Istina je samo jedna Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 nema potrebe za hakovanjem , ja sam pogrijesio dozvolio sam da me vi iznervirate , nema potrebe za gasenjem profila , nema potrebe ni za vrijedjanjem ali vi ne razumijete , svaki covijek grijesi , zar sam ja sad za najvecu osudu zato jer ste vi uspjeli da me iznervirate , zaista se nadam da nece hakovati sajt , vi se smijte koliko hocete , ali meni nije namjra nikome zlo da ucinim . Sellam. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 Ви само то и знате - да се служите насиљем. Pa nesto ne vidim da su i nama hriscanima bile ciste ruke kroz istoriju...n bliss jeeee ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 Ви само то и знате - да се служите насиљем. Pa nesto ne vidim da su i nama hriscanima bile ciste ruke kroz istoriju...n bliss jeeee Сви ми грешимо, али разлика је у томе што Хришћанство осуђује свако насиље, док Ислам чак заповеда насиље у неким случајевима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 nema potrebe za hakovanjem , ja sam pogrijesio dozvolio sam da me vi iznervirate , nema potrebe za gasenjem profila , nema potrebe ni za vrijedjanjem ali vi ne razumijete , svaki covijek grijesi , zar sam ja sad za najvecu osudu zato jer ste vi uspjeli da me iznervirate , zaista se nadam da nece hakovati sajt , vi se smijte koliko hocete , ali meni nije namjra nikome zlo da ucinim . Sellam. Nisi pogresio zato sto si se iznervirao, vec zato sto si dajes za pravo da na verbalne provokacije odgovaras 'nasiljem'. Dakle probaj opet i izvini se lepo, a ne 'izvinjavam se jer me provocirate' gluposti. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 Има ту нешто мало дубље од нервирања и извињавања. Муслимани сматрају да је "истина" тако јасна и очигледна да кад некоме кажу и не прихвати, он је одмах злонамеран и непријатељ вере. И не само то, него су они пошто "поседују истину" аутоматски супериорни и треба да се према другима односе ауторитативно као господари. Зато им тотално није јасно како неки "слабић" неверник може да критикује "посланика" и покушавају да наметну правила разговора где ће то бити забрањено па да ми лепо будемо покорни и послушни. Када им то не успе онда "оправдано" дивљају и постану насилни. Колико је само људи безвезе страдало због оних карикатура и "скрнављења" Курана. Е зато им треба показати да њихово сујеверје за нас није никакав ауторитет и да имамо од Бога власт да критикујемо Мухамеда и Куран. Када прихвате да смо ту равноправни, онда можемо да разговарамо. Без тога разговор само њима служи да себе заваравају како су "господари света" и нема никаквог напретка, нити сврхе као што смо овде лепо видели. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 "Kome snaga lezi u topuzu, tragovi mu smrde necovjestvom" Petar Petrovic Njegos Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 nema potrebe za hakovanjem , ja sam pogrijesio dozvolio sam da me vi iznervirate , nema potrebe za gasenjem profila , nema potrebe ni za vrijedjanjem ali vi ne razumijete , svaki covijek grijesi , zar sam ja sad za najvecu osudu zato jer ste vi uspjeli da me iznervirate , zaista se nadam da nece hakovati sajt , vi se smijte koliko hocete , ali meni nije namjra nikome zlo da ucinim . Sellam. što se mene tiče...ok... poštujem ovo što si napisao 4chsmu1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 hvala svima koji su razumjeli i prihvatili izvinjenje , "Е зато им треба показати да њихово сујеверје за нас није никакав ауторитет и да имамо од Бога власт да критикујемо Мухамеда и Куран. Када прихвате да смо ту равноправни, онда можемо да разговарамо. Без тога разговор само њима служи да себе заваравају како су "господари света" и нема никаквог напретка, нити сврхе као што смо овде лепо видели." , isto i mi