Млађони Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 PS: i dobro je sto ti nije shljakalo to sa magijom jer bi mogo da zaglibis zesce Nikom nije "sljakalo" sa magijom svi koji ti to tvrde sigurno mogu da ti kazem da lazu sebe. Svi koje znam su kasnije ili pre zavrsili na nekim narkoticima jer je njihova zelja za savladjivanjem magije uglavnom dosla iz njihove nemocu da se nose sa realnim svetom. Posto magija ne pruza magijske osobine i moci kako su oni ocekivali, nasli su supstituciju u vidu narkotika. (uglavnom ) ima i onih koji su se posvetili nekim drugim stvarima izmedju ostalog religijama ili nasli sebe u nekoj drugoj stvari. Ja sam eto u Pravu i Ateizmu. немам намеру да те убеђујем да верујеш у ово или оно. слободан си чоек. даће Бог да и ти одговориш на Његово куцање на вратима твоје душе. ал, немој ово да схватиш као неку провокацију, стварно немам намеру да те нервирам или шта ти ја знам шта... жив био. Mislio sam da mi teras inat iskreno, jer neke religiozne osobe to rade. Izvinavam se na losem tumacenju i hvala na zeljama. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 upravo, na dostupnoj vam realnosti... i još, umni resursi ne mogu da se potroše... Sta je tu problem? Ja drugu realnost sem one koja mi je dostupna nemam. A nemas ni ti. Samo sto si ti uzela da verujes u postojanje neke druge realnsoti bez dokaza a ja ne zelim to - ne treba mi to. pa da, vas problem je sto sami sebe ogranicavate, a niste svesni da, sto ti kazes, taj "kodeks ponasanja" ustvari vam je na korist u ovom zivotu ovde i sada (ako vas vec ne interesuje sta ide posle) Hoces reci da nekom od vas korist zivota nije samo ovde i sada? P.s. ta korist zivota koju ateisti imaju ukljucuje i humanizam i pomaganje drugima i ostale pozitivne osobine. pa da, vas problem je sto sami sebe ogranicavate, a niste svesni da, sto ti kazes, taj "kodeks ponasanja" Koketiranje sa raznim duhovnim sistemima, meditacija, magija, autosugestija - sad razumijem tvoj strah od trošenja umnih resursa - prosti, brate... jedna samo sila sve to poništava i lako uzdiže u suprotnom pravcu, ali to je bojim se, ona u koju odbijate da vjerujete... Realnost? Rastegljiv pojam. Subjektivna, objektivna, čulna, transcendentna, prirodna, metafizička, mislena, osjetna, osjećajna, intuirana, etc. Zato sam i rekla, ako moramo da se svrstavamo u vi i mi, da sudite na osnovu vama dostupne realnosti... Humanost i milosrđe su ideali i svih religijskih sistema, nikako ‚‚dostignuće‚‚ ateizma. Vjera (hrišćanska, pravoslavlje) upravo i daje to osjećanje smisla koje prevazilazi ovde i sada, lični hedonizam i pragmatizam i sl.čak i opšti, zajednički pragmatizam (iliti, što je korisno za održanje zajednice). I kao što je rekao već Ivan Ilić, vi ste dragi i simpatični likovi, vi što lutate i tražite smisao, i za vas se na liturgiji vjernih mole, vjerovali ili ne... dao dobri Bog da taj smisao nađete što vam sveštenik kratko reče citatom Jev.Luka, 21. Ne dao Bog, da to bude usljed neke velike nevolje... 0102_laugh ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Ovo je tema na kojoj mozemo pisati (bez obzira na religioznost ili odsustvo iste) o razmisljanjima clanova ovog foruma o vlastitom zivotu, njegovom kraju i prolaznosti. Pitanja se sama namecu. Da li ste uvereni i koliko da posle smrti necete postojati vise nikada? Kako gledate na sopstvenu prolaznost? Da li vas to ponekad deprimira, tj. baca u osecanje beznadja? Da li nekada pomislite kako je ljudski zivot besmislen? Da li nekada pomislite o tome: Sta ako nisam u pravu? Vasi utisci? 1) Da 2) Smrt je prirodna 3) Ponekad 4) Pogledati pod 3) 5) Da 1) a kako si to molim lepo uverena? jel te neko uverio ili samo mislis da je to tako ili zelis da bude tako? ili mozda verujes u to? sta cemo onda sa dozivljajima ljudi koji su bili na prelazu pa su se vrnuli jer im jos vreme nije bilo? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 1) Niko me nije uverio, zaista mislim, ne zelim da je tako. 2) Pojacana elektricna aktivnost umiruceg mozga, pumo puta objasnjavano u medicini. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 1) sto na umu to na drumu 2) pojacana elektro aktivnost, pa kakve veze to ima? poenta je da je svaki covek drugaciji a obreli su se svi u istom? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Onaj ko je umro, vise se nije vratio. Smrt je prirodna i konacna. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 i dalje nisi dala odgovor na pitanje evo jedan super film sa super zemskom 0102_laugh http://www.imdb.com/title/tt1212419/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Koje pitanje? O pojacanoj aktivnosti mozga? Sta tu ima da se objasnjava. Zvuci misticno, ali nije toliko koliko mislimo, nedostatak kiseonika, pojacava se elektricna aktivnost, "prolazak kroz tunel"...Kao sto rekoh, to je samo klinicka smrt, iz prave smrti se niko nije vratio. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Koje pitanje? O pojacanoj aktivnosti mozga? Sta tu ima da se objasnjava. Zvuci misticno, ali nije toliko koliko mislimo, nedostatak kiseonika, pojacava se elektricna aktivnost, "prolazak kroz tunel"...Kao sto rekoh, to je samo klinicka smrt, iz prave smrti se niko nije vratio. Osim Isusa Hrista. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 ... iz prave smrti se niko nije vratio. У томе јесте суштина наше вере - ми верујемо да је Христос устао из мртвих. 0102_laugh ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto? naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 ... iz prave smrti se niko nije vratio. У томе јесте суштина наше вере - ми верујемо да је Христос устао из мртвих. 0102_laugh A da, na Njega sam potpuno yaboravila...silly me http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 da bas taj tunel, zasto svi ljudi(vernici, ateisti...) i jos totalno individualno razliciti vide bas to jedno te isto? naravno da ne mozes da objasnis, nije ni bilo pitanje na koje sam ocekivao odgovor 0102_laugh Nisu nam ista uverenja, ali je fizioloski mehanizam isti...nedostatak kiseonika, pojacana aktivnost...kakve veze ima da li je neko vernik ili ateista. Ali normalno je mistifikovati takvo iskustvo. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 ... iz prave smrti se niko nije vratio. У томе јесте суштина наше вере - ми верујемо да је Христос устао из мртвих. A da, na Njega sam potpuno yaboravila...silly me У тој једној ствари је читаво Хришћанство. 0102_laugh ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука