Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Ako ti to smeta, govorim u ime... Mozarta. Mislim da njemu smetaju takve stvari takođe. On me je ovlastio. To nije cela administracija. Dok god se za takve stvari zalažem kao član administracije, siguran sam u to da cela administracija stoji iza mene. To jeste cela administracija. shuntavilo2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Знаш како, када упоредим Мухамеда са тобом, па упоредим са Бин Ладеном некако ми више личи на овог другог. Zvonko, ovo ti govorim u ime cele administracije i moderacije foruma shuntavilo2 . Molim te nemoj više da govoriš takve stvari. Pozdrav. Ок, честитам на функцији. :cheesy: А сад бизнис. Прво, Мирсад и Ениз су мени упутили личне увреде, а ви нисте нашли за сходно да њих јавно "замолите" да то не чине. Рекли су ми да сам "подлац" и још неке личне ствари, цитати су на претходној страни. Не само да њих нисте опоменули, него опомињете мене који никога лично не вређам. То није у реду. Даље, молим конкретно објашњење шта то у мојој реченици није коректно? Што Мухамеда упоређујем са Бин Ладеном? Па ево ти можеш овде слободно да напишеш да Христос никада није постојао или да је обичан преварант или да га упоредиш са неким лажним пророком па не само да ти је дозвољено него си и модератор дискусије (што ја све 100% подржавам). Ако може да се критикује Христос и Хришћанство, зашто онда не може Мухамед и Ислам? Једини закон који забрањује критиковање Мухамеда је Шеријат, а ја (претпостављам ни ви) тај закон немам намеру да намећем ни себи ни другима. Као што ми теби не намећемо своје хришћанске законе, тако ни муслимани не могу да намећу другима своје законе. Ево ти си навео читав низ цитата из хришћанске литературе и ја ти то не браним. Нити кукам да су ми "повређена осећања", нити те нападам и лично вређам. Имаш пуно право да то овде цитираш и тражиш објашњење и ако ниси задовољан можеш да кажеш "не ваља вам објашњење". Можемо као људи да о томе поразговарамо и све у реду. То су неке недоследности које администратори и модератори треба да реше, јер ову нелогичну молбу не могу да услишим. dragi brate zvonko ali nije lijepo da sta znam i ti nebi volio da enez ili koga sa njihovim prorokom poredis ,kako bi reagovao kad bi oni tebi tako nekoga od tvojih svetinja poredili ili na taj nacin tako ,mislim da treba druge tudje postovati ,razgovor svaki sa bilo kim uspjesno i cak prijatan moze biti ako nije cilj samo jedan ,drugima dokazivati samo nesto , mjesto mozda jedni sa drugima razgovarati bez nekih dokazivanja,svako ko je vjernik voli svoju vjeru i tako svoje svetce,proroke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Молим вас све да прекинете препирку, погтово препирку која нема везе са темом. Што се тиче саме теме, саветујем дискунтантима да након изношења свог виђења и саслушања мишљења супротне стране, пређу на следеће питање. Ово убеђивање јесте/није не води квалитетном сагледавању проблематике. Дакле, Звонко има став да је Ислам као такав агресиван и опасан, Ениз, Микаел и још неки су показали једно другачије виђење. Људи који ово читају нека сами изводе закључке, али нема смисла да се међусобно убеђујемо и надвикујемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Слажем се са Ацом, нека модерација издвоји ову "протоколарну" дискусију у посебну тему. Naravno da postoji! Ali ne na taj način... A kako bi reagovao da sam ga uporedio sa Al-Zavakirijem? Шта ме брига, нећу ваљда да ти забраним? Znaš i sam da je vređanje ljudi ili onoga što je nekome sveto zabranjeno. Nema tu nedoslednosti, da sam video to, opomenuo bih onoga koji to priča, tu nema govora niti kompromisa. Па ето мени је Христос свет, чак шта више сматрам га за Бога, а ти тврдиш да не постоји ни Христос, ни Бог. То ти је дозвољено и ја то подржавам. Немам намеру да ти забраним. Mada su se oni često žale na nepoštovanje, i to da ti kažem. Они имају своју дефиницију "непоштовања". Непоштовање је када некога вређаш лично, а не када критикујеш неку историјску личност, нарочито оснивача неке идеологије. Шта би рекао Пат Кондел? Грешите овде пуно. Citiraš Kuran i tražiš objašnjenje, tu nema ništa loše. Sve dok ostane na tome. Могу да дам и своје мишљење/закључке о томе што сам прочитао. Svako dobro. Жив ми био ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SveCovek Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Darko. O sto Dostojevskog iscitira nije mi jasno? 0442_feel-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> Ideja o arijevskoj rasi? Pa prvo on taj termin ili tu ideju nije izmislio, niti je na bilo koji nacin zloupotrebio, ona je zloupotrebljena od strane Hitlera koji ziveo dosta posle... u vreme Dostojevskog taj termin je bio cesto koriscen, ne znam mozda i gresim ali mislim da on u to vreme nije oznacavao nista lose, ili ne bar jako lose kao sto oznacava danasp.s Nemoj misliti slucajno da ja na bilo koji nacin podrzavam te sulude teorije, ovde samo branim Dostojevskog za koga sam siguran da nije mislio nista lose, prosto znam... i tu si recenicu skinuo pretpostavljam sa ateistickih sajtova, koji celokupno delovanje i stvaralastvo i psiholoski profil nekih ljudi nama vernicima bliskih procenjuju preko jedne do dve recenice... video sam sta tamo pricaju o Patrijarhu Pavlu... kome ni sam Djavo ne bi mogao naci manu, ali naravno ovi su nasli... c,c Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Шта ме брига, нећу ваљда да ти забраним? Pa ne znam šta bih ti rekao. Mislim da imaš pravo da ti smeta što se neko ophodi tim na taj način. Pod uslovom da imaš razloga naravno. Kod nas je normalno reći nekome kad ga vidiš "Deeee si p**** ti materina!?" a kada bi to rekao Japancu, odsekao bi ti glavu istoga trenutka. I ne bi ni stigao da mu kažeš "ali moja sloboda govora?". Da li je to pitanje slobode govora ili ne? Па ето мени је Христос свет, чак шта више сматрам га за Бога, а ти тврдиш да не постоји ни Христос, ни Бог. То ти је дозвољено и ја то подржавам. Немам намеру да ти забраним. On ni po učenju crkve nije bog. Na koji način ugrožava tebe to što ja tako mislim ili govorim? Они имају своју дефиницију "непоштовања". Непоштовање је када некога вређаш лично, а не када критикујеш неку историјску личност, нарочито оснивача неке идеологије. Шта би рекао Пат Кондел? Šta bi rekao Pat Condell da zna da si religiozan, rekao bi ti nešto odavde: Gledao sam sve snimke koje je Kondel ikada izbacio na internet. Znam šta bi on rekao. Ali te stvari, pitanje Sloboda Govora vs Blasfemija je starije od Kondela, budi siguran u to. On zastupa jednu stranu, muslimani drugu. Stvarno imam problem da zauzmem taj neki ispravan stav. Teško mi je da otkrijem koji je to. Pogledaj inače ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_speech_versus_blasphemy Жив ми био Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Darko. O sto Dostojevskog iscitira nije mi jasno? 0442_feel-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> Ideja o arijevskoj rasi? Pa prvo on taj termin ili tu ideju nije izmislio, niti je na bilo koji nacin zloupotrebio, ona je zloupotrebljena od strane Hitlera koji ziveo dosta posle... u vreme Dostojevskog taj termin je bio cesto koriscen, ne znam mozda i gresim ali mislim da on u to vreme nije oznacavao nista lose, ili ne bar jako lose kao sto oznacava danasp.s Nemoj misliti slucajno da ja na bilo koji nacin podrzavam te sulude teorije, ovde samo branim Dostojevskog za koga sam siguran da nije mislio nista lose, prosto znam... i tu si recenicu skinuo pretpostavljam sa ateistickih sajtova, koji celokupno delovanje i stvaralastvo i psiholoski profil nekih ljudi nama vernicima bliskih procenjuju preko jedne do dve recenice... video sam sta tamo pricaju o Patrijarhu Pavlu... kome ni sam Djavo ne bi mogao naci manu, ali naravno ovi su nasli... c,c Arijevac je jako širok pojam, sama reč znači plemeniti a inače označava Indo-Evropljane sve. Zapravo sam prekopirao sa Obrazovog pseudo-foruma. On je pisac i hrišćanski filozof, njega se pitanje rase ne tiče. I naravno da je povezano sa rasizmom i nacizmom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SveCovek Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Darko. O sto Dostojevskog iscitira nije mi jasno? 0442_feel-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> Ideja o arijevskoj rasi? Pa prvo on taj termin ili tu ideju nije izmislio, niti je na bilo koji nacin zloupotrebio, ona je zloupotrebljena od strane Hitlera koji ziveo dosta posle... u vreme Dostojevskog taj termin je bio cesto koriscen, ne znam mozda i gresim ali mislim da on u to vreme nije oznacavao nista lose, ili ne bar jako lose kao sto oznacava danasp.s Nemoj misliti slucajno da ja na bilo koji nacin podrzavam te sulude teorije, ovde samo branim Dostojevskog za koga sam siguran da nije mislio nista lose, prosto znam... i tu si recenicu skinuo pretpostavljam sa ateistickih sajtova, koji celokupno delovanje i stvaralastvo i psiholoski profil nekih ljudi nama vernicima bliskih procenjuju preko jedne do dve recenice... video sam sta tamo pricaju o Patrijarhu Pavlu... kome ni sam Djavo ne bi mogao naci manu, ali naravno ovi su nasli... c,c Arijevac je jako širok pojam, sama reč znači plemeniti a inače označava Indo-Evropljane sve. Zapravo sam prekopirao sa Obrazovog pseudo-foruma. On je pisac i hrišćanski filozof, njega se pitanje rase ne tiče. I naravno da je povezano sa rasizmom i nacizmom. Pa to sto je hriscanski filozof, vrsni intelektualac, sta sad ne sme spomene recimo Slovene, Afrikance, Germane, u to vreme su Arijevci oznacavali isto ono sto danas ove rase oznacavaju!Ali dobro prekidam sad... Jos samo jedna stvar, citao sam negde da sumnjas u postojanje Isusa Hrista kao istorijske licnosti, moracu da te razocaram ali on jeste bio istorijska licnost, bez svake sumnje i to potvrdjuju mnogobrojni istorijski spisi kao i moj profesor Opste Istorije inace veliki ateista prof.dr. Srdjan Sarkic... e sad da li je bio Bozanstvo, Bogocovek ili obican covek to je stvar vere, a ovo prvo je stvar neobavestenosti. Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 a koje je to uslove darko postavio... inače,Darko je moderator koga je postavila administracija tog istog pravoslavnog foruma... na delu za medjureligijski dijalogSvaka poštovanje mladom Darku O., ali dokle je forum ŽRU jedan crkveni forum, on je - kao ateista - ovde samo gost! Ako mu se dadne moderisanje, lepo i fino, ali to je korak u susret sa naše strane, ne njegovo domaćinsko pravo. Ovo možda zvuči malo strogo, međutim, stvari tako stoje. Trebam li zaista da podsetim na Hristovu zapovest a time i na zakon nama kako trebamo da rešavamo naše sporove? Sve ima svoj dobri razlog, svoje zašto. Nije, dakle, na Darku da on rešava naše sporove niti da naređujemo nekome od nas šta mi imamo da radimo. Barem dokle je ovo jedan crkveni forum. A još ima, po njegovim rečima, tek sedamnaest godina, a ovde imamo ljude koji imaju unuke u njegovim godinama..Samim time što imamo moderatore koji nisu pravoslavni pokazujemo da na sve ljude gledamo podjednako bez obzira na njihovo versko opredeljenje,čime i svedočimo crkvenost ovog foruma.Darko je moderator zadužen za međureligijski dijalog i dijalog sa ateistina,gde se ne rešavaju nikakvi naši unutrašnji sporovi,već svako na svoj način svedoči lično opredeljenje ,bez nametanja. Iako ima sedamnaest(zapravo skoro osamnaest ako se ne varam)Darko,kako po znanju tako i po ozbiljnosti,prevazilazi mnoge ljude koje ja poznajem. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 a koje je to uslove darko postavio... inače,Darko je moderator koga je postavila administracija tog istog pravoslavnog foruma... na delu za medjureligijski dijalog Brate, ovo je hrišćanski, pravoslavni forum. Ako forum ŽRU za sebe uzima zvanje da je pravoslavni forum i po blagoslovu jednog pravoslavnog episkopa, vladike Jovana šumadijskog, onda je forum ŽRU istovremenom jedan crkveni forum. Ovo znači da forum ima jedan javni te i crkveni zadatak i nije samo jedna prosta ekumenistička, deistička-ateistička i bilo kakva druga blabaonica. Pored sve slobode koju imamo, moramo po potrebi da budemo isto ozbiljni i da ne zaboravimo smisao koji jedan crkveni forum treba da ima. Svaka poštovanje mladom Darku O., ali dokle je forum ŽRU jedan crkveni forum, on je - kao ateista - ovde samo gost! Ako mu se dadne moderisanje, lepo i fino, ali to je korak u susret sa naše strane, ne njegovo domaćinsko pravo. Ovo možda zvuči malo strogo, međutim, stvari tako stoje. Trebam li zaista da podsetim na Hristovu zapovest a time i na zakon nama kako trebamo da rešavamo naše sporove? Sve ima svoj dobri razlog, svoje zašto. Nije, dakle, na Darku da on rešava naše sporove niti da naređujemo nekome od nas šta mi imamo da radimo. Barem dokle je ovo jedan crkveni forum. A još ima, po njegovim rečima, tek sedamnaest godina, a ovde imamo ljude koji imaju unuke u njegovim godinama.. Šta se tiče Zvonka, mi ga poznajemo godinama, i znamo kakav je. Da li se ikada ponašao kako ne prilikuje jednom pravoslavnom Hrišćaninu? Možda, ali ja se toga baš nešto ne sećam. Jednostavno nije fer i nije pravedno da ga opominjemo jer se neki "gosti" osećaju uvređeni njegovim rečima. Mi smo Crkva, oni nisu. Mi smo familija, oni nisu.. Kao što rekoh: možda zvuči strogo, ali drugačije ne ide. Ne dozvolimo, odnosno vi kao administratori ovog foruma nemojte da dozvolite da drugi bacaju klin u naše redove! Na ovom topiku se nakon ovakve izjave kaže "Idi sviraj". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 može i ... "go fly a kite" Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 može i ... "go fly a kite" Go and blow some... balloons. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Август 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Samim time što imamo moderatore koji nisu pravoslavni pokazujemo da na sve ljude gledamo podjednako bez obzira na njihovo versko opredeljenje,čime i svedočimo crkvenost ovog foruma. Darko je moderator zadužen za međureligijski dijalog i dijalog sa ateistina,gde se ne rešavaju nikakvi naši unutrašnji sporovi,već svako na svoj način svedoči lično opredeljenje ,bez nametanja. Iako ima sedamnaest(zapravo skoro osamnaest ako se ne varam)Darko,kako po znanju tako i po ozbiljnosti,prevazilazi mnoge ljude koje ja poznajem. Слажем се. Брате Драги, Дарко је модератор дијалога, он уређује дијалог атеиста, и човек се не петља у наше интерне спорове и расправе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Samim time što imamo moderatore koji nisu pravoslavni pokazujemo da na sve ljude gledamo podjednako bez obzira na njihovo versko opredeljenje,čime i svedočimo crkvenost ovog foruma. Darko je moderator zadužen za međureligijski dijalog i dijalog sa ateistina,gde se ne rešavaju nikakvi naši unutrašnji sporovi,već svako na svoj način svedoči lično opredeljenje ,bez nametanja. Iako ima sedamnaest(zapravo skoro osamnaest ako se ne varam)Darko,kako po znanju tako i po ozbiljnosti,prevazilazi mnoge ljude koje ja poznajem. Слажем се. Брате Драги, Дарко је модератор дијалога, он уређује дијалог атеиста, и човек се не петља у наше интерне спорове и расправе. Hvala vam, jako ste ljubazni. mense0198626478946378946 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Mladi Darko može da bude ozbiljan, ali ljudi starijih ili zrelijih godina zaslužuju drugo odnošenje prema njima nego što je slučaj sa klincima ili momcima. Meni lično je Darko simpatičan, ali ne može on meni u mojoj kući da naređuje. Ili hoćemo sutra da šaljemo jednog Darka, ili Cvetkovića,Tadića, Nikolića, u sabor da oni zajedno sa episkopima, ili bez episkopa, odlučuju o crkvenim pitanjima? Go Fly A Kite je Go away; Leave!, na srpski: Šibaj odavde i traži drugo mesto.. Pa sad nisam siguran šta se time želi kazati. Evo ti izvoli: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука