Млађони Написано Јануар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 ako se sve galaksije udaljavaju onda onda jedna koja se udaljava, znaci priblizava se do nase, imala bi plavi pomak, ne razumes? sve galaksije se udaljavaju to je tacno, a da nasa nije u centru imali bi plavi pomak, a imamo samo crveni, Imala bi plavi pomak, da ti imas dovoljno intelekta i da znash da sto su dalje to ubrzavaju.... sto su dalje to se brze udaljavaju jel ti jasno? Dakle ide auto a i auto b. Auto a je ispred auta b. Auto a se krece 100 kilometara na sat auto b 80 kilometara na sat. Dakle auto B se ne priblizava autu A jer se auto A brze krece od auta b. Jel ti sad jasno ili treba da ti se nacrta? Da zato nema plavog pomaka. Druga stvar nijedna galaksija se ne približava drugoj. Dakle ako se odaljavaš od jedne ne približavaš se našoj jer... pazi sad revalation za tebe I NAš GALAKSIJA SE KREĆE. I to su sve empirijski podaci. Dakle činjenice. Taj hriscanin je ateista, vidim ne smes da pogledas o cemu prica, sto je jako zanimljivo. Meni je jako zanimljivo kako ti ne mozes da saberes dva i dva. Isto mi je zanimljivo kako imas slektivnu amneziju. Isto mi je zanimljivo kako si sposoban da lazes. Isto mi je zanimljivo kako druge znash da peglas, a sam iskuliras kada nesto slazes i kako se nikad ne izvines kazes "nisam znao lupio sam" . Isto mi je zanimljivo kako si sposoban da smoris coveka. I da ti en pricam sta mi je sve zanimljivo, da studiram psihologiju mogo bih doktorat da radim na tvoju temu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 ako se sve galaksije udaljavaju onda onda jedna koja se udaljava, znaci priblizava se do nase, imala bi plavi pomak, ne razumes? sve galaksije se udaljavaju to je tacno, a da nasa nije u centru imali bi plavi pomak, a imamo samo crveni, Taj hriscanin je ateista, vidim ne smes da pogledas o cemu prica, sto je jako zanimljivo. Sace Jurkec doneti bezbol palicu da ti rascopa monitor lol 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 (измењено) Sace Jurkec doneti bezbol palicu da ti rascopa monitor lol 0102_laugh Ne, sad ću lepo da se odjavim sa foruma i neću dolaziti neko vreme jer ne mogu da verujem da postoje ovakvi ljudi a da imaju preko 20 godina. Da veruju da se sve galaksije okreću oko naše. I da mi priča da se plašim da pogledam klip. Ukakio sam se iskreno da ga pogledam da se ne istraumiram od potencijalne količine debilzma u klipu jer počinjem da imam veliki low tollerance for stupid bullshit. Измењено Јануар 6, 2012 од Дејан oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 pa daj onda neku temu uopstenu koju svi razumeju i mogu da se makljaju ja evo, ako dopustas, da kazem: ja mislim da je Rtanj centar planete :lol: a mozda je i neka vrsta teleporta, to jos istrazujem Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Јурис Држимо те за реч...одјави се. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 ako se sve galaksije udaljavaju onda onda jedna koja se udaljava, znaci priblizava se do nase, imala bi plavi pomak, ne razumes? sve galaksije se udaljavaju to je tacno, a da nasa nije u centru imali bi plavi pomak, a imamo samo crveni, Galaksija se ne priblizavavaju drugim galaksijama (osim kad ih povuce gravitacija). Sve se udaljavaju jedna od druge. Ono sto te najverovatnije zbunjuje je sto u svojoj glavi to udaljavanje vidis onako kako ga obicno vidimo, kao udaljavanje u prostoru, pa se udaljavas od tacke A ali se priblizavas tacki B. Galaksije se ne udaljavaju samo u prostoru, vec pre svega tako sto se povecava prostor. Najlaksi nacin da ovo shvatis (mada nije bas potpuno isto) je da naduvas balon do pola, nacrtas markerom tacke na njemu i nastavis da duvas balon. Videces da se SVE tacke udaljavaju jedna od druge i ni jedna se ne priblizava nekoj drugoj tacki. Tako sam bar ja razumeo, mada su mi znanja u toj oblasti prilicno oskudna... mozda gresim... Takodje, ovo ne znaci da se odredjeni objekti, pa i galaksije ne mogu privuci usled gravitacije. sqny је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 dodatak: Mozda i bolji primer (vise 3D ) je kolac sa suvim grozdjem koji raste u rerni i svaka grozdjica se udaljava jedna od druge tako da se ne priblizava ni jednoj... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 Lorence Kraus u ovom klipu objasnjava taj fenomen - da je u svemiru koji se siri svaka galaksija naizgled 'centar univerzuma' (a ima i lepo spustanje vas pravnika ) The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 @Sqny mi smo ipak u centru univerzuma ccvige http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 Mislis na nas Srbe? Tu se slazem The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 Mislim na nasu planetu.Sve se ravnomerno udaljava od nas.Ipak smo mi centar univerzuma. A centar tog centra je Srbija :lol: http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 Lorence Kraus u ovom klipu objasnjava taj fenomen - da je u svemiru koji se siri svaka galaksija naizgled 'centar univerzuma' (a ima i lepo spustanje vas pravnika ) U kom pravcu treba da se udaljavaju na primer t1 i t2 da se ne bi priblizile okolnim galaksijama? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 Lorence Kraus u ovom klipu objasnjava taj fenomen - da je u svemiru koji se siri svaka galaksija naizgled 'centar univerzuma' (a ima i lepo spustanje vas pravnika ) Sad ce gi tuzimo... ... sqny је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 Sad ce gi tuzimo... ... Koga Habla el Krausa? Sad me tek Krausovo predavanje podseti da ovi sto misle da se sve udaljava od nas isto kao da su usli u voz pa misle da se bandere pomeraju a ne voz. prosto genijalno. I jos to argumentuju sa "evo bandere sa leve strane se pomeraju bandere sa desne strane se pomeraju dakle bandere idu voz stoji!! Bandere trce oko voza! Cudo jbt. " oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука