Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Звонко брате, можда ниси био директан, али индиректан јеси. Овим постом управо хоћеш да кажеш да је ислам=тероризам, мада си то већ и раније помињао да ти у ствари браниш своју мисао да је талибанско виђење ислама, уствари изворни ислам.

Нисам ја уопште "индиректан". У овој дискусији сам до сада навео десетине цитата и доказа да Ислам заиста (у неким случајевима) проповеда/дозвољава насиље. Чак су и муслимани овде то потврдили и то је непобитна чињеница. Али пази добро - нисам ја тај који овде представља Ислам на тај начин. Да питаш оног "мајстора" зашто је планирао да убија људе шта мислиш шта ће ти рећи? Затрпаће те цитатима из Курана и хадиса. И онда сам ја крив зато што указујем на ту чињеницу.

Узми пример са супротне стране - оне руске убице које је Мирсад навео. Да њих питаш зашто су то урадили шта би рекли? Да ли би ти цитирали Библију и свете оце? Како то да ниједан од "хришћанских терориста" на суду није кренуо у цитирање Библије, а "исламски терористи" сви до једног правдају своје поступке учењима Ислама? Па Осама бин Ладен у једном свом писму наведе више цитата из Курана и хадиса него сви наши саговорници муслимани заједно од када је отворен овај форум. Зар то није мало необично?

Zvonko, šta ti znaš o Osami Bin Ladenu izvan američkih 9/11 pamfleta?

Znaš li recimo da je familija Bin Laden dugogodišnji prijatelj sa porodicom Buš?

Znaš li da je to porodica čija je građevinska firma izgradila WTC?

Kako znaš da je ta pisma napisao Osama? Pouzdano znam da čovek sa onih klipova koje su Ameri prikazivali zapravo nije Osama Bin Laden. Izgleda znatno drugačije.

“Љуби непријатеље своје, непријатеља Божијих се гнушај, а непријатеље отаџбине сатири.

- Свети Митрополит Филарет Московски

A ti sad reci ko je neprijatelj, ko je neprijatelj boga a ko neprijatelj otadžbine.

Zapravo, već je to određeno.

Проглас србским непријатељима sa foruma www.obraz.rs :

СРБСКИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА

ЦИОНИСТИ (АНТИХРИШЋАНСКИ ЈЕВРЕЈСКИ РАСИСТИ)

Народ коме припадате имао је јединствену благодат да му се открио и у времену од Аврама до Христа јављао Бог Живи и Истинити. Сам Син Божији и Спаситељ људског рода, Господ Исус Христос, појавио се и проповедао је управо у вашем народу, али сте Га ви презрели, одбацили и распели. Зато сте изгубили своју богоизабраност, веру и разум. Почели сте да лутате и другим народима отимате оно без чега сте остали сопственом кривицом.

Од фарисеја и садукеја, преко кабалиста и манихејаца, па до масонерије и илумината – траје ваш поход против Христа и хришћана. У сулудој жељи да завладате целим светом, ви сте подстицали, организовали и финансирали највеће и најкрвавије светске ратове и револуције у којима су изгинули милиони људи.

У свој заслепљености ви сте, међутим, заборавили да чак и у вашој садашњој религији, сатанистичкој Кабали, стоји да се "зло учињено другима неумољиво враћа ономе ко га је починио". Ваша злодела одвешће вас у вечну патњу, јер лихварски новац можда може поткупити људе, али ништа не може поткупити Бога Правде – Господа Исуса Христа.

УСТАШЕ

Ваша патолошка мржња према свему што је Србско и Православно јесте отровни плод ваше државотворне неспособности и културне јаловости. Свесни своје духовне беде и ништавила, ви сте од нас Срба покрали све оно што немате, почев од језика и историје, па до генија попут Руђера Бошковића и Николе Тесле. Притом сте, само у XX веку, побили, прогнали или похрватили готово два милиона Срба.

Срби вам никада неће, и не смеју, заборавити ни опростити ваша паклена зверства над стотинама хиљада јасеновачких, јадовинских, глинских, пребиловачких, медачких и осталих србских мученика. Праведно ћемо, уз Божију помоћ, осветити "Бљесак" и "Олују" и ослободити све земље Србског Отачаства које сте уз подршку белосветских зликоваца привремено отели и оскрнавили.

МУСЛИМАНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ

Уместо да се коначно вратите вери и нацији својих православних србских предака, ви сте у име џихада и у последњем рату мучки насрнули на своје дојучерашње сународнике. Очајнички трагајући за новим идентитетом, чак сте и назив новопроглашене "нације" ("Бошњаци") и непостојећег "језика" ("босански") украли од оних од којих потичете, покушавајући неуспешно да превазиђете јаничарски комплекс који ће вас мучити докле год се не вратите Србству и Православљу.

Зар не знате да су правдољубиви и слободољубиви Срби у својој историји увек ослобађали Србске Земље и Завичаје? Уз помоћ Божију ослободићемо и Србску Босну и Херцеговину. Ниједна окупација није вечна - вечна је само Правда Бога Живог и Истинитог у чију помоћ се једино уздамо.

ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ

Ви, који сте цивилизацијска срамота Европе, тврдите да је Стара Србија - Косово и Метохија - ваша!? Но, да ли су историјске чињенице на вашој страни? Наравно да нису! Зато се и упињете да на најсветијем делу Србског Отачаства затрете сваки траг Србства и Православља, вршећи у спрези са евроатлантским окупаторима свирепе злочине над оно мало преосталих србских страдалника.

Ипак, зар се не прибојавате дана када ће се Србство пробудити? Тада више неће бити никакве антисрбске власти спремне да "о свему преговара". Када дође време полагања рачуна, запитајте се како ћете се суочити са праведним гневом србског народа, који ће, будите уверени, доћи по своје.

Тврдо вам обећавамо: осветићемо Косово!

ЛАЖНИ МИРОТВОРЦИ

Мир који ви хоћете није Мир Божији за који се Црква Православна непрестано моли. Оно што нам ви намећете јесте лажни мир покорених и осрамоћених робова Новог светског поретка, а не истински мир слободних Христових људи. У име те своје лажи ви бестидно заговарате покорност злу и ширите хаос дефетизма.

Срби, међутим, врло добро знају да су ваше папагајске приче о наводном србском "геноциду" и "мрачној прошлости" само димна завеса за прикривање крвавих злочина ваших очева, дедова и идеолошких учитеља, који су у име Тита, Партије и светске револуције побили на десетине хиљада србских мученика.

Ваш мир итекако има алтернативу, а то је борба са вером у Бога за Крст Часни и Слободу Златну!

Губите се из наше Србије у вашу мирну бестрагију!

ПАРТИЈАШИ

Ваше право име је лаж, а презиме похлепа. Свесни сте неостваривости својих идеја, у које ни сами искрено не верујете, а ипак се за њих залажете, кријући своје нечасне намере иза демагошких парола којима слуђујете србски народ. Незајажљиво желите власт и моћ и спремни сте на све само да бисте их се дочепали.

Ви сте уљези у бићу Србства, а ваша лажљивост равна је само вашем лицемерју и кукавичлуку. Својим странчарењем ви наносите несагледиву штету народу коме, како тврдите, припадате, али сте зато итекако корисни србским непријатељима.

Уз Божију помоћ, Србство ће прозрети вашу "језиву таму туђинску, са лепим именом и шареном одећом" и вратиће се на свој Богом благословени и освештани светосавски Пут са којег сте га ви одвлачили.

СЕКТАШИ

Зловерје које упражњавате и ширите јесте једна од најгорих пошасти које су се острвиле на србски народ у овим смутним и распетим временима. Србство је данас преплављено са више од триста секти; због вашег антихришћанског деловања свакодневно се разарају србске породице, уништава духовно и телесно здравље људи, врше стравична убиства и самоубиства.

