brana Написано Август 7, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2011 А ја сам била јааааккко велика, имала сам малу бебу, мужа и бескрајно несретна гледајући камо све води. посјећивала сам и београд, и добро знам како је тад тамо било. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 7, 2011 Пријави Подели Написано Август 7, 2011 самих амера па половина тих секти служи као обавештајна служба за амере. Isto ko sto je i Rimokaticka Crkva sluzila kao obavestajna sluzba, za amere, u ratu protiv komunizma. И то је тачно , па и дан данас јавна је тајна по јуној Америке да су млоги свећеници у служби Амера, нарочито тамо где има каква револуционарна делатност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Koga interesuje neka slusa amen http://www.svetigora.com/node/4791 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Ја имам изузетно велико поштовање према Атили и Џингис Кану, јер су они отворено својим војницима говорили какав плен очекују и шта ће конкретно постићи тим освајањем, и за њих бих врло радо ратовао, свакако пре него за некога ко би рекао ,,Идемо да убијамо невернике, они су непријатељи Христа...". Значи ратовао би за оног вођу који би ти дозволио да пљачкаш и силујеш.Хмм На Балкану је тренутно мирно, али у Африци би могао да пробаш, још ако ти не смета да једеш срца и јетре поражених уклопићеш се феноменално. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Alija Izetbegovic i Franjo Tudjman nisu bili U Hagu. Mada, ne sumnjam da bi igrali sah . Da...religija/vera je totalno zloupotrebljena u svrhu ratovanja. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Daleko odoste,vratite se temi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Cekaj, nismo stigli jos do TE 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Ја имам изузетно велико поштовање према Атили и Џингис Кану, јер су они отворено својим војницима говорили какав плен очекују и шта ће конкретно постићи тим освајањем, и за њих бих врло радо ратовао, свакако пре него за некога ко би рекао ,,Идемо да убијамо невернике, они су непријатељи Христа...". Значи ратовао би за оног вођу који би ти дозволио да пљачкаш и силујеш.Хмм 0102_laugh На Балкану је тренутно мирно, али у Африци би могао да пробаш, још ако ти не смета да једеш срца и јетре поражених уклопићеш се феноменално. Не бих пљачкао и силовао, али бих ратовао за вођу који има визију и који зна шта ће се постићи ратом, можда проширење територије, можда заузимање важних стратешких положаја или било шта од чега би моји саборци, мој народ и ја имали неку конкретну корист. Хтео бих да истакнем да Атила и Џингис Кан нису били лицемерни као вође које користе религију у сврху пропаганде већ су својим војницима давали прави разлог због којег иду у рат. Ево једна мала занимљивост која ово још боље илуструје: Ратови на Балкану су носили јасно обележје религије Православци vs Муслимани и Православци vs Католици. Знате ли шта су Слободан Милошевић, Фрањо Туђман и Алија Изетбеговић радили У Шевенингену? Играли су шах. Није ли то мало иронично. За њих је цео рат био шах, али са људима уместо фигура. Ако ви желите да ратујете за овакве вође, само изволите. Корист, какву су корист имали Монголи и Хуни. Монголи су сенка некадашњег народа, а Хуни су потпуно нестали, остале су само приче о зверима са степе за плашење деце. На крају све се свело на злато и жене.Нема разлике између Атиле и Џингис Кана и вођа друмских разбојника. Ако желиш такву корист а не смета ти да прљаш руке, учлани се у партију. За мене лично рат је убиство другог човека, све се своди на то за шта си спреман да убијеш. Да ли за богатство, славу , у одбрани или нешто друго. Што се политичара тиче,увек ће неко да покуша да те употреби као фигуру у игри, био свестан или не, где год има зрно власти неко ће се отимати о њу, а оно што нико не може да ти одузме је избор да ли ћеш остати човек или постати звер. Ратови на Балкану су носили јасно обележје религије Православци vs Муслимани и Православци vs Католици. Заборавио си православци вс православци, католици вс муслимани, и католици вс јеретици, било је свачега ту. Извињавам се на спаму, нећу више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Religija u ratu? hmmm religija u ratu ne postoji ako gledamo na pravednike, religija je pojam koji nije primeren istinski verujucem coveku, vera je prava rec Veru moze imati samo covek koji ispravno radi, znaci svako ko ratuje tj napada nema istinsku veru(napad u smislu nepravde) Veru moze imati samo covek koji se brani ili brani nekoga od napadaca Dragi je rekao da bez oruzija/orudja ne moze da se ratuje- to i jeste i nije tacno, David je imao mini pratjku, ali svejedno ne bi je mogao upotrebiti kako treba da nije imao veru, i sa cackalicom bi pobedio, a mozda i samo sa malim prstom? uglavnom hocu da kazem da bih dvaput razmislio(i odustao) da se borim protiv coveka koji ima veru- isprobano u praksi :bla: Vera = Istina PS: cak i da pobedi zlikovac, taj je nadrljo posle i jos za zivota dobri misle da su zli losi, a zli misle da su dobri losi, e tu nastaje problem, ustvari kad se bolje razmisli, zle ne zanima nista osim njih samih, znaci oni ni ne razmisljaju o "protivniku", nego samo gledaju sebe i kako da uniste bilo koga ko im smeta radi ispunjenja licnih ciljeva, ne prave pitanje, unistice i zle, lele koje budale whackado Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 sve je to tebi besmislica jer ne razumes sta sam rekao Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 bas tako bez izuzetaka, receno nam je "Ne ubij", i za mene licno(jer i kako drugacije) svako ko ubija(a da nije direktna samoodbrana ili odbrana nejakih, bez uslova da se izbegne) za mene nije covek nego ubica Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Хришћанство само могу неки да злоупотребљавају за своје лудило, иначе је оно апсолутно против сваког рата и насиља. Чак и када се браниш, опет се сматра за (нужно) зло и грех. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Или можда значи да су добро, лоше, правда и неправда у ситуацији као што је рат релативни и да зависе од угла посматрања. Да ли би Византијци на чији је рачун цар Душан ширио своју територију то могли да сматрају неправдом? Управо тако људска правда је релативан појам и зависи од угла посматрања.Или као што рече динабластер убиство је убиство, било у рату и миру, ако ти је оправдано да убијеш због богатства у рату биће ти и у миру, ако ти није праведно да убијеш због сопствене користи у миру, неће ти бити ни у рату.Нечији херој је другоме зликовац. Без универзалног модела правде и морала према коме се управљамо, не можемо да говоримо о праведности. За хришћане је тај модел Исус Христос.Гледајући из тог угла Цар Душан јесте чинио неправду, проливао је крв из чисто себичних разлога, због своје жеље за моћи и славом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 10, 2011 Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Убица је особа која за време мира одузме нечији живот из чисто себичних разлога. Онај ко на бојном пољу убије непријатеља није убица него ратник. И он и његов непријатељ су на то бојно поље дошли знајући да се можда неће живи вратити, а бољи је победио. Бољи је у смислу да је вештији ратник и да има бољу стратегију. Или у смислу да их има више. Ако се угледамо на Христа, неће бити више ратова, али хајде мало да погледамо у стварност.Једина разлика између ова два ратника, оног који се бори против неверника и оног другог који се бори за неки конкретан циљ је у томе што је овај први заведен пропагандом, пион и ако погине, неће знати зашто је погинуо. Овај други се бори за вођу који није лицемер, за циљеве од којих ће он и његов народ имати неку конкретну корист. Заиста, ако не верујеш у Бога то је исправан поглед, зашто би се устручавао,ко им је крив што су слабији, да нисмо ми отели од њих они би отели од нас.Тако је и у природи ,најјачи увек опстаје. Обавеза јаког је да влада над слабима, итд,итд(за додатне информације погледати Mein Kampf) . Запитај се само докле би био спреман да идеш за ту "конкретну корист" себе и свог народа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука