Jump to content

Улога религије у рату?

Оцени ову тему

brana

Препоручена порука

кад рекосте, великоспрска идеологија, тако би се исмијала,

нисам је осјетила нигдје, нити код вас у матици, нити код нас каубоја из крајине, како нас желите приказати.

да је то тако било снажно, осећање, постојања, неби нам нико ништа могао.

Али није, код других народа је било жешће.

ми смо шегрти за њих.

Подели на овим сајтовима

кад рекосте, великоспрска идеологија, тако би се исмијала,

нисам је осјетила нигдје, нити код вас у матици, нити код нас каубоја из крајине, како нас желите приказати.

да је то тако било снажно, осећање, постојања, неби нам нико ништа могао.

ми смо шегрти за њих.

Ovo je jako dobro istaknuto. Platonizam, romantika, projekcija i nisu postojani, vec jak udar emocije i kratko trajanje. Da je Pravoslavlje bilo ukorenjeno, ne bi bilo tako plahovito.

Подели на овим сајтовима

ми смо шегрти за њих.

Ovo je istina, secam se 1992 godine u Zagrebu, nije bilo zgrade na kojoj nije pisalo Bog i Hrvati!!

Samo pogledajte ovaj snimak, bit ce Vam jasne neke stvari.

http://www.youtube.com/watch?v=3I6s3kRtO3Y

Hrvati si naoruzani do zuba, a kod nas protestuje!!! Nebi rekao da je to romanticarski polet!!

Ora et labora

Подели на овим сајтовима

Interesantno je kako su te psihopate uglavnom na zapadu, tj u Americi rasprostranjeni. Svo sektasko-kvazihriscansko djubre je odatle poteklo  .mislise. 7896634.

А секте буквално настају свугде, истина је да их из америке долази велики број, међутим то није просто зато што је америка као земља крива за настанак секти , има ту и неких државних уплитања самих амера па половина тих секти служи као обавештајна служба за амере.

Подели на овим сајтовима

Recimo ovako: Poznato je ono da srce u junaka tuče boj. Ovo je tačno. Ali nije cela istina. Cela istina je, naime, da su junaku potrebna i prava sredstva za boj. Jer zabadava junaku i najveće srce ako nema sredstva da stane u megdan. Imaš li srce a nemaš sredstva, napadač će brzo da te savlada. Imaš li pak sredstva a nemaš srce, na prvu navalu napadača bacićeš sve od sebe i pobećeš. Ali ako imaš srce i sredstva, onda si tvrd orah koji napadač ne može da razbije i može samo da polomi sebi zube...

Srce, to je vera, a sredstva nam daju nauka i znanje.

Ako me vera uči da budem tupav i da jedan plus jedan nisu dva, onda imam pogrešnu veru odnosno pogrešan odnos prema veri. Takođe, šta mi vredi sva nauka sveta ako me neki mangup vređa i napada, a ja od straha samo ćutim i trpim i predajem se njegovoj volji i nevolji? Potrebno je, dakle, jedno i drugo, i vera i nauka, srce i pesnica...

Брате Драгољубе, имали смо Свеца, нашег савременика на челу СПЦ.

И шта смо се научили од њега???

Његова снага је била у вери и радио је на духовној обнови свога народа, јер само духовно снажан народ може бити јак и непобједив, све остало је лаж и илузија.

ови силници, овосветски, су слабићи и лицемјери, они су кукавице, који исцрпљују материјалну моћ за своје ниске циљеве.

Сетите се само библијску причу како је пао јерихон.

Без хаубица и оних са атомским главама.

Подели на овим сајтовима

[

Нису само американци религиозни, сви људи су религиозни.

Религиозна су и она племена што живе на високим прашумским стаблима, и они изрезују неке кумире

на кори од дрвета, али Бог свеједно, читала сам, прима њихове молитве, јер су на таквом ступњу развоја

да не могу боље. или да будем саркастична нису дошли мисионари да их едукују у протестантизам или римокат.

Подели на овим сајтовима

Религиозна су и она племена што живе на високим прашумским стаблима, и они изрезују неке кумире

на кори од дрвета, али Бог свеједно, читала сам, прима њихове молитве, јер су на таквом ступњу развоја

да не могу боље. или да будем саркастична нису дошли мисионари да их едукују у протестантизам или римокат.

Подели на овим сајтовима

Нема случајности у животу, али ви атеисти тврдите да их има, нема везе, то је ваше демократско право.

Код Бога нема случајности, систем његове моћи беспрекорно функционише баш зато што нема случајности.

Подели на овим сајтовима

Neozbiljno je previse polagati na slucajnost, da je sve po principu slucajnosti, nastao bi haos.

невјеројатно исту такву реченицу сам написала и обрисала, само сам на крају умјесто хаос, написала анархија, гледам чим мање писати, па пишем само главну мисао.

Подели на овим сајтовима

@Brana

Jerihon je možda pao trubama, ali je Navin zauzeo zemlju mačem. Ili kako je David potukao Golijata, time što je stao na sredi i molio se, i onda je Golijat pao? A ko je kukavica a ko nije, ovo se pokaže onda kada zatreba. Jer svi smo mi veliki i hrabri, i najpametniji i ostalo, dokle ne zatreba. A kad zatreba, onda često čujemo baš od onih koji su bili toliko hrabri: znaš, upravo sada je nezgodno vreme, pa znaš, imam posao, ženu, decu, ajd' neki drugi put...

Takođe, patrijarh Pavle nije nikad pozivao u ratovanje i osvetu, iako su se i njemu desile poneke greške, ali ipak.. Čak i mnogi Rimokatolici su priznavali svetost patrijarha Pavla. Nije li kontradiktarno da se baš na njega pozivate da sudite ko je kukavica a ko nije, ko lažljivac i lupež, ko ne juri bez glave u ratovanje sa 10.000 protiv 20.000, iako nas Hristos uči da niko pametan, ako ne može, neće sa 10.000 protiv onoga sa 20.000, nego će da pošalje poslanike i moli da se pomire..?

I nisam Dragoljub, već Dragan. .mislise.

Мени је лепо народно име Драгољуб, само зато сам га написла.

А ја се не позивам на Патријарха павла, и не зовем на ратовање, него на смерност и смиреност, то су биле њгове врлине, и треба на њега да се угледамо.

а и он каже, да постоји и праведан, рат, који се водио и на небу, а рат за обрану своје породице, своје куће, је праведан рат, ми смо се одувјек само бранили.

нисмо ми тражили ни велику србију ни велику крајину, већ слободну земљу по мери свих људи, који у њој живе.

Подели на овим сајтовима

Можда се нисам добро изразио када сам рекао да су религиозни. Требало је да кажем затуцано религиозни јер постоје и паметни верници који не негирају научне чињенице.

Један од таквих паметних верника је био Николај Тесла. слажете ли се???

Ипак је био син православног проте.

вера и наука иду заједно.

Подели на овим сајтовима

Neozbiljno je previse polagati na slucajnost, da je sve po principu slucajnosti, nastao bi haos.

невјеројатно исту такву реченицу сам написала и обрисала, само сам на крају умјесто хаос, написала анархија, гледам чим мање писати, па пишем само главну мисао.

Eto, ipak se razumemo po tom pitanju. Kada bi priroda funkcionisala po principu puke slucajnosti, sve bi se raspalo. Nemojte zameriti kad pisem o ratu 90tih, zapravo to ne bi ni trebalo da radim, ja sam tad bila jako mala i u Beogradu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...