tako imamo od Boga "vlast" ali svakako nikada nisam rekao nista protiv Isusa , za mene ste vi u velikoj zabludi , za vas sam ja u zabludi i tu smo ravnopravni . vama je cilj da pobijedite smrt u ovom zivotu , imate drugacija ucenja nego sve ostale Knjige (Zebur , Tora , Stari Zavjet) , vi smatrate da vam je knjiga neizmjenjena , mi smatramo za Kur'an isto a mislimo da je Biblija izmjenjena previse , tu smo ravnopravni , i nikada se ne mozemo sloziti oko toga , ali smo na istom . pogledajmo sad sa strane ateista . za njih je sve izmisljeno . nismo bili tu kad je Isus bio Poslanik , znamo samo price , a dal su te price sve istinite to je vec veliko pitanje . ja znam da 70% Hriscana nece reci da je Isus Bog , vec da je Boziji sin i velika vecina ga ne smatra Bogom. Jednog dana ce se znati istina , zato vam kazem vrijeme ce sve pokazati , kao sto su danas razotkriveni mnogi , kao i tajna drustva , tako cemo saznati i ostale zavjere i zablude . Sellam RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 ja znam da 70% Hriscana nece reci da je Isus Bog , vec da je Boziji sin i velika vecina ga ne smatra Bogom. 99.99% хришћана на свету верује да је Исус Бог. Има само пар маргиналних секти које то не верују, а које се тешко и могу сврстати у хришћане. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 vi muslimani i kad vam covek objasni vi ne razumete i to namerno!!, jednostavno kad vam neko nesto objasni vi zazmurite i ignorisete, pa tako ne moze da se razgovara procitaj ponovo ono sto sam rekao o kafi zasto si doso vamo? ajde iskreno(jel Muhamed propovedao da ne sme da se laze? ili mozda i sme?!) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јул 7, 2011 Пријави Подели Написано Јул 7, 2011 ``ja znam da 70% Hriscana nece reci da je Isus Bog , vec da je Boziji sin i velika vecina ga ne smatra Bogom`` a ja sam tek sad siguran da si ti kao jedan sa ju tjuba koji tumaci stvari kako hoce (a to svoje tumacenje uzima za istinito), i iznosi gomilu netacnih podataka o hriscanstvu prvenstveno.... zaista klasicno pisanje.... ``ja znam da 70% Hriscana nece reci da je Isus Bog , vec da je Boziji sin i velika vecina ga ne smatra Bogom`` otkud tebi ovo covece, ovo je jedna od najvecih gluposti koju sam procitao... da nisi ti ovaj http://www.youtube.com/user/sejkzlaja#p/u ????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јул 8, 2011 Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 "99.99% хришћана на свету верује да је Исус Бог" u tvojim snovima brate smej.gif) , evo vam jedna prica , smatram da treba da sirimo ljubav , razumjevanje , pouke a ne rat i mrznju . zar ne? Razgovor sa suzom!!! Jedan grješnik, skrhan i tužan, razmišljaše cijeli dan o mnoštvu svojih grijeha i manjku dobrih djela, pa se otisnu jedna suza i upita ga: ''Što si tužan, Allahov robe?''. Grješnik se prenu i upita tu suzu čistu, jednu: ''Zbog čega si kanula?''.Suza: Zbog vreline u tvom srcu.Grješnik: Vreline moga srca!? Šta je to ispunilo moje srce vatrom? Suza: Grijesi i loša djela. . Grješnik: Zar grijesi utječu na vrelinu srca?.Suza: Da ... zar nisi čuo za Poslanikovu dovu: ''Allahu moj, saperi moje grijehe vodom, snijegom i ledom.'' Svaki put kada Allahov rob počini neki grijeh, u njegovom srcu se potpali vatra, koju gase jedino voda i led. . Grješnik: Istinu govoriš ... ja osjećam mrtvilo i tjeskobu i mislim da je to zbog grijeha. . Suza: Naravno... zaista grijesi ostavljaju posljedice na onoga ko ih čini! Pokaj se Allahu, Allahov robe. . Grješnik: Želim te upitati nešto. . Suza: Izvoli. . Grješnik: Ja osjećam grubost u srcu, pa kako si uspjela iz njega izaći? . Suza: To je urođenost, Allahov robe! Ljudi su danas zapostavili svoja srca, tako da ne možeš naći bogobojazno srce koje je u stalnoj vezi sa Allahom, osim malo njih. . Grješnik: Šta je uzrok tome, suzo moja? . Suza: Ljubav prema dunjaluku i privrženost njemu. Ljudi su opčarani dunjalukom, osim onih kojima se Allah smilovao. Znaj, dunjaluk je poput zmije, opčara te svojom ljepotom, a ubije te svojim otrovom. Tako i ljudi, naslađuju se dunjalučkim ljepotama ne gledajući u otrov koji ih ubija. . Grješnik: Šta je to otrov? . Suza: Grijesi i loša djela, to je otrov koji truje srce, pa ako se ne odstrani iz njega, srce odumre. . Grješnik: Kako da očistimo naša srca od otrova? . Suza: Kaže Allah: ''I za one koji se, kada grijeh počine ili kad se prema sebi ogriješe, Allaha sjete i oprost za grijehe svoje zamole – a ko će oprostiti grijehe ako ne Allah? – i koji svjesno u grijehu ne ustraju... ( Ali Imran, 135.) RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 8, 2011 Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 uz dužno poštovanje... priča je poučna ali ovde ne vidim ništa osim osrednjeg moralisanja sve i da ovaj jadnik shvati sve to... kako će se promeniti i preumiti Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јул 8, 2011 Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 velika je pouka , da prvo ljudi shvate da srce nij samo organ . a za poboljsanje stanja lijek i mudrost je u tekstu " Ljubav prema dunjaluku i privrženost njemu. Ljudi su opčarani dunjalukom, osim onih kojima se Allah smilovao. Znaj, dunjaluk je poput zmije, opčara te svojom ljepotom, a ubije te svojim otrovom. Tako i ljudi, naslađuju se dunjalučkim ljepotama ne gledajući u otrov koji ih ubija." "Suza: Grijesi i loša djela, to je otrov koji truje srce, pa ako se ne odstrani iz njega, srce odumre. . Grješnik: Kako da očistimo naša srca od otrova? . Suza: Kaže Allah: ''I za one koji se, kada grijeh počine ili kad se prema sebi ogriješe, Allaha sjete i oprost za grijehe svoje zamole – a ko će oprostiti grijehe ako ne Allah? – i koji svjesno u grijehu ne ustraju... ( Ali Imran, 135.)" znaci bitan je iskreni nijet , zelja i odlucnost za prestanak cinjenja grijeha kao i molitva Gospodaru . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Јул 8, 2011 Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 Ви само то и знате - да се служите насиљем. Nije to istina Zvonko. Nemoj predstavljati muslimane kao neke koji jedva čekaju da iskoče iz neke busije da ubiju nevjernika. To nije istina i tvoje komentare i cijeli tvoj angažman, u ovom smislu kako komentarišeš vjeru islam, doživljavam kao tvoju neprekidnu borbu protiv istine i da što više ocrniš vjeru islam. To nije fer. Ali to je izgleda tvoj način borbe protiv islama. Nemoj mi samo opet reći kako u hrišćanskom učenju nema učenja da se nasilje vrši i da se vode ratovi. To je providno. Jedno se priča a hrišćanski vojnici se pod krinkom sekularne vladavine (kao ne voljom crkve) šalju da ratuju protiv onih drugih. U čemu je problem? Kakva je to priča o nenasilju, a šalju se armade protiv islamskih država i muslimanskog življa? Kao: nije to crkva aminovala. Nije javno, ali šutnja znači odobravanje. Drugo, dobro ti čovjek reče da nema smisla da vrijeđaš i pogrdnim nazivima častiš ovu vjeru islam. Možeš to ti i bolje. Ono malo zavijeno, ali da kažeš šta misliš. U svakom slučaju shvatio sam, barem moja malenkost, srž i suštinu hrišćanskog nauka. Prvo i najvažnije što sam razumio je to da mi doista ne vjerujemo u istog Boga. Nekada sam mislio da svi vjerujemo u Jednog te istog Stvoritelja, Onog Koji stvori sve vidljivo i nevidljivo, a onda ste me ubijedili u suprotno. Doista, Allah je visoko iznad toga što mu hrišćanstvo pripisuje. Ali, to ne mora da znači da se ne možemo razumjeti kao ljudi. Vjera je vjera, a ne naučno dokazana činjenica.U suprotnom ne bi bila vjera nego način života svih ljudi razumom obdarenih. "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука