mikael_pasa Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Шалу на страну, где сам и шта ја то "изврнуо"? И да ли је за тебе инсистирање на стручним изворима и познавању друштвено-историјског контекста онога о чему се пише извртање? Које инсистирање на којим изворима? Па ја сам једини наводио конкретне изворе овде, Микаел је само говорио "није тако и тачка", Ениз је обећао и још чекамо, ти само пишеш паушално. Опет површност с твоје стране. Знаш и други људи читају Микаелове постове. Мада је у принципу лењ да са своја два прста сатима прекуцава ајете и хадисе из литературе која му је итекако доступна тамо где ради ( algabacaju) ипак је поставио и неколико дужих постова - које ти, као најангажованији члан ове расправе, очигледно ниси ни читао. Што се мене тиче, рекао сам да немам намеру да олако наводим литературу о исламу (поготово са непоузданог интернета). Можда си ти брате Звонко члан "гугл цркве" па сматраш да претраживач "има све одговоре" - али, ја не мислим тако. Чак и да одлично знам арапски језик (а не знам га никако - на жалост ), можда бих по нешто и поставио или превео. Али и када упутим на неке релевантне изворе (пре свега, академски релевантне уз обавезне референце ка ајетима и хадисима) на енглеском језику, ти их или не прочиташ или (још горе), потпуно игноришеш. he.pa nemoj tako...koristim tri prsta za kuckanje.elem,dokaze sam dao.nista Zvonka ne sprecava da sam istrazi slucaj.nikakav problem mu ne bi bio da to uradi samo da hoce.ja na arapskim spisima ne nadjoh te podatke,on na engleskom nasao.ok,meni dovoljno da zakljucim sta mogu jedino.neka nadje arapsku verziju,pa neka procita(kaze da ima te arape kao prijatelje,pa neka mu pomognu.mada mi to lici na praznu pusku...kontas...).mada mi je i jasno negde kada se ljudi malo sablaznu zbog nekih propisa.ko ne bi?ali im treba prici bez ostrascenosti i sagledati neke stvari.i ponavljam;nema teorije da se vernik sa vernikom pokaci po pitanju vere....sa nekim pristalicama od nekih "verskih varijanti",moguce i da hocu. Ево, унео сам исправку брату Микаелу и свео одговор само на пасус ког се одговор и тицао. Не сналази се с рачунарима (осим кад су игрице у питању klapklap), али, показаћу му како ово да ради. aman Андреј Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 ovo sa arapskog dal je tako,prije spavanja se kaze la-illalah ,,,,,, ovo ujutro alhamdullilah , dal je dobro prevedeno razumljeno i sta znace Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Микаеле, брате рођени, немој да цитираш километарске пасусе и десетине постова да би одговорио. Поискакаће осигурачи на серверу због тебе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Микаеле, брате рођени, немој да цитираш километарске пасусе и десетине постова да би одговорио. Поискакаће осигурачи на серверу због тебе.e,bato moj....nekima je dovoljno dve-tri reci,a nekima moram operu da pisem.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 ovo sa arapskog dal je tako,prije spavanja se kaze la-illalah ,,,,,, ovo ujutro alhamdullilah , dal je dobro prevedeno razumljeno i sta znace manje vise je tako. bozanstava osim Boga nema,pre spavanja.a po budjenju-zahvala samo Allahu pripada.u smislu- "hvala ti Boze,Ti si taj koji nas iz nicega stvaras,i Tebi se vracamo"...to je jedna od dova(molbi)koju musliman izgovara prilikom obavljanja nekog posla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Микаеле, брате рођени, немој да цитираш километарске пасусе и десетине постова да би одговорио. Поискакаће осигурачи на серверу због тебе.doduse,i nisam nesto spretan sa ovim.komp uglavnom koristim za igrice i za muzicke programe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 ovo sa arapskog dal je tako,prije spavanja se kaze la-illalah ,,,,,, ovo ujutro alhamdullilah , dal je dobro prevedeno razumljeno i sta znace Mi muslimani prije spavanja pomolimo se Bogu molbama kojma tražimo zaštitu o svakoga zla.Riječi lailaheillellah znače:Nema drugog Boga osim Allaha Riječi elhamdulllah znače :Hvala Allahu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 ovo sa arapskog dal je tako,prije spavanja se kaze la-illalah ,,,,,, ovo ujutro alhamdullilah , dal je dobro prevedeno razumljeno i sta znace manje vise je tako. bozanstava osim Boga nema,pre spavanja.a po budjenju-zahvala samo Allahu pripada.u smislu- "hvala ti Boze,Ti si taj koji nas iz nicega stvaras,i Tebi se vracamo"...to je jedna od dova(molbi)koju musliman izgovara prilikom obavljanja nekog posla.fala ,znaci nisam bas daleko od arapskog govora algabacaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 ovo sa arapskog dal je tako,prije spavanja se kaze la-illalah ,,,,,, ovo ujutro alhamdullilah , dal je dobro prevedeno razumljeno i sta znace manje vise je tako. bozanstava osim Boga nema,pre spavanja.a po budjenju-zahvala samo Allahu pripada.u smislu- "hvala ti Boze,Ti si taj koji nas iz nicega stvaras,i Tebi se vracamo"...to je jedna od dova(molbi)koju musliman izgovara prilikom obavljanja nekog posla.fala ,znaci nisam bas daleko od arapskog govora algabacajulako je pismo savladati,ali su korenovanje i gramatika je teski. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Jedan od najtežih ali i najljepših jezika. Dok sam bio u Jordanu sprijateljio sam se sa jednim svećenikom iz Švedske koji je bo sa mnom na učenju arapskog jezika. Posebno su im teške množine jer kod njih ukoliko je nepravilna množina u pitanju onda u većin slučajeva se napamet ući. Posebno je teže učiti arapski jezik za nearape jer njihovo pismo kao što znate je posebno. Ali ko nešto voli može to postići. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Jedan od najtežih ali i najljepših jezika. Dok sam bio u Jordanu sprijateljio sam se sa jednim svećenikom iz Švedske koji je bo sa mnom na učenju arapskog jezika. Posebno su im teške množine jer kod njih ukoliko je nepravilna množina u pitanju onda u većin slučajeva se napamet ući. Posebno je teže učiti arapski jezik za nearape jer njihovo pismo kao što znate je posebno. Ali ko nešto voli može to postići. Бисми лахи рахмани рахин ... и ми правослаци знамо по нешто mense0198626478946378946 Можете ли препоручите неки добар сајт где може онлајн да се учи арапски... нешро попут вјероучитељ.ба и има ли где да се нађе нека литература за арапски језик? Извињавам се за офтопик... algabacaju ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Svi smo mi kao ljudi oni koji učimo.Pogledat ću i raspitati se ima li gdje na netu kakav program za to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 zaboravim mnogo brzo se pomutim desava se tako ali isto mi se svidja arapski govor pa ako bude prilika se pruzila icu na kurs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Jedan od najtežih ali i najljepših jezika. Dok sam bio u Jordanu sprijateljio sam se sa jednim svećenikom iz Švedske koji je bo sa mnom na učenju arapskog jezika. Posebno su im teške množine jer kod njih ukoliko je nepravilna množina u pitanju onda u većin slučajeva se napamet ući. Posebno je teže učiti arapski jezik za nearape jer njihovo pismo kao što znate je posebno. Ali ko nešto voli može to postići. Бисми лахи рахмани рахин ... и ми правослаци знамо по нешто mense0198626478946378946 Можете ли препоручите неки добар сајт где може онлајн да се учи арапски... нешро попут вјероучитељ.ба и има ли где да се нађе нека литература за арапски језик? Извињавам се за офтопик... algabacaju ako si iz Bg-a.dodji do mene.pa cu ti dati jedan DVD sa kog ces vrlo lako nauciti osnovno.i pismo i izgovor harfova,glasova.aBd Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 ako nadjem link ima davno vec je bio na netu neki gdje odpocetka kao za prvi razred bilo ali neznam dal ima na srpskom vec ovo sto sam imala bilo na arapskom njemackom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука