Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

rimokatolici da.pravoslavci ne.zasto nema kipova Iliju koji predstavljaju,ili Enoha? zasto se njima za nesto ne moli?

Имамо овде римокатолика и чим ово виде, демантоваће те. Постоје иконе старозаветних пророка Илије и Еноха. Разликују се милитве Богу и молитве светима. Бог једини услишава молитве а свети се као и ми моле Богу. Када се ја обраћам светима, па и Богородици, ја се молим за њихове молитве а не дами они услише молитву. Нико осим Бога нема власт да услиши молитву. Богородици се, међу светима, највише обраћамо јер верујемо да су њене молитве пред Богом највеће.

ja sam onda shvatio drugacije...ok.ne prihvata se za bozanstvo...ali kako smrtnik radja Boga?
Ali se razlikuju kršćani po pitanju njene božanske prirodnosti, ili grešim?

Ма каква њена божанска природа, шта причаш? Она је људско биће. То никадаи нико није тако исповедао.

Подели на овим сајтовима

rimokatolici da.pravoslavci ne.zasto nema kipova Iliju koji predstavljaju,ili Enoha? zasto se njima za nesto ne moli?

Имамо овде римокатолика и чим ово виде, демантоваће те. Постоје иконе старозаветних пророка Илије и Еноха. Разликују се милитве Богу и молитве светима. Бог једини услишава молитве а свети се као и ми моле Богу. Када се ја обраћам светима, па и Богородици, ја се молим за њихове молитве а не дами они услише молитву. Нико осим Бога нема власт да услиши молитву. Богородици се, међу светима, највише обраћамо јер верујемо да су њене молитве пред Богом највеће.

ja sam onda shvatio drugacije...ok.ne prihvata se za bozanstvo...ali kako smrtnik radja Boga?
Ali se razlikuju kršćani po pitanju njene božanske prirodnosti, ili grešim?
Аман,нема она "божанску природу",јел то можете да схватите?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

To razum ne prihvata.Ma Solomone vaši vjernici to nerazumiju.Velika većina hrišćana su samo deklerativno bez razumijevanja o njihovoj vjeri hrišćani.A ne smije im se ni objasniti, jer kada bi im se objasnilo mnopgi bi ošli u jeres.

А може ли по исламу разум да обухвати Бога? Какве везе има да ли прости верници умеју да објасне тријадолошки догмат? То су теолошка питања и за то се ваља помучити. Знају ли код вас сви верници арапски? Разумеју ли молитве у џамији?

uglavnom da.nista nije ostavljeno da vernik ne zna

Па не бих баш рекао. Хајде одговори ми наједно једноставно питање и видећеш колико је Бог у исламу несазнатив. Јели Бог љубав? Јесте. Кога је Бог љубио пре него што је створио свет?

Ne možeš Boga poimati kao Onoga da bi bila njegova punoća , on mora imati nekoga da bi ga ljubio.Bog nikoga nije potreban.On da bi njegovo veličanstvo se potvrdilo ne može biti uslovljavan .On je oduvjek!Samo a koga je on to ljubio po vama prije stvaranja svijeta!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

To razum ne prihvata.Ma Solomone vaši vjernici to nerazumiju.Velika većina hrišćana su samo deklerativno bez razumijevanja o njihovoj vjeri hrišćani.A ne smije im se ni objasniti, jer kada bi im se objasnilo mnopgi bi ošli u jeres.

А може ли по исламу разум да обухвати Бога? Какве везе има да ли прости верници умеју да објасне тријадолошки догмат? То су теолошка питања и за то се ваља помучити. Знају ли код вас сви верници арапски? Разумеју ли молитве у џамији?

uglavnom da.nista nije ostavljeno da vernik ne zna

Па не бих баш рекао. Хајде одговори ми наједно једноставно питање и видећеш колико је Бог у исламу несазнатив. Јели Бог љубав? Јесте. Кога је Бог љубио пре него што је створио свет?

odgovoricu da nemam blage veze(mada predpostavljam da je ili unapred ljubio svoja stvorenja,ili neke svetove pre nas stvorene...)i,da li mozemo da shvatimo Boziju ljubav..tvoj bi odgovor bio da je ljubio Hrista...a ja bih te pitao "a koga je ljubio pre?"
Подели на овим сајтовима

To razum ne prihvata

Не знам за твој разум,али мој итекако лако схвата и лако прихвата.

Енизе, покушај да одгонетнеш тајну свог бића. Запитај се шта тебе чини да будеш ти, Ениз, а не неки други човек. Да ли си то само ти као индивидуа или су у твоје постојање укључене још неке личности? Има ли тебе као Ениза без твојих најближих? Сигурно нема. Без њих си само месо и крв, безлична природа. Видиш, то је личносна онтологија. Твоје постојање укључује однос са многим другим личностима, али ти си ипак један.

Подели на овим сајтовима

Није она родила Бога у смислу да му је подарила биће Бога. Она Га је родила као човека. Кроз њену утробу Бог је узео људско обличје и ушао у историју. Зато се за Христа каже да је и Бог и човек или Богочовек. Обзиром да је Богу подарила своју утробу и људску природу, те се тако Бог јавио у обличју човека, Марија се назива Богородицом - јер Онај који је од ње рођен јесте Бог (у људском телу).

a,zasto bi savrsenom i apsulutnom Bogu trebalo ljudsko telo?
Подели на овим сајтовима

Није она родила Бога у смислу да му је подарила биће Бога. Она Га је родила као човека. Кроз њену утробу Бог је узео људско обличје и ушао у историју. Зато се за Христа каже да је и Бог и човек или Богочовек. Обзиром да је Богу подарила своју утробу и људску природу, те се тако Бог јавио у обличју човека, Марија се назива Богородицом - јер Онај који је од ње рођен јесте Бог (у људском телу).

А пошто је Бог свемоћан, ако је одлучио да постане човек Он је то могао без проблема. И то је био једини начин да људима објави истиниту веру, јер ниједан пророк или посланик не може људима да "објасни" Бога. Могу само да Га упознају лично.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ne možeš Boga poimati kao Onoga da bi bila njegova punoća , on mora imati nekoga da bi ga ljubio.Bog nikoga nije potreban.On da bi njegovo veličanstvo se potvrdilo ne može biti uslovljavan .On je oduvjek!Samo a koga je on to ljubio po vama prije stvaranja svijeta!

Видиш, Бог није само проста виша сила, већ логосно и личносно биће. Боге је нераздељово јединство три Личности: Оца и Сина и Светога Духа. Отац је љубио Сина и исходио Духа Светога. Тројица су Један Бог.

Подели на овим сајтовима

Видиш, Бог није само проста виша сила, већ логосно и личносно биће. Боге је нераздељово јединство три Личности: Оца и Сина и Светога Духа. Отац је љубио Сина и исходио Духа Светога. Тројица су Један Бог.

a,koga je ljubio pre stvaranja Sina?
Подели на овим сајтовима

odgovoricu da nemam blage veze(mada predpostavljam da je ili unapred ljubio svoja stvorenja,ili neke svetove pre nas stvorene...)i,da li mozemo da shvatimo Boziju ljubav..tvoj bi odgovor bio da je ljubio Hrista...a ja bih te pitao "a koga je ljubio pre?"

Нема пре. Син је савечан Оцу. Отац никада није био без свог Сина.

Подели на овим сајтовима

e,za to sam vec glup.priznajem...
Подели на овим сајтовима

e,za to sam vec glup.priznajem...
znaci.Bog je celina iz tri dela.jedan deo te celine je i Sin...koji je poslat kroz Mariju....ovaplocenje,jel?
Подели на овим сајтовима

a,koga je ljubio pre stvaranja Sina?

Син и Дух Свети нису створени већ су савечни Оцу. Отац их вечно узрокује: Сина рађа (али не као што се људи рађају, сигурно) а Духа исходи. Покушак овако да схватиш како је то Троје Једно: Ум-Реч-Дах. Ум рађа Реч која када се изгвара бива праћена Дахом. То Троје је Једно. Покушај и овако: Извор-Поток-Корито. То троје је једно. Покушај и обвако: Сунце (као круг, маса)-Светлост-Топлота. То троје је једно.

Подели на овим сајтовима

nije mi i dalje jasno...mozda zbog posta...sta li....:)
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...