragi Srbi, u jedno vreme, u dva grada u SLoveniji (Ljubljana i Kopar) su bili župani Srbskog porekla... kopitar је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 Цитат Nismo prolivali kako kazes susedsku krv nego se borili za drzavnost na prostoru gde su ziveli Srbi kao vazali. I koja je razlika između ove rečenice i borbe SLovenaca za svoju državnost???? kopitar је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 пре 30 минута, sanja84 рече I koja je razlika između ove rečenice i borbe SLovenaca za svoju državnost???? Pa SanjO, državu Slovencima sa izvojevali Srbi! Dao im je srpski kralj drzavu u prvoj Jugoslaviji, tu su se prikalemili a bili su na strani neprijatelja. Oficiri njihovi koji su ubijali Srbe u Prvom ratu, pod Aleksandrom su zadrzali cinove i pozicije koje su imali pod Habzburgovcima. To ti je kao kad bi danas Putin da posao u generalstabu ukrajinskom generalu ili kapetanu koji je palio ljude u Odesi. Da toga nije bilo bili bi danas bi Slovenci bili Austrijanci kao oni u Koruskoj i Stajerskoj. Posle, dobivsi status naroda ravnopravnog sa Srbima u SRPSKOJ drzavi Kraljevini SHS, posle je doso Tito u dao im republiku, a posle su zajebali sve nas i pocepali ugovor o suzivotu, podrzani bivsim SSovskim potomcima Genserom i papom i uzeli "svoje". Da ne govorim da su sisali krv i jednoj i drugoj Jugoslaviji. Onoj prvoj, Korosec, ministar policije, je komandovao a srpski zandrmi su lupaju vladicanske mitre po Beogradu u krvavoj litiji...i tako dalje i tako blize. Toliko o toj "mudrosti" ko i tvojoj, a i o Sloveniji kao dezeli. Ne znaci to da je Kopitar neki zloco, ali eto da zna koja mu je drzava. A oni su toliko dobri da su IZBRISALI sve Srbe iz drzavljanstva Slovenije kad su se otcepili...ajde, ajde... sampaganini92 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 Управо сада, Ćiriličar рече Pa SanjO, državu Slovencima sa izvojevali Srbi! Dao im je srpski kralj drzavu u prvoj Jugoslaviji, tu su se prikalemili a bili su na strani neprijatelja. Oficiri njihovi koji su ubijali Srbe u Prvom ratu, pod Aleksandrom su zadrzali cinove i pozicije koje su imali pod Habzburgovcima. To ti je kao kad bi danas Putin da posao u generalstabu ukrajinskom generalu ili kapetanu koji je palio ljude u Odesi. Da toga nije bilo bili bi danas bi Slovenci bili Austrijanci kao oni u Koruskoj i Stajerskoj. Posle, dobivsi status naroda ravnopravnog sa Srbima u SRPSKOJ drzavi Kraljevini SHS, posle je doso Tito u dao im republiku, a posle su zajebali sve nas i pocepali ugovor o suzivotu, podrzani bivsim SSovskim potomcima Genserom i papom i uzeli "svoje". Da ne govorim da su sisali krv i jednoj i drugoj Jugoslaviji. Onoj prvoj, Korosec, ministar policije, je komandovao a srpski zandrmi su lupaju vladicanske mitre po Beogradu u krvavoj litiji...i tako dalje i tako blize. Toliko o toj "mudrosti" ko i tvojoj, a i o Sloveniji kao dezeli. Ne znaci to da je Kopitar neki zloco, ali eto da zna koja mu je drzava. A oni su toliko dobri da su IZBRISALI sve Srbe iz drzavljanstva Slovenije kad su se otcepili...ajde, ajde... U austrugarskom carstvu nisu bili samo SLovenci, već i Srbi. Veliki austrougaski vojskovođa Borojević, je bio Srbin. U Kraljevini su morali da pišu srpsku ćirilicu i da pričaju srpskim jezikom. Gde ti je tu državnost? Svojim očima sam videla dokumente iz tog vremena. Čista srpska ćirilica. Za otpisane su se pokajali...i ostavi više ljude na miru. Zbog tvoje mržnje stvaraš razdor između nas i SLovenaca i izazivaš sukob između Srba i SLovenaca----a nama kao malo treba? Svima je prst na okidaču, u ova smutna vremena...a ti si buraz u teškoj negativi...idi iskuliraj se malo, pa nam posle pričaj o kvantnoj fizici... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 пре 37 минута, Ćiriličar рече Pa SanjO, državu Slovencima sa izvojevali Srbi! Dao im je srpski kralj drzavu u prvoj Jugoslaviji, tu su se prikalemili a bili su na strani neprijatelja. Oficiri njihovi koji su ubijali Srbe u Prvom ratu, pod Aleksandrom su zadrzali cinove i pozicije koje su imali pod Habzburgovcima. Ne lupetaj !!! Kad su kralja ubili je jedan moj daljni rođak sa svojim prijateljima celu noć putovao iz Ljubljane u Mojstranu. Iz Mojstrane su trčali na Triglav, stigli su za 8h, ti ne bi gore stigao ni za 24h, na pola puta bi se srušio na pola mrtav. Na Triglavu se je viorila zastava kreljevine kad su kralja sahranjivali. Kao što ste vi cmizdrili zbog "snajperiste" tako smo i mi zbog kralja. Mnogo bolje znam od tebe šta se je ovde događalo za vreme ww1 i posle toga....... sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 пре 16 минута, sanja84 рече Zbog tvoje mržnje stvaraš razdor i Jooj ljubi je brat...pa gde si se produhovljavala i osvajala spoznaje duse...mržnja je teška reč...ne mrzima ja nikog, naprotiv, Slovence posebno štimam...pa nisu oni glupi, milije je njima Ceca nego neki tamburaši...samo kažem Kopitaru, vidim da rado komentariše srpske podele... Najpre, nisi u rangu da big s tobom diskutovao ovako složene teme, a em si žeMsko...ccc...ja to samo onako u prolazu. Ti širi bratsvo i jedinsto, ja kako...nemoj samo da te sentimentalizam opeuči, to je boljka Srba. A da završim, da stvar bude gora...kad su sve tako lepo istorijski zajebali Srbe, onda im je došla Sanja i drugi Srbi da gastajbarterišu. Sećaš se scene iz "Andergrauda"? Slavko Štimac s amajmunom, nakon 40 godina u podzemlu i mraku, on jadan misli da jos traje rat sa Nemcima - i odjedared se nadje u Brlinu negde, a tamo Nova godina i vatromet. Kad je saznao da su Nemci i da slave pita začudjeno: "A što oni slave? Zar nisu oni izgubili rat?" Volim ja Sanjo Kopar...a i Slovence, ali nema ti, sele, ljubavi prave bRez istine...ja volim istinu, zato volim i njih. I kad su fini ka tebi, a i kad iskazu neku simpatiju ka Srbiji - ja šta bi oni? Pa dužnici su Srbima OGROMNI! Treba da uče dacu svoju da Srbima zahvaljuju i vraćaju im milo za drago u svakom susretu...tako, vidiš, ne sejam ja razdore nego ti porpavljam status gore. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 @Bernard Pa ako su trčali! I treba da trče, i vama je bio kralj! Dao vam je ono što nikad niste imali u istoriji! Šta je tu problem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 I, odgovor na sva ova pitanja nalaz se u pitanju: zašto su Slovenci tamo gde ih srpski vojnik nije oslobodio ne-slovenci, a tamo gde ih je srpski vojnikoslobodio su Slovenci? Zato što Srbi, Sanjo, VOLE, a ne mrzye i velikodušni su! Slovneci u Koruskoj i Stajerskoj NISU Slovenci! Nemaju drzavu, nemaju zastavu, nemaju himnu ne govore slovenacki! Tamo nije stigao srpski vojnik! A U Sloveniji su Slovenci "svoji na svome" - da! Jesu, zahvaljuuci Srbima! Ne treba Srbima Slovenija ali ne treba im ni noz u ledja umesto zahvalnosti. I nemoj, Sanjo, da tupiš! Idi u Koruski u Stajersku i vidi jesu li Slovenci "svoji na svome"! Nisu, nego su se asimilovali...ili SU ih asimilovali. Danas "zahvaljuju" Srbia, tako sto su ko pi*ke, kao i uvek u istoriji, yabijali noz u ledja, a ovaj put kad su uzeli "svoje" izbrisali su Srbe iz drzavljanstva i priznali KosovA! Sad po srpskim forumima se segace na srpskim podelama, kad narod protestvuje pod okupacijom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 JOj bre Ćirilko prestani da tupiš i zabijaš trn u zdravu nogu. Idi tamo na Milanovu temu i reci šta imaš da kažeš. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 пре 15 минута, Ćiriličar рече @Bernard Pa ako su trčali! I treba da trče, i vama je bio kralj! Dao vam je ono što nikad niste imali u istoriji! Šta je tu problem? Problem je u tome što smo zbog naših i vaših komunjara, pogotovo vaših, izgubili Trst i Celovec (Korušku). Ruski tenkovi su 45 stigli u Trst i izgubili smo Trst. Rusi stigli na prištinski aerodrom i izgibiste Kosmet! Aha, kralj nam ništa nije dao, sve su sredili u Parizu i Londonu! Zašto kralj nije poslušo pametnog vojvodu Živojina Mišića??? Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Јун 25, 2023 Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 Јок бре - ја волим Словенију, али баш и искрено! Веруј ми. Жено ја живео у Трсту :). У Копар долазио сад па сад. Ја волим тај народ, то су наша браћа али баш браћа по крви. Нисма рекао да су Срби, о не, Словен(ЦИ)и су, и ми смо Словени Рецимо, преко Орвацке не волим ни да прођем, заиста...мад човека кога можда највише ценим је Орват....говорим ти о политикама. Не кажем ја да је Словенија Србија не, али Словенија ПОСТОЈИ ЗАХВАЉУЈУЋИ Србима! То је историјск ачињеница. Свуда где је српски војник војевао, сви народи су постали државотворни, а тамо где су били слуге и полтрони, тамо су асимиловани...пусти Милана...Милан нешто причитаи онда измишља топле воде. Вучићевац Најбољи најнајнији... Послушај ти Ћирка, и у Словенији се осећај као на земљи која НИЈЕ Србија, поштуј домаћина, они су ту домаћини, али су слободни и имају државу захваљујужи Србима! То нек ти је дика, а не да се стдиш тога ко што и не знаш где живиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sun14861 Написано Јун 25, 2023 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2023 Sve ove što šetaju treba poslati na Kosovo, pa da vidimo kako će da šetaju ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука