drvce Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Па рекао си да је свет суров и да ти је зато тешко да прихватиш идеју о Творцу. Али у сваком случају, не мислим да ћемо много постићи бавећи се логичким доказивањима. Hajde da vidimo koji je to nacin na koji mozemo mnogo da postignemo, a da ne napravimo neku gresku u koracima koju cemo da zanemarimo ako bismo zbog nje stali na pola puta do cilja? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Чињеница је да овде на форуму нико нико није томиста, и стога није ни компетентан да доказује Божије постојање... зато бих замолио вернике да престану да се бламирају својим незнањем (без увреде, ни ја не познајем томизам, али ја се никада ни не бавим доказивањем - мада што се мене тиче, ја сам практичан „Да нема Бога, требало би Га измислити!”)... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 - мада што се мене тиче, ја сам практичан „Да нема Бога, требало би Га измислити!”)... Q.E.D пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 зато бих замолио вернике да престану да се бламирају својим незнањем Cemu onda forum? Zar nismo svi ovde da bismo se blamirali i usput, eventualno, nesto naucili? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Cemu onda forum? Zar nismo svi ovde da bismo se blamirali i usput, eventualno, nesto naucili? Ти си например научио да је добро што ти је Бог створио бркове, јер да није како би осрамњен што си веровао у биг банг као задњи задрти верник сада прешао у скептичне креационистике који су забринути зато што наука слепо верује у неке глупости као што су биг банг и еволуција! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ти си например научио да је добро што ти је Бог створио бркове, јер да није како би осрамњен што си веровао у биг банг као задњи задрти верник сада прешао у скептичне креационистике који су забринути зато што наука слепо верује у неке глупости као што су биг банг и еволуција! ...i klanjao se pred njihovim bez-smislenim i slucajnim simvolom atomskog A ocajavajuci i iscekujuci neumitnu Smrt. Pritom, ne zavaravam se ja ni sada - ostajem otvoren i za mogucnost, da mi po Svom promislu, Tvorac munjom iz vedra neba osmudi brke i tako mi stavi do znanja da sam ipak u cosavom stanju bio u pravu. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 ...i klanjao se pred njihovim bez-smislenim i slucajnim simvolom atomskog A ocajavajuci i iscekujuci neumitnu Smrt. Pritom, ne zavaravam se ja ni sada - ostajem otvoren i za mogucnost, da mi po Svom promislu, Tvorac munjom iz vedra neba osmudi brke i tako mi stavi do znanja da sam ipak u cosavom stanju bio u pravu. Али верујем да неће, јер су бркови одлика потентности. То ти је нешто као природна селекција. Они без бркова не показују да су способни да имају потомство, и онда су полако осуђени на изумирање ^_^ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Стварно је штета што се потенцијал ове теме свео тако ниско због непотребних расправа. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Ево да поправимо ситуацију За викенд сам гледао једну емисију о свемиру. Процене су да тамне материје (а зове се тамна јер се не види) има 10 пута више него видљиве материје. Сматра се да тамна материја нема никакве интеракције са видљивом материјом осим преко гравитације. До окрића тамне материје је дошло тако што је посматрана брзина ротације галаксија и та брзина није одговарала видљивој маси, што је опет довело до закључка да мора постојати додатна маса (и то 10 пута више) да би такво кретање, том брзином било могуће. То је једини начин на који се препознаје ова невидљива маса. Отуд назив тамна материја. Још, кажу како тзв. тамна енергија шири простор између галаксија и тако се свемир шири. Галаксије саме не постају веће, већ се сматра да та енергија шири сам простор. Узгред, енергију је незгодно дефинисати. Она се изражава у одређеним јединицама и представља неко стање у природи. Сећам се професора који нам је рекао: Ако вас неко пита шта је енергија, ваш одговор је: Не знам! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Али не мора да значи да једном неће бити познато у том суштинском смислу. Наравно, са објашњењем нечега што представља гранично стање. То би било као апофатика у науци. Што се тиче ,,ТАМНЕ ЕНЕРГИЈЕ'', морамо тај проблем схватити озбиљније. Она утиче на сваку структуру у космосу чинећи кретање ка општој смрти. Постоји научни напредак по том питању али веома је далеко од коначног одговора. Погледајте овде детаљније шта се зна о ,,тамној енергији'': Помало је сабласно али само из уметничке слободе: http://hubblesite.or...es/dark_energy/ Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Ево шта каже википедија: Енергија је способност вршења рада. А рад је пренос енергије из једног система у други. Јединица за енергију је џул, а и за рад џул [Ј]. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B0 http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Што се тиче ,,ТАМНЕ ЕНЕРГИЈЕ'', морамо тај проблем схватити озбиљније. Она утиче на сваку структуру у космосу чинећи кретање ка општој смрти. Постоји научни напредак по том питању али веома је далеко од коначног одговора. Погледајте овде детаљније шта се зна о ,,тамној енергији'': Помало је сабласно али само из уметничке слободе: http://hubblesite.or...es/dark_energy/ Ako ostavimo po strani usputna glupiranja (na koja je skrenuta paznja, s pravom), na koji nacin treba da se uozbiljimo u odnosu prema tamnoj materiji? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 То је нешто што данашња наука помно испитује и истражује, нешто што представља следеће важно питање које треба разрешити. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Ovde je u caskanju na temu standardnog kosmoloskog modela ukazano na mnoga vazna, ali neodgovorena pitanja. Zanimljiv je i odnos ljudi prema nepoznatom, jako je tesko neispuniti taj brisani prostor necim. Kod mnogih je nesigurnost u nacin na koji se osvaja i ispituje nepoznato. Cesto nam sopstveni osceaji ili uverenja izgledaju kao sasvim ispravna, uprkos otkricima koja nas demantuju. Ali, sto rece, cini mi se, Matija Beckovic:"Prvih dve hiljade godina je najteze!" Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Zanimljiv je i odnos ljudi prema nepoznatom, jako je tesko neispuniti taj brisani prostor necim. Богови или неке друге мистификације су као вода! Уклопе се савршено у сваку празну чашу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука