Jump to content

Razmislanja o kraju zivota i njegovoj prolaznosti.

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 93
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

[quote author=Iuris link=t

Koliko žuči, i lične prozivke na moje krajnje uopšteno i dobronamjerno razmišljanje... Svaki stav koji nagriza sumnja brani se žučno...

Gde sam te ja lichno prozvao?

Sam oti argumentuvano odgovarano.

I molio bih te da mi kazes gde sam te ja lichno uvredio? Na bilo koji vulgaran, drzak i bezobrazan nacin?

Ja se najdublje izvinjavam ako si ista nasla uvredljivo, nije mi to bila namera.

Nisi me uvrijedio, ali jesi lično prozvao: zašto ti, zašto ti ne, jesi li ti prevazišla, osudila, odrekla, itd. Shvatam da je to se "omaklo" pa ne kapiram razlog tolike iziritiranosti. Ja se ne uklapam u forumske rasprave jer je obično cilj pobijediti, nadmudriti protivnika, ja naprotiv mislim da je cilj razumjeti, komunicirati.

Uopšte, mi vjernici (opet taborenje) želimo vama da pomognemo a vi nas da urazumite, pa eto, nemamo baš najsjajnije mišljenje jedni o drugima zapravo. A prenosimo svoje iskustvo nekakvog duhovnog lutanja i razvitka svi jedni drugima, a to nije loše.

Подели на овим сајтовима

Који је уопште мој значај као једне привремене биохемијске појаве? Зашто је моје постојање значајније од фасцинантних и колосалних космичких појава као што су супер-нове или црне рупе?

Уплаши ме сјај милион свећа кад се небом попали

Где је томе крај, за ког су тако дубок зденац копали

Зашто се све то дешава, да л' човек ишта решава

Ил' смо само ту због равнотеже међу звездама...

Zato sto se "o cov'eka otimaju svetovi"... Btw, dokle cete bre vas dvojica vise da se slazete? Stvarno nije posteno da nas tako iznenadno i bez najave ostavite bez onih lepih, milozvucnih, argumentovanih, kilometarskih postova, te okrutno bacite u narucje obostrane i dosadne ljubaznosti... Uhhh, al' ga i ja nakitih... sacuvaj Boze....

Sta bre ne cujes...Kazem, pusti muziku, udavismo narod na forumu  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Nisi me uvrijedio, ali jesi lično prozvao: zašto ti, zašto ti ne, jesi li ti prevazišla, osudila, odrekla, itd. Shvatam da je to se "omaklo" pa ne kapiram razlog tolike iziritiranosti. Ja se ne uklapam u forumske rasprave jer je obično cilj pobijediti, nadmudriti protivnika, ja naprotiv mislim da je cilj razumjeti, komunicirati.

Stvarno ovo ne dozivljavam kao nadmudrivanje vec kao pitanje ukoliko kazes to za mene kao ateistu i za ateiste u globalu, da li stvarno smatras da si ti ili neko drugi zato sto je vernik nesto drugaciji po tom pitanju.

Uopšte, mi vjernici (opet taborenje) želimo vama da pomognemo a vi nas da urazumite, pa eto, nemamo baš najsjajnije mišljenje jedni o drugima zapravo. A prenosimo svoje iskustvo nekakvog duhovnog lutanja i razvitka svi jedni drugima, a to nije loše.

Ja ne zelim nikog da urazumim. Istina ima ateista koji zele, ali ja ne mogu da vam dokazem da bog ne postoji niti zelim.Ja zelim da prenesem svoje ateisticko gledanje na svet medju druge i oni razumeju sta mi to i kako mi ateiste mislimo.

Ja ne sporim vasa duhovna iskustva, i mislim da iz nekih mogu da se izvuku jasne kvalitetne pouke. Ali na ono na sta vi gledate kao na istinu ja na to gledam koa na bajku.

I tu je nasa razlika. Ja ne zelim da vam oduzmem ikakvo pravo da vi na togledate kao na istinu niti da vas preobratim ali ne zelim ni da se drugima namece ( sto konkretno mnogi na ovom forumu NE RADE ali recimo da crkva radi ) da se drugna ne namece religijski pogled na svet kroz neke aktivnosti, naprimer indetifikovanjem Srpstva sa PRavoslavljem i misljenjem naprimer da ako si srbin da moras biti i pravoslavac.

I josh neke stvari koje religija sama po sebi namece drustvu t.j crkve i ostale religiozne organizacije.

Sa druge strane ja cak i mislim da je religija dobra za drustvo. Pruza utehu, nadu nekima inspiraciju. Samo mislim da religija ne treba da bude VODIC drustva.

ma necu da se natezem stobom, ali samo da znas, jer mrzi me sad da citiram i objasnjavam jedno te isto, da ne mogu da se slozim sa tobom jer ne shvatas stvari na nacin na koji ja shvatam i tu je kraj nesvrshishodnoj diskusiji, "ko ima usi da cuje neka cuje", mozda ti i ne treba da shvatas to o cemu se prica u ovoj temi 0110_hahaha

Ok, kako zelis.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Btw, dokle cete bre vas dvojica vise da se slazete? Stvarno nije posteno da nas tako iznenadno i bez najave ostavite bez onih lepih, milozvucnih, argumentovanih, kilometarskih postova, te okrutno bacite u narucje obostrane i dosadne ljubaznosti...

Jа тренутно ван Лударе, па нисам

Đorđe Balašević - Namćor

0110_hahaha

Предлог за химну форума  0102_laugh

SOLITER - ĐORĐE BALAŠEVIĆ (1988)

Подели на овим сајтовима

Stvarno ovo ne dozivljavam kao nadmudrivanje vec kao pitanje ukoliko kazes to za mene kao ateistu i za ateiste u globalu, da li stvarno smatras da si ti ili neko drugi zato sto je vernik nesto drugaciji po tom pitanju.

Ja ne zelim nikog da urazumim. Istina ima ateista koji zele, ali ja ne mogu da vam dokazem da bog ne postoji niti zelim.Ja zelim da prenesem svoje ateisticko gledanje na svet medju druge i oni razumeju sta mi to i kako mi ateiste mislimo.

Ja ne sporim vasa duhovna iskustva, i mislim da iz nekih mogu da se izvuku jasne kvalitetne pouke. Ali na ono na sta vi gledate kao na istinu ja na to gledam koa na bajku.

I tu je nasa razlika. Ja ne zelim da vam oduzmem ikakvo pravo da vi na togledate kao na istinu niti da vas preobratim ali ne zelim ni da se drugima namece ( sto konkretno mnogi na ovom forumu NE RADE ali recimo da crkva radi ) da se drugna ne namece religijski pogled na svet kroz neke aktivnosti, naprimer indetifikovanjem Srpstva sa PRavoslavljem i misljenjem naprimer da ako si srbin da moras biti i pravoslavac.

I josh neke stvari koje religija sama po sebi namece drustvu t.j crkve i ostale religiozne organizacije.

Sa druge strane ja cak i mislim da je religija dobra za drustvo. Pruza utehu, nadu nekima inspiraciju. Samo mislim da religija ne treba da bude VODIC drustva.

ma necu da se natezem stobom, ali samo da znas, jer mrzi me sad da citiram i objasnjavam jedno te isto, da ne mogu da se slozim sa tobom jer ne shvatas stvari na nacin na koji ja shvatam i tu je kraj nesvrshishodnoj diskusiji, "ko ima usi da cuje neka cuje", mozda ti i ne treba da shvatas to o cemu se prica u ovoj temi 0110_hahaha

Ok, kako zelis.

ihhhh

kad bi nam religija bila VODIC drustva svima bi bilo bolje

ti ne moras da verujes ,ali to je tako i sta se tu moze  0102_laugh

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

ihhhh

kad bi nam religija bila VODIC drustva svima bi bilo bolje

ti ne moras da verujes ,ali to je tako i sta se tu moze  0110_hahaha

Vreme kada je religija imala glavni autoritet u drustvu zvalo se Mračno doba totalno usporilo razvoj čovečanstva i nauke teleskop prozvalo djavoljom spravom, mislilo se da je zemlja centar sveta, da je svet gradjen od četri elementa i da teža tela padaju brže od lakših. O spaljivanju veštica proterivanju jeretika, ratovima religija tek da ne pričam. Ne mogu se složiti sa tobom.

Подели на овим сајтовима

Btw, dokle cete bre vas dvojica vise da se slazete? Stvarno nije posteno da nas tako iznenadno i bez najave ostavite bez onih lepih, milozvucnih, argumentovanih, kilometarskih postova, te okrutno bacite u narucje obostrane i dosadne ljubaznosti...

Jа тренутно ван Лударе, па нисам

hahahhahahhah ej, bas malopre sam pocela da prebiram balasevica po yutube, posto ga inace "slabo divanim", ali smesno mi sto sam bas ove pesme pustala....Elem, da se nesto izbunariti, kad se pocisti ona patetika kojom obiluje... Dakle,  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

oprosti,pogresila sam ,nisam bas mislila na sve religije ,samo na pravoslavlje  0102_laugh

ja znam da nisam rodjena da bi nekom govorila sta je dobro ,a sta ne

nemoj da se ljutis ,ja tebe necu ubedjivati da promenis svoj stav (da predjes u hriscanstvo ) ,ali nemoj ni ti da se trudis da nama objasnjavas nesto jer i mi imamo oci  0110_hahaha

Ko ima oči - nek vidi, ko ima uši - nek čuje!

Подели на овим сајтовима

Elem, da se nesto izbunariti, kad se pocisti ona patetika kojom obiluje...

Патетика? Нећемо се вређамо...  0110_hahaha

”Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe. Ako znaš prečicu, nema potrebe da se puno lomataš po bespućima. Ne, bato... Stigao si čim kreneš. Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu.

U tome je tajna...

U tome je jedini trik...”

Đole Patetika

Подели на овим сајтовима

teleskop prozvalo djavoljom spravom, mislilo se da je zemlja centar sveta, da je svet gradjen od četri elementa i da teža tela padaju brže od lakših.

O spaljivanju veštica proterivanju jeretika, ratovima religija tek da ne pričam. Ne mogu se složiti sa tobom.

То није доба када је на западу хришћанство торжествовало, већ можемо их слободно тако назвати - антихришћанске папе и кардинали средњег века, за какве их и многи католици, онда и сада, сматрају.

Они су, додуше, ишли наводно имена Христовог ради, али су по свему судећи били против Њега.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ko ima oči - nek vidi, ko ima uši - nek čuje!

Dobro bre, kakva je ovo diskriminacija i to jos protivuzakonita- zbog onih novih podsticaja za zaposljavanje invalida??? Dakle, gde su slepi, gluvi???? Cccccc, nedopustivo  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Elem, da se nesto izbunariti, kad se pocisti ona patetika kojom obiluje...

Патетика? Нећемо се вређамо...  7896634

”Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe. Ako znaš prečicu, nema potrebe da se puno lomataš po bespućima. Ne, bato... Stigao si čim kreneš. Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu.

U tome je tajna...

U tome je jedini trik...”

Đole Patetika

Znas sta! Verujem ja da je Djole ovo zadnje bas lepo izmudrijasio ALI, isto tako sam sigurna da NEMA SANSE da mi sada po istoj toj kruznici stigne npr. sam burek, ako se ne ustanem i ne krenem po njega. Dakle, da li je do brzine, zakrivljenja, uglova ili prepreka nekih sila centrifugalnih i centripetalnih-nemam pojma, ali je provereno vise puta, a uskoro, nadam se, i jos jednom i potvrdjeno... Samo da se vise nakanim i obujem pa ce da vidi ta kruznica  0110_hahaha  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

oprosti,pogresila sam ,nisam bas mislila na sve religije ,samo na pravoslavlje  0102_laugh

ja znam da nisam rodjena da bi nekom govorila sta je dobro ,a sta ne

nemoj da se ljutis ,ja tebe necu ubedjivati da promenis svoj stav (da predjes u hriscanstvo ) ,ali nemoj ni ti da se trudis da nama objasnjavas nesto jer i mi imamo oci  0110_hahaha

I pravoslavlje je proterivalo jeretike cak se Car Dušan silni nudio papi da ide sa srpskom pravoslavnom vojskom da ratuje sa katolicima na frontovima rame uz rame i da za to dobije titulu Kapetan Hršćanstva.

ali nemoj ni ti da se trudis da nama objasnjavas nesto jer i mi imamo oci

O ateizmzmu pišem strogo na ovom ateističkom delu foruma. Ne diram hrišćanske teme '- nadam se da je to fer od mene, ja da hoću da vam solim pamet ja bih išao od tebe do teme vezane sa hrišćanstvo i debunkovao što više mogu.

Ali smatram da ako nekog zanima kako ateiste misle i slično da će da doddju ovde i tu želim da im pružim da imaju šta kvalitetno da pročitaju.

Подели на овим сајтовима

druze Iuris

mozda mi znamo kako misle ateisti

nemoj da se srdis mnogo

i polako, ne moras bas sve nas da citiras i da nam odgovaras recenicu po recenicu

znamo mi i jedno i drugo

pa smo se odlucili za nesto od ta dva

uzivaj u svom ateizmu

a mi mi cemo u nasoj veri  slava3 na svemu !

t4431

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...