Eniz Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 3. Hrišćani, nikada nisu vjerovali u 3 boga... U tri božanstvene osobine koje sačinjavaju jednog Boga, koje po nekim vašim pravcima su neovisne jedna od druge i tj tri osobe-ine koje čine trojedinog ili jednotrojnog! Енизе, Отац, Син и Свети Дух НИСУ ТРИ БОГА ВЕЋ ЈЕДАН БОГ. И нису "неовисне" један од другоге, већ нераздељиве и јединствене. Не вреди о томе причати док им се не појасне основни тријадолошко-еклисиолошки и антрополошки појмови...како ће схватити речено? Једноставно,не могу и ти то знаш и сам,Ацо.Или да науче или да их ми научимо...мада смо то објашњавали милион пута док је још селкоба долазио,па џабе. To razum ne prihvata.Ma Solomone vaši vjernici to nerazumiju.Velika većina hrišćana su samo deklerativno bez razumijevanja o njihovoj vjeri hrišćani.A ne smije im se ni objasniti, jer kada bi im se objasnilo mnopgi bi ošli u jeres. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 To razum ne prihvata.Ma Solomone vaši vjernici to nerazumiju.Velika većina hrišćana su samo deklerativno bez razumijevanja o njihovoj vjeri hrišćani.A ne smije im se ni objasniti, jer kada bi im se objasnilo mnopgi bi ošli u jeres. А може ли по исламу разум да обухвати Бога? Какве везе има да ли прости верници умеју да објасне тријадолошки догмат? То су теолошка питања и за то се ваља помучити. Знају ли код вас сви верници арапски? Разумеју ли молитве у џамији? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 To razum ne prihvata. Бог је изнад људског разума... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 ovako...vremenom se pojavila praksa da su ljudi(svestenici) u pojedinim slucajevima kao i pred dolazak Isaa dozvoljavali(ohalaljivali) stvari koje su Bozijim zakonom bile zabranjene.ne obaziruci se na verske propise.tako je bilo....time su sebi davali ulogu Bozanstva na neki nacin,jel?...sto se tice odnosa ka hazreti Merjem...Po ucenju Sv. Jovana Damaskina: "Presveta Bogorodica je umrla smrcu zemnih ljudi i tek posle smrti i pogreba, Njeno precisto telo je uzeo sebi na nebo Njen Sin Spasitelj." U rimokatolickoj teologiji se ovo tumaci drugacije. Navodno, Bogorodica nije umrla, nego je pre smrti Sin Vazneo na nebo. Tako se stice utisak da je Ona boginja. "Mi Nju ne smatramo za boginju, jer mi objavljujemo i smrt Njenu, jer: ne andjeo i ne posrednik, nego je sam Gospod dosao i spasao nas", kaze se u tekstu Sv. Jovana Damaskina.(reci jednog od velikih ljudi hriscanstva.ne moje... Микаеле, једно је какав утисак ви стичете, а друго је оно шта хришћани стварно исповедају. Богородица јесте вазнета на небо, као што је на пример пророк Илија и Енох. Но, то не значи ни да је Марија богиња, нити да су Илија и Енох богови. Па зар не видиш шта каже Јован Дамаскин? Сматрамо ли је за богињу? Не, ни ми ни римокатолици. rimokatolici da.pravoslavci ne.zasto nema kipova Iliju koji predstavljaju,ili Enoha? zasto se njima za nesto ne moli? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 To razum ne prihvata.Ma Solomone vaši vjernici to nerazumiju.Velika većina hrišćana su samo deklerativno bez razumijevanja o njihovoj vjeri hrišćani.A ne smije im se ni objasniti, jer kada bi im se objasnilo mnopgi bi ošli u jeres. А може ли по исламу разум да обухвати Бога? Какве везе има да ли прости верници умеју да објасне тријадолошки догмат? То су теолошка питања и за то се ваља помучити. Знају ли код вас сви верници арапски? Разумеју ли молитве у џамији? uglavnom da.nista nije ostavljeno da vernik ne zna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 To razum ne prihvata. Када би се мало потрудио да схватиш личносну онтологију (којојм веровао или не и сам постојиш) видео би да то и није баш толико неразумно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 rimokatolici da.pravoslavci ne.zasto nema kipova Iliju koji predstavljaju,ili Enoha? zasto se njima za nesto ne moli? Имамо овде римокатолика и чим ово виде, демантоваће те. Постоје иконе старозаветних пророка Илије и Еноха. Разликују се милитве Богу и молитве светима. Бог једини услишава молитве а свети се као и ми моле Богу. Када се ја обраћам светима, па и Богородици, ја се молим за њихове молитве а не дами они услише молитву. Нико осим Бога нема власт да услиши молитву. Богородици се, међу светима, највише обраћамо јер верујемо да су њене молитве пред Богом највеће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 To razum ne prihvata. Бог је изнад људског разума... [/quote Nema sumnje, ali nije protiv razuma niti je suprotan razumu! stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Mikael, zamolio bih te da prokomentarišeš i sledeći ajet: "Oni, pored Allaha, bogovima svojim smatraju svećenike svoje i monahe svoje..." (Kur'an, 9:31) Opet slična tvrdnja- kada su hrišćani, uz Jednog Boga u kojega oduvijek vjeruju , smatrali sveštenike i monahe- bogovima?!? Abdullah ibn Selam je prilikom objave ovog dela Kurana isto upitao.bio je i sam svestenik,pa je shodno tome upitao Poslanika "pa,mi nikada nismo coveka smatrali za Boga"..odgovor je bio (parafraziram) "pa zar vam nisu halalili haram,zaboravljajuci Bozije zakone?".nesto slicno kao sto su fariseji radili pre dolaska Isaa a.s.Шта је рекао? Какав је то одговор,који би требао да буде наводно аргументован и вредан озбиљне пажње,живота ти,Мирсаде? :huh: "Халалили харам" треба да буде као неки озбиљан теолошки аргумент којим би Мухамед доказао истинитост своје тврдње? stadaradim...и ко је икада Богородицу сматрао за "богињу" и ко је икада сматрао да "човек опрашта грех"? Причаш напамет,Мирсаде. ovako...vremenom se pojavila praksa da su ljudi(svestenici) u pojedinim slucajevima kao i pred dolazak Isaa dozvoljavali(ohalaljivali) stvari koje su Bozijim zakonom bile zabranjene.ne obaziruci se na verske propise.tako je bilo....time su sebi davali ulogu Bozanstva na neki nacin,jel?...sto se tice odnosa ka hazreti Merjem...Po ucenju Sv. Jovana Damaskina: "Presveta Bogorodica je umrla smrcu zemnih ljudi i tek posle smrti i pogreba, Njeno precisto telo je uzeo sebi na nebo Njen Sin Spasitelj."U rimokatolickoj teologiji se ovo tumaci drugacije. Navodno, Bogorodica nije umrla, nego je pre smrti Sin Vazneo na nebo. Tako se stice utisak da je Ona boginja. "Mi Nju ne smatramo za boginju, jer mi objavljujemo i smrt Njenu, jer: ne andjeo i ne posrednik, nego je sam Gospod dosao i spasao nas", kaze se u tekstu Sv. Jovana Damaskina.(reci jednog od velikih ljudi hriscanstva.ne moje... Наравно да свештеници и свештеномонаси "једне,свете,саборне и апостолске Цркве" никада нису себи давали улогу "божанства" и то је или неразумевање или лаж,мој Мирсаде...е,сад,религиозних лудака и извитопереника има свуда па и код вас,јел,па не бих њих узимао као било какво правило и норму.Нико никада Богородицу није сматрао "богињом" и "равном Богу",чак и поред увођења римокатоличког догмата о вазнесењу Богородице на небо без доживљаја смрти (Папа Пије ХII - 1950)...то је само њихова жеља за наглашењем јединствене чистоте Пресвете којој није равно ни једно чисто људско биће,којом је (јединственом чедношћу и чистотом) задобила од Бога једниствено место у лику светих и ништа више...опет напамет причаш. 3. Hrišćani, nikada nisu vjerovali u 3 boga... U tri božanstvene osobine koje sačinjavaju jednog Boga, koje po nekim vašim pravcima su neovisne jedna od druge i tj tri osobe-ine koje čine trojedinog ili jednotrojnog! Енизе, Отац, Син и Свети Дух НИСУ ТРИ БОГА ВЕЋ ЈЕДАН БОГ. И нису "неовисне" један од другоге, већ нераздељиве и јединствене. Не вреди о томе причати док им се не појасне основни тријадолошко-еклисиолошки и антрополошки појмови...како ће схватити речено? Једноставно,не могу и ти то знаш и сам,Ацо.Или да науче или да их ми научимо...мада смо то објашњавали милион пута док је још селкоба долазио,па џабе. To razum ne prihvata.Ma Solomone vaši vjernici to nerazumiju.Velika većina hrišćana su samo deklerativno bez razumijevanja o njihovoj vjeri hrišćani.A ne smije im se ni objasniti, jer kada bi im se objasnilo mnopgi bi ošli u jeres. У,ал ти је аргумент?Е,па видиш,деца од 15 година,у 1.разреду средње код мене,знају ове ствари за разлику од тебе ученог.Они могу да схвате а ти као доста страији и ученији не можеш...чудно! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 To razum ne prihvata.Ma Solomone vaši vjernici to nerazumiju.Velika većina hrišćana su samo deklerativno bez razumijevanja o njihovoj vjeri hrišćani.A ne smije im se ni objasniti, jer kada bi im se objasnilo mnopgi bi ošli u jeres. А може ли по исламу разум да обухвати Бога? Какве везе има да ли прости верници умеју да објасне тријадолошки догмат? То су теолошка питања и за то се ваља помучити. Знају ли код вас сви верници арапски? Разумеју ли молитве у џамији? uglavnom da.nista nije ostavljeno da vernik ne zna Па не бих баш рекао. Хајде одговори ми наједно једноставно питање и видећеш колико је Бог у исламу несазнатив. Јели Бог љубав? Јесте. Кога је Бог љубио пре него што је створио свет? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 rimokatolici da.pravoslavci ne.zasto nema kipova Iliju koji predstavljaju,ili Enoha? zasto se njima za nesto ne moli? Имамо овде римокатолика и чим ово виде, демантоваће те. Постоје иконе старозаветних пророка Илије и Еноха. Разликују се милитве Богу и молитве светима. Бог једини услишава молитве а свети се као и ми моле Богу. Када се ја обраћам светима, па и Богородици, ја се молим за њихове молитве а не дами они услише молитву. Нико осим Бога нема власт да услиши молитву. Богородици се, међу светима, највише обраћамо јер верујемо да су њене молитве пред Богом највеће. ja sam onda shvatio drugacije...ok.ne prihvata se za bozanstvo...ali kako smrtnik radja Boga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 To razum ne prihvata.Ma Solomone vaši vjernici to nerazumiju.Velika većina hrišćana su samo deklerativno bez razumijevanja o njihovoj vjeri hrišćani.A ne smije im se ni objasniti, jer kada bi im se objasnilo mnopgi bi ošli u jeres. А може ли по исламу разум да обухвати Бога? Какве везе има да ли прости верници умеју да објасне тријадолошки догмат? То су теолошка питања и за то се ваља помучити. Знају ли код вас сви верници арапски? Разумеју ли молитве у џамији? Из мог искуства нема проблема у Цркви са Светом Тројицом, огромна већина наших верника то одлично разуме. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Mikael, zamolio bih te da prokomentarišeš i sledeći ajet: "Oni, pored Allaha, bogovima svojim smatraju svećenike svoje i monahe svoje..." (Kur'an, 9:31) Opet slična tvrdnja- kada su hrišćani, uz Jednog Boga u kojega oduvijek vjeruju , smatrali sveštenike i monahe- bogovima?!? Bog je taj koji čini nešto dozvoljenim a nešto zabranjenim.Monasi (oni koji su mjenjali svetu knjigu)stavili sebe na mjesto boga i mjenjali propise, i zbog toga im se kaže to što se kaže u navedenom citatu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 rimokatolici da.pravoslavci ne.zasto nema kipova Iliju koji predstavljaju,ili Enoha? zasto se njima za nesto ne moli? Имамо овде римокатолика и чим ово виде, демантоваће те. Постоје иконе старозаветних пророка Илије и Еноха. Разликују се милитве Богу и молитве светима. Бог једини услишава молитве а свети се као и ми моле Богу. Када се ја обраћам светима, па и Богородици, ја се молим за њихове молитве а не дами они услише молитву. Нико осим Бога нема власт да услиши молитву. Богородици се, међу светима, највише обраћамо јер верујемо да су њене молитве пред Богом највеће. ja sam onda shvatio drugacije...ok.ne prihvata se za bozanstvo...ali kako smrtnik radja Boga? Ali se razlikuju kršćani po pitanju njene božanske prirodnosti, ili grešim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 rimokatolici da.pravoslavci ne.zasto nema kipova Iliju koji predstavljaju,ili Enoha? zasto se njima za nesto ne moli? Имамо овде римокатолика и чим ово виде, демантоваће те. Постоје иконе старозаветних пророка Илије и Еноха. Разликују се милитве Богу и молитве светима. Бог једини услишава молитве а свети се као и ми моле Богу. Када се ја обраћам светима, па и Богородици, ја се молим за њихове молитве а не дами они услише молитву. Нико осим Бога нема власт да услиши молитву. Богородици се, међу светима, највише обраћамо јер верујемо да су њене молитве пред Богом највеће. ja sam onda shvatio drugacije...ok.ne prihvata se za bozanstvo...ali kako smrtnik radja Boga? Није она родила Бога у смислу да му је подарила биће Бога. Она Га је родила као човека. Кроз њену утробу Бог је узео људско обличје и ушао у историју. Зато се за Христа каже да је и Бог и човек или Богочовек. Обзиром да је Богу подарила своју утробу и људску природу, те се тако Бог јавио у обличју човека, Марија се назива Богородицом - јер Онај који је од ње рођен јесте Бог (у људском телу). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука