Jump to content

RON PAUL - алтернатива?

Оцени ову тему

uros

Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?

• Да, у потпуности
      14
    • Да, углавном
      8
    • Не, углавном
      2
    • Не, нимало
      3

Препоручена порука

Trivia: da li ste znali da Danska nema zakon o minimalnom dohotku?

Trivia: bas i nije tacno; kao da kazes da ne postoji ni u USA jer sem federal i State moze da ima svoj.

U Danskoj je to dogovor Unije i poslodavca. prosek je u 14 Eura( bio daleke 2009 g.) ; u Paulovom Texasu je inace 7.25$ ili tri puta manje. 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling

kad smo vec kod Unija; fasisti poput Paula su glavni protivnici organizovanja radnika u Unije. On bi dakle i No minimum Wage i No Union. U prevodu pokusaj povratka u robovlasnicko drustvo.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 578
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Како ли те није стид да се тако понашаш... Ти си поставио ову ружну слику, ја сам ти поставио људе које си увредио да се сам увериш да ли су "зомбији". Стварно сам увек оптимиста, али ти имаш озбиљне проблеме.

Навео сам ти два веома позната професора економије, а ти их називаш "пајаци и незналице". Колико си књига из економије прочитао? Објасни нам како функционише "минималац" и кога највише погађа?

Само сведочиш своје незнање и још нешто друго. :(

Stvarno kako me nije stid.

Evo lista drzava koja nemaju Minimum Wage i da vidimo koga pogadja:

Dzibuti

Egipat

Fidzi

Gruzija

Kiribati

malezija

Namibija

Nauru

makedonija

Somalija

yemen...

Uputi me na neku ekonomsku knjigu koju treba da procitam da me ubedi da su ovo prosperitetne i razvijene zemlje 0205_whistling 0205_whistling

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Звонко, зашто Пол каже да је следећи корак одбацивање долара и да ће онда личне слободе да буду озбиљно угрожене?

Зато што је Фед (централна банка САД) ни из чега направио трилионе долара. Велик део тога тренутно налази се у облику државних обвезница САД широм света. Када повериоци буду схватили да обвезнице губе вредност, онда ће кренути да их масовно наплаћују ("одбацивање долара") што ће изазвати хиперинфлацију. Као што смо имали прилике да видимо на својој кожи, хиперинфлација доводи то потпуног распада система, тоталитаризма, криминала итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Trivia: bas i nije tacno; kao da kazes da ne postoji ni u USA jer sem federal i State moze da ima svoj.

U Danskoj je to dogovor Unije i poslodavca. prosek je u voom trenutku 14 Eura( bio daleke 2009 g.) ; u Paulovom Texasu je inace 7.25$ ili tri puta manje. 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling

Apsolutno je _tacno_. Dakle ne postoji zakon o minimalnom dohotku. Skoro sam radio sa Dancem na nekom projektu koji mi je skrenuo paznju na ovu cinjenicu.

Takodje sindikati su nezavisni od drzave (nemaju snagu zakona) kao i sto sva radna mesta u Danskoj nisu pokrivena sindikatima. Nebitno, ti si trazio primer koji nije neka Tunguzija i dobio si ga - bastion "socijalizma" (u popularnoj levicarskoj demagogiji ali ne i u realnosti) u Skandinaviji - Dansku. Case closed.

Подели на овим сајтовима

Ekonomisti koji se zalazu za mimimum wage navode ovo kao prednosti:

Reduction in poverty because it increases the wages of the lowest paid.

Increase in productivity because of a higher incentive, making people work harder and, therefore, increase output.

Employers will have an incentive to invest and raise productivity because the cost to the employer is more expensive.

Giving workers the needed amount of income from their work to survive and pay the bills.

Preventing companies from taking advantage of individuals, particularly in tough economic times.

Moze li Cika Zvonko ja-znam-sve da objasni mane i da pojasni u cemu su prednosti kopiranja Dzibuti ili slavnih Kiribata ( prosek oko 80 centi) u ukidanju minimuma?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Stvarno kako me nije stid.

Evo lista drzava koja nemaju Minimum Wage i da vidimo koga pogadja:

Dzibuti

Egipat

Fidzi

Gruzija

Kiribati

malezija

Namibija

Nauru

makedonija

Somalija

yemen...

Uputi me na neku ekonomsku knjigu koju treba da procitam da me ubedi da su ovo prosperitetne i razvijene zemlje 0205_whistling 0205_whistling

Да си прочитао бар једну књигу знао би да економска ситуација тих земаља нема ама баш никакве везе са "законом о минималној заради". Ево можеш да почнеш образовање овде: http://wiki.mises.org/wiki/Minimum_wage

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Apsolutno je _tacno_. Dakle ne postoji zakon o minimalnom dohotku. Skoro sam radio sa Dancem na nekom projektu koji mi je skrenuo paznju na ovu cinjenicu.

Takodje sindikati su nezavisni od drzave (nemaju snagu zakona) kao i sto sva radna mesta u Danskoj nisu pokrivena sindikatima. Nebitno, ti si trazio primer koji nije neka Tunguzija i dobio si ga - bastion "socijalizma" (u popularnoj levicarskoj demagogiji ali ne i u realnosti) u Skandinaviji - Dansku. Case closed.

Daleko od case Closed my brother. Minimum Wage nema ni Norveska najbogatija zemlja na svetu ali ima gomilu regulacija koje stite radnika preko Unije sto u ASmerici nema. zato u ovakvim zemljama poput USA koje su polurobovlasnicke Minimum Wage mora da postoji da se radnici zastite od fasista poput Rona Paula.

Kada bi ovde Unije bile dozvoljene u meri u kojoj su u perspektivnim socijalistickom zemljama u Evropi stvar bi bile mnogo jednostavnije i mozda bi se moglo i razgovarati o ukidanju istih.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Да си прочитао бар једну књигу знао би да економска ситуација тих земаља нема ама баш никакве везе са "законом о минималној заради". Ево можеш да почнеш образовање овде: http://wiki.mises.org/wiki/Minimum_wage

Znam da je demagogija nesto u cemu su americki republikanci doktori svog posla ali ja te molim da ne skreces sa teme.

Svet je danas napravljen da imamo primere zemalja koje imaju Minimum Wage i one koje nemaju. Bas kao sto u Americi imamo tradicionalno republikanske State i tradicionalno demokratske.

Logika nam govori da su one sa NO Minimum Wage negde na pola puta od pecinskog organizovanja drzave i da su republikanske State razvijene na istom nivou kao Papua Nova Gvineja; dok su demokratske uglavnom bogate i perspektivne.

Logika je vrlo cesto cudo kako moze da obori cak i misljenje dve crnacke maskote u kozervativnoj struji.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Uostalom procitaj sam ono sto si meni poslao

This notion was disputed by the work of three economists: David Card and Alan Krueger of Princeton, and Lawrence Katz of Harvard. Their studies of increases in the minimum wage in California, Texas and New Jersey found no loss of jobs among fast food restaurants that were surveyed before and after the increase. This led the Clinton Administration to advance the theory that modest increases in the minimum wage will have no impact on employment.

sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol 7896634 7896634

zamisli ovo su trojica ekonomista ( sad ne znam da li se to pika vise od dva jer su ovi beli; i za Ivy skola)

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Стварно сам непоправљиви оптимиста... :)

Ево коментара:

Ekonomisti koji se zalazu za mimimum wage navode ovo kao prednosti:

Reduction in poverty because it increases the wages of the lowest paid.

Минималац не може да "смањи сиромаштво", да би се смањило сиромаштво потребно је повећати продуктивност што онда снижава цене, отвара радна места итд.

Минималац постиже управо супротно. Ако је минимална плата $7 по сату, онда су сви они чији рад вреди мање од $7 по сату једноставно законом избачени с` посла. Због таквог закона послодавцима се више неће исплатити да примају људе за послове испод $7 (пре свега сиромашне, мањине итд), већ ће морати да организују посао без њих.

Increase in productivity because of a higher incentive, making people work harder and, therefore, increase output.

Ово нема апсолутно никакве логике и не вреди коментарисати... Минималац ничим не "повећава продуктивност", нити присиљава људе да "раде вредније". Бесмислице.

Employers will have an incentive to invest and raise productivity because the cost to the employer is more expensive.

Већ сам објаснио шта се дешава - послодавцима се једноставно не исплати да запошљавају те људе, они ће једноставно остати без посла. Тај закон највише штети сиромашнима, црнцима, младим људима итд.

Giving workers the needed amount of income from their work to survive and pay the bills.

Управо супротно - оставља их без посла. Ако желе да преживе и плате рачуне они морају да се баве криминалом или слично. Што се у пракси и дешава.

Preventing companies from taking advantage of individuals, particularly in tough economic times.

Тотално погрешно. Ничим тај закон не штити раднике, напротив.

Moze li Cika Zvonko ja-znam-sve da objasni mane i da pojasni u cemu su prednosti kopiranja Dzibuti ili slavnih Kiribata ( prosek oko 80 centi) u ukidanju minimuma?

Ко има очи да види нека види.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Brate Zabedee, sta uopste ti trazis na ovom forumu? "Argumentacija" kakvu ti demonstriras komotno mozes da ode na neki CNN forum ili forum neke druge fabrike imperijalno-etatisticke propagande. Zvonko ti je postavio odlicnu studiju dvojice izvanrednih ekonomista po pitanju minimalnog dohotka na sta ti ne da nisi obratio paznju nego si samo nastavio da sipas demagogiju umesto da si ponudio bilo kakav kontra argument. I ne, argument nije "ova zemlja ima zakon o minimalnom dohotku, a ova nema" (narocito kad neke od najbogatijih zemalja sveta isti nemaju). To nije ekonomski argument, to je populisticka demagogija koja nema dodirnih tacaka sa ekonomijom.

Kako? Pa tako sto toj problematici ne moze da se pridje tako povrsno, zato sto postoji gazilion drugih cinilaca koje bi u ozbiljnoj diskusiji morali da se uzmu u obzir, i koji na potpuno nepovezan sa minimalnim dohotkom nacin doprinose ekonomskoj snazi tih zemalja.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ciji rad to vredi manje od sedam dolara po satu? Mozda tvoj; mozda bi mogao sam da nam pokazes kako bi taj sistem izgledao.

Minimalac svakako povecava produktivnost jer si prinudjen da radis za svoj novac a ne da ubijas osam sati radnog vremena kako se radilo u bivsoj Jugi.

Interesantno je da siromasni, crnci, mladi ljudi ne znaju da taj zakon njima steti vec im to govori Zvonko. vecina poslova ne mogu da budu ukinuta i potpuna je glupost vrditi da ce firme nastaviti bvez tih poslova. Samo zakonom se njima omogucava da budu fer placeni.

U kakvoj praksi se desava? U praksi se desava da states koje su vodjene nacinom koji predlaze Paul su najsiromasnije states u Americi sa najvecom stopom kriminala, i siromasnih.

Тотално погрешно. Ничим тај закон не штити раднике, напротив.

OVO JE TVOJ ODGOVOR NA TVRDNJU DA TI VERUJEMO NA REC?

hajde samo nam odgovori koje su drzave bogatije i perspektivnije prva ili druga grupa:

1 Grupa: Alabama, Mississippi, Arkansas, South Carolina..

2 Grupa: Washington, Oregon, Ilinois, states of New England...

mozda nam logika pomogfne da razumemo bolje neke stvari.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Brate Zabedee, sta uopste ti trazis na ovom forumu? "Argumentacija" kakvu ti demonstriras komotno mozes da ode na neki CNN forum ili forum neke druge fabrike imperijalno-etatisticke propagande.

Ovde sam mrao da stanem sa citanjem... Da li ti uopste znas kakve stavove imaju americki republikanci a kakve demokrate? Sta je CNN a sta je Fox?? 7896634 7896634 7896634

Imperijalna propaganda je brate upravo ono sto Zvonko i njegovi republikanci predlazu... 7896634 7896634 7896634

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Минималац не може да "смањи сиромаштво", да би се смањило сиромаштво потребно је повећати продуктивност што онда снижава цене, отвара радна места итд.

Минималац постиже управо супротно. Ако је минимална плата $7 по сату, онда су сви они чији рад вреди мање од $7 по сату једноставно законом избачени с` посла. Због таквог закона послодавцима се више неће исплатити да примају људе за послове испод $7 (пре свега сиромашне, мањине итд), већ ће морати да организују посао без њих.

Ovo je do te mere logicno i jednostavno za razumeti da meni nije jasno kako neko moze da odbaci ove argumente. Na stranu sto u praksi vidimo da se upravo to i desava.

Подели на овим сајтовима

Ciji rad to vredi manje od sedam dolara po satu?

Врло једноставно. Ако ти треба 4 сата да направиш производ који вреди $8, онда твој рад вреди х = $8 / 4, што значи х = $2 по сату. То је закон економије и то никакав "minimum wage law" не може да промени. Исто као што не може да промени закон гравитације.

Minimalac svakako povecava produktivnost jer si prinudjen da radis za svoj novac a ne da ubijas osam sati radnog vremena kako se radilo u bivsoj Jugi.

А како си то "принуђен" да радиш? Тај закон те ничим не "присиљава" да радиш.

Interesantno je da siromasni, crnci, mladi ljudi ne znaju da taj zakon njima steti vec im to govori Zvonko.

Тај закон је донесен управо да би се црнци избацили с` посла - зато што су конкурисали белцима нижом ценом. Да ли то неко зна или не зна је ствар образовања, навео сам ти изнад два црнца који и те како добро знају о чему се ту ради.

vecina poslova ne mogu da budu ukinuta i potpuna je glupost vrditi da ce firme nastaviti bvez tih poslova. Samo zakonom se njima omogucava da budu fer placeni.

Послови не могу да буду укинути, али радна места могу. На пример, имаш канцеларију и плаћаш чистачицу $5/сату. Онда држава донесе закон по којем је минималац $7/сату. Једноставно отпустиш чистачицу и повећаш плату неком од радника да остане сат времена после посла и почисти. Посао није укинут, укинуто је радно место за неку сиротицу.

U kakvoj praksi se desava? U praksi se desava da states koje su vodjene nacinom koji predlaze Paul su najsiromasnije states u Americi sa najvecom stopom kriminala, i siromasnih.

У пракси се дешава да су САД и многе западне државе доживеле у историји невиђен економски развој управо на начин који описује Рон Пол. Тај "начин" је замењен другим "начином" и ево можемо да видимо последице у целом свету - ратови, кризе, инфлација, беда...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...