Jump to content

Prokletstvo rijalitija

Оцени ову тему


Sun14861

Препоручена порука

Ja vidim to, kao tugu rasturenog duštva, gde ljudi zbog novca trpe jako loše stvari i učestvuju u takvim emisijama...i posle postanu dovoljno popularne da seksualne usluge naplate skuplje. I ko je sada kriv? I kome se smejemo i koga ponižavamo.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ријалити програми су програмирано зло, које се систематски и методично усађује у људске душе. Све што је лоше, јефтино, непотребно у људима и у људским односима овде се из све снаге промовише: псовање, свађе, оговарања, исмевање, ругање, омаловажавање, насиље, блуд...буквално Содом и Гомор у свакој кући. И то траје у континуитету не знам ни сам, ваљда преко деценије. И праг свега тога се подиже. У почетку се избацивало и када неко неког пљуне, сада и премлаћивање некад јесте, некад није разлог за избацивање. Све се десило - остаје само да неко некога убије или да изврши самоубиство. 

 За чланове тих "фарми", "парова" и осталог, пажљиво се бирају људи са "педигреом" - криминалци, полукриминалци, наркомани, старлете (од којих су већина, по свему судећи, проститутке), неуспешни или пензионисани људи са естраде... Значи они људи који ће све пожељне "врлине" врло успешно и зналачки промовисати у ријалитију. При чему су њихови хонорари, за прилике у којима огромна већина људи у Србији живи, буквално астрономски. Од неколико стотина, па до две-три хиљаде евра недељно. За шта? За све оно најлошије у животу, у људима, међу људима, које сам горе навео. По томе, по новцу који добијају ти маргинални и промашени људи, види се колико је промотерима зла све ово значајно. А онда се укључују и други медији, електронски и штампани, који даље проносе по целој јавној сфери ђубре које се просипа у ријалитијима. Прате се животи ових јадника, њихове свађе и препуцавања након ријалитија, њихове љубавне и остале догодовштине, све што је везано за њих, раде се интервјуи са њима.... И тако они постају познате јавне личности, све о њима се објављује у рубрикама "џет сет" и "селебрити"! Они постају пример шта и како треба радити у животу да би се "успело". 

И све то у Србији, наводно православној земљи (наравно и у свим другим земљама широм света, јер је ово смишљено да буде системско кварење и заглупљивање људи). И на све то никакав битан и снажан став и противљење  било ког значајег друштвеног чиниоца - ни академске заједнице, ни интелектуалаца, ни политичара... Ни Цркве.

Маран ата! Дођи, Господе!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...