Jump to content

Kako je unisten Inteligentni Dizajn u USA, predavanje Kennetha Millera

Препоручена порука

Koga Habla el Krausa?

Sad me tek Krausovo predavanje podseti da ovi sto misle da se sve udaljava od nas isto kao da su usli u voz pa misle da se bandere pomeraju a ne voz. :D

prosto genijalno. I jos to argumentuju sa "evo bandere sa leve strane se pomeraju bandere sa desne strane se pomeraju dakle bandere idu voz stoji!! Bandere trce oko voza! Cudo jbt. "

Odrzao si obecanje.

A jesi pogledao video?

Nije stvar samo u tome sto se udaljavaju od nas.

Подели на овим сајтовима

Odrzao si obecanje.

Koje obecanje, ko je kome sta obecao sta tripujes? samo cu da se odmorim od tvojih postova. Previse tresha za moj ukus. Ali ja to nigde nikom nisam obecao.

A jesi pogledao video?

Nema sta da gledam video. U onom predavanju koje ti je squni postavio je sve lepo objasnjeno. Nema potrebe za daljom konverzacijom na tu temu.

Primer sa vozom ti je isti. Stvar je ferentne tacke gledanja.

Nije stvar samo u tome sto se udaljavaju od nas.

Stvar je u tome sto ti konstatno pricas o stvarima o kojima sve sto znash znash ono sto su ti drugi rekli.

Ja isto, ali razlika je u tome sto su moji kredibilniji i sto sam ja sve te gluposti koje ti slushash vec video i cuo i verovao u njih.

A stvarno imam pametnija posla u zivotu nego da proveravam sve sto vec dokazane budale pricaju. I da lomim glavu oko neceg sto su jako kredibilni ljudi vec dokazali a oni teraju "uz krivak" pa lupaju neke gluposti.

Jednostavno necu da gledam te idoluke iz samopostovanja. Vec sam se srozao sto sam citao ove tvoje kopije od ljudi za koje odavno znam da su krš.

Nažalost i pored svega toga djavo ne da mira.

mada dosta smo pisali, valjda će svako ko krene da čita ovo pročitati detaljno pa će da vidi. Samo je sramota za tebe lično što konstatno napinješ da su to neki dokazi ustvari je uvek kao i u slučajku širenja ono što se zvoe bad science.

T.j da intepretiraš dokaz kako ti odgovara.

Činienica je da empirijski podaci ne pokazuju da se sve galaksije okreću oko nas nego da se svemir ubrzano širi a i to tvoj astronom priča.

Ustvari evo pogledaću klip. I ću da ga iskomentarišem.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

nisam mogo da nadjem astronoma pa ajde ovog.

All we need for life is some chemicals.

Pa da. Nemamo nikakvu drugu magicnu silu dektotovani u pitanju života. To je legitimna naučno empirijska teorija.

To nije deception, to je trenutni stav i dok on nek nadje neku silu koja treba pored hemikalija onda slobodno.

wrong atmosfere.

Laž, empirijski podaci jednostavno govore drugačije.

life is need to have life or enteligent creator.

Ovo je već teško licimerje. Dakle zanmo da je život sastavljen od tkiva, koja su sastavljena od ćelija koja su sastavljena od hemikalija. Pa sad oni tu ubacaju neku magičnu silu inteligentnog dizajnera. Da bi dobio život.

A sa druge strane optužuju ljude koji rade sa empirijskim podacima da obmanjuju?

Teški treš. On ubaca magiju i supernaturalno u nauku.

Kome to nije jasno ne znam šta da mu kažem.

software in living things.

Opet još jedna glupost. Ne možeš da dobiješ windows sa pitiskanjem switčeva ali možeš neki prost software.

nobody knows how lifless cemicals form living cell.

Naučnici kažu da ne znaju sigurno i imaju teorije koje proveravaju.

Sa druge strane licimerni kreacionisti eto znaju, njihov bog je kreirao.

Opet licimerje. Naučnici koji se bave stvarnom evolucije i abiogeneze, makar proučavaju, ako ne znamo hajde da nadjemo koji je najbolji način? empirizam i nauka. TAko smo provalili prostor i vreme, gravitaciju i mnoge druge stvari.

Ali ne tu su pametni kreacionisti da kažu ma to je kreatorovo delo. Za život je potrebna magična supernaturalna sila.

I sad so dobio da sam pogledao tvoj glupi KLIP i iskomentarisao sam ga i neću ti više ninašta odgovoriti jer sam se smorio dok sam slušao ove gluposti kao zmaj.

Подели на овим сајтовима

Iuris rides again :D

e a da otvoris mozda krcmu tipa "poni koji se propinje"? :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

nisam mogo da nadjem astronoma pa ajde ovog.

All we need for life is some chemicals.

Pa da. Nemamo nikakvu drugu magicnu silu dektotovani u pitanju života. To je legitimna naučno empirijska teorija.

To nije deception, to je trenutni stav i dok on nek nadje neku silu koja treba pored hemikalija onda slobodno.

wrong atmosfere.

Laž, empirijski podaci jednostavno govore drugačije.

life is need to have life or enteligent creator.

Ovo je već teško licimerje. Dakle zanmo da je život sastavljen od tkiva, koja su sastavljena od ćelija koja su sastavljena od hemikalija. Pa sad oni tu ubacaju neku magičnu silu inteligentnog dizajnera. Da bi dobio život.

A sa druge strane optužuju ljude koji rade sa empirijskim podacima da obmanjuju?

Teški treš. On ubaca magiju i supernaturalno u nauku.

Kome to nije jasno ne znam šta da mu kažem.

software in living things.

Opet još jedna glupost. Ne možeš da dobiješ windows sa pitiskanjem switčeva ali možeš neki prost software.

nobody knows how lifless cemicals form living cell.

Naučnici kažu da ne znaju sigurno i imaju teorije koje proveravaju.

Sa druge strane licimerni kreacionisti eto znaju, njihov bog je kreirao.

Opet licimerje. Naučnici koji se bave stvarnom evolucije i abiogeneze, makar proučavaju, ako ne znamo hajde da nadjemo koji je najbolji način? empirizam i nauka. TAko smo provalili prostor i vreme, gravitaciju i mnoge druge stvari.

Ali ne tu su pametni kreacionisti da kažu ma to je kreatorovo delo. Za život je potrebna magična supernaturalna sila.

I sad so dobio da sam pogledao tvoj glupi KLIP i iskomentarisao sam ga i neću ti više ninašta odgovoriti jer sam se smorio dok sam slušao ove gluposti kao zmaj.

Jok nisi nikom nista obecao hahaha

ti ovim naucnicima kazes da informacija koja se nalazi u svim zivim bicima je tresh, samo zato jer ne znas da je objasnis je licemerno.

Kako kazes da ima odgovor na video koji sam ja postavio, a da nisi gledao taj video, ti unapred znas sta se nalazi u tom videu?

jesi vidovit?

Подели на овим сајтовима

U kom pravcu treba da se udaljavaju na primer t1 i t2 da se ne bi priblizile okolnim galaksijama?

Nisi razumeo... u prvoj koloni je model univerzuma u trenutku t1, u drugoj isti univerzum posto se prosirio u trenutku t2. Zamisli da je plava galaksija nas Mlecni put, a zelena galaksija recimo Andromeda galaksija.

Priseti se da je Habl uocio da sve galaksije koje vidimo imaju crveni pomak - znaci udaljavaju se od nas. Recimo da se Andromeda udaljava brzinom V1. Ali one galaksije koje su duplo dalje od Andromede se udaljavaju duplo brze(veci pomak - 2xV1). One koje su tri puta dalje se udaljavaju tri puta brze itd. Iz nase perspektive vidimo ono sto je prikazano u prvoj koloni u trecem redu (preslikali smo trenutak t2 na t1 sa nama u centru).

Sta bi videli uzimajuci u obzir Hablovu obzevaciju da se nalazimo na Andromedi? (hint vidi 3 red 2 kolonu)

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Jok nisi nikom nista obecao hahaha

Pa ajde citiraj mi gde sam ja napisao OBECAVAM to i to?

ti ovim naucnicima kazes da informacija koja se nalazi u svim zivim bicima je tresh, samo zato jer ne znas da je objasnis je licemerno.

Da. Ja tim vracharama kazem. Znash zasto? zato sto nisu naucnici.

Ako automehanicar krece da mi prica da se kola popravljaju pozitivnim razmisljanjem onda nije automehanicar.

Znam da objasnim sta je licimerno. Licimenerno je to sto napustaju naucni metod i odlaze u smer magije i supernaturalnih objasnjenja. Taj isti naucni metod koji im sluzi kod gravitacije kod evolucije im se ne svidja.

Kako kazes da ima odgovor na video koji sam ja postavio, a da nisi gledao taj video, ti unapred znas sta se nalazi u tom videu?

jesi vidovit?

Ne razumem sta si me pitao iskreno, jer sam video na koji sam odgovorio pogledao.

A unapred znam jer pretpostavljam na osnovu predjasnjih iskusva.

Подели на овим сајтовима

Nisi razumeo... u prvoj koloni je model univerzuma u trenutku t1, u drugoj isti univerzum posto se prosirio u trenutku t2. Zamisli da je plava galaksija nas Mlecni put, a zelena galaksija recimo Andromeda galaksija.

Razumeo je on odlichno samo se isuvise pravi lud da bi shvatio.

Priseti se da je Habl uocio da sve galaksije koje vidimo imaju crveni pomak - znaci udaljavaju se od nas. Recimo da se Andromeda udaljava brzinom V1. Ali one galaksije koje su duplo dalje od Andromede se udaljavaju duplo brze(veci pomak - 2xV1). One koje su tri puta dalje se udaljavaju tri puta brze itd. Iz nase perspektive vidimo ono sto je prikazano u prvoj koloni u trecem redu (preslikali smo trenutak t2 na t1 sa nama u centru).

Dobro objasnjenje, ja sam pokusao da im objasnjavam sa kolima auto jedan 80 kmm na sat iza njega auto dva 60 kmm na sat iza njega auto tri 40 kmm na sat.

Ali svidja mi se ovo tvoje objasnjenje lajkujem post. Posle ovoga bi trebalo da shvati al iverovatno ce da krene da obrce ZASTO NISAM POGLEDAO KLIP I KAKO ZNAM DA JE TRESH TO STO CENJENI NAUCNIK KAZE.

Sta bi videli uzimajuci u obzir Hablovu obzevaciju da se nalazimo na Andromedi? (hint vidi 3 red 2 kolonu)

Da milky way stoji a mi se okrecemo oko njega :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Pa ajde citiraj mi gde sam ja napisao OBECAVAM to i to?

To ostavljam drugima :)

Da. Ja tim vracharama kazem. Znash zasto?

Ti naucnike nazivas vracarama, jer ne govore ono sto tvoji naucnici vracare predvidjaju, pa ako se ne slaze sa tvojim (ako zamislimo miliajardu godina) naucnicima onda ovi naucnici nisu naucnici.

zato sto nisu naucnici.

naravno da jesu naucnici, i ne veruju u bajke da je vodozemac postao covek,

Ako automehanicar krece da mi prica da se kola popravljaju pozitivnim razmisljanjem onda nije automehanicar.

Ko ovde prica o pozitivnim razmiljanju i automehanicaru?

Znam da objasnim sta je licimerno. Licimenerno je to sto napustaju naucni metod i odlaze u smer magije i supernaturalnih objasnjenja.

Magija je kad nezivo postane zivo samo od sebe.

Taj isti naucni metod koji im sluzi kod gravitacije kod evolucije im se ne svidja.

Naravno da nije isti naucni metod, gravitacija je posmatrana, milion puta ponovljiva i dobijemo isti rezultat, a to sto ti tvrdis da gravitacija + evolucija, e tu gresis silno sinko.

evoluciju niko nikad nije posmatrao (navodno jako spor proces) ako neko kaze da jeste taj je jako star.

ne moze da se ponovi eksperimnet niti da se dobije isti rezultat,

Ne razumem sta si me pitao iskreno, jer sam video na koji sam odgovorio pogledao.

Na onaj video u vezu astronomije.

Ti tvrdis da jednocelijski organizam iz kojeg je navodno tekla evolucija ne sadrzi u sebi nikakve informacije? Vec samo cist hardvare to jest hemikalije?

Подели на овим сајтовима

Ali svidja mi se ovo tvoje objasnjenje lajkujem post. Posle ovoga bi trebalo da shvati al iverovatno ce da krene da obrce ZASTO NISAM POGLEDAO KLIP I KAKO ZNAM DA JE TRESH TO STO CENJENI NAUCNIK KAZE.

Zasto nisi pogledao klip? :)

Nije samo stvar u udaljavanju galaksija.

Da milky way stoji a mi se okrecemo oko njega :D

Ja to ne vidim, a ne osnovu cega si to zakljucio?

Подели на овим сајтовима

Zasto nisi pogledao klip? :)

Nije samo stvar u udaljavanju galaksija.

Ostao si i bez onih kvazi argumenata? Ok ovo je vec znak da trolujes maksimum.

Ja to ne vidim, a ne osnovu cega si to zakljucio?

To si ti izjavio a ja sam sarkasticno karikirao tvoju izjavu.

"Sta ako nam huble teleskop dokaze da se sve galaksije okrecu oko nase galaksije, da je nasa galaksija centar univerzuma?"

Подели на овим сајтовима

Naucnici procenjuju da u univerzumu u kojem mi zivimo ima 100 000 000 000 galaksija a svaka je velika 100 000 x 9 500000000000 km

razdaljina od dve susedne galaksije je 2 000 000 svetlosnih godina.

F= M*m/d2 +2 ne 20000000000000000000000000000000000,1 2000000000000000000000000,2 vec dva to je neverovatno. Cista 2 ceo prirodan broj.

Da li postoji materija koja povezuje dve naizlged ne povezano galaksije?

Sta je sa jatima galaksija koja se ne udaljavaju istom brzinom od nas?

Kako tela koja su medjusobno fizicki povezana mogu da imaju veoma razlicite crvene pomake?

Ako svetlost ne moze da promeni brzinu menja frekvecniju talassa iruise

Zbog toga vidimo crveni pomak svuda oko nas, ne zbog toga sto se univerzum siti.

Nego zbog toga sto ogromna gravitacionia sila deluje na nebeska tela i drzi ih okupu.

Pogledaj video mnogo si propustio.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...