Знајте, ипак, да вас никакве "технике контроле ума" и остала злодуховна средства којима привремено располажете и којима упропашћујете људске животе неће спасити заслужене казне пред судом Србске Државе, баш као ни пред Праведним и Страшним Судом Божијим.

ПЕРВЕРЗЊАЦИ

Ваше очи пуне болесне пожуде уперене су ка нашој деци, док под плаштом "људских права" и " грађанских слобода" покушавате да своју изопаченост прикажете као "нормалну појаву", а себе као "угрожену врсту".

За свој наказни и противприродни начин живота одговараћете пред Богом, али ћете за ширење својих одвратних обичаја кривично одговарати и пред Србском Државом.

Свеједно да ли сте педери, педофили, содомисти, "транс-" или "би-сексуалци", знајте да, ако се не покајете, за вашу изопаченост неће бити ни Божије ни људске милости. Бићете најстроже кажњени и искорењени!

НАРКОМАНИ

Намећете своје безнађе другима, увлачећи недужне у свој очај. Зато за вас и вашу болест нема места међу Србима.

Ако одбијате да се лечите, већ настављате да ширите своју заразу, бићете праведно кажњени јер не можете несметано кварити чистоту србске омладине и здравље србске нације.

КРИМИНАЛЦИ

Ваш посао је унесрећивање других. Сваки ваш "успешан бизнис" неизбежно некоме доноси патњу и несрећу.

Волите своје породице, а мислите да некажњено смете да разарате туђе, не обазирући се ни на Божије нити на људске законе. Често се бусате у груди да сте родољуби, иако србски народ трпи од вас огромну штету. Србска омладина се превише често угледа на вашу безобзирност, а ваше понашање је страно светосавском духу.

Вашем необузданом дивљању стаћемо на крај свим расположивим средствима и најстрожим кривичним казнама!

"Рат хришћанину не може да донесе духовно исцјељење, али за човјека који је утонуо у развратни, користољубиви живот, рат може бити чак и јединствено средство тријежњења. У томе и јесте смисао рата, као промислитељног попуштења, одвлачења човјека од ситног, себељубивог живота - ка животу жртвеном; од пакла похоти и сласти - ка границама стварног битија. Хришћанина рат може да огруби, оземљи, може да га утопи у плотску стихију; за себељубивог, "плотског", пак, човјека рат може да значи повратак ка стварном духовном животу.“

Sveti Grigorije Bogoslov

Vladika Nikolaj:

Срби су по крви Аријевци, по презимену Словени, по имену Срби а по срцу и духу Хришћани."

Sad ćemo još, samopravični kritičari Islama.

Подели на овим сајтовима

a koje je to uslove darko postavio... inače,Darko je moderator koga je postavila administracija tog istog pravoslavnog foruma... na delu za medjureligijski dijalog

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Sorry Darko, ali na jednom pravoslavnom forumu ne-Pravoslavci ne mogu da postavljaju uslove Pravoslavcima. I hope you understand, nothing for bad..

Slazem se.

a koje je to uslove darko postavio... inače,Darko je moderator koga je postavila administracija tog istog pravoslavnog foruma... na delu za medjureligijski dijalog

Koliko znam on je moderator dijaloga sa ateistima.

Kakve veze ima dijalog sa ateistima i ova tema, pa da on moze da postavlja uslove?

Подели на овим сајтовима

Vladika Nikolaj u delu Nacionalizam Svetog Save o štetnosti mešanja krvi:

"Народна држава за Светога Саву значила је отаџбину, земљу отаца наших, којој живи један и исти народ. Не иде народна држава докле мач може ићи, него мач сме ићи само до границе једне народне државе, то јест отаџбине. Ако се дозволи да се држава простире докле мач може досегнути, онда држава престаје бити народна, престаје бити отаџбином и постаје империјом. У том случају држава добија територијално, али губи морално; добија у материјалним димензијама, али губи у интезивности духовне и моралне снаге; јер постаје мешавином крви, језика и расположења, а таква мешавина производи страх, немир, себичност, грабеж и осећање сталне несигурности."

Pitam se u kom delu knjige se pominje tolerancija prema drugačijem.

"Аријевци су судбински предодређени као главни носиоци Хришћанства у свету."

-Vladika Nikolaj

"Једном правом Русу, Европа и судбина читаве велике аријевске расе, су драге као и сама Русија, као судбина родне груде, јер наша судбина је универзалност која није освојена мачем него братством, нашим братским напором да људе приведемо јединству."

- Fjodor Mihajlovič Dostojevski

"Јер само тамо где је труло, гоје се и напредују јеврејски црви".

- Jaša Tomić

Sorry Darko, ali na jednom pravoslavnom forumu ne-Pravoslavci ne mogu da postavljaju uslove Pravoslavcima. I hope you understand, nothing for bad..

-  (Ne)Dragi

Wives, submit to your husbands as to the Lord.

- Ephesians 5:22

Eye for eye, tooth for tooth, hand for hand, foot for foot.

- Exodus 21:24

O homoseksualizmu:

"If a man lies with a male as those who lie with a woman, both of them have committed an abomination and they shall surely be put to death."

- Leviticus 20:13

O inferiornosti žene:

For the man is not of the woman; but the woman of the man. Neither was the man created for the woman; but the woman for the man."

- I Corinthians 11:8-9

Kamenovanje 600 godina pre Islama:

"If a man be found lying with a woman married to an husband, and a man find her in the city, and lie with her;"(Deuteronomy 22:22)

"Then ye shall bring them both out unto the gate of that city, and ye shall stone them with stones that they die; the damsel, because she cried not, being in the city; and the man, because he hath humbled his neighbour's wife: so thou shalt put away evil from among you." (Deuteronomy 22:24)

Подели на овим сајтовима

Slazem se.

a koje je to uslove Darko postavio... inače,Darko je moderator koga je postavila administracija tog istog pravoslavnog foruma... na delu za medjureligijski dijalog

Koliko znam on je moderator dijaloga sa ateistima.

Kakve veze ima dijalog sa ateistima i ova tema, pa da on moze da postavlja uslove?

Stvarno? A kakve sam uslove postavio osim da poštujete tuđe ako očekujete da se poštuje vaše?

To sam napisao Zvonku na prethodnoj strani. A što se tiče toga što ste vi napisali sada - ne bih da budem grub sada prema bilo kome jer imam legitimne obaveze kao moderacija.

Pravila su jasna i važe za sve, kome se ne sviđa, slobodan je da ne učestvuje.

To je jasan stav foruma.

shuntavilo2

Подели на овим сајтовима

kao drugo

Zvonko, ovo ti govorim u ime cele administracije i moderacije foruma  .

Molim te nemoj više da govoriš takve stvari.

Pozdrav.

ako je ovo uslovljavanje ja sam barak obama

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Знаш како, када упоредим Мухамеда са тобом, па упоредим са Бин Ладеном некако ми више личи на овог другог.

Zvonko, ovo ti govorim u ime cele administracije i moderacije foruma  shuntavilo2 .

Pozdrav.

Ок, честитам на функцији. :cheesy:

А сад бизнис. Прво, Мирсад и Ениз су мени упутили личне увреде, а ви нисте нашли за сходно да њих јавно "замолите" да то не чине. Рекли су ми да сам "подлац" и још неке личне ствари, цитати су на претходној страни. Не само да њих нисте опоменули, него опомињете мене који никога лично не вређам. То није у реду.

Даље, молим конкретно објашњење шта то у мојој реченици није коректно? Што Мухамеда упоређујем са Бин Ладеном? Па ево ти можеш овде слободно да напишеш да Христос никада није постојао или да је обичан преварант или да га упоредиш са неким лажним пророком па не само да ти је дозвољено него си и модератор дискусије (што ја све 100% подржавам). Ако може да се критикује Христос и Хришћанство, зашто онда не може Мухамед и Ислам? Једини закон који забрањује критиковање Мухамеда је Шеријат, а ја (претпостављам ни ви) тај закон немам намеру да намећем ни себи ни другима. Као што ми теби не намећемо своје хришћанске законе, тако ни муслимани не могу да намећу другима своје законе.

Ево ти си навео читав низ цитата из хришћанске литературе и ја ти то не браним. Нити кукам да су ми "повређена осећања", нити те нападам и лично вређам. Имаш пуно право да то овде цитираш и тражиш објашњење и ако ниси задовољан можеш да кажеш "не ваља вам објашњење". Можемо као људи да о томе поразговарамо и све у реду.

То су неке недоследности које администратори и модератори треба да реше, јер ову нелогичну молбу не могу да услишим.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Zvonko, ovo ti govorim u ime cele administracije i moderacije foruma  .

Pozdrav.

Ko ga je ovlastio da govori u ime cele administracije?

Ako ti to smeta, govorim u ime... Mozarta.

Mislim da njemu smetaju takve stvari takođe.

On me je ovlastio.

Подели на овим сајтовима

Знаш како, када упоредим Мухамеда са тобом, па упоредим са Бин Ладеном некако ми више личи на овог другог.

Zvonko, ovo ti govorim u ime cele administracije i moderacije foruma  shuntavilo2 .

Pozdrav.

Ок, честитам на функцији. :cheesy:

А сад бизнис. Прво, Мирсад и Ениз су мени упутили личне увреде, а ви нисте нашли за сходно да њих јавно "замолите" да то не чине. Рекли су ми да сам "подлац" и још неке личне ствари, цитати су на претходној страни. Не само да њих нисте опоменули, него опомињете мене који никога лично не вређам. То није у реду.

Даље, молим конкретно објашњење шта то у мојој реченици није коректно? Што Мухамеда упоређујем са Бин Ладеном? Па ево ти можеш овде слободно да напишеш да Христос никада није постојао или да је обичан преварант или да га упоредиш са неким лажним пророком па не само да ти је дозвољено него си и модератор дискусије (што ја све 100% подржавам). Ако може да се критикује Христос и Хришћанство, зашто онда не може Мухамед и Ислам? Једини закон који забрањује критиковање Мухамеда је Шеријат, а ја (претпостављам ни ви) тај закон немам намеру да намећем ни себи ни другима. Као што ми теби не намећемо своје хришћанске законе, тако ни муслимани не могу да намећу другима своје законе.

Ево ти си навео читав низ цитата из хришћанске литературе и ја ти то не браним. Нити кукам да су ми "повређена осећања", нити те нападам и лично вређам. Имаш пуно право да то овде цитираш и тражиш објашњење и ако ниси задовољан можеш да кажеш "не ваља вам објашњење". Можемо као људи да о томе поразговарамо и све у реду.

То су неке недоследности које администратори и модератори треба да реше, јер ову нелогичну молбу не могу да услишим.

Naravno da postoji! Ali ne na taj način... klapklap

A kako bi reagovao da sam ga uporedio sa Al-Zavakirijem?

Znaš i sam da je vređanje ljudi ili onoga što je nekome sveto zabranjeno.

Nema tu nedoslednosti, da sam video to, opomenuo bih onoga koji to priča, tu nema govora niti kompromisa.

Mada su se oni često žale na nepoštovanje, i to da ti kažem.

Citiraš Kuran i tražiš objašnjenje, tu nema ništa loše. Sve dok ostane na tome.

Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...