Natasa. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Dobra pesma 0102_laugh http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Ја сам као атеиста пуно размишљао о пролазности живота и покушавао да закључим шта је онда уоште смисао, чему конкретно да посветим своје кратко време. То је веома тешко питање, ако се човек заиста удуби. Који је уопште мој значај као једне привремене биохемијске појаве? Зашто је моје постојање значајније од фасцинантних и колосалних космичких појава као што су супер-нове или црне рупе? Све је то, наравно, одговорено кроз Христово васкрсење. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 @iuris Видим у блогу да си се ти баш налутао, пробао си све и свашта. Некако сам стекао утисак да желиш све да контролишеш, да разумеш све до детаља,али једноставно неке ствари не можеш да растуриш на саставне делове. Тражиш ли прво доказе да је нека музика квалитетна да би ти се допала, тражиш ли доказе о психофизичком стању неке девојке да би се заљубио ? Tвоја је грешка што покушаваш да Бога спустиш на свој ниво , да га својим умом целог обухватиш, уместо да пустиш да Он уздигне тебе. Бог није нека машина која за одређени инпут даје тачно одређени аутпут, Њиме се не може експериментисати, вера није скуп поступака којим добијеш за награду неку моћ. Вера је пут, мораш да заиста њиме пођеш да би се уверио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto? naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor Nisu nam ista uverenja, ali je fizioloski mehanizam isti...nedostatak kiseonika, pojacana aktivnost...kakve veze ima da li je neko vernik ili ateista. Ali normalno je mistifikovati takvo iskustvo. to nije nikakvo objasnjenje, tj pokusavas da odgovoris na taj nacin sto mi dajes argumente koji ustvari nemaju veze sa postavljenim pitanjem, ti si izgleda od onih sto ne vole da priznaju kad nesto ne znaju, al dobro i ja sma bio takav i jos sam 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto? naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor Da, vide slično, i još, vrlo često, vide svoje umrle srodnike ili uopšte drage ljude koji im obavezno još nešto i kažu. (Mada i u snu kažu, ‚‚jave se‚‚). A neke neobične duše mogu da ih vide i u potpuno budnom stanju. Pa viđenja svetaca koji su svi ‚‚mrtvi‚‚. Sve to naravno, kod ljudi koji nisu shizofreni, zamislite 0102_laugh ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto? naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor Nisu nam ista uverenja, ali je fizioloski mehanizam isti...nedostatak kiseonika, pojacana aktivnost...kakve veze ima da li je neko vernik ili ateista. Ali normalno je mistifikovati takvo iskustvo. to nije nikakvo objasnjenje, tj pokusavas da odgovoris na taj nacin sto mi dajes argumente koji ustvari nemaju veze sa postavljenim pitanjem, ti si izgleda od onih sto ne vole da priznaju kad nesto ne znaju, al dobro i ja sma bio takav i jos sam 0102_laugh Pa objasni mi, evo, ne znam, nikakav problem da to javno priznam! Ajde, daj svoj argument. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto? naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor Da, vide slično, i još, vrlo često, vide svoje umrle srodnike ili uopšte drage ljude koji im obavezno još nešto i kažu. (Mada i u snu kažu, ‚‚jave se‚‚). A neke neobične duše mogu da ih vide i u potpuno budnom stanju. Pa viđenja svetaca koji su svi ‚‚mrtvi‚‚. Sve to naravno, kod ljudi koji nisu shizofreni, zamislite 0102_laugh To sa snovima ima veze sa psihom i podsvescu. Nista neobicno da "vidis" svoje drage pokojne. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 @ Dijana da, moja sestra ima taj dar Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 greskom dupliran post. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Koketiranje sa raznim duhovnim sistemima, meditacija, magija, autosugestija - sad razumijem tvoj strah od trošenja umnih resursa - prosti, brate... jedna samo sila sve to poništava i lako uzdiže u suprotnom pravcu, ali to je bojim se, ona u koju odbijate da vjerujete... Sto bas moram da verujem u tu "silu" sto ne mogu da verujem u budusticke price ili u paganske? Sve one imaju neku silu i neku veru iza sebe. Moj strah od trosenja umnih resursa jeste na mestu jer sam ih trosio na nepotrebne stvari za mene tu ukljucujem i hriscanstvo. Zato sam i rekla, ako moramo da se svrstavamo u vi i mi, da sudite na osnovu vama dostupne realnosti... ne mogu da sudim na osnovu TEBI dostupne realnosti. Preporucujem ti http://www.iep.utm.edu/desc-sci/ http://www.iep.utm.edu/cr-ratio/ Dovoljno dobro za mene a dok ne dozivim neko znacajno spiritualno iskustvo - nema vise bilo kakvih praznih "verovanja: u mom zivotu. Humanost i milosrđe su ideali i svih religijskih sistema, nikako ‚‚dostignuće‚‚ ateizma. Ovo stvarno ne zelis da ti argumentujem. Ali stvarno ne zelis, jer cu da te unistim. Dosta je da pogledas stari zavet pa da vidis koliko je recimo bog u kog ti verujes human i milosrdan. Vjera (hrišćanska, pravoslavlje) upravo i daje to osjećanje smisla koje prevazilazi ovde i sada, lični hedonizam i pragmatizam i sl.čak i opšti, zajednički pragmatizam (iliti, što je korisno za održanje zajednice). Iskreno ne vidim na osnovu cega si ti prevazisla nesto ovde i sada naspram recimo mene ili nekog drugog Ateiste. Na osnovu cega si ti prevazisla lichni hedonizam ili bilo ko ovde? Da li ti to nas hoces da osudis da smo hedonisticki i pragmatichni u odnosu na tebe i vernike? Zasto? Zato sto idete na lirtugriju u crkvu? Ako si se toliko odrekla lichnog hedonizma zasto ne odes da zivis isposnickim zivotu u manastiru? I kao što je rekao već Ivan Ilić, vi ste dragi i simpatični likovi, vi što lutate i tražite smisao, Nisam bas siguran da trazim smisao mislim da sam ga nasao. i za vas se na liturgiji vjernih mole, vjerovali ili ne... dao dobri Bog da taj smisao nađete što vam sveštenik kratko reče citatom Jev.Luka, 21. Ne dao Bog, da to bude usljed neke velike nevolje... Dok se vi molite, mi mislimo za vas i trudimo se da nalazimo praktichna resenja koja ce da nam pomognu ovde i sada i deo tog iskustva prenesemo na odredjenu kolicinu ljudi ( koliko mozemo) Oprostite mom skepticizmu ali nisam siguran da ce vasa molitva ista promeniti. Nikad nisam video da ista i menja. @ Dijana da, moja sestra ima taj dar natoplije ti preporucujem da je stavis na test naucnom metodom pa da ustanovite da li je to dar ili sluchajnost. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto? naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor 4chsmu1 Da, vide slično, i još, vrlo često, vide svoje umrle srodnike ili uopšte drage ljude koji im obavezno još nešto i kažu. (Mada i u snu kažu, ‚‚jave se‚‚). A neke neobične duše mogu da ih vide i u potpuno budnom stanju. Pa viđenja svetaca koji su svi ‚‚mrtvi‚‚. Sve to naravno, kod ljudi koji nisu shizofreni, zamislite To sa snovima ima veze sa psihom i podsvescu. Nista neobicno da "vidis" svoje drage pokojne. netacno, al ne vredi ti objasnjavati kao sto vec rekoh, tvrda si u svom misljenju i nisi otvorena za nova saznanja Iuris nemas ti brige, provereno je u praksi, a da ti objasnjavam detalje i intimu nema smisla, tako da ako oces veruj mi ako neces ne moras :bla: izmedju ostalog ne funkcionise to kako ti zamisljas ili kako bi hteo da "izmeris" Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto? naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor 4chsmu1 Da, vide slično, i još, vrlo često, vide svoje umrle srodnike ili uopšte drage ljude koji im obavezno još nešto i kažu. (Mada i u snu kažu, ‚‚jave se‚‚). A neke neobične duše mogu da ih vide i u potpuno budnom stanju. Pa viđenja svetaca koji su svi ‚‚mrtvi‚‚. Sve to naravno, kod ljudi koji nisu shizofreni, zamislite To sa snovima ima veze sa psihom i podsvescu. Nista neobicno da "vidis" svoje drage pokojne. netacno, al ne vredi ti objasnjavati kao sto vec rekoh, tvrda si u svom misljenju i nisi otvorena za nova saznanja Netacno, vrlo sam otvorena, zato jos jednom molim objasnjenje. Pa sta i ako ne prihvatim, volela bih da cujem argument, zaista bih. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto?naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor Zato sto je produkt aktivacije istog nerva u oku. Nesto slichno kao sto svi kada gledaju u direktno svetlo dobiju belu mrljuu vidnom polju. Razlicit fenomen ali isti princip. Slichno kao sto kada te psihijatar udari u odredjenu tacku na kolenu tebi noga odskoci. Jednsotavno refleks pri gasenju mozdanih aktivnosti. Ja imam druga koji je bio klinicki mrtav video je ... NISTA! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto?naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor Zato sto je produkt aktivacije istog nerva u oku. Nesto slichno kao sto svi kada gledaju u direktno svetlo dobiju belu mrlju ispred oka. Razlicit fenomen ali isti princip. Slichno kao sto kada te psihijatar udari u odredjenu tacku na kolenu tebi noga odskoci. Jednsotavno refleks pri gasenju mozdanih aktivnosti. 4chsmu1 edit: "Ja imam druga koji je bio klinicki mrtav video je ... NISTA! " znaci njegov nerv ne radi? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto? naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor 4chsmu1 Da, vide slično, i još, vrlo često, vide svoje umrle srodnike ili uopšte drage ljude koji im obavezno još nešto i kažu. (Mada i u snu kažu, ‚‚jave se‚‚). A neke neobične duše mogu da ih vide i u potpuno budnom stanju. Pa viđenja svetaca koji su svi ‚‚mrtvi‚‚. Sve to naravno, kod ljudi koji nisu shizofreni, zamislite To sa snovima ima veze sa psihom i podsvescu. Nista neobicno da "vidis" svoje drage pokojne. netacno, al ne vredi ti objasnjavati kao sto vec rekoh, tvrda si u svom misljenju i nisi otvorena za nova saznanja Netacno, vrlo sam otvorena, zato jos jednom molim objasnjenje. Pa sta i ako ne prihvatim, volela bih da cujem argument, zaista bih. pratim vec duze tvoje postove i nacin razmisljanja, tako da znam sta pricam tj sta necu da pricam uzalud Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука